Belçika GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Red Bull RB7 – Fren Kanalı Gelişimi

Red Bull, Belçika’ya iki farklı arka fren kanalı çözümü getirdi. Bu resimdeki, Sebastian Vettel tarafından kullanıldı. McLaren’in kullandığına benzer olan bu düzende, havayı tekerlek jantının dışına daha iyi kanalize etmek için fren diski arkasında karışık bir tasarıma gidilmiş.

 

Toro Rosso STR6 – Yeni Burun Tasarımı

 

 

Toro Rosso, Belçika’ya tamamıyla yeni bir burun getirdi. Öncekine göre daha uzun, düz ve yüksek olan ve Mercedes’in kullandığına benzer olan bu burun, aracın alt kısmındaki hava akışını geliştiriyor. Bu parça, kaza testini 14 Ağustos’ta geçti.

 

Ferrari 150° Italia – Ön Kanat Çeşitleri

 

 

Ferrari, Belçika’da sıralama ve yarış için iki farklı ön kanat kullanmayı seçti. Massa, Kanada’da kullandığına sadık kalmayı tercih ederken Alonso, yeni uyarlamayı kullandı. Macaristan’da test edilen kanatta Red Bull’dan esinlenilmiş üst flaplar (kırmızı ok) ve tek ana flap yer aldı (eskisinden çiftti)

 

Mercedes MGP W02 – Düzenlenmiş Ön Kanat

 

 

Mercedes Spa’ya, Macaristan’da ürettiği yeni ön kanadın bir başka gelişmiş halini getirdi. Red Bull’dan esinlenilen üstteki flap ile birlikte hava akışını daha iyi yönlendirmek için ilave bir dikey kanatçık (geniş kırmızı ok) yer aldı. Takım ayrıca flap açısını ayarlayan sistemi önceki merkez noktasından (şimdi yeni dik kanatçığın bulunduğu yerden) uç plakanın kenarına (küçük kırmızı ok) taşıdı.

 

McLaren MP4-26 – Fren Kanalı Aero Gelişimi

 

 

Fren kanalları daha da gelişiyor ve aerodinamik açıdan önem kazanıyor. İç kısma aero kanatçıklar eklemenin yanı sıra McLaren dâhil takımlar, tekerleğin dışındaki hava akışını daha iyi kontrol etme amacıyla karmaşık şekillerdeki fren kanallarıyla önceki yıllarda görülen ama şimdi yasaklanmış tekerlek jantlarının (krenaj) etkisini taklit etmeye başladı. Bu çizim, MP4-26’daki arka fren tamburunu gösteriyor.

 


Yorumlar

  1. Toro Rosso aracının ön kanat direklerinde İtalya bayrağı ve altında 150 yazması da anlamlı olmuş. Ne de olsa italyan merkezli bir takım. Üstelik Ferrari motorlu!

  2. Toro Rosso aracının ön kanat direklerinde İtalya bayrağı ve altında 150 yazması da anlamlı olmuş. Ne de olsa italyan merkezli bir takım. Üstelik Ferrari motorlu!

  3. ozaman takımlar ne kadar parça getirdiklerini söylemiyorlar keşke söleselerdi:D

  4. Resmi sitede açıklananlar bunlar tabi arkada getirilen daha nice parçalar vardır

  5. sadece bunlar değildir sanırım redbull büyük bir güncellemeden bahsediyorduu daha ayrıntı olsaydı daha iyi olurdu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir