Alonso, Vettel'in Singapur Partisini Engellemek İstiyor

yazar:

kategori:

Vettel’in şampiyonada en yakın rakibi olan Alonso 112 puan geride yer alıyor ve Singapur’daki yarışta İspanyol sürücünün ilk 3 içerisinde yer alması Vettel’in şampiyonluğunu engelleyecek.

Alonso “Singapur her zaman çok özel bir pist olmuştur. Sevdiğimiz her türlü özelliğin bulunduğu bir cadde pisti.”

“Bu sene Monaco’da da hızlıydık. Hâlâ Singapur’da şansımız olduğunu, rekabetçi olabileceğimizi düşünüyorum.”

“Bu yüzden Singapur’a gittiğimizde hedefimiz kazanmak olacak. Antrenman ve sıralamaların ardından tam olarak yerimizi göreceğiz. Ancak yarıştan önce hedefimiz şu an için kesinlikle kazanmak.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin özellikle tamamen 2012 aracına odaklanmasının ardından sezonun geri kalanında Vettel’i geride bırakabilecek performans gösterebileceklerini düşünmüyor.

Alonso “Sezonun bu döneminde, Vettel’inkine sahip bir avantaj varsa şampiyonluğu kazanmak matematiksel olarak imkansız olmasa da aşırı derecede zordur. Şampiyonada 2. olmaya çalışacağız, bu 5.likten daha iyidir, ve her pazar günü Monza’da da olduğu gibi keyif almaya çalışacağız. Orada sıralamalarda 4. olduk ve ilk viraja agresif bir şekilde gitdik. Yarış içerisinde savaştık ve ardından podyumda keyif aldık.” dedi.

2012 aracı için Alonso “Beklentilerimiz her zaman çok yüksektir. Ferrari’yiz bu yüzden mücadeleyi sürdürmemiz gerektiğini, rekabetçi olmamız gerektiğini biliyoruz.”

“Her sene dünya şampiyonluğu asıl hedeftir çünkü dünyadaki en iyi takım için yarışıyorsunuz. Gelecek sene mümkün olduğu kadar iyi olmak için kış testlerinde iyi hazırlanmaya çalışacağız. Ve ardından şampiyon olmaya çalışacağız.”

“Bu sene beklentilerimizi karşılayamadık. Sezonun bazı bölümlerinde yeteri kadar hızlı değildik ve 2011 aracında çok sıkıntılar yaşadık. Tüm bu sorunlara rağmen şampiyonada 2. sıradayız bu da hedeflerimize ulaşmak için sahip olduğumuz isteği gösteriyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco bence italya ile singapuru bir tutma.birde hani raikonenin 2009 da bir spa galibiyeti varya o araçla.yani demem oki her pilotun sevdiği bir pist oluyor extra motivasyon açısından.alonso tabiki her piste aynı motivasyonla çıkıyor ondan eminim ama burayı ayrı bir seviyor.2009 da abudabiyi 14. bitirdiği araçla burada podyuma çıkmıştı.birde ferrarinin daha önce bir arkadaşın belirttiği gibi hangi şartlara uyum sağladığını hala çözemedik.ama burası kullanılacak lastikleride göz önünde bulundurursak illaki ferrariye uyacak bir pist.

  2. Kaan Ferrari avatarı

    Monza ile singapore yi aynı kefeye koyuyorsan ben F1 anlayışından suphe ederım 🙂

  3. Monza ne kadar gerçekleri gösterdi bilmiyorum ama Ferrari açık bir şekilde 3.sırada geliyordu hız anlamında.Bu durumda belki Alonso Mclaren'i engelliyebilir

  4. rocco junior avatarı

    Aynı şeyieri İtalya için de söyledik ne oldu?Neden bu sezon herşey ortadayken taraftarlara boş umut veriliyor.Alonso eskiden daha temkinli daha realistti.Hatırlıyorum bu yarış herşey mükemmel olmalı,tek hedef kazanmaktı podyumu zor gördük.Bir ara kendimizi unuttursak çok iyi olacak bence

  5. 2009 da hamiltonın konuşmalarına ve sıralama-yarış sonuçlarına bir göz at pampa.

  6. Gelecek sene mümkün olduğu kadar iyi olmak için kış testlerinde iyi hazırlanmaya çalışacağız.

    2011 sezonu kış testleri şampiyonu: diaz

    Avustralya 2011 sıralama sonuçları:
    1. Sebastian Vettel 01:23.529
    5. diaz 01:24.974 (+1,445)

  7. Hayal kurmak iyidir zihni güçlendirir beyni dinç tutar.

  8. mehmet bilgili avatarı
    mehmet bilgili

    açıkçası ferrarinin burda rekabetçi olmasını beklemiyorum.hem son yarışlarda geride kaldılar üstelik hava soğuk da olacak ; monza'nın sıcağında lastikleri ısıtamayan orda ne yapar ; çok zor. mclarene uyan bir pistte tam bir rbr-mclaren çekişmesi bekliyorum ben.

  9. Yapma böyle Alonso partiye almazlar yoksa seni :)))

    Şaka bir yana ALonso yada bir başkası engellerse güzel olur en azından sonraki yarışlarda ilan etsin.

  10. Yine hayallere dalmışsın nando.Yazık sana hala engel olucam diyo hahah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir