Vettel, Fazla İyimser Sutil'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, İspanya’daki yarışta kendisinin yarı yolda kalmasına neden olan Sutil’i çok iyimser olmakla suçladı.

Sutil, ilk turda 4. virajda çok geç fren yaptı ve önündeki araçları engelleyecek pist dışına çıktı. Sutil’in bu hareketi sonrasında Vettel’in, kendini koruma yönünde yapacak bir şeyi kalmamıştı.

Vettel’in aracı, devam edemeyecek kadar zarar görmüştü ve böylelikle Alman genç pilot bu sene ilk turda 3. kez, toplamda 4. kez yarış dışı kalmış oldu.

Vettel: "Çok hayal kırıklığı yaratan bir durum, özellikle de bu konuda yapabileceğimiz bir şey olmaması nedeniyle. Çarpışma, Adrian’ın geçiş hamlesi için çok iyimser olduğu 4. virajda gerçekleşti. Bir başka aracı kesti ve bu onun tam benim önümde spin atmasını sağladı"

"İçeriden gitmek istedim ama benim için gidecek yer yoktu. Bunu yapabilirdim ama oradan geçmeye çalışan bir Super Aguri vardı. İstanbul’da tekrar denemek zorunda kalacağız"

"Umarım en yakın zamanda yeni araca sahip oluruz ve yarışların başlangıçlarında çok fazla sorun yaşadığımız grup arkasından kurtuluruz.""

Toro Rosso’nun kötü günü, Renault’tan Nelson Piquet’in geçmeye çalışması sırasında temas yaşayan Sebastien Bourdais’in yarış dışı kalmasıyla sona erdi.

Renault pilotu, 10. virajda Bourdais’in içine girdi ve sonrasında ikili çarpıştı.

Bourdais, bir hareket yapmak için Piquet’in yeteri kadar yakın olmadığını söyledi.

Bourdais: "Tekrar gösterimi izleyene kadar tam olarak neler olduğunu söylemek istemiyorum. Bütün bildiğim, aynalarımı kontrol ettim ve yeteri kadar olmamak kaydıyla bana yakın olmasına rağmen Nelson’un atak yapacak konumda olmamasıydı."

"10. viraj için çok geç fren yaptım, virahı dönmeye başladım ve birden dönerken o benim yanımdaydı. Hikayenin sonu bu oldu. O ana kadar bu hafta sonu oldukça iyi bir iş çıkarmış olduğumuz için bu durum utanç verici"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir