Spa'daki DRS Etkisinin Seviyesi Uygun Görülüyor

yazar:

kategori:

Yarışın DRS aalanı olan Kemmel düzlüğünde birçok geçiş görüldü.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, pilotların Eau Rouge’den çıkışta zaten önceki araca yaklaştıklarını ve DRS ile geçişin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse DRS beklendiği gibi değildi. Çünkü daha Eau Rouge’de öndeki aracı yakalayıp hava koridoruna girebilen birçok insan gördüm. Bu yüzden Eau Rouge’de yaklaşıp DRS alanına çok yakın girebiliyorlar. Bu yüzden bana göre Eau Rouge’de böylesi bir fark kapama beklemiyorlardı. Görünen  o ki, bazıları için DRS’yi kullanmak oldukça kolayken bazıları için ise çok zordu”

Öte yandan Whitmarsh, Spa’da DRS ile yapılan geçişlerin seviyesinin, Formula 1 taraftarlarının istediği oranla örtüştüğüne inanıyor.

Whitmarsh: “Genel olarak insanlar bunu istiyor diye düşünüyorum. FOTA yoğun bir taraftar anketi gerçekleştirdi. İnandığıma veya inanmak istediğime göre taraftarlar, daha fazla geçiş istiyorlar ve eğer taraftarlara bir anket yapmışsanız ve taraftarlar size ne istediğini söylemişse, bunu reddetmek açıkça küstahlık olur. Bu yüzden biz cevabımızı verdik”

Whitmarsh ayrıca DRS gibi 2011’deki farklılıkların, Vettel’in egemenliğine rağmen Formula 1 sezonunu hâlâ ilgi çekici halde tuttuğunu düşünüyor.

Whitmarsh: “DRS ve KERS hakkında endişeleri olan ve eleştiren herkese… (Bu eklentiler) gösteriye şüphesiz yok ki katkıda bulunuyor.”


Yorumlar

  1. bence drs için kanat açıklığı pistlere göre belirlenmeli cadde pistlerinde aralık normal pislere göre daha fazla olmalı yani pistin yapısıyla. çünkü herkes çok kolay geçti ve izlerken sıkıldım

  2. Whitmarsh ın konumu itibariyle böyle konuşması mecbur;aksi halde onunda, bu kadar anlamsız duygusuz geçişlerden kefyif aldığını düşünmüyorum.

    bana göre geçiş için müsait olan pistlerde DRS kaldırılmalı….

  3. bugüne kadar hep drs yi destekledim ve sevdim ama bu yarışı gördükten sonra biraz soğudum biraz fazla kolay oldu savunma yapanın elini kolunu bağladı drs.bundan sonra da kullanılcaksa en azında drs alanını biraz düşürün ya çok kolay oldu geçişler.

  4. aynen kardeşim ya nedir bu drs illeti ! mahvetti yarışları . öndekinin hiç savunma şansı kalmıyor , tamam geçiş önemli ama biz savunmaya karşı yapılan geçişler izlemek istiyoruz ve DRS kalksın istiyoruz !

  5. nefret ediyorum DRS den kers ve pirelli yetiyor zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir