Vettel: "Keki Kesmeden Önce Pişirmeniz Gerek"

yazar:

kategori:

Geçen Pazar günü Belçika’da aldığı galibiyetin ardından takım arkadaşı Mark Webber’in önündeki liderliğini 92 puana çıkardı ki geriye kalan alınacak azami puan sadece 175.

Matematiksel olarak Vettel, geçen seneki toplam puanını geride bıraksa da şampiyonluğunu ilan etmek için en azındna Singapur’a kadar beklemesi gerekecek.

Vettel: “İngilizce’de bir deyim vardır ‘Keki kesmeden önce pişirmeniz gerek’.”

“Alınacak hâlâ 175 puan var. Bu yüzden sakin olmakta fayda var. Ukalalık hiç bir zaman iyi bir şey değildir. Hafta sonu için iyi olan şey, Spa’yı mümkün olan azami puanla terk etmemiz. Bu da ümit verici.”

Vettel’in kariyerinde 17. galibiyeti alması, kendisini tarihte Stirling Moss ve Lewis Hamilton’un bir adım önüne geçirdi. Alman pilot bir galibiyet daha alırsa 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’i de yakalacak.


Yorumlar

  1. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    bi git işine el nano 2 koca yıl egzos sistemiyle şampiyon olunmasına laf ediyonda bu ferrari ve mclarenin rezilliği. 2 senedir bi şey geliştiremediler. varsa yoksa rbr den kopya. fia baktı bunlarda iş yok direk duruma müdahele etti. bide demiş şimdi sorsak şöyle mühendislik böyle aero falan. evet dediğin gibi şöyle mühendislik böyle aero. daha bir lastiği kullanmayı bile beceremeyen bir takımın rbr yi yenmesi zor. ferrari efsane olabilir ama şu anda rbr takım olarak ferrariden çok daha üstün. (gerek mühendis gerek taktik olarak.) ferrarinin müthiş taktiklerinin sonuçlarını hep beraber görüyoruz.

  2. Neredeyse her tarafı kopya olan bir aracın şampiyon olmasını da istemiyorsundur herhalde

  3. pistlerin dominant aracı ile artık sıralama ve yarışlar bile standart tarife..

    eleman tutmuş kekmiş pişirmekmiş

    sen o kekin nasıl bir hamur yapıldığını öğren önce sonrası na bakarız.

    bir egzost sistemi ile 2 koca yıl şampiyona helal valla f1 ne günlere kalmıştır.

    şimdi sorsak şöyle mühendislik böyle aero şöyle esneyen…

  4. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    anladım tarif verio bu çocuk ama yarışlar çok sıkıcı olmaya başladı bernie amca ya sölersen kuralları değiştirsin

  5. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    açıkçası vettelin yeteneksiz olduğunu düşünmüyorum. tamam eksikleri var ama onlarıda kapatıyor. vettelde gram yetenek olmasa şu durumunda olmaz. araba iyi olsa bile yeteneğiniz yoksa onu kullanamazsınız. açıkçası vettele yeteneksiz diyenler bunu çekememezlikten diyor. geçen sene çok hata yapıyordu ama bu sene yapmıyor. geçiş yapma konusunda da gelişirse tam anlamıyla mükemmel olur. daha önünde uzun bir yol var.

  6. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    raikonen madem müthiş yetenekti niye o zaman f1 de durmadı. illa güçlü araba istedi olmayınca da gitti.

  7. Vettele ufak ufak kıl olsam da böyle demeçlerini okudukça görüşlerim değişiyor. Adam olacak çocuk!

  8. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Ne alâkası var ? Ferrari Massa ile;Red Bull'da Webber ile daha yeni sözleşme imzaladılar.Bir pilot için sözleşme feshedecek takımlar değil bunlar.Burada futbol konuşmuyoruz sen yanlış siteye girmişsin.

  9. bu adamda gram yetenek yok

    vettel ayrılacak olsa hem mclaren hem ferrari onu havada kapar. yalan mı?

  10. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kabus gibi hamilton ve raikkonen gibi müthiş yetenekli pilotların galibiyet sayısını altındaki araç mükemmel olduğu için geçecek alonsoyada yavaş yavaş yaklaşıyor bu adamda gram yetenek yok şu adamın karakterine diyecek ladım yok şahsen alonso şampiyon olamazsa vettel olsun diyordum geçen senede 5 kişi çekişirken ama çifte dünya şampiyonluğunu da kesinlikle hakedecek biri değil en azından raikkonen gibi lewis gibi zor şartlarda birbirine yakın araçlar varken kazanmalıydı şampiyonluğu button ın şampiyonluğu ve 2009 seneside çok yavandı bu yüzden bu sezonda çok yavan daha 7 yarış var en heyecanlı oldukları yarış bütün f1 funlarının televizyonun başından su içmeye gitmedikleri yarışlara gelmek üzereyiz ama şampiyon belli bir şekilde o yarışları izleyeceğiz f1 için hayal kırıklığı bu inşallah 2012 de mclren ferrari ve redbull birbirine çok yakın olur ve sürekli olarak pol pozisyonunu alan değişir 3-4 pilot son yarışa kadar yine şampiyonluk için çekişir ben böyle bir formula 1 görmek istiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir