Sauber, Ferrari-Perez İlişkisini Büyütmüyor

yazar:

kategori:

Çaylak Meksikalı pilot, bu sezon Ferrari Pilot Akademisi’ne katılmış ve İtalya GP’den sonra Fiorano’da 2009 yılı Ferrari F1 aracı ile test yapmıştı.

Bilindiği gibi Massa da önce Sauber’de yarışmış, ardından da Ferrari’ye geçmişti. Bunun Perez için de geçerli olabileceği düşünülüyor.

Ama Sauber, Perez’in durumunun farklı olduğunu söylüyor.

Sauber: “Felipe (Massa) ile herhangi bir kıyaslama yapamayız. Çünkü bize gelirken Felipe’nin Ferrari ile anlaşması vardı”

Sauber’in İdari Direktörü Monisha Kaltenborn ise Perez’in Ferrari’deki testinin, Meksikalı pilotun “sadece akademideki işlerin bir parçası olmaya alışması olarak” görüldüğünü, böyle bir çalışmanın yapılacağını önceden de bildiklerini belirtti ama Perez’in Ferrari’deki statüsünün daha ileri taşınacağını düşünmediğini ifade etti.

Kaltenborn: “Böyle bir durum yok. O gerçekten sadece akademinin bir parçası. Temelde paralel olarak yürütülüyor. Akademi, Formula 1’e girecek olanlar içindir. (Perez) zaten Formula 1’de. Bu yüzden bu duruma doğru açıdan bakmanız gerekiyor.”

“Bu bağlamda daha öte bir düzenleme yapılamayacak. Anladığımız gibi bir test var. Program bizimle gelişmedi. Bu aktivitelerin hiç birisinin bizim aktivitelerimizle karışmamasını sağlıyoruz ve Ferrari buna saygı duyuyor. Onun bu testi yapması için bir zaman bulduk; bu kadar”


Yorumlar

  1. mssa gider o doğru ama yerine kim gelir bilinmez

  2. 2012 sonunda Massa gidecek Perez gelecek yerine galiba bana öyle geliyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir