Ferrari Mclaren'i Yakalamaya Kararlı

yazar:

kategori:

Takım patronu Stefano Domenicali, F150’nin gelişiminin bittiğini ancak yine de Mclaren’i yakalama konusunda emin olduklarını söyledi.

Domenicali “Şahlanan At, Mclaren’i markalar klasmanında 71 puan geriden takip ediyor ve matematiksel olarak İngiliz takımı yakalamak mümkün.”

“Bunun yanında geride kalan yarışlar 2012 aracında kullanılacak bazı parçaları deneme açısından faydalı olacak.” dedi.

Ferrari Singapur’da güncellenmiş bir arka kanat kullanacak. Takımın resmi sitesinde yapılan açıklamada “Gelecek seneki araç tasarımcılarımızın asıl odak noktası olsa da, 150 Italia’da yeni güncellemeler olacak ve temel olarak arka kanat üzerine odaklanılacak. Bu güncellemeler aero bölümünün tamamiyle gelecek seneye odaklanmasından önce hazırlandı.”

“Bu arka ve ön kanat, ortalama hızı Monaco’dan daha yüksek olan cadde pistine uygun maksimum yere basma gücü üretecek. İki liman pisti arasında bariyerlerin çok yakın olması ve pistin tümsekli olması gibi benzerlikler olsa da farklılıklar da var.”

“Bunlardan en açık olanı Singapur’da sıcaklık ve nem oranının tüm senenin en yüksek seviyesinde olması. Start anı akşam saatinde olsa bile burası sürücüler için zorlayıcı bir yarış.” sözlerine yer verildi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Ayrıca şunu belirtmek istiyorum amacı sırf Ferrari ve Alonso'nun hatta fanlarının mutsuzluğunu,üzüntüsünü görmek,insanların üzüntüysüyle mutlu olmaktır.Ama kul ayıpladığını,alay ettiğini yaşamadan ölmezmiş.İnşallah diyorum bak inşallah eğer dünyada biraz adalet varsa burada sinirini bozduğun,günahına girdiğin,kalbini kırdığın hel bir kul için ayrı ayrı bedel ödersin aynısı senin tuttuğun takım veya pilotun başına gelir de bizde burada sana elimizi uzatırız.Deriz ki biz seni affettik,yaptıklarını unuttuk,sen cehalet dönemindeydin belki ama umarım bu ibret olmuştur deriz.Eğer bu dünyada biraz adalet varsa Allah bana bunları görmeden ölmeyi nasip etmesin diyorum

  2. rocco junior avatarı

    Yoo buradayız her koşulda takımımızın arkasındayız.Sen kimsin ki bizim hakkımızda hüküm veriyorsun?Ferrari ilk defa mı hedefini tutturamıyor?Kimin nerde kalacağını Allah bilir artık haddini maksadını aşma kardeşim.Böyle hükümler vermek senin boyunu oldukça aşıyor.Biz her sezon buradayız.İsterse 100 sene şampiyon olmasın Ferrari mühim değil.Senin gibi içi pislikle dolmuş,kalbi mühürlenmiş adamlara inat

  3. Bir sene başındaki hedeflere bak, bir de şimdikilere. Bir sene başındaki fanatiklere bak bir de şimdikilere. Hiç sesleri solukları çıkıyor mu? Çıkmaz tabii. Onlar o haklarını kış testlerinde kullandılar. Orada kalmaya da devam edecekler. Buna mahkumlar.

  4. alonzomanyaa  avatarı

    Massa geçen senede yoktu ortada, eğer olsaydı hem markalarda %90 mclareni geçerlerdi, hemde Alonso şampiyon olabilirdi takımolarak aldıkları gaz ve diğerlerinin moral bozukluklarıyla beraber.

    Ama sağolsun 2 sezondur Alo tek başına sırtlandı gidiyor ferrari yi. Massa olmasa da zaten 3. olacaklar. Çok ta kastırmasalar da olur bence.

  5. Ferrari McLareni yakalamaya kararlı.Lakin Button ve Massa ters yönde işi bozuyorlar.

  6. Asıl rekabet, başlığı değişsede McLaren & Ferrari arasındadır her zaman.

    McLaren'de 3. olsa idi Ferrari'yi yenmek gayet doyurucu bir başarı olurdu.
    Onun için gayet mantıklı bir demeç gelmiş Dominik'ten.

  7. Alonso'nun yanına Button gibi bir pilotunuz olsa kapatırdınız ama tek pilotla kapatamazsınız be Ferrari

  8. Tövbe diyin, ferrari en iyi araç. bu hallerde olmasının en önemli sebebi alonso (!)

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Doğru.Açıkçası mclareni yakalama fikri kulağa pek hoş gelmiyor.Ama domenicalli neden bu kadar emin konuşuyor anlamadım.Belki de hamiltonun birkaç yarışta kaza yapıp out olma ihtimali üzerinde duruyordur.
    Mclaren gelişimi bırakmaya niyetli değil.Hatırlayın geçen sene son yarış abu dabiye gelirken bile arka kanat üzerinde uğraşıyorlardı.Hiçbir iddiaları ve tehdit olmadığı halde arka kanadı çalıştıracağız diye uğraştılar ve çalıştırdılar.Reno fkanalı (gelecek sene kullanılmayacak olmasına rağmen) son yarışta çalıştırdı.Mclarende son yarışta bişeyleri çalıştırdı.Millet bişeyleri çalıştırırken biz de webberin peşinden gittik.Sonuç elde var sıfır.

  10. Ferrari'nin matematikle arası çok iyi sürekli matematiksel olarak şanstan bahsediyorlar 😀 gelişimi durmuş tek turda McLaren'den 0.3- 0.4 sn daha yavaş ikinci pilot istikrasızlık abidesi ama 71 puanı kapatmaktan eminler ne diyelim iyi şanslar. 😀

  11. Tek pilotla nasıl yapacaksınız o işi ?

  12. Güncellenmesi durmuş araç,lastik ısıtma sorunu hala çözülmemiş ve formsuz massa ile mi? McLareni yakalayacaksınız.

  13. Aracı geliştirmeyi bıraktıklarını düşünecek olursak, bunu başarmaları biraz zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir