McLaren: "Biraz Hıza İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ron Dennis, Ferrari’nin İspanya’da ard arda üçüncü yarışını kazanmasına rağmen McLaren takımının şu anki hızında sorun görmediğini söyledi.

Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, Katalunya’daki yarışta egemendi ama Dennis, Lewis Hamilton’un yarış boyunca İtalyan takımı gölgesi gibi takip edebilmesinden cesaret buluyor.

Ve bu McLaren’e, dünya şampiyonluğunu kovalamada daha sonraki gelişmeler için büyük iyimserlik aşılıyor.

Dennis: "Bizim için, biraz daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz ama bunda sorun yok. Fark, öncekine göre daha yakın ve nerede gelişmemiz gerektiğinin bizim için çok açık molduğunu düşünüyorum"

"Aracın iyi yaptığı bazı şeyler var ve genel olarak dengesi ile hakimiyeti iyi. Ama biraz daha hıza ihtiyacımız var. Aerodinami üzerine zorluyoruz ve bu şeyler size 0,1-0,2 saniye kazandırabilir"

Dennis, takvimde gelecek olan yarışlarla ilgili kaygısının bulunmadığını söylüyor ve Türkiye ile Monako’da iyi bir performans sergileyeceklerini düşünüyor.

Dİstanbul’un bir Ferrari pisti olup olmadığı sorulduğunda Dennis: "Hayır, güçlü olacağımızı düşünüyorum. Monte Karlo’yu dört gözle bekliyoruz. Çünkü, orada her zaman güçlü oluyoruz. Ama herhangi bir hayal içinde değiliz, orada bu sefer de iyi olacağız anlamı çıkmaz."

"Araç, yüksek hızlı virajlarda özellikle iyi. Bu yüzden şu anda herhangi bir pistten gerçekten korkmuyoruz. Şu anda yapmamız gereken, dürüst olmak gerekirse, daha hızlı bir yarış aracı oluşturmak."

BMW Sauber’in gösterdiği temponun McLaren ile başa baş olup olmadığı sorulduğunda Dennis: Konuşmak için biraz erken Rekabetin,Formula 1 için iyi olduğunu düşünüyorum. Bu da herkesin istediği şey."

"Daha güçlü olmayı tercih ederdik. Ama ezici bir yenilgi değildi. REkabetçi bir yarıştı ve kalan yarışları dört gözle bekliyorum. Sıkı çalışacağız. Puan açısından pek fark yok"


Yorumlar

  1. 1ceMan KiMiRaikkoNeN — changed –> atilla eyupoglu

  2. ya bırakın bunları güvenlik aracı girmeseydi nal toplardınız

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    :)))iyi hadi trf1 yöneticilerinin dediği olsun :))

  4. mclaren için sezon içi 0.1-0,2 sn gelişim hatta daha fazlası mümkün mclarenin yapamayacağı şeyler değil….

  5. en büyük neden spor içi siyaset bunu mlaren beceremiyor..

  6. vahit başol avatarı

    ben bır alonso taraftarıyım.ama suan karsıyım alonso gıttı mclaren hata yaptı falan fısman.su unutulmaısnkı her pılotun yerı dolar,shumı bıel unutldu onun yerıe dolacak.ama anlamadıgım bır nokta varr.formula1 de en cok para gucune sahıp mclaren ıkı uc takımdan bır tanesı elındede olan ustu muhendısler yonetıcıler ıdarecılar varken neden bu sekıl bır performans yapıyorlar anlamıs degılım yaa.ben tam aksıne bu sene mclarenı kafaya oynar sandım dırek ama sımdılık okadar umdugum kadar ıyı cıkmadılarr.sampıyonlugu hak edeıyorlar gercekten gecen sene kıl payı kacırdılarr busene ne olacak.sankı bır seylerı yanlsı yapıylıyo ama neyy

  7. 1ceMan KiMiRaikkoNeN … tahrik edici yorumlar yapmayınız…

  8. 1ceMan KiMiRaikkoNeN konunun ferrariyle alakası yok sadece sana bişey söylemek isterim. bunu yazmaktaki amacın nedir.– go tofas goo !

  9. evet frenleme konusunda sorunumuz var çünkü sene başında frenlerde gelişimi dondurma kararı aldı FIA ve o yüzden fren konusunda sorun yaşıyoruz..3 bölgede gelişim donduruldu bunlar olmasa şuanki durum çok daha farklı olurdu eminim..Çünkü frenler çok önem taşıyor F1 de tur başına 0.2sn veya daha da fazla kazanabilirsiniz iyi frenle..

  10. aradaki farkı oluşturan şey lastikler.Ferrari lastikleri daha iyi kullanıyor.Mclaren nin bu yıl ozellikle frenleme konusundada sorunları varmıs gibi gozukuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir