Trulli, Fazladan Pite Yanıyor

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, Toyota takımı içindeki iletişim sorununun kendisine İspanya’da daha iyi bir sonuca mâl olduğunu söyledi.

Trulli, Barselona’da aldığı puan ile ard arda 3. kez puan alma başarısı gösterdi ama İtalyan pilot, takımın kendisini yanlışlıkla pite çağırmasaydı daha güçlü bir sonuç alabilirdi.

Bu hata kendisine 2 sıraya mâl oldu.

Trulli: "Bir başka puan aldık ama bugün daha fazlası olabilirdi. Yarış kolay değildi ama herşey iyi gidiyordu ve 6.lık için gidiyorduk. Ardından bir iletişim hatası, takımın beni yanlışlıkla pite çağırmasına neden oldu. Bu şeyler oldu ama bugün bana 2 değerli puana mâl oldu"

"Zor bir hafta sonu oldu ama güçlü bir sonuç içinmücadele ediyorduk. Bu bir mücadele idi amapaketten en iyisini çıkarmaya çalışıyor ve Webber’e mümkün olduğunca yakın kalmak için elimden geleni yapıyordum"

"Çok yakın bir grup takım içindeyiz ve momentumumuzu korumak için gelişme üzerine zorlamalarımızı devam ettirmemiz gerekecek"

Takım arkadaşı Timo Glock ise daha kötü bir gün geçirdi. Alman pilot, yarışın başlarında bir araçla temas yaşadıktan sonra felaket başladı. Daha sonra David Coulthard ile çarğıştı ve ön kanadını kaybetti. Bu durum onun bir defa daha pite girmesine nden oldu.

Glock, yarışı 11. olarak tamamladı.

Glock: "Kalkış pek iyi olmadı ve ilk viraja giderken iki üç yer kaybettim."

"Ardından bir araç önüme geçti ve ön kanadıma hasar verdi. Aero performansımdan katbetmem nedeniyle ilk bölümde bu durum bana ağır darbe vurdu ve bütün yarışı trafikte geçirmeme neden oldu."

"Pitstopta burnu değiştirdikten sonra araç daha iyi duruma geldi. Ama sonrasında Coulthard önüme çıktı ve çıkış turunda yavaştı. Bana az yer bırakmıştı ve sonrasında o yeri kapattı ve ona ona çarptım. Tekrar ön kanadımım parçaladım."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir