Alonso: "Vettel Şuanki Yerini Hak Ediyor"

yazar:

kategori:

Bu sezon şimdiye kadar hem sıralama hem de yarışlardaki egemen sonuçları ile Vettel’in Singapur’da şampiyonluğunu ilan etme şansı bulunuyor.

Red Bull pilotu şu anda en yakın rakibi Alonso’nun, 6 yarış kala 112 puan önünde yer alıyor.

Ferrari pilotu, Vettel’in bu sene en iyi olduğunu ifade etti ve Alman pilotun her şartta çok güçlü olduğunu kanıtladığını ekledi.

Alonso: “Muhteşem bir şekilde sürüyor. Bu sene hiç hata yapmadığını veya çok az hata yaptığını düşünüyorum. Geçen sene daha büyük bir şansımız vardı. Red Bull geçen sene de çok egemendi ama bazı yarışlarda sorunlar yaşamışlardı”

“Bu sene bütün sorunlarında gelişim kaydettiler. Araç, geçen seneki kadar hızlı. (Vettel) Bütün yarışları tamamladı. Sanırım bütün yarışları tamamlayan tek isim o ve çok ama çok iyi sürüyor.”

“Egemen bir aracınız varsa pole almanız veya yarış kazanmanız kolaylaşır ama bu sene Kanada ve Silverstone’deki gibi bazı şartlar oldu ki (Vettel) sıralamada mükemmel bir tur attı ve başından sonuna kadar mükemmel yarışlar çıkardı”

“bu yüzden genel olarak en iyi pilottu; en iyi takım, en iyi paket. Bu yüzde oldukları yeri hak ediyorlar”

Bu seneki şampiyonluk umutlarının bitip bitmediği sorusuna Alonso “Evet” dedi

Singapur’da 3 senede 2 zafer elde eden İspanyol pilot, Ferrari’nin bu hafta sonu güçlü olacağını yineledi ama Red Bull ve McLaren’i yenmenin kolay olmadığını ekledi.

Alonso: “Singapur, kalan yarışlar arasında bizim en iyi şansımız. Çünkü pistin karakteri, Monte Carlo’ya benziyor ki orada oldukça rekabetçiydik”

“Ve daha çok sevdiğimiz yumuşak-süper yumuşak lastik kombinasyonu olacak. Yani bizim için iyi bir hafta sonu olmalı. Ama zafer, Red Bull ve McLaren ile mücadele ederken asla kolay ve yeteri kadar yakın değildir. Bu yüzden zor olacak ama umarım bazı diğer yarışlara kıyasla daha yakın olur”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir