Dennis "Büyük Bir Kazaydı"

yazar:

kategori:

Ron Dennis bugünkü İspanya GP’de alınan podyum başarısından çok Heikki’ye odaklandıklarını söyledi.

Heikki Kovalainen bugün yarışın 22. turunda ön sol lastikte oluşan bir hata sonucu süratle lastik bariyerlere vurmuştu. Kovalainen yaklaşık 220 km/sa hızla bariyerlere vurdu ve 26 G kuvvete maruz kaldı ve kaza ile hafif bilincini kaybetti ancak araçtan çıkarılıp helikoptere bindirileceği sırada Kovalainen eliyle iyi olduğunu işaret etmişti.

Dennis yarışın ardından yaptığı açıklamada "Lewis bugün 3. olarak iyi iş çıkardı ancak belli sebeplerden dolayı yarış içerisinde aklımız Heikki’deydi. Bu yüzden onun iyi olduğunu açıklamaktan memnunum. Heikki, Önlemler için Sant Cugat del Valles’deki hastaneye kaldırıldı ve bu gece de orada kalacak."

"Buna rağmen kırık bir kemiği yok ve röntgenler kafasında sorun olmadığını gösteriyor ve takım onun bir kaç gün içerisinde tamamen iyileşeceğinden emin. FIA’nın medikal incelemesinin ardından Türkiye yarışında yarışmasını umuyoruz."

"Kazaya neyin ya da nelerin neden olduğu henüz tam olarak bilinmiyor. Veriler kazanın hemen öncesinde lastik basıncının azaldığını dair kanıtlar gösteriyor ancak jantta oluşan bir sorunun basıncı tetiklemiş olabileceğinden başka birşey söylemek için henüz erken."

"Kaza oldukça büyüktü ancak FIA’nın güvenlik kuralları çerçevesinde tasarlanan aracımızdaki güvenlik aygıtları olması gerektiği şekilde pilotu korudu. Aynı şekilde hızlı ve etkili şekilde görevlerini yapan FIA Medikal Ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak yerel güvenlik görevlileri de mükemmel iş çıkardı." dedi.

Norbert Haug "Koşullara göre Heikki iyi ve bu bugünün en iyi haberi. Profesyonel çalışmalarından dolayı tüm medikal ekibine teşekkür ediyoruz. Lewis rekabetçiydi ve mükemmel bir startla iyi bir yarış çıkardı. "

"Tepedeki 3 pilot oldukça birbirine yakındı ve 28. turda güvenlik aracının çıkmasının ardından yarış sonuna kadar fark en fazla 46. turda 8 sn olarak ölçüldü. Daha da fazla gelişim göstermek için daha sıkı çalışacağız." dedi.


Yorumlar

  1. aracın yapısı gereği lastikleri daha fazla zorlayan bir takım mclaren.bu sorun kapakcıkla alakalı galiba ama tam birşey soylenmedi.heikki bu kazadan sonra biraz daha cesaretli olur heralde! bu olayın olumlu tarafı diyelim.:)

  2. arabanın ön tarafı tamamen tok gibiydi kazadan sonra. çok şiddetli çarptı. heikki ye büyük geçmiş olsun. büyük bir hasar almadan kazadan çıkmış olması çok sevindirici. gerçekten üzüldüm o çarpmadan sonra sedyede görünce.

  3. durumunun iyi olmasına sevindim.. çok hızlı çarpmıştı ve aracın sadece arka kısmı görünüyordu, o yüzden endişelenmiştim ama bi sorun olmaması güzel..

  4. tolga soydan avatarı

    evet görevlilerin telaşlı halleri benide çok korkuttu.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    schumının sılverstonede yaptıgı kazanın aynısı.onunda dıreksıyonu kıtlenmıs ve 220 km hızla kafadan lastık barıyerlere dalmıstı.onun bacakları veya tek bacagı kırılmıstı.heıkkı yı kaskına kadar lastıklerın e ıcınde gorunce kazadan degılde havasızlıktan gıttı dıye korkmadım degıl.gorevlılern de panıgı daha kotu yaptı beni.allahtan yırttı.gecmısler olsun

  6. gerçekten korktum ancak heikkinin iyi oılmasınba sevindim. geçmiş olsun heikki

  7. Formula 1 de güvenlik önlemleri çok arttı son yıllarda. İzlediğim videolardan falan 90lı yılların başlarındaki kazaları öğrendim eğer 10 küsür yıl önce bu kaza olsaydı büyük olasılıkla artık Kovalainen diye bir pilot olamayacak ya da Pedro De La Rosa 6 yarış McLaren kullanacaktı. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir