Button Kötü Kalkışını Suçluyor

yazar:

kategori:

Üçüncü sıradan kalkan İngiliz pilot, başlangıçta 7. sıraya kadar geriledi ve yarış içinde yükselmek için geçişler yapmak zorunda kaldı. Button, sırasıyla önce takım arkadaşı Hamilton’u, daha sonra Scumacher’i, en son da Alonso’yu geride bıraktı.

McLaren pilotu, yarıştan keyif aldığını da itiraf etti.

Button: “Gerçekten eğlenceli bir yarıştı. Lewis, Michael ve Fernando ile mücadele… İyi bir yarıştı. Ama ne yazık ki liderlik için değildi. Ama 7. iken işler daima çok zordur”

“Yarışa zor bir başlangıç yaptım ama çok da eğlenceliydi. Buradaki atmosfer heyecan verici. Yarış hafta sonunda işleri bir araya getirmemiz gere. Ondan sonra umarım Seb’e meydan okuyabiliriz”

“Bugün Seb’e meydan okuyabilir miydim bilmiyorum. Zayıf bir kalkış yapmamız utanç verici. Küçük bir mesele ama size çok zamana mal olabiliyor”

“Pitstoplarda harika bir iş çıkardık. Bir saniye elde etmek harika ama her zaman daha fazlasını istersiniz”

Button, Alonso’yu geçerken zorlandığını da ekledi.

Button: “DRS garip. Düzlükte bir ara hiç bir yere gitmedik, sınırlayıcı da öyle kaldık. Ascari’de bir hata yaptım ve Fernando fark açtı. Daha da yaklaşamadım ama sert lastiklerde Fernando tutunma konusunda sıkıntı yaşadı”

“Bu da KERS için iyi bir şey. İnsanlar hata yaptığında onları yakalayabiliyorsunuz. Gergin bir andı ama sonunda fark açıp yarışta kendimi rahatlattım”


Yorumlar

  1. sitenin kanunu herhalde vettel'e laf sokmak

  2. Kaç senedir yarışan bu pilotları kendi, pilotunu geçtiği için kıskanmaktan ucuz yorumlar yapmanın anlamı nedir bilmiyorum. Biz FORMULA 1 izliyoruz futbol değil. Kaç senedir araçlarla ilgili bilgiler pilotların araçlara göre uyumlarını tartışıp duruyoruz da, bir kere olsun arkanıza geçip objektif bakmayı düşündünüz mü hiç? Bu soru bile belkide anlamsızdır. Demem o ki Kim kimi nasıl geçti değil, Kim altındaki aracı ne kadar iyi kullanabiliyora baktığımız yok. Button'a hiç bir şey yapmadı demek, O kokpite hiç geçmemiş birinin yapacağı yorum değil. Tamam çok kazanıyor ve çok popülerler ama şu F1 pilotlarının hepsine saygımız olsun biraz da. Yerden yere vurararak egonuz yükselmez hasetiniz katmerlenmez…

  3. evet doğru,
    bir de bu yıl en çok geçiş yapan pilotmuş istatistiklerde, ee şans işte..
    burada sadece alonso ve schumi yi geçti. drs olmayan bölgede olduğu için tamamen şansa geçmiştir.
    hele spa yı hiç saymıyorum, önündeki herkes kenara çekildi şanslı olduğu için…

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button için doğru zamanda doğru yerde olmak deyimini kullanmak doğru olur.SPA da SC periyodu işleri kolaylaştırdı.Burada ise 7.giderken webber ve massanın çekilmesi ardından şumi hami mücadelesinin kaymağı ardından da Alonsonun sert lastiği…
    Sonuç yine podyum.Buttonda bu şans varken sezonu hamiltonun önünde bitirir.Bir de ingilterede lastiği iyi taksalardı.

  5. Gerçeklerden bahsetmişsin…

  6. e o zman sana sormak gerekir vettel ne yapıo en önden başlıo araba sayesinde farkı açıo gidio alonso naptı sadece iyi kalktı ve sıra kazandı sanki herkes çok iyi işler yapıomuş gibi konuşuosun lastik ısıtma sorunun olmasın madem senin de bu kadr büyük bi takımsın ferrarsin sonuçta lastik eskilemerinden de bahsetmişler maden onlarda düşünsünler lastiklerini korumaya çalışsınlar lewis önceden pite girsin bunların hepsi akıllı olmakla alakalı senin yazdığın kadar basit değil kısacası

  7. Kendini umarsız eleştirebilmek, güzeldir.

  8. ilginç alonso vasat ferrarisiyle oık gibi fırlarken oooo ferreraiye bak la! ama button ısıtma sorunu yarışan terrariyi (evet terrari:) geçince vada vada bıdı vıdı zaten f1 de ya öyle geçersin ya da sürünürsün neden redbull hepsini geçiyor sanıyorsun anlamış değilim…

  9. evet aynen dogru tesbit etmişsn kardeş.button zaten hep fırsat kollayan biri olmştr.kendisi fırsat olşturamaz korkagın teki zaten

  10. genel klasmandan bahsettın galiba pardon.

  11. 2 Mclaren pilotunun önünde ??

  12. alonzomanyaa  avatarı

    O değilde, bu kadar kötü bir ferrari, yinede iki mclaren pilotunun önünde bir Alonso.. Bu yeterde artar bile..

  13. çok doğru görmüşün button herzamanki button hiçbirşey yapmıyor

  14. button'ı podyumu için tebrik ederim de, ben button'ın öyle bahsettiği gibi bir mücadele içine filan girdiğini hiç görmedim nedense.

    startta 7. sıraya düştü.
    webber takozu, kendisi ile birlikte felipe'yi de götürdü. button 5.
    hamilton schumi ile uğraşırken çime çıktı, dönerken momentum kaybetti. button 4.
    schumacher eskimiş lastikleri ile sürünürken button, hiç mücadeleye girmeden sınırlarında kullandığı nispeten iyi durumdaki lastikleriyle schumi'nin yanından geçip gitti. button 3.
    sert lastiklerle sürünen ferrari ile fernando yavaşlayınca, button lastik ısıtma sorunu bulunmayan mclaren'i ile fernando'yu geçti. button 2.

    valla ben yarışta bunları gördüm. yanlışım varsa, düzeltiniz lütfen…

  15. ewet şanşlısın ki alonsonun sert lastik sorunu hep devam ediyordu burda da oldu umarım seneye her şey daha iyi olur 🙂

  16. bundan sonra hiçbişeye kılıf uydurmayın bnce bakın bn bile artık vetteli tebrik ediyorum sizde edin artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir