Schumacher Beşincilikten Çok Mutlu

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü, düzlük hızlarının öne plana çıktığı Monza’da uzun süre Lewis Hamilton’la dördüncülük mücadelesi verdi ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Schumacher “Bugün hem kendim hem de tüm taraftarlarımız için çok heyecanlı bir yarış oldu; bu yüzden mutluyum. Lewis’le mücadele çok eğlenceliydi ve zaman zaman aynalarım çok küçük göründü.”

“Her ikimizin sınırlarda sürdüğü biliniyor ve yine bunu yaptık. Aracımı bir kamyon kadar geniş tutmak, mümkün olduğu kadar kapatmak zorundaydım ancak sonunda beklendiği gibi o hâlâ hızlıydı.”

“Mümkün olan tüm fırsatları değerlendirmeye çalıştık ve bu nedenle keyif aldım. Bunun yanında gelecekte Mercedes’in desteğiyle daha fazlasının geleceği için çok keyifliyim.” dedi.

Nico Rosberg “Bugün Monza’da hayal kırıklığı yaşadığımız bir yarış oldu. Sert lastiklerle zor kalkış yaptım ancak yine de ilk virajda sıra kazanmayı başardım ve oldukça iyiydi.”

“Ardından Liuzzi bir füze gibi çimenlerden uçtu ve beni yarış dışı bıraktı. Bu üzücü çünkü güçlü bir stratejiye sahiptim ve Michael’in iyi sonucu aracımızın bugün güçlü olduğunu gösterdi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. button dan bir demeç "Düzlükten çıktıktan sonra neden solda kalmıyordu? Hep sağa kırıyor, sonra sola geçiyor ve tekrar sağa kırıyordu"
    arkadaslar bunlar pilot değil olmaz böyle sey insanın f1 tutkusunu törpülüyorlar kimleri izliyoruz yazık.

  2. malesef bulamadım belki koyarlar.

  3. Bunun Schuminin onboard kamerasından olanı yokmu?

  4. O kadar da degıl..webber gayet ıyı bır pılottur,hakkını da verıyor koltugunun bu yıl kendını gosteremıyor o kadar

  5. Alonso'yu yakalayabilse emin ol geçerdi. Ama adam ne yapsın, biri Ferrari ile yarışıyor, kendisi kamyonetle.

  6. fotoğraf da muhteşem.iyi bir ders verdin hamiltona.yarışmaktan zevk aldığını söyleyen,kendini sennayla kıyaslıyan hamilton,zora gelince hemen ağlamaya başladı.seni izlemek bizler için büyük bir zevk.

  7. Ya o değil de Ben Schuminin düzlükte gaz kesip Hamham'ın ağlamalarına kapak gibi ders vermesini bekledim hep 🙂

  8. Luis, daha önceleri Schumi ile yarışmaktan keyif aldığını ifade ettiği dönemler olmuştu.
    Sonra mgp nin kötü performansı nedeniyle Schuminin gerilerde kalmasını ve kendisinin kolayca atak yapıp geçmesini bir maharet zannedip; Schumiyi geçmenin özel bir yanı yok gibi bir ifade kullanmıştı.
    Efsanem bugün buna en güzel cevabu verdi. Benim altımda 1 saniye daha yavaş bir araç olmasına rağmen sana geçit vermem.
    Böyle sümüklü çocuklar gibi ağlatır telsizden şikayet ettiririm dedi.
    Hamilton bugün anlamıştır nasıl efsane olduğunu bu adamın.

  9. açıkçası mercedes aracının schumiyi daha da iyi bir pilot yaptıgını düşünüyorum

  10. barrichelloya yaptıgının yarısını yapmadı bugün.

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  12. http://www.youtube.com/watch?v=BIO5XEiZutU

    Resitali izlemek için.0 hata.Şaka değil hakikatten ders niteliğinde

  13. Çok iyiydin be Kral. Savunma ustalığın bir kenara, Düşük downforce ile ve o denli baskıya rağmen virajlarda en ufak hatan olmadı, ki öyle bi downforce ile virajları dönmek hiç kolay iş degildir, helal olsun.

  14. rosberg in aracından start ve kaza anı http://www.youtube.com/watch?v=e0X6hcxWEQE
    efsane gene harika start almıs.

  15. ilk defa izleyen birine bu adam 43 yaşında desen hadi canm sende 43 yaşındaki böylemi kullanır der normalde , ama bu schumi

  16. Dostum Schumacher'i hiç bir zaman yaşına bakarak değerlendirmedim vücuduna bakarsan çoğu sürücüden iyi durumda gözüküyor sınanması gereken sadece refleksleri idi onlarıda zaten göreceğimiz kadar gördük hala eskisi gibi iyi sadece aracı kötü o kadar.
    Kendinden 1 sn hızlı araçla kaç tur mücadele ettiğini gördük.
    Ona bakarsak Schumacher 42 De la rossa 40 Barichello 39 Trulli 37 Webber 35 yaşında

    bunlar yaşıyla sınanmıyor ??? Yada yaşından hiç bahsedilmiyor ? Neden Schumacher sürekli bahsediliyor ?

    Ben vücut çalışıyorum adamın 2 sene önce üstte kıyafeti olmadan resimleri vardı benden çok daha sağlam duruyor zaten F1 pilotları sürekli yarış dışındada fiziksel aktiviteler yapıyor onun için bu adam sürekli zinde

  17. çünkü hamilton bir schumi bir alonso değil 🙂

  18. Bu adam senna da dahil olmak üzere tüm pilotlar içinde en iyisi

  19. Sana boşuna efsane denmiyor. bu yarışı kayıt edip pilot eğitiminde kullanırlar kesin. Hamiltona çok güldüm o araçla kepaze oldu resmen. Bu adama da vur diyince öldürüyor:)

  20. hersey düzlük hızı değil viraj çıkısında yakalayacağınız ivme düzlük hızıyla bas edebilmek icin önemli nitekim bunu bir kere yaptı ve gecti demekki oluyormus mclaren in viraj giris ve cıkıslarındaki büyük avantajını düsünürsek bu mümkündü ve çok geçde olsa doğal bir sonuc olarak hamilton bunu yaptı.tur zamanları ortada sadece düzlükde hızlı olan bir araçla mclaren dan 10 sn fark yiyorsanız bu olumlu bir neticedir zayıf mercedes icin.

  21. MERCEDES GP avatarı

    Madem o kadar hızlı 10 sn fark attı neden 25 turda geçemedi..Neden Telsizde schumacher böyle böyle deyip fiaya söylediler..ve takım olarak Mercedes GP Mclarenin seviyesine inmeyip schumachere bırak geçsinler gibi şeyler söyledi yoksa schumacherin bırakacağındanmı.anla işte schumacher en iyi…hehehehee

  22. ilk kez izleyen birine bu adam 43 yaşında desen hadi canm kimi kandırıyorsun der forever schumi

  23. frank lampard avatarı
    frank lampard

    bu yarışan 43 yaşında desen ilk kez izleyen birine pehhh izlerken hiç öyle gözükmüyor der benimi kandırıyorsun der Forever schumi

  24. Shumi'cim Alonso'yu geçmek yerine Hamilton'a karşı kendini kanıtlama yarışına girdi

    cevap aşağıdaki linkte.

    http://cdn.images.autosport.com/editorial/1315752019.jpg

    Tabi canım 7 dünya şampiyonu olan biri Lewise karşı kendini kanıtlamaya çalışıyordu dimi, sakın bu o yaşlı adamın her zamanki hali olmasın hani senin bundan bihaber olduğun şey ? Schumiye laf söyleyeceğine yaklaşık olarak Mercedesten 1 saniye daha hızlı olan arabasıyla Schumiyi geçemeyen Lewisin derdine yan.

  25. 8. sırada yarışa başladı,yaklaşık 25 tur kendisinden daha hızlı bir aracı( tur başına 1.3 sn) arkasında tuttu,düzlükler de tek yön değiştirme hakkını her zaman doğru kulllandı ve aynı zamanda mclarenin oldukca iyi olduğu kulisiyle hakem heyeti santajıyla gecildi.Biz bunu izledik…

  26. lewis 10 saniye önde bitirmiş
    ya adam şumiyi çocukk gibi şikayet etti ağladı zırladı yiyiyorsa geçsene altında at var şumi de eşşek sen at la eşşeği geçeme bide şikayet et sonrada pilotum diye geçin
    şumi yol vermese gaz kesmese geç demese sabaha kadar geçemezdi hamilton denen ispiyoncu yeteneksiz oğlan…
    şumisiz f1'in ne olduğunu da gördük şumi olmadığında….
    ŞUMİ HERZAMAN HERYERDE NUMBER ONE O KADARRRRRRRRR….

  27. Shumi'cim Alonso'yu geçmek yerine Hamilton'a karşı kendini kanıtlama yarışına girdi. Bu çekişmeyi normal görenler olabilir ama diğer yarışlar Shumi hep hassas Hamilton konusunda.
    diğer taraftan Hamilton için övünme nedeni olur o kadar.

  28. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -Schmacher, Lewis e dersini verdi falan diyen arkadaslari yaris sonu schumacher e 10 saniye fark attigini hatirlatirim
    -2 tur daha olsa Alonso yu da podyumdan etmisti Lewis
    -herhjalde yarisi izlemediniz, lewis in cockpit inden duzluklerde drs e ragmen schmacher in sagina ve soluna gectikten sonra mercedes in hala nasil hizlandigini ve gecis imkani vermedigini gordunuz
    -Schumacher in telsizinden aldigi uyariyi da unutmayin.
    -Biraz daha ayni tarzda savunmaya devam etseydi 20sn alacakti
    -Lewis soguk kalip kaza yapmadigi icin tebrik ediyorum kendisini

  29. Yakup ERCAN avatarı

    Bu adama emekliliğe devam et diyen ve hakkında olumsuzca açıklamalar yapan eski pilotlara bu yarış performansı gereken herşeyi anlatmıştır umarım. Ayrıca yaş 43 ondan genç ve emekli olup bir köşede abuk subuk konuşanlar utanmalı bence. Harikasın SCHUMACHER.

  30. 70 bin midichlorian var mış. Malum efsane Dart Vader kanında 20 bin taşıyor muş ama 7 şampiyonluğu yok tabi.:D

  31. Kendisinden 1 sn hızlı olan bir araca karşı yapılan mücadele ve geçişleri ancak SCHUMACHER BAŞARABİLİR Kanada,Spa,Monza ne yarışlar ama değilmi ?

    Efsanesin efsane sen hala 1 numarasın

  32. MERCEDES GP avatarı

    Mercedesin desteği ile daha fazlası gelecek dedi inşallah bu gerçekleşir.Yarış performansımız süperdi lastikler konusunda baya geliştik.Takım genelde ikinci yarıdan sonra baya iyi oluyor..Yine güncelleme gelirse süper olur aerodinami anlamında eğer şu araç 0.3-0.6 sn daha hızlı olabilseydi Monzada Podyumdaydık diye düşünüyorum..Bugün Bir Schumacher tecrübesi gördük..İlk sektörde en hızlı olmamız Lewisten kaptırdğı yeri geri almamıza neden oldu..Singapurda neler olur bilemem ama Korede yağmur yine yağarsa Schumacherden tadına doyumu olmaz bir yarış izleriz gibime geliyor

  33. Yaşlı bir adam için hiç de fena bir yarış değildi. Artık Mercedes de ona rekabet edebilecekk aracı bir verse de ne kadar acımasız olabilceğini tekrardan görsek 🙂

  34. muhteşem bir yarış çıkardı efsane 🙂 hamilton daha önceden efsane için söylediği tüm sözleri yutmuştur herhalde 😀 fia ya ağlamasalardı öyle geçebilirdi schumiyi emin olsunlar 😀 ağladılar resmen 😀

  35. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    EFSANE KOLAY OLUNMUYOR HERKES GÖRDÜ İHTİYAR DELİKANLIYI

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yaşayan efsanem benim,
    Schumiiiiiiiiiiiii seni çok seviyorumm,
    ayrıca bu adamın kanında ne geziyorsa artık bende isterdim yeminle 🙂
    yaş 43 ama zımba gibi maşallah 🙂
    ve son olarak lewis BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDI diyerek noktalıyorum.

  37. Heyecanı,eğlenceyi ve hızı seven adam F1'i F1 yapmıştır,hiç kuşku yok

  38. Eray Parlak avatarı

    Kral busene bi podyum alıcak biliyorum. Harika işler yapıyor. Keşke webber gibi bi takozun yerine schumacher gibi bir kral geçse.Şu f1 dünyasında bir kişi oturduğu koltuğu ne hakediyor nede hakkını verebiliyor herkezin bildiği gibi o kişi webberdir….

  39. Spadan sonra muhteşem bir performans daha geldi Efsaneden. Artık podyumu hakettik. Bu yıl podyuma çıksak ne süper olacak ama.

  40. Bu adama bayılıyorum hiç bir zaman düşmüyor herzaman yükselişte. Araçta biraz hızlı olsa gene şampiyonluğa oynar ve olur eminim.
    Bu araçla Hamilton'u bile o kadar uğraştırdı ki,Hamiltonun önünde Rosberg olsa idi çoktan atağını gerçekleştirirdi.
    O bir efsane ve öyle kalacak.F1 Shumi olmadan ne kadar izlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir