Perez Fiorano'da F60'ın Direksiyonuna Geçti

yazar:

kategori:

İki günlük simülatör çalışmasının ardından Meksikalı Perez, 2009 aracı F60 ile piste çıktı.

Perez 46 tur attı ve en iyi derecesi 1.00.650 olurken Jules Bianchi, Scuderia ile araç gelişimi üzerine çalıştı.

Akademi Başkanı Luca Baldisseri: “Bugün Perez ve Bianchi ile farklı programları takip ettik”

“İlk defa bir Ferrari’nin direksiyonuna geçmesine rağmen Sergio etkileyiciydi. Başından itibaren agresif ve hızlı olduğunu, araca kısa sürede alışabildiğini kanıtladı.”

“Yaşına göre çok olgun ve aracı sürerken geçirdiği zamanın ötesinde bir anlayış gösteriyor. Geçen seneden beri bizimle olan Bianchi ile birlikte, pistteki araç ile simülatör arasındaki ilişkiyi görmeleri adına araçta özel sensörler kullandık.”

Jules Bianchi ise 70 tur attı ve en iyi derecesi 1.00.213 oldu.

Perez: “Benim için çok özel bir gündü. Sezon içinde sınırlı test imkânı olmasını göz önüne alarak, bana bu öğrenme ve gelişme fırsatını verdiği için Ferrari’ye teşekkür etmek istiyorum. Bir Ferrari’yi sürmek benim için hayaldi. Bu ayrıca kariyerim için de öneml.”

Maranello’da bir gelecek için ise Perez: “Olduğum yerde iyi iş çıkarmak için alan olduğunu düşünüyorum. Şu anki hedefim de o. İşlerin nasıl gelişeceğini söylemek imkânsız . Hayalim dünya şampiyonu olmak ve bunun, böyle bir takımla gerçekleşmesi güzel olur.”


Yorumlar

  1. Tabi adam karsilastirma yapmasinlar diye farkli program izledik diyecek, ne farkli programi abicim? biri lastikleri, biri aero paketimi test etti? guldurmeyin insani..

    F1 dereceden ibarettir, gerisi hikayedir..

  2. timo glock diyorsun da toyota'dayken çok iyi işler yaptığını unutmamak gerek.aynı o da webber gibi orta sıra takımı sürücüsü gibi duruyor fakat web iyi bir araçla neler yaptı geçen sene.orta sıralardaki birçok pilotun rbr gibi bir araçla şampiyonluğa oynayacağına inanıyorum.f1 biraz da doğru zamanda doğru araçta olmak

  3. F60 denince aklıma gelen tek şey 2009 Belçika GP ve bir pilotun nasıl fark yaratabileceği…

  4. Muhtemelen Ferrari Sergio Perez'i kendi koltuğuna aldığı zaman aynı anda Jules Bianchi'yi de Sauber koltuğuna alacak. Perez Sauber ile anlaşırken Ferrari genç pilot programına dahil edilmişti. Bianchi ise o zamanlar programda yer alıyordu. Her ikisi de gelecek vaat eden pilotlar.

  5. rocco junior avatarı

    Adamlar farklı program izledik diyor,millet matematik hesaplarında.Birisi 1 yıldan beri Ferrari ile diğeri ilk kez araca oturmuş ayrıca Bianchi'nin attığı çoğu turun geçiş turu olduğu ve önemsiz olduğundan bahzsedilmiş "derece olarak" ve istikrarına vurgu yapılmış haberin tamamında.

  6. neden olmasın? Timo Glock'un bile Red Bull'da olursa vetteli geçip şampiyon olamayacağının garantisi yok.

  7. Bianchi`nin derecesi Perez`den iyi, Perez daha az tur atmis ama sanirim ilk 15 tur ayarlarla ugrasmistir, geriye 30 tur kaliyor, Bianchi 70 tur atmis, tabi birden Bianchi araci ve pisti yakindan taniyor, Perez`in araca alismasi zaman gerektirir, pisti de cok iyi bildigini sanmiyorum..

    Yada tum bunlar bir yana Bianchi daha hizli bir pilot da olabilir mi Perez`den? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir