Ferrari: "2012 Aracı Çok Agresif Olacak"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin internet sayfasına konuşan Tombazis “Umarım aracı tanıttığımızda sonuçların kendisi konuşur ve daha da önemlisi umarım ilk yarışlarda bunu gösteririz.”

“Geçtiğimiz senelerde aldığımız mağlubiyetleri detaylı bir şekilde incelememizin sonucuyla çok agresif bir yaklaşım tercih ettik.”

“Biraz fazla tutucu olduğumuzu ve gelişimin bazı noktalarında zihnimizi kapattığımızı farkettik.  Bu nedenle aerodinamik açıdan gelecek seneki araç için çok fazla agresif bir yaklaşım benimsedik. Bu da aracın yapısını geliştirenlerle daha fazla iş birlikteliği gerektirecek.”

“Aracın diğer yönlerini de düşününce bu biraz zor olabilir ancak bu yaklaşım aerodinamik gelişime daha fazla fırsat sağlar.”

“Yeni yaklaşımın bir diğer parçası rüzgar tünelini kullanmayla alakalı. Sadece elimizde olanı geliştirip optimize etmeyeceğiz, bunun yanında her rüzgar tüneli seansında bazıları çalışmasa bile yeni konseptler bulacağız. Bazen çalışmasa bile bazen ilginç sonuçlar elde edebiliriz.” dedi.

Tombazis, 2012 aracına çoktan odaklandıklarını ve aracın daha şimdiden üretim aşamasında olduğunu söyledi.

Tombazis “Şu anda temel bileşenlerin sonuçlandırma evresindeyiz. Bunlar üretim zamanı daha uzun olan büyük parçalar. Yani aracın şasisi, genel yapısı, süspansiyonları ve vites kutusu son aşamada.”

“Bu bileşenlerin bazıları üretim aşamasına geçti, geride kalanlar ise tasarım aşamasının sonunda. Aerodinamik parçaların gelişiminin tam ortasındayız ve tamamiyle yeni araca odaklandığımızı söyleyebiliriz.” dedi.

Tombazis ayrıca sezonun geride kalan yarışlarında 2012 parçalarının bazılarını test edebileceklerini kabul etti.

Tombazis “Bu seneki şampiyonlukların bizim uzağımızda kaldığını ve asıl hedefimizin gelecek sene olduğunu bir süreden beri söylüyoruz. Teknik kuralar çok fazla değişmiyor. Egzoz sistemi dışında genel olarak istikrar olacak. Bu nedenle F150 Italia’da gelecek sene kullanılacak bölümler var. Bu da kalan yarışlarda bazı bölümleri test edebileceğimiz anlamına geliyor.”

“Mesela çalışma açısından farklı olan yeni bir ön kanat deneyebiliriz. Böylece mümkün olduğu kadar fazla şey öğrenmeye çalışabiliriz. Açıkçası geride kalan yarışların bu seneki araç için de faydalı olacağını düşünüyoruz.”

“Egzoz açısından bile şu ana kadar yaptıklarımızdan dersler çıkarabiliriz ç.ünkü derinlemesine inceleme avantaj sağlar. Rakiplerimiz bu alanda bizim önümüzdeler ve bu alan onlara büyük avantaj sağladı. Bu araçtan çıkaracağımız dersler sonunda faydalı olacaktır.” dedi.

Tombazis, daha önce Stefano Domenicali’nin de dediği gibi yeni aracın görüntüsünün çok farklı olacağını doğruladı.

 


Yorumlar

  1. Bu kaçıncı haber oldu sayamadım artık bu konudaki. Beklentileri büyüttü Ferrari, acaba bir nedenleri mi var ? 🙂 Agresifliğinin yanı sıra hızlı olmasıda temennimiz.

  2. Ferrari: "2012 Aracı Çok Agresif Olacak"

    ali ağaoğlu gibi oldular. yaptım olacak. ahah

  3. Adrian Newey, rakiplerinin duymaktan hiç hoşlanmayacağı bir şey söyledi "2012 aracımız herkesi hayrete düşürecek." bu herif böle dediyse seneye en sıkıçı f 1 bizi beklio

  4. ben mercedes için sormuştum, MGP yani.

  5. Redbul Renault Bir takım Mclaren Mercedes bir takım Ferrari bir takım üç takım dan bahsettim. Şuan Renault yüzde yüz fabrika takımı varda benim mi haberim yok ?

  6. etkileri ve yan etkileri..

    renonun egzost sistemi gibi aşırı radikal olmaz umarım

    en azından sezon içinde liderliğe oynayan bir araç yapabilinirse ne mutlu

    tabiki diğer takımlarda rekabetçi olsunlar ama ferrari takımı şu an resmen 3.lükten ileri gidemeyen vasat bir tasarımla kötü durumda.

    umarım rekabetçi ve kopya olmayan bir tasarım ile gelirler

  7. Redbul Renault Mclaren Mercedes ve Ferrari

    derken 3 takımdan mı bahsettin 5 mi? 🙂

  8. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    İNŞALLAH

  9. Bu sporun bir aşığı olarak tutkunu olarak her rakip Takımın arabasını heycanla beklerim çünkü hangi takım olursa olsun görülmeye değer özel parçaları vardır. Ferrari böyle açıklamalar yaparak hem taraftarlarını hemde rakip takım fanı olarak heycanlandırıyor beni. 2012 Aracı Çok Agresif Olacak dendiğinde bazı arkaşlar Aero olarak hemen düşünüyorlar Williams gibi şanzıman da agresif olamazlar mı yada bir yazılım da bunların hepsi soru işareti bakalım neler olacak. Redbul Renault Mclaren Mercedes ve Ferrari nin bu sezon dan daha çok bir birlerine yakın olacağını düşünüyorum.

  10. Uretim icin henuz erken degilmi? ne cabuk kurallari yorumladiniz da tasarimi bitirdiniz, demek ki yeni hic bisey yok 🙂

    Saka bi yana insallah Ferrari yeni bir tasarim ortaya koyar, 3 senedir onun bunun biyerlerini kopyalamakla geciriyolarlar, yakismiyor efaseneye.

  11. Adamlar sürekli aynı açıklamayı boşuna yapmıyorlardır. Kendilerine güveniyorlar demekki. Açıkçası ben 2012 aracını çok merak etmeye başladım.

  12. rocco junior avatarı

    Yok yok doğruyum Bill.Neyse biz kısaca Goldberg diyelim:)

  13. feerari57er2 avatarı

    Amin diyelim olsun. Allah'ın hakkı üçtür. 2010 2011 olmadı. 2012 olur inşallah 🙂

  14. Kimi Raikkonen ni otizm doktoruna götürsek nasıl olur yav bu adam hiçmi insan içine çıkmaz bu kadarda kapalı kutu olunmazki:D

  15. Bill goldberg değil Rod Golberg olacaktı dostum Eskiden Amerikan güreşinde hayrandım ona 😀

  16. rocco junior avatarı

    Evet olabilir hem düşünsene bunu piste salıyoruz Vetteli kovalıyor.Bill Goldberg adamım:)

  17. http://www.youtube.com/watch?v=Fr2zD99tBNU

    santander sponsorlu bir alonso fanı petrov skandalından sonra gitmiş rusyayı dağıtmış:)

    🙂 makul bel üstü şakalara her zaman varım:)) arkadaşlık baki kalsın…

  18. Anladık agresif olacaksınız. 😀

  19. Raikonen aerodinamik açıdan kendisine en uygun olarak hulahop çevirmeyi bulmuş. Gelecek sene bu kategori de yarışacakmış…

  20. Bu kadar fazla konuşmak hayra alamet değil.İşler yolunda gitse bu kadar konuşulmaz.Böyle iddalı açıklamalar yapıp yeni sezona kötü başlanırsa o zaman ortalık karışır.Teknik kadroda bi kaç revizyon yapıldı sonra akabininde gelen Silverstone galibiyeti ile değişiklik olumlu olarak gösterildi.Belçikadan sonra zaten durum netleşti 2011 in üstü çizildi.Şimdi başladılar yine iddalı açıklamalara.Ben yakıştıramıyorum açıkçası sessizlik daha makul böylesi bir durumda.Tahminim Silverstone yarışı baz alınıyor.Ebs sistemi sekteye uğrayınca Rbr açık şekilde geride kaldı.Seneye her ne kadar ben de Rb nin güç kaybedeceğini düşünsem de teknik ekibi hala en iyisi.
    Bakalım bu kadar iddaa boş değildir herhalde.Fazla radikal durumlar da sorun çıkarabilir.Renault un önden beslemeli egsoz sistemi ve Mclaren in ahtapot sistemi gibi.Aracı bir sistem üzerine tasarlarsınız.Teori de her şey güzel görünür ama uygulamada başarısız olma ihtimaliniz de yüksek.

  21. tank gibi araç dedikleri bu olsa gerek 🙂

  22. her yıl hep agresif olacak diyorlar. görüyoruz. ross brawn dan sonra kayda değer yenilikçi bir tasarım göremedik

  23. gelişim adına o zaman kendisine kemal sunal ın çöpçüler kralını seyrettirip akabinde gaza gelsin diye erkin koray dan çöpçüler şarkısını dinletmek lazım:)
    alonso ya da erdal demirkıranın iflas etmenin yolları adlı kitabını okutmak lazım:)))) kolay değil ferrariyi bu hale getirmek:))))

  24. çok konuştular bakalım ne çıkacak

  25. Herkülcüm Kimi Raikkonen el arabaları sersinde çöçüler takımını temsil ediyomuş galiba:)

  26. Millet gelişimle dalga geçiyor ama Ferrari nin mühendisleri Maranelloda Mesai saati sınırlarını zorluyomuş.Bunlar bi haltlar karıştırıyolar ama hadi hayırlısı .Ferrari isterse hiç Şampiyon olup kazanamasın.Kıyamete kadar gönlümüz Kırmızıdan asla vazgeçmeyecektir.

  27. video güzel…2012 ferrari gerçeğini gözler önüne sermiş. pankreas taki bütün sporcular hayal kahramanı yumruklar sahte şov sahte herşey sahte…gerçi arada böyle bir dövüşçi ufc de boy gösterip iyi neticeler alıyor ama…brock lesnar gibi…
    ferrari motive edici haberler çıkması için alttan alttan birşeyler yapmaya çalışıyor. maksat vakit kazanmak ve fanlarının tepkisini azaltmak bence…ekimdeyiz marta kadar vur abalıya vur abalıya ferrari ve pilotları bu durumdan sıkılabilir. geliyoruz ha geldi gelecek olmadı buradan yak şimdi taze çıktı araç fabrikadan böyle bir şey görmedik 2012 de ferrari rüzgarı esecek gibi fake haberler ile bence ferrariseverler uyutulacak. ilk 5 yarışta böyle geçer. sonrası ızdırap…sene ortası istifalar bakalım gerçeklerin gizlenmesi adına kimler yollanacak?
    buza yazı yazmak gibi birşey…hemen çözüm adına f1 e yüklü bir para ödenip el altından masa başı bir şampiyonluk kazanılabilir. başka bir çözüm yok bence…pilot güncellemesi şart…hele markalar şampiyonluğu için….

  28. rocco junior avatarı

    Biraz neşemiz yerine gelsin ve haber kötü tartışmalardan uzak dursun diye böyle bir video paylaştım sizinle.İşte Ferrari'nin 2012 aracı
    http://www.youtube.com/watch?v=Z1ObZjjIHa4

  29. rocco junior avatarı

    Arada bir denge olmalı çünkü hızlı olmak demek her tarafı yenilikçi,agresif olmak değil.Renault çok radikal bir sistem üretti ama kullanılabilirlik,geliştirilebilirlik ve geleceği olması açısından sıkıntı yaşadı.Sonra arkadan çıkışlı egzozun daha makul olduğu anlaşıldı.Newey,Mclaren aracına baktı:"L tipi sidepod güzel ama sadece şekil" dedi.Yani araca böyle pek fayda etmeyen abuk subuk cisimler eklemesinler.Bir takım sırları olsun ve arkadaşlara katılıyorum ısrarla vurguluyorlar tamam anladık ama sürekli sıkıyor.Ferrari işine odaklanmalı,biraz konuşmayı kesmeli.2010 aracı hazırlanırken hatırlıyorum da ses seda çıkmamıştı.Konuşma yasağı vardı ama şimdiki durum iyi değil.

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  31. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    daha ortada olmayan birşey tartışılıp laf atılıyor yayapıyorsunuz ya çok komik oluyor gerçekten. bu kadar ısrarla dediklerine göre değişik bir araç ortaya çıkacaktır. verdikleri 3. veya 4.demeç oldu bu. tamam takımda daha fazla çıkıp konuşmasın araçla ilgili agresifsiniz, bıçkınsınız kralsınız anladık 🙂

  32. MagicAlonso avatarı

    Umarım dedikleri gibi agresif ama aynı zamanda sezon başında hız olarak iyi bir araca sahip oluruz.Ferrari enteresan bir şekilde agresifliği sürekli vurguluyor.yapıyorsan yap konuşmanın ballandırmanın ne anlamı var rakiplerinin de senden korkup daha fazla mı hızlanmasını istiyorsun.gerçekten ilginç bir durum anladık herkes diken üstünde beklentiler oldukça yüksek ve beklentilerin yarattığı baskı hat safha da ama bu lafla olmaz onun için baskıyı azaltmak için konuşmaktan ziyade gerçekçi çözümler üzerinde duruyorsunuzdur umarım.Tek hedef sezona rekabetçi olarak başlayabilmek umarım yenilikçi yaklaşım birçok sorunu beraberinde getirmez.

  33. Massa yerine megan fox u oturtun agresif degil vahsi bi gorunumu olsun:@

  34. Ferrari'nin aracı A3 e benzemişti zaten makyajlamaktan kurtulsunlar yenilesinler artık.
    Ama "çok agresif" bir araçla hemen hızlı olmayı beklemek burası da "çok ilginç"

  35. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ne zaman böyle konuşsalar hep sonuncu oluyorlar…Anlamıyorum Singapurda 50 Saniye Geride Değilmiydi Bu Ferrari ? Konuşacağınıza Biraz İş Yapsanız Diyorduk..2012"de İyi Olmazsa Bilemiyorum Artık..Sonra 2013 Aracımız Uçacak Falan Derler..

  36. Anladık agresif olacak anladık 🙂 Kesin rengini değiştirmişlerdir. Sarı olmuştur 🙂

  37. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    laf laf laf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir