Newey: "En Ürkütücü Yarışlarımdan Birisiydi"

yazar:

kategori:

Telegraph’a konuşan Newey: “Sıralamadan sonra Pirelli, lastiklerimizin çok marjinal olduğunu ve yarım turdan sonra mı yoksa 5 turdan sonra mı biteceğini söyleyemeyeceklerini ifade ettiler.”

“İçinde bulunduğum en ürkütücü yarışlardan birisiydi diyebilirim. Kalbim ağzımdaydı. Öncelik pilotlarımızın güvenliğidir”

“Performans açısından kendimize handikap yaratmadan aracın güvenli olduğu kararına varmak, zor bir yargıydı. Açıkçası yarışın sonunda her iki pilotumuzun da güvende olduğu için rahatlamıştım”

Bununla birlikte Pirelli, bu sorunun Red Bull’un tercih ettiği ayarlardan kaynaklandığında ısrarcıydı.

Paul Hembery: “Hiç bir zaman güvenlik sorunu yaşamadık. Bu, iki şekilde oluştu: Birincisi Cuma günü (kuru zemin) sürüş eksikliği, ikincisi ise önerilerimizin sınırlarına ulaşmaları”

Bu açıklama, Red Bull’un kamber açılarında önerilenin 4 derece üzerine çıktığı yönünde yorumlandı ve Newey, sadece saç teli kadar aşmış olduklarını söyledi.

Newey: “Açıkçası bu konuda bir güvenlik endişe olduğunu bilseydik yapmazdık”


Yorumlar

  1. ******* kendini ifşa etmiş zaten bu yorumda

  2. bence adam korkmakta haklı ama pirelli de demiş ya cuma günü sürüş eksikliği diye zaten newey de hep sınırlarda olduğu için belki de sınırı aşmıştır ve endişe etmesi normal spa oldukça hızlı bir pist ve eau rogue da işin cabası tam oradayken bi lastik patlaması yada hamilton un kaza yaptığı noktada bir anda oluşabilecek bi patlama gerçekten büyük soruna neden olabilirdi sonuçta sezonu buraya kadar getirip burda bi yaralanma gerçekten tam anlamıyla bir felaket olurdu ve bi insan olarak düşünün bi insanın sizin yüzünüzden yaralandığını o da pek kolay kaldırılabilecek bişey değil….

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Adam derki: ulan ******* daha düne kadar yaptığın arabaların kırılan süspansiyonları, kopan aynaları, düşen arka kanatları, ürkütmüyordu dimi:))) senin yaptığın legal şeyler hep kırılgan ve dayanıksızdır, illegal yollara başvuruyorsun seni tanımasak yutturacan bize newey dallaması…

  4. araç iyi dönebilsin diye camber ayarlarını maximum yatırmışlar aracın lastiği resmen çapraz duruyodu o şekilde ayarlarsanız zaten kabarcık olur asıl bencilce olan ise yeni lastik istemeleriydi

  5. F1'de güvenlik: Araba sapasağlam birinci gelsin de pilot isterse ölsün.

    Newey dayının korktuğu sadece pozisyon kaybıdır. Belki de lastikleri aşındıran ayar polü getirmiştir…

  6. 4 dereceyi kim söylemişse iyi sallamış. 🙂 Bir de üzerine çıkmış mış.
    Bütün bunlar F1'in veri paylaşmamasından kaynaklanıyor.

  7. ben bu sayfadaki yorumlardan bişi anlamadım valla anlayan açıklasın

  8. 1994 imola?
    ne çabuk unuttun; kendi tasarladığın araçta F1!in gelmiş geçmiş en iyi pilotunun ölümünü….

  9. count every 2 pilots saying nevey friendly
    children and other kinds of finger tricking anybody know if you say I thought the championship last set of tires b.

  10. rocco junior avatarı

    Bu kadar ürkecek bir şey olduğunu sanmıyorum lastik biterse en kötü patlar ya da çok düşük perfonmans ile devam eder pit stopta değişir.Altı üstü bir yarıştan duble ya da galibiyet almadan bir sonuç çıkartırlardı.Ne tatlı canları var sürekli bunu gündemde tutup Pirelliye daha sert lastik isteriz ya da bu lastikleri değiştirebilir miyiz diye ağlama hazırlıkları mı?Sık sık açık ara önde oldukları halde lobi faaliyeti.Kimse bu yorumuma lütfen sataşma veya tahrik içerikli cevap yazmasın lütfen.İçimden geçen bu ve bu konuda haklı olduğumu düşünüyorum.Bize yıllarca söylenen gibi benimde hakkım bunu söylemek.Tamam iyi harika takım Newey çok iyi iş başarıyor ama bu kadar sızlanma gereksiz tutturdular bir güvenlik güvenlik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir