Pirelli Takımları Yarışlarda Ana Lastiği Kullanmaya Zorluyor

yazar:

kategori:

Pirelli, hafta sonu farklı stratejileri ortaya çıkarma adına Kore’yi bir deneme olarak görüyor ve şampiyonun büyük ihtimalle belirlenmesi ile bu şansı iyi kullanacaklarına inanıyor; hatta sezonun geri kalanında daha da agresif lastik seçimlerinde bulunabileceklerinin işaretlerini veriyor.

İtalyan üretici yumuşak ve süper yumuşak hamurun olacağı Kore’de takımları hafta sonunun ana lastiği yumuşaklara yönlendirmeyi planlıyor; bu şekilde lastik israfına da engel olmayı amaçlıyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “İnsanları yumuşak lastikleri (o haftanın daha sert olan hamuru) kullanmaya zorlamak istiyoruz. Belki 4 pitstop olacak ama 2 veya 3 pitstop hedeflediğimizi her zaman söyledik. Genelde 2 pitstop oldu; 1-2 tane 4 pitstop ki bu da ortalamayı tutturur”

“Testimiz yok. Bu yüzden bazen bazı şeyleri zorlayacağız. Şampiyonanın sonucu belirlenirse bu daha kolay olacak. Gelecek sene yine agresif olmayı tercih edip etmeyeceğimizi anlamamız gerek.”

Bununla birlikte Pirelli, gelecek senenin kurallarında bazı değişiklikler için zorlamaya devam ediyor.

Daha önceden de dile getirdikleri üzere Pirelli, hafta sonu kullanılmayan lastikler yüzünden israf yaşandığını belirtmişti. Hembery, bu konuyu tekrar takımlarla görüşeceğini ifade etti.

Hembery: “(Takımlar)Bizim her sene kullanmamamıza rağmen 2.500 lastiği dünyanın her yerine götürmemizi istiyorlar.”

“Bu konuda henüz bir gelişme yok. Takımlara tekrar gideceğim. Takım patronlarına gidip onlara bu sezon şimdiye kadarki durumu göstermem gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Ferrari'ye çalışıyoruz demiyorsunuz da…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir