Renault, Motor Sorununu İnceliyor

yazar:

kategori:

Renault, İspanya yarışında Fernando Alonso’nun motor iflasının nedeninin kaynağına ineceklerini söyledi.

Alonso, İspanya GP’deki sıralamalarda 2. olup yarışın ilk bölümlerinde Hamilton’un önünde 3. giderek Renault’un bu sene şimdiye kadarki en iyi performansını ortaya koydu.

Ama puan alma umutları, 35. turda motorunun iflas etmesi nedeniyle suya düştü.

Renault’un motor sorumlusu Rob White, sorun hakkında paniğe gerek olmasığını söylemesine rağmen neyin yanlış gittiği konusunda tam bir inceleme başlatıldığını ifade etti.

Rob White: "Fernando’nun motorunun iflas edeceği yönünde hiç bir uyarı yoktu. Ve sorunu çözme ile ilgili gidişatımız değişmez. Ne gibi bir tedbirin alınması gerektiğine karar vermek için aynı disipline ve aynı tepki hızına ihtiyacımız."

Renault’un pist kenarı operasyonları sorumlusu Denis Chevrier ise bu sorunun takımı şaşırttığını söyledi.

Denis Chevrier: "Tipik olarak çok ani bir iflas olduğunu biliyorsunuz, belki de yarım tur kadar önce endişelerin göz önünde bulundurulabileceği bir şey. Ama yapabileceğimiz bir şey yoktu, motoru kullanışımıza uygun olarak bir şey."

"Normal bit yarış motoru potansiyeline göre oldukça az yol katetti. Saf bir iflastı ve ne olduğundan emin olmalıyız. Ardından gelecek motlrlarla ilişkisini göz önünde bulundurmalıyız. Şimdiki tek soru, gelecekte ne yapılacağıdır"


Yorumlar

  1. Alonso gitti Bridgestone lastikler vs derken Renault büyük düşüş yaşadı geçen yıl, bu yılda sürüyor artık bu sezonda geçti onlar için artık seneye güçlü bir Renault görmek isteriz mücadele ve dogal olarak seyir zevki açısından.

  2. renaultun bu akdar kısa sürede Q3 e giremezken önlerde mücadleye dönmesinde emeği geçen herkese tskkrr ederim umarım bu performansı istanbuldada surdururz:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir