Vettel: "Singapur'da Şampiyon Olmam Gerekmiyor"

yazar:

kategori:

Red Bull’un Alman pilotu, ikinci sıradaki Alonso’nun 112 puan önünde ve bu hafta sonu şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip.

Bundan önceki birçok açıklamalarında da şampiyon olmadan önce kutlama yapmayacağını söyleyen Vettel, farklı senaryoları düşünmek istemiyor.

Vettel: “Olurdu, olabilirdi, olmalıydı… Şimdiye kadar bir şey kazanmış değiliz. İyi bir konumdayız ama yine de daha yol var. Yarışmamız, normal işimiz yapmamız ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız”

“Araçlar ve pilotlar için en zorlayıcı pistlerden birisi. Damalı bayrağa kadar uzun bir yol var”

“Açıkçası birçok insanı bunu konuşuyor ama belli bazı şeylerin gerçekleşmesi gerek. Geçen sene Abu Dhabi’deki durumu hatırlatıyor bu. Orada 2-3 dakikada bir 1.147 farklı olasılıktan biri ortaya çıkıyordu.”

“(Şampiyonluğu kazanacağım yarış) bu olabilir (ama) bu hafta hedef veya amaç o değil. Hedef, performansımızı optimize etmek”

“Genel olarak bu sezona girerken hedef unvanı korumaktı. Çok iyi bir konumdayız ve bu hedefin değişmesi için bir neden yok. Olacaksa, ne zaman olacağı önemli değil”

Dünya şampiyonu pilot, Singapur’da şampiyonluğunu ilan etmesi için üzerinde ilave bir baskı bulunmadığını belirtti.

Vettel: “Üzerimde ve üzerimizde her zaman baskı var. Çünkü her hafta sonu elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve azamisini elde etmeye çalışıyoruz”

“(Şampiyonluğu) kazanmak için bir imkân veya bir şans olursa, üzerine gitmek isteriz. Şampiyonluğu burada veya özellikle bir yerde kazanma yönünde üzerimde herhangi bir baskı hissetmiyorum. Sadece kendimize sezona girerken hedefimizin, şampiyonluğu Singapur’da kazanmak olmadığı hatırlatmamız gerek.”

Alman pilot, bu hafta sonu kimin favori isim vermenin zor olduğunu söyledi.

Vettel: “Uzun bir hafta sonu, uzun bir yarış olacak. Neredeyse 2 saat sürecek; sezon içinde diğer her yerden daha uzun süreli. Ferrari geçen sene rekabetçiydi. Denk seviyede kafa tutmuştuk. Umarım bu sene tersi olur”

“Bu pistte kimin rekabetçi olacağını tahmin etmek zor. McLaren ve Ferrari ile mücadele edeceğimizi düşünüyorum ama Mercedes’in de burada iyi bir şansı olabilir. Aracın önemli olduğu ama pilotun fark yaratabileceği bir pist burası”


Yorumlar

  1. tebrikler. olur da bozulup pist kararırsa hesabını sorarım ama 🙂

  2. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    KONU DISI

    -Pisti aydinlatacak 28 Adet 550KVA diesel jeneratörün kontrol modüllerini bizim sirket üretti. Bu modüllerin satisini da jeneratör sirketine satisini ben yaptim.
    -Yarisin yapilmasina bu sekilde katkida bulunup yarisin bir parcasi oldugum icin cok mutluyum. :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir