Ferrari'den Telsiz Tartışmaları Yorumu "Laf Laf Laf"

yazar:

kategori:

Marina Bay’daki yarışta Massa ile Hamilton arasındaki olaylar, FOM’un yayımladığı görüntülerle yeniden alevlenmişti.

Videoya göre Smedley, Massa’ya “Hamiltone’nin yarışını mahvet” talimatı vermişti.

Ama Salı günü kendi sitesinde “At Terbiyecisi” adıyla bildiri yayımlayan Ferrari, Smedley’in talimatının yanlış yerlere çekildiğini belirtti.

Ferrari: “Laf, laf, laf… İngiliz günlük gazetelerin bazılarını okuyoruz… Görünen o ki Singapur GP’de Rob Smedley’in ağzından çıkanlarla pirenin deve yapıldığında aklına William Shakespeare gelen tek kişi At Terbiyecisi değil.”

“Felipe Massa’nın yarış mühendisinin, o anın heyecanına kapıldığı ve ‘mahvet’ kelimesini kullandığı doğru.”

“Pek tercih edilen politik bir kelime olmayabilir ama kesinlikle herhangi bir kötü niyet de bulunmamaktadır; özellikle de Rob’un Middlesbrough delikanlısı olduğu, orada doğup büyüdüğü düşünülünce”

“Ayrıca bu yarının, yarışın 11. turunda -ki Ferrari pilotunun ve Hamilton’un pitlere aynı anda o turda gelmişti- 5. viraja çıkışta Felipe’ye geldiği de bir gerçek. Diğer bir deyişle, bir sonraki turda Felipe ile Lewis arasındaki kaza ile ilgisi yoktur.”


Yorumlar

  1. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Yusuf Hitay
    -Ben de verdim oyumu.
    -Insallah Ay yildiz kalir finale

  2. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -MASSATHEBEST
    -SENI SAYGIYLA SELAMLIYORUM
    -FERRARI NIN ICINDEN BIRINDEN BU TÜR YORUMLAR ILK DEFA DUYUYORUM
    -UMARIM MASSA FERRARI DEN BIR AN ÖNCE AYRILIR
    -ADAM GIBI YARISABILECEGI HIC OLMADI SAYGI GÖRECEGI BIR TAKIMA GECER
    -VE UMARIM WEBBER GIBI TAKIM EMIRLERINE BAS KALDIRABILECEK BIR ADAM GELIR FERRARI YE.

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hamiltonu hızlı zannetmemize gerek yok zaten hızlı dünya biliyor bunu. utanacak bişe yok lastik stratejisini seçen ben değilim onu ferrariye söyleyeceksin. hamiltona yeteneği yok diyebilecek kadar F1 izliyorsan hiç izleme, otur bir köşede dantel filan ör.

  4. Ferrari Böle İşlerde Çok Basarılı Hamiltonunda Yarısını Mahfettıler Ferrarı Takımı Bölede Olmaz Redbull Şike Yapıo Diolar Kendılerıde Telsız Kralı Oldu Ferrarı Takımı Once Kendı Takımına Cekı Düzen Versın Sonra Redbulla Laf Atsın….

  5. sana ait olduğunu bilmiyordum…tebrik ederim….zaten açık ara öndesin oylamada 🙂

  6. Yavuz Balcı avatarı

    oyu verdim 102 oldu. hadi hayırlısı.

  7. Bende oyumu sana verdim Yusuf,inşallah sandıkdan sen çıkarsın 🙂

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    evet bana ait hocam, türkiye de de bu tulumu giydiler.

    eksik olmayın arkadaşlar, cidden iyi gidiyoruz 🙂

  9. Verdim oyumu. Helal olsun.

  10. Bi'saniye. Bu ne? Detaya bakıyorum, "Y. Hitay, Türkiye" diyor. Tasarım sana mı ait?

  11. arkadaşım harikasın gerçektende….kimsenin görmediği noktalar değiniyorsun….keşke diğer sitede de yazıyor olsan…..koskoca ferrari klanında bir ben birde başka bir arkadaş var massa yı savunan 🙁

  12. Bu oylamayı inci sözlüğe de taşımak lazım şimdi… Ciddiyim.

  13. aynen katılıyorum arkadaşım Ferrari zaten Massa yı boşvermiş durumda…..bi alonso da alonso gidiyo bakalım ama hadi hayırlısı…..Massa dan da cevap bekliyoruz ama, adam ne yapsın bir ferrari vuruyor bir hamilton vuruyor….haliyle Massa da iyi işler yapamıyor…..

  14. destek olayı güzel olmuş ama bence britanya tulumu mclarene ençok yakışan olmuş almanya da çok güzel ama son yıllardaki mclaren tulumlarını düşününce uygun degil gibi duruyor

  15. burak evmez avatarı

    görende hamilton çok hızlı zanneder utanın be ferrari süper softları yarışın başı dışında takmadı ayrıca hamilton bu pistte ilk 3 takım içerisindekilere geçiş yapamazdı yeteneği yok

  16. Türk ün gücünü tüm dünya görecek! Sen rahat ol 🙂

  17. tebrikler şuanda 36 oydayız galiba 🙂

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    http://www.hugoboss.com/de/en/emag/mcLaren/index.php

    devir destek devri, oylarınızı esirgemeyin dostlarım 🙂

  19. Dediğin gibi Alonso stiline uygun bir debriyaj kullanmaya başladı ve o zamandan beri çok iyi startlar almaya başladı. (Ki zaten çok iyi start almak yeni ÖĞRENDİĞİ bi şey değil. Ferrari'ye gelmeden önce hep iyi startlar alırdı ve ne yazık ki geçen yıl şampiyonluğu kaybetmesindeki en büyük faktörlerden biri aldığı kötü startlardır.) Ama bildiğim kadarıyla Massa eski memnun olduğu sistemle devam ediyor ve ben startlarında bi kötüye gitme görmedim. Yine eskisi gibi 1-2 sıra kazanıyor. Tamam Felipe gridin iyi start alan pilotlarından biri ama sanki eskiden çok daha fazla sıra kazanıyomuş gibi konuşmuşsun ki bu doğru değil. Onun açısından bi değişiklik yok yani. Kimsenin kimseye beğenmediği bi şeyi dayatması gibi bi durum da olduğunu sanmıyorum. Ayrıca bu adam da Ferrari için puan topluyor yahu. Ferrari niye kendi topuğuna ateş etsin ki?

  20. Nebuchatnezzar, neyi yanlış anlamışım?

    diğer haberideki videoda kabak gibi ortada mesaj, smedley bu talimatı verdiğinde henüz kaza filan olmamış. massa önde, hamilton arkada ilerliyor.

    böyle bir noktada takımın söyleyeceği söz, "hadi bastır öndekilerden kopma" olması gerekirken, çok ilginç (!) bir şekilde hamilton'un yarışını mahvetmesi isteniyor.

    ve söylediğin gibi, alonso ve hamilton hiç de başka başka dünyalarda yarışmıyordu singapur'da. alonso 1 tur erken pite girmişti, hamilton ve massa ise sonraki tur. pitlerden sonra hamilton ve alonso arasındaki tek engel, 3-4 saniye fark ve bir de massa idi. hamilton'un yarıştaki hızına bakarsak, ferrari'nin neden massa'ya daha yarışın başında böyle bir talimat verdiği, ve bu talimatın doğrudan alonso ile alakalı olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

    massa'nın yarışına faydası dokunan, ya da massa'nın menfaatine söylenen bir söz olduğunu kim iddia edebilir? ama ben aksini rahatlıkla ispat edebiliyorum görüldüğü gibi.

  21. felipe bu yarışta pite geç girmedi.

    şunu demek istedim:
    alonso webber massa ve hamilton'un 1-2 saniye aralığında götürdüğü bir yarışta, daha yarışın ilk turlarında massa için söylenen talimat, aslında massa'nın yarışının nasıl da umursanmadığının en açık kanıtı olmuş.

    buna bakarak diyorum ki, sezon ortasındaki yarışlarda, (valencia, hungaroring, nürburgring, silverstone..) diğerleri pitlerini yapıyor, felipe pite girmeyip bitmiş lastiklerle sürünüyor. bunun nedeni, massa'nın yüksek puan almasına yönelik bir strateji filan değilmiş,tamamen birilerini yavaşlatmakmış.. bunu anlamış olduğumu söylemek istedim.

  22. geçen sene ve bu senenin ilk yarışlarında, alonso'nun startlardaki başarısızlığı iyice ayyuka çıkmıştı. bırak önündekini geçmeyi, yerini koruması bile başarı sayılıyordu.

    buna karşın massa'nın, schumacher dönemi de dahil kusursuz start aldığını hepimiz biliyoruz.

    ama ne zaman ki uzakdoğu seferi sona erdi, avrupa yarışlarına dönüş için ara verildi, ferrari'den bir açıklama: "alonso'ya yeni tip çift baskılı (onun gibi bişey) debriyaj hazırlanıyor".

    sonraki ayrışlarda bakıyoruz alonso süper startlar almaya başlıyor.
    massa ise 1 sıra kazanabilirse başarı oluyor neredeyse.

    alonso mu bir anda süper start nasıl alınır öğrendi?
    yoksa massa mı 3 haftada nasıl start laıncağını unuttu?

    belli ki hazırlanan yeni debriyaj, alonso'ya pek yaramış.
    lafımız yok, aferin takıma.

    peki takımda kimse aylardır neden şöyle sormuyor kendine?
    "yahu bu massa'nın startlarına ne oluyor, bir güzellik de massa için yapsak?"
    ———–
    alonso geçenlerde bir açıklama yapmıştı.
    "sürüş tarzları arasında bu kadar fark olan 2 pilotun birlikte çalışabilmesi nedeniyle çok memnunum" (felipe ve kendisini kast ediyor).

    aracın gelişiminin, hangisinin tarzına göre ilerlediğini söylemeye gerek yok sanırım.
    peki felipe için neler yapılıyor?
    hangi sıkıntısını gidermeye yönelik bir çalışma mevcut?

    bir pilota istekleri yönünde araç veriyor, bu yönde gelişim yapıyorsun ve maksimumu alıyorsun. güzel.
    diğerine de kendine uymayan bir aracı dayatıyorsun. olmuyor.
    ama kıyaslarken bunlar kimsenin aklına gelmiyor.

    sonra takımın başkanından yalaka test pilotuna kadar herkesin ağzında aynı söz:
    "gidin en komple pilotu".
    "valla billa daha iyisi yok."
    "uçar da kaçar, tutabilene aşk olsun".

    tekrar söylüyorum, alonso'nun sürüşü ve yeteneği tartışılmaz.
    ama diğer pilot da bu kadar göz ardı edilmez, yerin dibine sokulmaz.
    kurbanlık dana modunda hazırlanan rezil stratejiler, garip garip pit stop hataları, sıkıntısını gidermeye yönelik ufacık bir gelişimin yapılmadığı düşünülünce, düşük puanların nedeni sadece pilota yüklenmez.
    ayıptır ve de günahtır.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşım malesef sen de konuyu yanlış anlamışsın.Bak Abdullah Çelik bir video paylaşmış.Seyret.
    Bu olayların yaşandığı esnada Alonsonun hamiltonla uzaktan yakından alakası yoktur..singapurda Alonso ve hamilton başka başka dünyalarda yarışıyordu.
    Bu olay yanılmıyorsam 13.turda falan oldu.Hamilton sc olmasaydı 5.olamazdı.Sc 30 da girdi.Bir telsiz konuşmasında hamilton soruyor kiminle yarışıyorum diyor.(O esnada 20.filan).Cevap geliyor sabırlı ol sc girebilir.

    Massanın yapacağı en büyük iyilik abu dabide pitten webberin önünde çıkmasıydı onu da beceremedi.Eğer webberin önünde çıksaydı yanlış bir strateji yapılmayacaktı.

  24. Yavuz Balcı avatarı

    güzel yorum. gerçekçi bir bakış açısı. ama maalesef sözüm ona bazı McLarenci !!! arkadaşlar at gözlüklerini çıkarmıyor işte :)))

  25. hangi takım bu söylediğiğin saçma şeyleri yapabilir ki?sonuçta massanın aldığı puanlar ferrari hanesine yazılyo ayrıca pite geç filan girmedi bu yarışta felipe den çok daha geç girenler var senin yazılarını beğenerek okuyodum gayet güzel noktalara değiniyodun ama bu olmamış!!!!yakıştıramadım…

  26. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hamiltonun yarışını mahvet demekle ne denemk istediği belli, bunu büyütmeye gerek yok önemli bişe değil. asıl dikkat çekici olan hamiltonu mümkün olduğu kadar engelleyelim demek olan bu emrin aslında massanın kendi yarışını mahvetmek olduğunu anlayamayan arkadaşlar. yani massa senin yarışının bir önemin yok bu gibi ayak işlerine bakacaksın demekle aynı hesap. bu emir olmasa massa daha çok puan alırdı ama massayı takan kim, maksat hamilton tırmanamasın alonsocuğu geçmesin.

  27. ben bu telsiz mesajının, kazadan sonra söylendiğini sanmıştım.

    ama görülüyor ki, smedley bunları söylediğinde massa önde hamilton arkada gidiyormuş.

    hani, alonso webber massa ve hamilton'un 1-2 saniye aralığında arka arkaya gittiği anlar..

    yarışın hemen başı.

    şimdi daha iyi anlaşılıyor, bu seneki bir çok yarışta felipe'nin lastikleri tükenmiş olmasına rağmen, diğerlerinden çok sonra pite girmesinin nedeni. ben de kendi kendime çıldırıyordum, neden millet zamanında pite giriyor da, felipe'yi pite bu kadar geç alıyorlar diye.

    sonra diyoruz ki, massa niye yüksek puan alamıyor?

    galibiyeti podyumu filan geçtim, yüksek puan için bile yarışmasına izin kalmamış demek ki..

    ufak bir hatırlatma, sene başındaki yarışlarda, yalnızca felipe'nin pitlerinde istisnasız sürekli olarak yapılan pit stop hataları (!), neden artık olmuyor?

    puan farkının bu kadar açılması nedeniyle, artık felipe'nin sesinin kesilmiş olmasından dolayı olabilir mi?

    meğer hesap başkaymış. yazık, çok yazık.. umarım felipe aldığı paracıkları elinin tersiyle itme cesaretini gösterir ve kendini daha fazla küçük düşürmez.

    alonso'nun sürüşüne en ufak bir lafım yok. ben de birçokları gibi takdir ederek izliyorum performansını. ama isterdim ki, takım bu işe maydanoz olmasın. daha ilk yarışlarda takım eliyle diğerinin belini kırıp, psikolojik olarak çökertmeye ihtiyaç duymasın lider pilot.

    massa'ya "hamilton'un yarışını mahvet" talimatı verilmesinin nedeni nedir?
    diğer ferrari pilotu, şampiyonluk mücadelesi mi veriyor?
    şampiyonluk mücadelesi veriyor da, rakibi hamilton mu?
    yoksa vettel ve webber yalakası filan mı olduk?
    hiç biri değil.
    o halde?
    diğer ferrari pilotunun, 2. mücadelesi verebilmesi için mi yapılıyor bu?

    bir kez daha yazıklar olsun. hem kukla gibi şamar oğlanına çevrilmiş felipe'ye, hem basiretsiz ve satılmış takıma, hem de yıllar yılı mütemadiyen diğer pilotun piyon gibi kullanılmasına ihtiyaç duyan lider (sayılan) pilota..

  28. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Neden Ferrari Fani olmadim?
    -Ben de o mükemmel yol araclari yapan kirmizisina tutkun oldugum Ferrari nin F1 de pist üstündeki aracinin taraftari da olmak isterdim.
    -Ama bütün bu takim emirleri, yavasla arkandaki hizli gecsin
    -1 esas HAS pilot 1 Figuran uygulamasindan
    -Alavere dalavereler bunlar beni bir türlü F1 de Ferrari fani bir Tifosi haline getiremedi.
    -HIC 2 FERRARI pilotunun BIRBIRLERI ILE YARISIRKEN KAZA YAPTIKLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?
    -Bu da son perdesi.

  29. onun sebebi kıskançlıktan ne kadar vahim durumdada olsak en büyük geçmiş Ferrarinin başarılarla dolu en iyi pilotlar gelmiş geçmiş haliyle bu tarz olaylarla karşılaşmamızda mümkün

  30. Şu işin cılkını çıkarmakta medyanın üstüne yok adamlar sadece Massa'ya onu yeterince arkanda tut demiş yarışı mahvetmekten kasıt buu.

  31. -KONU DIŞI-
    şu oy verme işinin geri döndüğünü gördüm sanırım böle devam edicek çünkü bu siteyi diğer sitelerden ayıran en önemli özellilerinden di sevindim gerçekten!!

  32. Koca Ferrari pilotunun düştüğü hallere bak. Başkasının yarışını mahvetmek için motive edilmek zorunda, yazık…

  33. rocco junior avatarı

    Evet hocam çok büyüdü aynı şekilde 3-4 hafta Schumi savunması veya pekçok şey.Millet kafayı Ferrariye takmış logosundan tut,telsiz konuşmasına gündem.Sanırsın ki cinayet işledik.Yok Marlboroyu andırıyor,bir Alman dergisi çıkar her yıl Ferrariye sallar boş beleş mesela…

  34. Zannedersem Smedley o mesajda Hamilton'un bir önceki yarışının "mahvolma şekline" atıfta bulunuyordu.

  35. Tolga Soydan avatarı

    Middlesbrough delikanlısı :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir