Alonso Motivasyonunu Hâlâ Kaybetmedi

yazar:

kategori:

Bu sezon sadece bir yarış galibiyeti elde eden İspanyol pilot, Vettel’in şampiyonluğu neredeyse garantilemiş olmasına rağmen motivasyonunu kaybetmediğini söyledi.

Alonso: “İki ay içinde pozisyonları tamamıyla unutursunuz. Bu yüzden dünya şampiyonasında 2. olmak için kalan 5 yarıştan en azından birini kazanmayı tercih ederim.”

“Matematiksel olarak şampiyonluk mücadelesinin dışında kaldığımız ilk yarış olacak ama 3-4 yarış önce de büyük umutlarımız yoktu. Bu yüzden, bu hafta sonuna çok farklı bir yaklaşımla gelmedik”

“Önceki yarışlara göre fark yok. Kazanmak istiyorum, pole pozisyonda olmak istiyorum. Şu andaki performansımızla bunun pek mümkün olmadığını biliyorum ama bunun için her zaman umudunuz olmalı”

“Kalan 5 yarışta elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 2. veya 3. olmaktan hoşlanmıyorum. Bu yüzden mümkün olan en iyi yerde olmaya çalışacağız. Şampiyona açısından ise en önemli şey, takımlarda McLaren’den ikinciliği almak. Fazlasıyla zor bir görev bu ama bunun için zorlayacağız”

Ferrari şu anda McLaren’in 85 puan gerisinde ve Alonso, öne çıkmak için risk almaları, ayrıca son yarışlarda gelecek senenin aracıyla ilgili şeyler de öğrenmeleri gerektiğine inanıyor.

Alonso: “İlk olarak araçlardaki farklı parçalar açısından gelecek sene hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışmalıyız. Araçta, gelecek sene üretilebilecek bazı deneysel şeyler var”

“Değişken hava şartlarında yarışlar da olabilir. Belki bu hafta Japonya’da olmaz ama Kre ve Brezilya’da olabilir. Bu yüzden (parçaların) işe yarayıp yaramadığını görmek için yarışın farklı bölümlerinde farklı şeyler deneyebiliriz”

“Takımdaki herkes, şampiyonluk için şampiyonanın son yarışındaymış gibi tamamıyla odaklanmış durumda. İyi iş çıkarmak istiyoruz. Gelecek yarışlar için en temel motivasyon bu”


Yorumlar

  1. sırf fanlarını ümitlendirmek için yapıo bu kadar yavaş bi araçla nasıl kazançan hadi rbr ler kaza yaptı o zamn en iyi ihtimalle mc kazanırrr pole pozisyonunda olmak istiyorum diyosun bu tamemen imkansız daha 1 senedir pole alamayn kariyerinde sadece 20 polü olan bi pilotsun lewisin 18 seneye seni rahatlıkla yakalar bnce kalan yarışlarda podyumu bile zorrr görürsün

  2. sen momentumu kaybetmişsin motivasyonun kalsa ne yazar:)))
    şaka bir yana bu adamın belkide taktir edilecek tek özelliği bu…

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Singapurda güvenlik aracı Alonsoya yaramadı.Alonso zaten pitten yeni çıkmıştı.Kaosun trafiğin ortasında kaldı.Bir diğer husus da Alonsonun yarışta kırmızı renkli yani daha hızlı ve yumuşak olan lastikleri kullanmamış olmasıdır.Sarı renkli lastiklerin sezon boyunca daha çok kullanılıyor olmasından dolayı bu lastiklerle daha çok yol katetmek ve daha çok veri adına böyle bir uygulama yapılmış olabilir.
    Tabi ben bunları söylerken aracın aslında hızlı olduğunu söylemiyorum.Görünen o ki Alonsonun 2.liği çok kolay olmayacak.Vettel sahneden inince horner sahneye webberi sürecek.Webberi 2.yapmak için uğraşacak.Ele güne karşı ayıp olmasın hesabı.Öte yandan mclarenin aracı da çok hızlı.Takımlar 2.liği zaten mümkün değil ama domenicalli 2.liğe eminim deyince Alonso da onun peşinden gitmiş ya da zorunda kalmış.2012 için çalışmaların yarış içinde yapılacak olması ve gelişimin tamamen durmuş olması pilotlarda 2.liği zora sokmuşken takımlar da 2.liği imkansız hale getirmiştir.

  4. ferrari57er2 avatarı

    Zaten senin motivasyonundur biz Ferrari taraftarlarına F1'i izleten.

  5. ferrari57er2 avatarı

    Doğru görünüyor. Ferrari maalesef yerinde sayıyor.

  6. Singapur'da gördük ki yarışı Vettel önde bitirdi, Button onun hemen arkasında, Alonso ise 55 saniye geride. Üstelik güvenlik aracı sonlara doğru girip farkı kapatmasına rağmen, Ferrari'nin verim alamadığı sert lastiklerin yarışta kullanılmamasına rağmen. Alonso herhangi bir hata da yapmadı üstelik.

    Eğer bu performans devam ederse şampiyonada 2. olmak bir yana 4. sırayı bile elde edemeyeceğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir