Mclaren, 2015'e Kadar Mercedes'e Sadık

yazar:

kategori:

Mclaren, rakiplerinin aksine müşteri motoru kullanıyor. Ana rakipleri Ferrari, Mercedes kendi motorlarını kullanıyor. Red Bull ise son olarak Renault ile anlaşmasını yeniledi ve Renault Sport’tan fabrika takımı desteği alacağını açıkladı.

Jonathan Neale “Bu konuda anlaşmasal konuları tartışmayacağım ancak size garanti verebilirimki mevcut motorlardan yeni jenerasyon motorlara geçerken Mercedes-Benz ile devam etmek istiyoruz. Onlar bizim motor partnerimiz, onlarla çalışmayı seviyoruz ve uzun senelerce çalışmak istiyoruz.” dedi.

Neale ayrıca Mercedes’in fabrika takımına daha yakın olacağı görüşlerini de reddetti.

Neale “Mercedes’le eskiden olduğu kadar yakın olmadığımız tahminleri yanlış. Brixworth’teki Mercedes-Benz Yüksek Performans Motorları bölümü ile uzun süreli bir ilişkimiz var, oradakilerin çok iyi olduklarını biliyoruz ve birlikte iyi bir takımız. 2014 öncesinde de onlarla çok yakın çalışmamızı bekliyorum ve öyle olacağını biliyorum. Bizim görevimiz, onların da görevi olduğu gibi Mercedes-Benz motorlarını en iyi motor yapmak ve 2014 için en hazır motor haline getirmek. Dezavantajlı olduğumuzu düşünmüyorum.” dedi ve Mclaren ile Mercedes GP’nin motor açısından eşit olduklarını söyledi.

 


Yorumlar

  1. tabiki verebilirim çok uzağa gitmeden hemde monzadaki geçtiğimizyarışı!! sezonun en hızlı ve uzun düzlüklere sahip pistiydi kendileri bir bak bakalım en yüksek hıza ulaşan arçalara mercedes motorumu kullananlar yoksa renaultun motorumu??cevabı kendin bul.

  2. O pancar motorlu arabayı İspanyada geçmek için kullanmadığınız Tuş kalmışmıydı acava çok merak ediyorum :)) Ayrıca Pancar Motorlu olmayan gridde araba yok şuan 🙂

  3. pancar mancar götürüyor işi

  4. Pancar motoruyla yarışmaktan iyidir mangal partisine katılmak 😀

  5. Mangal partisine katılmaktan iyidir Toros cupda mücadele etmek :))

  6. Kardesim sacmalamayin ya redbulun acik ara onde olmasi ve rahatlikla sampiyonluga gitmesinin renault motoruyla ne alakasi var alin size lotus renault takimi nerede olay redbulun usta takim calismasinin urunu burda bundan bahseden arkadaslarinda soyledigi gibi butun motorlarda gelistirme calistirmalari durduruldu sadece renault motorlarina ozel izin var bunuda unutmamak lazim yoksa ferrariye ragmen suan en iyi ve en saglam motor mercedesin motoru ayrica son duyduklarima gore mc laren uzun zamandir mercedesle calisiyor neredeyse birbirlerinin cigerlerini biliyorlar mc laren yeni bir risk almak istemiyor mercedeste mc larenden tamamen ayrilmak istemiyor cunku bu ayriligin ardindan volkwagen grubunun mercedesin yerini alabilme olasiligi varmis

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    nerede gördün bu yıl düzlük hızını, bir göstersende aydınlansak ? mercedes'e niye kastım olsun yahu, bu takımı sevdiren şey mercedes'tir belkide. 2007 deki motor dondurma olayından sonra çok su aktı köprüden onu demek istiyorum. ben takip ediyorum merak etme, sen takip ediyorsan şu düzlükte en hızlı araçlar nasıl mercedes motorlu bu yıl bir göster, varsa elinde veri.

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes-Benz motoru dururken, Renault' a geçerlerse komik olur.Öyle bir hata yapmazlar herhalde.Sonra Toros Cup' ta mücadele ederler.

  9. sen hakikaten ya f1 i takip etmiyosun yada mercedese kastın var?arkadaşım mercedes motoru kullanan araçların düzlük hızını görmedinmi down force gerektirmeyen uzun düzlüklerde iş sadece motora düşüyor ve bu tür düzlüklere en hızlı merceder motorunu kullanan araçlar ayrıca burda kurt adamlardan yada vampirlerden bahsetmiyolarki şehir efsanesi olsun f1 deki tüm teoriler veri ve bilgilere dayanır kimse mercedes motorunun reklmını yapmak istemez öyle değilmi?niçin ferrari göğsünü gere gere en güçlü motor bizimki demesin sence?

  10. Mclaren gibi dev bir üretici için hayırlı olsun. Eğer bir gün olurda Renault motoru kullanırlarsa çok mutlu olurum. Gelelim Renault motoruna V8 Ünitelere 2006 yılında geçildiğinde Renault en güçlü ünitelerden birisine sahipti taki 2007 yılında Motor dondurma kurallara gelene kadar peki ne oldu da 2006 yılının en güçlü motorları arasında yer alan motor neden güç kaybetti? Ben diyeyim Renault Motor departmanı Mühendiz çıkarmış ve dondurulma kuralına sadık kalmıştır Drüst davranmıştır ve geriye düşmüştür. 2008 yılına gelindiğinde ikinci yarı şasi ve aero olarak gelişen Renault F1 Bu seferde özelliklede startlarda yer kaybetmesi ve açık bir şekilde Bg olarak geri düştüğü görülmüştür. Briatore Fia nın yakasına yapışmış ve 2009 için Motor geliştirme izni almıştır vede bu izni alırken diğer üreticilerde izin vermiştir. 2009 yılında Renault fabrika takımı olarak şasi olarak aero olarak geride kalmıştır tıpkı Mclaren ve Ferrari gibi ama Ortakları Redbul motordan hemen hemen 2008 e göre daha memnunlardı ama yinede biraz eksikleri vardı 2010 a gelindiğinde Total ile Elf ile derinlere inilerek Mtor yağı sıvısı en son halini alarak ileri bir adım atılmıştır ve Motor biraz olsun performans kazanmıştır. 2011 e gelindiğinde Renault Sport F1 mühendisleri Egsoz Manifold contasın da küçük değişiklikler yaparak biraz daha performans kazanmışlardır. Spa ve Monza Motor pisti olarak bilinir geçmişten günümüze. Renault motorlu bir araba buraları da kazanarak Motor olarak bir kez daha kendimi kanıtlamıştır Ve gereken cevabı vermiştir. V8 Motorlarında şuanda en çok şampiyon olma yolunda ilerleyen Firma Renault dur. Mercedes motoru harika bir motor tabi V8 olarak. Renault Motorunun diğer motorlara göre daha bir çok avantajları var bunları da saymaya gerek yok bilen biliyordur zaten.

  11. Cok merak ediyorum MercedesGp ile Mclaren sampiyonluga oynasa motorlar konusunda nasil bir tartisma cikar 🙂

    Not: Sadece Mercedes motorundan bahsetmiyorum, diger motorlar icinde ayni sey soz konusu..

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    diğer takım yöneticilerinin elinde net bilgi var mı sence ? onlarda veriler ışığında fikir yürütüyordur en fazla. bizden iyi bildikleri kesin ancak bence günümüz şartlarında motorlar arası bir fark yok. hatta egzoz beslemesi konusundan renault açık şekilde avantajlı(daha az benzin yakmak yerine diğerleri kadar yakıp diğerlerinden daha fazla gaz üretebilir). ancak zeneye bu olay ortadan kalkacağı için eski duruma geri dönülecek. zaten dikkat ederseniz bu yıl kimse renault motoru şöyle zayıf böyle zayıf diye sızlanmadı 🙂 ki bana kalırsa gelecek yılda durum değişmeyecek, bahsettiğiniz 3 kez yapılan iyileştirmeler işe yaramış olabilir.

  13. O başarıda büyük pay sahibi kuşkusuz Adrian Newey'in üstün otomobili RB7'dir Lotus Renault'da Renault motoru kullanıyor ama sonuçlar malum. 😀 Mercedes Motoru Renault motorundan çok daha iyidir öyle ki Renault Fia'nın motoru geliştirmek için sürekli kapısını aşındırıyor her yıl. hatta Redbull geçen yıl Mercedes'ten motor almak için sürekli kapısındaydı Renault motoru çok iyi olduğu için değil şuanda kendileri için en iyisi o olduğu için kullanıyor Redbull. Mercedes motor verecem dese Renault'dan anında vazgeçer.

  14. "Renault motoru şampiyonluğa oynayabiliyor."
    Şampiyonluğa oynamıyor, rahat bir şekilde şampiyon oluyor…

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    bana kalırsa mercedes motorunun gücü de mazide kaldı. belki bir kaç yıl önce böyle bir farktan bahsedilebilirdi ama günümüzde farklı kriterler mevcut. senin motorun daha çok benzin harcıyorsa daha ağır bir aracın olur, bu da aradaki farkı kapatır doğal olarak. gerçi motorlar arası farkı bunca değişken varken anlamak mümkün değil, hele hele bizim gibi yattığı yerden izleyenler için hiç değil. ancak o her şeye bir lafı olan otoritelerinin günümüzde sadece bir şehir efsanesini dile getirdiğini düşünmekteyim.

  16. Yok zaten diğer takımların yöneticileri bu işten anlamıyor.Mercedes'e gaz vermek için en iyi motorun Mercedes'te olduğunu söylüyorlar.Dört yıldır dondurulduğu halde(Reno'ya üç kez motorunu geliştirmek için izin verildi)hala geçilemeyen bir motordan bahsediyoruz.

  17. Bu benim değil birçok f1 otoritesinin ifadesi. f1de artık eskisi kadar mekanik ön planda olmadığı için motorların hangisi iyi hangisi kötü pek belli olmuyor öyleki 30 beygir daha güçsüz Renault motoru şampiyonluğa oynayabiliyor. yada Mercedes ve Ferrari motorları kullanan araçlar orta sıralarda sürünebiliyor.

  18. mclaren mp4-12c deki motor nissan v6 üzerine sanırım. ancak F1de işler böyle değil. tamamen kendi motorunuzu yapmalısınız.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    neye göre en iyi motor olduğu en azından 2011 yılı için tartışılır bana kalırsa. hatta şehir efsanesinden öteye gidemez sanırım artık.

  20. Jonathan Neale; kendi motorlarını üretmenin çok masraflı olacağını önceden söylemişti hali hazırda şuan McLaren Mp4-12C McLaren motoru kullanıyor ama F1 için üretmek aşırı masraflı olur ki şuanda Formula 1'deki en iyi motor zaten Mercedes-Benz motoru. Devam edilmesi çok doğru bir tercih.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir