Theissen, Güvenlik Aracı Kuralında "Acil Değişiklik" İstiyor

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, son kurbanın Nick Heidfeld olmasının ardından yine güvenlik aracı kuralının Türkiye GP öncesi değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Heidfeld bugün 2. güvenlik aracı periyodunda yakıtı bittiği için pite girmek zorunda kalmış ve 10 sn cezası almıştı.

Bu olay bu sene ilk kez yaşanmıyor ve takımlar FIA’ya rağmen bu kuralın değişmesi için zorluyorlar.

Theissen "Bu bir piyango, planlayamayız. Yarış öncesinde stratejiyi ayarlıyorsunuz ve bunun olmamasını umuyorsunuz."

"Nick’i içeriye almaya çalıştık ancak sanırım 2-3 sn geç kaldık. Pit virajını geçmişti ve artık başka seçenek yoktu."

"2 tur daha atabildik ancak sonra onu içeri almak zorunda kaldık. 10 sn cezası olacağını biliyorduk ancak yapabileceğimiz başka bir şey yoktu. Takım menajerleri ve FIA’nın bu konuyu çoktan görüşmeye başladığını biliyorum ve kısa süre içerisinde çözüme ulaşmalarını istiyorum."

"Monaco ve Kanada gibi yarışlardan önce bu konunun çözülmesi iyi olur." dedi.

Theissen ayrıca takımların birbirlerine çok yakın olduklarını söyledi.

Theissen "Bizim performansımız iyiydi ancak Ferrari’nin farklı bir şeye sahip olup olmadığını bilmiyorum. Eğer farklı bir şey yoksa tepedeki 3 takım daha da yaklaştılar birbirlerine." dedi.


Yorumlar

  1. istanbulda ki yarışda arka düzlüğe bir pompa kurup satış yapmak lazım deli paralara …pit yolu kapanınca satışlar baya iyi olur:)))şaka bir yana bu kural f1 in imajı açısından zedeleyici ve çok saçma…değiştirmek için neyi bekliyorlar anlamış değilim…

  2. ferrari kimi avatarı

    Su anda bu saçma kuralı isteyen hiçbir takım yok ve bu kural bir türlü değiştirilemiyor, ben bunu bir türlü anlamıyorum…

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kuralın sacma oldugunu gecen yıldan beri söyluyoruz,en en önemli saçalık da şuradan geliyor: sen depona fazla benzin koyup geç pit stop yapmak üzere strateji belirliyorsun ve pistte ne kadar kalırsan senin için o kadar iyi olmalı..ama bu kural yüzünden deponda fazla benzin olusu ve pitini yapmaman senin aleyhine oluyor:DD var mı böyle bir sacmalık ya.en çok da mclarenin basını yaktı bu hadise,şanssız takım kardeşim her kuralda şanssız yapacak bişi yok..

  4. Geçen yıl Kanadada Alonsoda bu saçma kural yüzünden ceza almıştı bu kural biran önce değiştirilmeli

  5. bmw doğru söylüyor. sonuçta tüm takımları mağdur edebilecek bir kural.

  6. Bu kural değişmezse daha çok can yakar buna şüphe yok. Bir an önce değişmesi lazım.

  7. bence de haklı, çok saçma bir ceza oldu bu ve kendinden kaynaklanmayan bir sebepten dolayı alacağı güzel puanlar maalesef heba oldu..

  8. bu kural bakalım daha kimsenin canını acıtacak mı

  9. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kesınlıkle haklı.her an herkesın basına gelebılecek ve kımsenın elınde olmayan bısey.tam pıte gırerken veya gırecekken guvenlık aracı pıste cıkıyor ve o andan ıtıbaren yapacak hıc bırsyınız yok.ya pıtte beklıyeceksın yada cezayı goze alıp pıste geri doneceksın.haksız rekabete yol acıyor bence.kova nında basına gelen buna benzer bıseydı ve ıkıncılkten olmustu.cok yazık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir