Schumacher'den Bir Rekor Daha

yazar:

kategori:

Spa’da 24. başlayıp 5. bitirmesi ile Alman pilot, yarıştaki kazandığı 19 sıra ile birlikte rekorlar listesine yenisini dâhil etti.

Bundan önceki rekor 1991 senesinde 25. başladığı yarışı 8. bitiren Emanuele Pirro’ya aitti.

7 dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, Spa’nın kendisi için çok özel olduğunu sürekli söyler ve kendi evindeki oturma odasına benzetirdi. Şimdiye kadar bu pitte 6 defa ile en fazla kazanan olmadı bunun da bir göstergesi.

Cumartesi günü talihsiz bir şekilde sıralamanın daha ilk seansında piste çıkış turunda tekerleği çıkan ve kaza yaparak günü sonuncu tamamlayan Schumacher, etkileyici bir yükselişle damalı bayrağı 5. görmüştü. Alman pilot, 1995’de 16. başladığı yarışı kazanmış, geçen seneki yarışta ise 21. sıradan 7’ciliğe yükselmişti.


Yorumlar

  1. formula 1'i ilk izlemeye başladığımda senna vardı,schumacherin yıldızı parlamaya başlamıştı.22-23 yıldır hiç aksatmadan bütün yarışları izledim bir schumacher taraftarıyım.bu adam çok yetenekli ve herkezden ayrı duruyor.keşke araç iyi olsa da benim gördüğüm yeteneği yeni nesillere de gösterebilse.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sen Her zaman Özelsin Farklısın be adamım!

  3. katılan olur katılmayan olur benim görüşümdür.ve sadece bi varsayımdır reelle bağdıştırmıyorum tabiiki. geçen haftaki yarışa pilot olarak aynı gridle başlamış olsunlar.sadece weber ve schumi nin araçlarını değişelim.bence bu rekoru ''24. başlayıp yarış kazanan'' olarak geliştirirdi efsane. harika bir motivasyonu vardı zira geçen haftasonu.

  4. Yanlış anlamışsın mate 🙂

  5. Kiminin şansızlığıdır belki birinin varlığı…
    Perry, Garcia'nın şansızlığıdır Tiger'ın (Woods) var olması. Criville, Biaggi için Doohan'ın varlığı. Federer için Nadal'dır. Ronaldo ve diğerleri için belki Messi. Herkes için mutlaka Jordan. Ali Clay için Marciano…
    Mika ve Kimi için onun yarışıyor oluşu. Birçokları için memnuniyet olabilir onu tanımış olmak. Bazıları için hüzün olabilir tarihi alt üst edişi. Fernando'yu daha yüce yapan onun varlığıdır belki.
    Biri olmasa daha iyi kariyer yapabilirdi diğerleri…

    Mika'yı değerli kılan, onurlu rakip yapan yine Michael'ın tanışabilmiş olmasıdır onunla. Felipe ve belki Nico'nun şansı talebe olabildiğidir ona.
    Birileri tarih yazar diğerleri ancak ona uyar. Her zaman 1 kazanan vardır ama her zaman kazanamaz, herkes.

  6. dostum Görkem,

    yorumumdaki nükte bariz değil mi?
    basit bir hareketle nükteyi devre dışı bıraktığında The Schumacher'e yapılabilecek en büyük övgüyü düzdüğüm görünür olmuyor mu?

    (başardıklarının bir insanın sınırlarının çok üstünde olduğunu onu insan formunun dışına çıkararak anlatmaya çalış(mış)tım)

  7. Rock'n  CoK€ avatarı

    bunu yemek yemeye benzetebilirsin. o çok yersin ve doyarsın artık yiyemem dersin 4 5 saat sonra yine acıkır tekrar yersin. sonuçta doydun diye yemeği temelli bırakacak halin yok ya ?

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sana iyi üzülmeler. üzülecek ne varki 🙂 gerçek yarış böyle olmalıdır işte adam kendisini bu işe adamış.

  9. hiçbir başarı ile tatmin olamamak ile lanetlenmiş biri. (bu durum beni hep hüzünlendirmiştir.)

    yukarıdaki tezimin yanlış olması ihtimaline karşın düşündüğüm 2. şey onun bir insan değil bir makina olduğu. ve bu makinanın tek kusuru, entegre kalıcı hafıza modülü yerine geçici hafıza modülünün takılmış olmasıdır (üretim aşamasında kasıtlı yapılmış olması muhtemeldir ki açlığının hiç bir zaman dinmemesini bu şekilde sağlamayı düşünmüş olabilirler). bu da bize her galibiyet sonrası sanki ilk gp sini kazanmış bir pilot gibi havalara zıplamasını açıklar.

    üzücü.

  10. kobayashiye fazla yükleniyorsun abicim ya 🙂 japon diye sanırım , ama nakajima falan olsa tamam derim de kobayashi oldukça sakin geliyor bana 2 li mücadelelerde . hatta kızıyorum çoğu zaman , çünkü savunması yeteri kadar agresif olmuyor .

  11. şu yaşına rağmen hala rekorlara doymuyor…pazar günü adeta çoluk çocuğa ders verdi… 🙂

  12. o ayrı bu spa daki rekor 🙂

  13. o ayrı bu spa daki rekor

  14. evet bi leylek kaldı (:

  15. işi ve gücü yarışmak ve rekorlar kırmak

    🙂

  16. Bence bitirebileceği en iyi yerde bitirdi zaten. Hepimiz podyumda görmek istiyoruz ama startta 4. kalksa bile podyuma uzanacak güçte bir aracı yok. Bunu rosbergde çok net gördük.
    Ancak yağmur desteğiyle olabilirdi. Ancak artık yağmurdada korkuyorum çünkü mgp çok dengesiz.

  17. bence spada son 10 girseydi sıralama turlarında podyum bile olabilirdi çok zor bi ihtimal olsa da podyum mümkündü

  18. Schumacher alışık zaten bunlara bizde bu rekorlara alışığız 🙂 ama bu son dönemde gelmesi iyi oldu bazıları da hala rosbergi savunsun

  19. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    onun adı Michael Schumacher,
    işi ve gücü yarışmak ve rekorlar kırmak,
    ayrıca rosberg'i geçmese bile bu rekor yinede hanesine yazılacakmış,
    ama rosberg'i geçmek hele hele pistin o eriyen asfaltınn üstünde geçmek bu rekorla birlikte dahada anlam,güzellik,mutluluk ifade ediyor biz Schumi taraftarları için 🙂
    Go Schumi Goo.

  20. bundan önceki rekor alonsoda monako da 24.başlayıp 6.bitirdi diye hatırlıyorum

  21. Ya da sıralamalarda sorun yaşamasaydı 5 veya 4. olup yarışı podyumda, hatta ikinci, hatta ve hatta birinci tamamlayabilirdi 😀

  22. Kobayashi değil Perez olacakmış o. Ortada bir beyaz katil gördüğümde aklıma hemen kobayashi geliyor da 🙂

  23. Starttaki kaza karmaşasına karışmadığı için ne kadar mutludur kimbilir. Hatta sıralamada sorun yaşamayıp yedinci veya sekizinci olsaydı Senna, Kobayashi ve Alguersuari şeytan üçgeninin ortasına düşüp daha ilk virajda yarış dışı kalabilirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir