Singapur GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari 150° Italia – Düzenlenmiş Egzoz

Singapur’da Ferrari, egzoz düzeninde değişikliğe gitti. Mavi renkle öne çıkarılmış son kısım, öncekine göre daha dar ve kenar kanalların hem içinden hem üzerinden geçen hava akımına yardımcı olan küçük kademeli bölüme sahip değil.

 

Red Bull RB7 – Düzenlenmiş Ön Kanat

 

Red Bull, Cuma günü Singapur’da üç farklı ön kanadı göz önüne aldı. Resimdeki ise, Vettel tarafından denenen ve iki pilotun sıralama ve yarışta denediği kanattır. Bu kanatta sol taraftaki okla gösterildiği gibi bir basamak yer alıyor. McLaren buna benzer bir çözümü Spa’dadenemiş ama yarışta kullanmamıştı. Öte yandan Red Bull’un kanadında sağ taraftaki okla da gösterildiği gibi flap buluyor. Monza’da McLaren’in denediğinden esinlenilmiş.

 

McLaren MP4-26 – Yeni Egzoz Düzeni

 

 

McLaren, Singapur’da yeni bir egzoz düzeni kullandı. Öncekine göre daha uzun olan uyarlamada yeni difüzörün merkezinde Red Bull’dan esinlenilmiş küçük bir flap bulunuyor.

 

Red Bull RB7 – Düzenlenmiş Fren Kanalları

 

Araçların arkasında fren kanalları, yere basma kuvvetine destek veren aerodinamik parçalar olarak önem kazanmaya devam ediyor. Red Bull’un kanallarında, yere basma kuvvetini arttırmak için fren tamburunun içinde birçok küçük plakalar yer alıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir