Newey: "RB8 Herkesi Hayrete Düşürecek"

yazar:

kategori:

Daha bu hafta Ferrari Şef Tasarımcısı Nikolas Tombazis, gelecek seneki araçlarının mevcut olana göre çok farklı olacağını, tanıtımı yapıldığında “wow” dedirteceğini ifade etmişti.

Ama Turun Sanomat’a göre aynı şeyler Red Bull için de geçerli gibi.

Egzoz beslemeli difüzör bir tarafa, kurallar 2012’de genel olarak aynı kalıyor ama Newey, çok şaşırtıcı bir araç ortaya çıkaracaklarını söylüyor.

Muhabir Heikki Kulta: “Newey, gelecek senenin RB8’inin herkesi hayrete düşüreceğini açıkladı.”

“Neyin çok şaşırtacağı sorulduğunda cevabı ‘Şimdi açıklarsam artık sürpriz olmaz’ oldu”

Takım Patronu Christian Horner de görünen o ki 2012 aracı ile ilgili çok fazla şey bilmiyor veya açıklama istemiyor.

Die Presse’ye konuşan Horner: “Şimdiye kadar (Newey) bana sadece mavi olacağını söyledi.”

Helmut Marko ise bu hafta sonu Japonya’da yeni parçalar deneyeceklerini belirtti.

Marko: “Ne öğrenirsek, bunları 2012’de yeni araç için kullanabiliriz. (2012) Sezonun ilk yarışına net bir şekilde lider olarak geri dönmek istiyoruz”

Gelecek için ise Horner, uzun süre zirve mücadelesi verebileceklerini ifade etti.

Horner: “Bunu bir iltifat gibi görüyoruz. Başardıklarımızın rastlantı eseri olmadığını gösterdik.”

“Ferrari ve McLaren, 20 senedir baş düşmanlar ama şimdi bize karşı birlik oldular”


Yorumlar

  1. yavaş yerler yaş.

  2. Aynen öle boş konuşmuş biraz EBD her büyük takımda varr Ha RB daha iyi kullanıyor orası ayrı ama EBD yasaklanması ona bakarsan en çok mclaren i vuracak.İngilterede gördük Mclaren yerlerdeydi

  3. Newey'in başarısı tartışılmaz, kural okuma zekası ve yorumlamasındaki estetikte asla yok sayılamaz. "Sandro verone" arkadaşımın da dediği gibi sessiz olandan korkmak lazım. Geçen sene horner, newey yada marko, herhangi birini düşünün, testlere kadar ağızlarını açtılar mı? (yani en azından bu denli). Pek çok kural değişmeyecek belki ama en önemlisi değişecek. Egzoz beslemeli difüzör, Redbull için çok önemli bir avantajdı. Aerodinami bir dahaki sene onlara bu kadar avantaj sağlamayacak gibi (tabi ön kanadı yere yapıştıracak birşey bulmazlarsa). Ferrari ve Mercedes, aerodinamik gelişmelerden daha ziyade mekanik kısımdaki gelişmeleriyle göz doldurdular hep. Bu alanda kim ne derse desin Ross ve Nicholas gerçekten iyi işler çıkaracaktır. Yine de ferrari'den ümitli değilim orası ayrı tabi! Ama Mercedes kurulumundan sonraki en büyük atılımını yapacaktır diye düşünüyorum.

  4. şu an bulunan ağırlık dengesi sınırlaması da kalkacak sanırım.

  5. bu yorumu sitede bir yere koyun. Seneye ilk yarış sonunda Micha3L Schum4cheR arkadaştan bu yorumu hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.

    hayal dünyası baya geniş

  6. şu üstteki yorum kalabiliyor ama bnm bu kadar ağır olmayan yorumum hemen siliniyor bravo!!!

    şu üstteki zavallı arkadaş son zamanlarda her red-bull ve newey haberinin altına yorum yapıyor, yazıktır, bu kadar cahillik insan için fazladır bnce…sadece cahilliğe de bağlamak gerçi yanlış olur belki yaşı yetişmiyordur belki sadece egzos beslemeli difüzörle açmıştır gözlerini f1'i 3 yıldır flan izliodur ama oturup sağa sola boşboş sıkacağına f1'in tarihine biraz baksın, newey neler yapmış, newey'nin yaptığı araçların hız konusunda ne kadar başarılı olduğuna bi baksın sonra gelsin saçma sapan açıklamalar yapsın..

    NOT: sezon öncesi hazırlıklar ingiltere yarışına hazırlanıldığı gibi 2 hafta diil, çok daha uzun sürmektedir hani bu bile bilinmiyorsa hatırlatayım dedim

  7. ahmet yurtlu avatarı

    Hiç şaşırmadım aksine düşündüğüm gibi konuşmuşlar. Newey ve kurallar aynı kaldığı sürece rbr ve vettel şampiyonluğu, veber de piyonluğu devam ettirir. Son kuralları en iyi yorumlayan ve araç geliştiren rbr oldu. Farklı takımların şampiyonluğu bana göre olursa 2013 te ancak olur.

  8. benim aklıma 93 ten 94 e geçiş geldi.Williams ın o dönem muhteşem makinelerinin en önemli özelliklerinden olan elektronik çekiş kontrol sistemi ile aktif süspansiyon sisteminin yasaklanması ile 94 te geçirdiği zorluklarla şampiyonluğu kılpayı Benetton a kaptırmıştı.Ama her şeye rağmen rekabetçilerdi.Seneye de aynı durum olacağını düşünüyorum.Red Bull aracını etrafında tasarladığı ebd sistemini kaybetse de oturmuş mekanik ve aerodinamik yapısı ile yine en iyi takım olacaktır.En korkulan adamın çıkıp bu tarz bir söylemde bulunması da psikolojik bir harekettir.

  9. En kötü arabanın bile önümüzde ki seneye aktarılacak iyi bir yanı vardır. Bazı arkadaşlar Bir F1 arabasının gelişimini nasıl anlıyorlar anlamış değilim. Renault un R29 gibi Ferrari nin F 60 gibi Mclaren in Mp4 24 gibi Tamamen işi bitmiş sezon sonunda müzeye kaldırılacak ve yeni bir sezona başlarken En baştan araba tasarlamayacak Nevey elinde bulunan Muhteşem Rb7 nin üzerine ekleyerek yeni bir sezona başlayacak hepsi bu Şuan da en iyi paket bu olduğuna göre ve gelişimi sürdüğüne göre diğerleri sadece ne kadar yaklaşacak ve arada ki günç dengeleri nasıl olacak bunlar soru işareti köklü bir kural değişikliği olmadan bu adamları buradan indirmesi gerçekten de çok zor gibi görünüyor şuan.

  10. bu adam dahimi

    Yok Sarı çizmeli Mehmet Ağa

  11. RedBull'un egemenliği 1-2 sene daha sürebilir.Bu süreçte bu sinirle kim öle kim kala belli olmaz

  12. komple derken EBD dışında ne değişecek bana açıklama yaparmısın?sadece egzos borularının yeri değişecek…

  13. seri katilmisin sen 😀

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Rekabetci olaiblecek bir yenilik yapsa bile işe yaraçağını nerden biliyor,bu adam dahimi her şeyi kafasında bitirdim sanıyor ama araç komple değişicek ben bu açıklamayı pek doğru bulmuyorum.

  15. Aynen katılıyorum.Red Bull aldı başını gidiyor gelecek sezonda da liderlik mücadelesinden vazgeçeceklerini düşünmüyorum.Adamlar işini iyi yapıyor ama sıkıcı olmaya başladılar…

  16. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Adrian newey boş konuşma, senin altın silahın Egzos beslemeli difüzörle çift katmanlı, tek katmanlı difüzör deyip durdun, aracı geliştirdin 2012 de ne yapmayı planlıyor acaba sen artık liderlik mücadelesinde olamıcaksın çok acı bir gerçek bunu ingilterede gördük sadece bir yarışda fark ne kadarda düştü hayret farka bakın 0.1 sn sıralama turlarını izleyin ingiltere yarışının tekrarını izleyin burada boş konuşmuyoruz 2012 de Red bull ÖLDÜ NEWEY ÖLECEK!

  17. Yavuz Balcı avatarı

    araç kötü olursa hayrete düşerim :)) onun dışında hiç bir şey hayrete düşürmez be Newey.

  18. sallıyo yaa buy neweye hayrete düşürçek derken araç sauber seviyesinde olaçk demk istemiştir egzoz yasaklanıoooooo seneye imkansız rbr nin şampionu vetel 2 alonso 2 sıra lewiste

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mclarenden 0.5 Saniye..Ferrariden 1 Saniye Mercedesden 1 Tur..Daha Ne Kadar Hayrete Düşebiliriz ?

  20. muhteşem, bildiğin yarıldım 😀

  21. valla newey bişiler sölüosa kesin kafasında çoğu şeyi bitirmiştir ve gönül rahatlığıyla böle açıklamalar yapıodur..dikkat etmek lazım

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    pit-stoplar sıkıntı olabilir.

  23. korkutuyosun beni newey bari seneye yapma bunu ya bırak araç biraz kötü olsun!!

  24. dingil mesafesi kısa hala. bir şey yapamaz 🙂

  25. Güzel bir sistem ama günlük hayatda da EBD

  26. kurallar çok köklü değişmeyeceğinden rb7 nin kalıtımı ve üzerine yeni birşeyler konulmuş hali olacaktır. teknik olarak da iyi bir şey bekliyorum. sadece "mavi" değil yani 🙂 ama diğer takımların da nasıl bir araç çıkaracaklarını çok merak ediyorum açıkçası 😉

  27. sen ebd yazınca aklıma elektronik fren dağılımı geldi, düşündüm durdum ne alaka diye, sonradan uyandım 🙂

  28. bu ingilizce kelime özentiliği de nedir :)) kickboks maçı başlangıcı gibi:))

    leydiiiiiiıııss centılmınnn 😀

  29. Bir tek Mercedes 2012'de şampiyonluk için yarışacak araç yapamayacağız diyor.

  30. bu WOWWlar havada uçuşmaya başladı. 😀

  31. Tabi tabi görürsem söylerim.
    THE KİNG İS BACK ….
    this winter…
    every tenth of a second…
    must be taken back…
    adrian newey…
    rory byrne…
    clash of the minds…
    coming soon…"
    Newey Efendi korkulu rüyan geri geldi sen meraklanma

  32. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ahahaha

  33. cümlelere iyi bakmak lazım. şu an sadece görüntülerden bahsediyorlar , testlerde başarılı çıkıpta aracı piste koyduğunuzda büyük kayıpları da olabilir

  34. Rb5 Rb6 Rb7 bir birinin evrimiydi Rb8 de öyle olacaktır ama Ebd nin yasaklanması ile en büyük değişikliği arka kısım da ve Airbox da olacağını düşünüyorum Heycan verici bakalım yine hangi bomboyla sezona başlayacaklar.

  35. newey söylüyorsa korkarım ben arkadaş..
    adam hiçbir şey söylemediği sezonda 2. şampiyonluğu kazanmak üzere. gelecek sezon için bunu söylediyse deli dehşet birşeyler bulmuş demektir. zaten şampiyonluğu garantilediler sayılır. araç tasarımı için fazlasıyla zamanları da var.. diğer takımlara üzülmeye başladım şimdiden..

  36. ben helmut marko nun testlerdeki demecini bekliyor olacağım . sanırım oydu ;'' bizim araç herkese tur bindirir yarış olsa '' demişti , gerçek çıktı . Adam pek bilmiyor bu işleri sanırım pat diye söylüyor neler olup bittiğini 🙂 inşallah bu sefer öyle bişey söylemez . ferrariye inanmam artık , aracı değişik ve iyi olarak tanımlasalar bile güvenim kalmadı test verilerine , söylemlerine .

  37. büyük ihtimalle Ferrari ile Redbull aynı şeyden bahsediyorlar:D ikiside birbirine benzerse bu yorumu tekrar çıkartırım ortaya.
    Ama asıl şaşırmayacağım durum iki tarafında wow dediği aracın bu seneki mclaren'e benzemesi

  38. Valla arkadaslar belki neveyin soyledikleri olabilir ama bence diger takimlarda bos durmayacaklardir gecen sene ve bu seneden sonra daha fazla ezilmek istemeyeceklerdir ne ferrari nede mc laren meydani bunlara birakmaz mercedesinde artik bir seyler yapma zamani geldi nevey efendinin sirri kurallarla delindi ben yeni sezonda araclar arasinda bu kadar fark olacagini sanmiyorum redbul yine hizli olur ama fark bu kadar acik olmaz ve bence olayi suruculer belirler mercedeste schumi mc larende hem hamilton hem button ferraride alonso vetteli rahat birakmazlar kanimca yeni sezonda gecen seneki gibi bir rekabet olabilir

  39. Yakup ERCAN avatarı

    ROSS olmadı seneye 🙂

  40. Güzel haberler geliyor eksiye boğun beni beyler 🙂

  41. OLASI 2012 MANŞETİ: "RB8 i gören takımlar newey'e tekme tokat daldılar" 😀

  42. rocco junior avatarı

    Ama burda Ferrari'nin katkısını yabana atmamak gerek.Resmen azdırdık adamları zırt pırt agresif diye diye

  43. rocco junior avatarı

    Ne sezonmuş yahu 2012!Daha başlamadan tasarım savaşları için demeç yarışı başladı.Mclaren'den bir atak bekliyorum:"Oğlum siz var ya yandınız,öyle bir şey bulduk ki of of!! Uçak yaptık uçak!!Takıyorsun 3sn kazandırıyor " 🙂

  44. alonzomanyaa  avatarı

    Aracın iyi olsa da fia bir yerden sonra dur der sana merak etme, tüm kırmızıların ve gri lerin taraftarları yavaş yavaş seyri bırakıp gelirler düşmeye başlayınca kulağınız çekilir.

    Nasıl ki zamanında schmi ilk 10 turda 20 saniye fark attıktan sonra herkes TV yi kapatıp başka bişeyle uğraşıyorsa olan yine aynısı olacak…

  45. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    herkese kafayı yedirtecek 🙂 yeter la bu kadar ferrari'yide geçtiniz he 2 sezondur 🙂

  46. Katılmamak elde değil 😀

  47. Aslında Mclaren hiç boş durmuyor. Geçen sene f-kanalı, bu sene L mi U mu ne o sidepodlar ve sene başında çalışmadığı söylenen egzoz sistemi. Ama başaramadılar bir türlü.

  48. sadece horner ohaa dese yine iyi. Ferrari ve Mclaren RB8'i görüp de ohaaa derlerse işler sakat 🙂

  49. hadi bakalım bizde sabırsızlıkla bekliyoruz hayrete düşürmesini…

  50. Yusuf  Hitay avatarı

    domenicali'den ilk tepki : "wow"
    horner'dan ilk tepki : "oha"
    whitmarsh'tan ilk tepki : "her yarışa kazanmak için çıkıyoruz, çok iyi bir ekibiz, çok iyi pilotlarımız var, dünya barışı, dört yapraklı yonca, at nalı, bıdı bıdı bıdı"

  51. Buyur burdan yak 🙂

  52. sandro verone avatarı
    sandro verone

    sessizden korkmak gerekir…
    bu 2 takım çok bombalamaya başladı…
    bu sene hamilton ve pit ekibi bu denli hatalar yapmasaydı…
    şampiyonluk için son yarışları beklerdik…

  53. Senin yorumun gerceklesecek galiba. Horner'ın ilk tepkisi ohaaa.. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir