Schumacher Yarışı Düşünerek Lastik Stratejisi Uyguladı

yazar:

kategori:

Alman pilot, yarış için bir set yumuşak lastiğini sakladı ve yarın güçlü bir yarış ortaya koyabileceği konusunda kendisine güveniyor.

Son turunun ideal olmadığını kabul eden Schumacher, bundan çok daha ileri gitmesinin zor olduğunu belirtti.

Schumacher: “Bugünkü sıralama neredeyse planlandığı gibi geçti.”

“Bundan daha fazlasını alabileceğimizi düşünmüyorum. Belki bir sıra daha çıkardık. Son turum ideal değildi. Lewis Hamilton’un hava koridorunu kullanmaya çalıştım ama ikinci şikanda kilitleyince ben de kilitledim”

“Bununla birlikte yarın yumuşak lastiklerle başlayacağım ki bu benim yarışım için daha iyi. Dün yarış tempomuzun oldukça iyi görünmesi nedeniyle daha çok yarışa odaklandık ve lastikleri doğru şekilde kullanmaya gayret ettik. Yarın iyi bir kalkış yapıp oradan yoluma devam etmeye çalışacağım”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de yarışa lastik sakladığı için mutlu.

Rosberg: “Bugünkü sıralamadan ve yarışta güçlü olmak için verdiğimiz tavizden memnunum. Q2’deki performans, aracın burada iyi çalıştığını gösteriyor. İki set de opsiyon lastiği sakladık ki bu iyi bir şey”

“Q3′ kalıp da yarışa sert lastikle başlayacak tek pilot benim. Bu yüzden ilginç olacak. Kalkışta da bunun yardım etmesini bekliyorum. Yarın gerçekten iyi bir yarış olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Haklısın. Haber eklerken farklı yerlerden gerçekten bunu mu dedi diye kontrol ettim ama evet, bunu demiş. Sert lastik, hele ki yarışın başında nasıl tutunma sağlayıp da kalkışta yardım edecek anlamadım… Bazen pilotların anlam veremediğim sözleri oluyor.

  2. "Kalkışta da bunun yardım etmesini bekliyorum."

    sert lastikle kalkış yapmak, avantaj değil dezavantaj getirir. yumuşak lastik DAİMA kalkışta daha iyi yol tutar. sert lastikte patinaj çekme ihtimali artar, ilk viraja girerken fren mesafesi uzar, ilk virajın çıkışında da yine patinaja düşme eğilimi fazla olur (lastik yumuşak olanlara göre henüz soğuk olduğundan).

    acaba rosberg ne demek istemiş?

  3. mercedes… Ne hallere düşürdün bizi:)

  4. Aynı sesi bende duyuyorum 🙂 bence inanalım. inanmak başarmanın yarısıdır;)

  5. İçimden Schuminin ilk sektörden sonra Weber Massa ve Petrov'u geçip Alonso'nun arkasına yapışacağını söylüyor. İnansam mı?

  6. 🙂

    Aslında yarışın hemen başlarında güvenlik aracı girerse Rosbergin şansı oldukça yükselir.

  7. Ah bee… iyibir araba olsa şu adamın altında herkes tozunu görürdü yarın.

  8. Rosberg geçen yarışta mükemmel bir performans göstermesine rağmen son sıradan kalkan Schumacher'e geçilmesini, onun yarışa sert lastikle başlamasına bağlamış anlaşılan.

  9. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    sen efsanesin burası senin evin sayılır.tabiki ilk virajda kaza yapmassan ilerisi iyi olur

  10. Niconun stratejisi SC girmezse işe yarayacaktır. Havanın çok sıcak olması nedeniyle 2 set temiz soft lastik çok değerli olacak. Ancak düzlüklerdeki mercedes gücüne rağmen ferrarileri geçebileceklerini düşünmüyorum. belki massa ve ferrari pit ekibinin yardımıyla olabilir.
    Schumi için güzel bir sıralama oldu bence. Herşeyden önce rahat görünüyordu.
    Startta mercedes gücü ile ilk viraja önde yada önlere yakın dönmelerini bekliyorum.
    Hadi hayırlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir