Whitmarsh: "Belki de Nedeni Taştır"

yazar:

kategori:

İspanya’da Heikki Kovalainen’in büyük kazasına neden olan lastik sorunu, tekerleğin içine giren muhtemelen bir taş veya enkaz parçası olabilir.

Bu görüş, Kovalainen’in kazası ile ilgili tam bir inceleme başlatacağını ifade eden McLaren takımına ait.

Mclaren, Kovalainen’in İspanya Grand Prix’inde yaşadığı büyük kazanın ardından magnezyumdan yapılan tekerlek jantının hatası nedeniyle bu sonuç oluştuğundan şüpheleniyor. Hatanın temel sebebi şuanda kesin olarak bilinmiyor bununla birlikte bir taşın ya da enkaz parçasının neden olabileceği akla gelen ilk şüphe. Diğer olasılılar ise kerb üzerinden geçerken oluşan büyük baskı ya da üretim hatası. 

mclaren

Doğrulanmamış olmasına rağmen McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh, tekerleğin jantından geriye kalanın ilk incelemesinde, bir enkaz parçasının başlangıçta zarar verdiğini söyledi.

Whitmarsh: "Bir lastik iflasıydı. Ama belki de jantın içinde bir enkaz parçası vardı. Bunu analiz etmemiz gerekiyor."

"Yeni bir lastikti ve bunun yapısal bir hata olduğunu düşünmüyorum. Belki de içinde bir taş vardı ama şu anda durum açık değil ve bazı değerlendirmeler yapmamız gerekiyor."

"Bu tip şeylerde tipik olan çizikler vardı. Ama onlar çakıl alanda giderken mi oldu? Buna daha sonra cevap vermeliyiz."

Whitmarsh, Fin pilotun bu kazadan şans eseri hasar almadan atlattığını düşünüyor ve McLaren, Kovalainen’in Türkiye’de yarışmak için yeteri kadar zinde olmasını ümit ediyor.

Whitmarsh: "Evet, çok şanslıydı. Çünkü, büyük bir kazaydı. Ama mucizevi kelimesi çok büyük. Şasinin o bölümüne şimdi baktığımızda, bakması zor ama aslında bariyerler geröekten çok iş yaptı"

"Açık bir şekilde büyük bir etkiydi ve bir askeri uçağın fırlatma koltuğundan daha fazla G kuvveti vardı ve uzun süre altında kalmak istemeyeceğiniz bir şey bu."


Yorumlar

  1. Bayağı altına girmişti lastiklerin. İşte F1 budur. O hızda hiçbir olmaması bu işte çalışanların en büyük dayanak noktası.

  2. http://img149.imageshack.us/my.php?image=vc8170427091024x768wx5.jpg şu resimde aracın nasıl gömüldüğü gayet ne gözüküyor

  3. hakikaten çok kötü bir kazaydı kokpit kenarlarının yükseltilmiş olması heikiye gelecek zararı en aza indirdi baş ve boyun bölgesine zarar gelmedi…bu kaza geçen sene olsaydı durumu daha zordu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir