"Lotus" Tartışması Sene Sonunda Bitecek

yazar:

kategori:

‘Team Lotus’ isminin F1’de kullanımı ile ilgili uzun süren tartışmaların ardından söylentilere göre Team Lotus, 2012’de farklı bir isimle yarışacakken Lotus Renault GP, adındaki Lotus adını kaldıracak.

Renault Takım Patronu Eric Boullier: “Padokta (Group Lotus CEO’su) Dany Bahar’ın (Team Lotus Patronu) Tony Fernandes ile güzel güzel sohbet ederken gördüm. Yani sanırım bir uzlaşıya varılmış”

“Göreceğiz. Takımın veya şasinin adını değiştirmek, sponsorluk ve TV gelirleri açısından biraz karışık olabilir. Bu yüzden elimizde bütün argümanlar varken ortaya koymamız bir mesele bu”

Group Lotus, Renault takımının sponsoru ve ilerleyen zamanda takımı tamamen alıp adını değiştirmek istediğini gizlemiyor.

Mahkemede ‘Team Lotus’ ismini kullanma hakkını kazanan Fernandes ise ileride isimlerini GP2’deki takımları gibi Caterham Team AirAsia olarak değiştirebileceklerini ifade etti.

Fernandes: “Her zaman ‘Gerçekten Team Lotus ben miyim’ üzerine bir sorunum vardı. O dönemin onlara ait olduğunu daima söyledim. Biz sadece (Lotus’u) yeni sahipleri ile geri getiriyorduk. Bunu sevip sevmemek de taratara kalmıştı.”

“Ama bunun arkasında bir iş kolu da var. Öyle bir isim sahibi olup da bundan para kazanamazsınız. Bir aslında başka bir şey pazarlıyoruz. Lotus Renault, Tam Lotus veya her kimse, bunun kimseye bir faydası olduğunu düşünmüyorum.”

“En önemli şeyin markanın korunması olduğunu hep söyledim. Bunu başlatan da ben değilim zaten. Açıklamam yoktu; onlar (Group Lotus) açıklama yaptı. Ve mahkemeyi kaybettiler. Ama her zaman kapım açıktır. Herkes için kazan-kazan yolu bulunabilir ve yolumuza bakabiliriz.”

“Otomobil işinde olmak istediğimi her zaman söylemiştim; bunu hiç saklamadım. Şimdi de Caterham’a sahibiz”


Yorumlar

  1. Hukuken Team Lotus yani yeşil renk takım, istediği kadar Team Lotus adını kullanabilir. Çünkü İngiliz mahkemesi kararını bu yönde açıklarken, Lotus Cars'ın temyiz talebini de reddetmişti. İsim hakkını elinde bulunduran, Caterham'ı satın alırken kurduğu yatırım şirketini "Team Lotus Enterprise" olarak adlandıran Fernandes; takımına "Team Lotus Caterham Air Asia" adını bile koyabilir istediği an. Formula 1 takımının adında Team Lotus adını bulundurmaması da tamamen onun iyi niyetidir.

  2. Lotus mazide kalsın artık, gözüm yok kendisinde 🙂

  3. Su asamada LRGP nin Genii-Renault veya Renault F1 olarak devam etmesi mevcut takimin yararina sonucta mazisi basarilarla dolu bir marka Renault ve sponsor,ticari boyut populerite vs vs gibi argumanlari goz onunsw bulundurursak ve Lotus isminin iki takimda da kullanilmayacagini ilave edersek makul bir cozum gibi diger taraftan Renault icinde parasiz reklam olacagindan ismin RF1 seklinde kalmasina ses cikacagini sanmiyorum.
    Diger takim ise Caterham Air asia Renault diye anilacak sanirim gridde epeyce Renault motorlu arac olacak bu isim degisiklikleri iyi olacak sonucta RB-Renault Genii-Renault-Williams-Renault ve Caterham-Renault olacak hadi bakalim hayirlisi bir Renault Sport F1 taraftari olarak motor verdigimiz her takimin guclu olmasini isterim 🙂

  4. Lotus`u kim kullanacak? senmi? cok gozu acik gordum seni ustad 🙂

  5. pardon Cosworth F1 Team değil "Caterham F1 Team" olacaktı.

  6. Genii GP Cosworth ile Cosworth F1 Team hayırlı olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir