Tost: "Vettel En Başından Beri Çok Hızlıydı"

yazar:

kategori:

Toro Rosso Takım Patronu Franz Tost, Vettel’in Formula BMW zamanında dikkatleri üzerine çektiğini belirtti.

Tost: “İlk defa Formula BMW’de sürerken Vettel’i fark ettim. Sürüş tarzını ve aracı kontrol edişini sevmiştim”

“Onunla ilk olarak 2003’te Hockenheimring’de tanıştım. Onun her şeye açık doğası beni etkeledi; ayrıca konuşmaları tane taneydi, yaşına göre çok oldundu”

2007 sezonu ortasında Toro Rosso’ya geldiğinde Vettel’in nasıl uyum sağladığı konusunda Tost: “Birbirimizi önceden de tanıdığım için (uyumu) hemen oldu. Onu takım için hazırladım ve çok çabuk bir şekilde mühendisleriyle hem araç hem de ayarlar üzerine konuşmaya başlamıştı. Takım daha başından itibaren onu sevdi. Çok açık fikirli biri. Herkesle iletişimi güzel; ona söylenenleri dinliyor ve bir pilot için en önemlisi, çok hızlıydı”

Vettel’in bu kadar başarılı olmasını bekleyip beklemediği sorusuna ise Tost: “Onun çok başarılı bir pilot olmasını bekliyordum. bununla birlikte bir şampiyon olup olmayacağını ya da ne zaman olacağını söylemek imkânsızdır. Bu ayrıca bulunduğu takıma ve aracına da bağlı. Şu anda Christian (Horner) ve Adrian (Newey), takımı muhteşem şekilde idare ediyor ki Sebastian 2010’da şampiyon oldu. Şu anda da ikincisine gidiyor gibi.”


Yorumlar

  1. Katılıyorum Tost'un bu fikrine. 2007 Amerika'da gösterdiği performans Kubica'yı aratmamıştı. Yedek bir pilotun görevi katıldığı yarışta, ilk yarışı olmasına rağmen, puan almaktı ve 8. olarak aldı da. Sonra devamında Toro Rosso'da güzel performanslar gösterdi 2007 yılında. Mesela Fuji'de Mark Webber'e çarpana kadar çok iyi sıralardaydı, 2007 Çinde de çok sağlam puanlar toplamıştı.

  2. Hızlı pilot ve doğru araç kombinasyonu başarısını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir