Alonso: "Vettel'e Karşı Biraz Serttim"

yazar:

kategori:

Harika bir kalkışla 4’cülükten liderliğe yükselen Alonso, güvenlik aracının çıkışından sonra Vettel’e engel olamadı ve liderliği verdi. O geçişte Red Bull pilotu, bir ara çim alana kadar çıkmıştı.

Alonso: “Sebastian ile mücadelelerde kaybedecek bir şeyimiz yok. Şampiyonayı 100 puan farkla lider olarak götürüyor. Bu yüzden biz savunma yapmak zorunda kaldığımızda ona karşı biraz daha sert olacağız”

İspanyol pilot kalkışta Vettel ve Hamilton ile yan yana gelmiş, ilk virajı lider dönmüştü.

Alonso: “Son birkaç yarışta iyi kalkışlar yaptık ama 5. veya 6. başlayınca geçiş için yeteri kadar yer olmuyor. Burada Monza’da araç iyi bir kalkış yapacak gibi hissettiğinizde yeteri kadar yer bulunuyor ve ilk viraja kadar insanları geçmek için yeterli alan var”

Alonso ayrıca yarışın sonuna kadar önde kalmasının mümkün olmadığını, hatta Schumacher’in arkasında zaman kaybetmemesi halinde Hamilton’un kendisini podyumun dışına itebileceğini kabul etti.

Alonso: “Çok yakındı. Bir iki tur daha olsa muhtemelen podyumu kaybedecektim diye düşünüyorum. Michael ve onun mücadeleleri olduğu için biraz şanslıydık. Çünkü Lewis, ilk turlarda 20-30 saniye kaybetti. Bu yüzden aradaki farkı açmayı başardım”


Yorumlar

  1. daha fazla agresif olmalı fernando. gerekirse vur kır çarp hamilton gibi.ya herro ya merro

  2. Alonso savunma konusunda gridde ilk 5tedir.sadece kasaplara karsı savunma yapmıyor o kadar

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yarış sonrasında basın toplantısındaki soru cevapları kimse izlememiş.Alonso durduk yerde ben sertim sert savunma yaptım demiyor.Lüzumsuz muhabir startta Alonsonun çime itilişini izlemediği gibi şumi hamilton olayını da izlememiş.Sırf laf olsun muhabbet olsun diye vettele yaptığı savunmayı soruyor.Alonso da şakayla karışık bizim kaybedecek bişeyimiz yok diyor ve gülüşüyorlar.

    Alonsonun savunmalarını ve bıraktığını iddia ettiğiniz boşlukları falan efsane ile yarıştığı 2006 yılını izlediyseniz görebilirsiniz. Mesela Türkiye gp.olabilir.

  4. sert savunmayı esas şumi yaptı…alonso risk almadan yarışır…yerini koru öndekinin hata yapmasını bekle..alonso pilotajı bu mantık üzerine kuruludur…bu zamana kadar kazandığı yarışların neredeyse yarısı öndeki pilotların hatalarından veya şanssızlıklarından kaynaklanmıştır…alonso kısmetli bir pilottur. neden böyledir? alonso gerçekten yaptığı işte başarılı olma adına her yolu mübah gören aşırı istekli bir insan…şer olsun hayır olsun eğer bir insan birşeyi çok istiyorsa muhakkak o istediğini veya benzer birşeyi mutlaka elde eder…bu zamana kadarki başarı hikayesi bundan ibarettir. ama bundan sonra böyle mi olur? o kısmını kimse bilemez…

  5. 🙂

    nerede sert savunma yaptı.
    ya da sert savunma ile neyi kasıt ediyor.
    40 (kırk) tur boyunca almış olduğu sert savunma derslerinden, bir savunmanın sert ifadesini alabilmesi için neye benzemesi gerektiğini öğrenmedi mi?

    +bir kazaya maruz kalmak korkusundan herkese devasa boşluk bırakıyor.

  6. Bu araca bu kadar. Daha iyisi yapılabilseydi zaten yapacak kişi alonsodur. bu yüzden içim rahat.

  7. bunu söylerken utanır insan. çok serttin çok. Giderek Button'a benzemeye başlamış.

  8. Yok facebookda bir resimde schumayer oturuyor bır yerde massa yanından gecerken kulagını cekıyor schuminin .:)

  9. Senna yı mı kast ettin ağabey? 🙂

    Ben bilmem kaç küsür kişiye daldığını hatırlıyorum Schuminin (98 Spa) 😀

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu konuşma esnasında Alonso ve vettele dikkat ettiniz mi.Alonso bu gereksiz soruyu şakayla savuşturdu.Vettelle birlikte gülüştüler.
    Vettel de Alonsonun sert savunma yapmadığını bilir.Aracının sağında solunda olup bitenleri bildiğini bilir..En azından spada webber olayını unutmamıştır.Ya da 2010 spada kendi yaptıklarını unutmamıştır.Alonso neyin yeterli olduğunu bilir.

  11. ben alonso'nun yaptığı sert davranış için bir şey demiyorum ki. bunu açıkça söylemek, ilerde kendisi için sıkıntı doğurabilir, bunu söylemek istiyorum.

  12. Doğru söze ne denir.Onlar birbirlerine saygı duyan insanlar bırak öpüşsünler. Severim ikisinide. Sert olması iyidir.Vettel çaylak tecrübe kazanır böyle durumlarda. Sıkıştır Alonso sıkıştır bişey olmaz:)

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massabest zaten startta alonsoyu sıkıştırdılar çimlerin üzerine attılar.Vettelin Alonsoya yaptığı sıkıştırmaları Alonso daha vettele yapmadı bile.Geçen yıl almanyanın müsebbibi vetteldir.Açın o yarışın startını izleyin.Alonsoyu duvara gömecekti nerdeyse.

    http://www.youtube.com/watch?v=0KADkOqPYOk

  14. Elini öpen pilot varmı görmedim ama kulağını çeken var Schuminin 😛

  15. el öpmek kötü bişey mi.Schumi gibi adamı arasınız ama bidah da bulmazsınız bence de öpmeli. Bu gün Massadan daha fazla yardımı oldu Ferrari ye yarış içinde

  16. çok abartısıyonuz arkadaşlar ne öle elini öpcekmiş yok atağını öpcekmiş saçmalamıyın yakışmıo

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    el öpmek yetmezzz,
    ayağınıda öpecek,
    ne'de olsa pedalları kontrol eden efsanemizin ayaklarıydı 🙂

  18. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    yapacağın bişey yok scmi yardım etti eski takımına elini öpmelisin

  19. fernando bayağı açık sözlü konuşmuş. ve doğru da. ama, ileriki yıllarda şampiyonanın en büyük adayı olur da, bir başka pilot da kendisine sert davranırsa, bu "kaybedecek bir şeyimiz yok" sözünü hatırlatabilirler fernando'ya. mantıken bu geçerli ve aslında doğru bir durum olsa da, açıkça söylemek biraz abes kaçıyor gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir