Button: "2009'a Göre Şimdi Daha İyi Sürüyorum"

yazar:

kategori:

Button, Vettel’in dışında matematiksel olarak şampiyonluk şansı olan ek isim. Ama İngiliz pilot, Vettel’in şampiyonluğuna engel olmak yerine yarışı onun önünde tamamlamaya çalışacağını ifade etti.

Button: “(Vettel’in) Hâlâ benim şampiyonluk şansımın olduğunu söylemesi beni mutlu etti. Bunu söyleyen tek kişi sanırım o. Artık iş bitti. Sebastian muhtemelen yarışın sonuna kadar bunu düşünmek istemiyor. Çizgiyi geçiş şampiyon olmak büyük bir olay”

“Eminim bunu dört gözle bekliyor ama şu anda konuşmak istemiyor; özellikle de şimdi bizim önümüzde”

McLaren pilotu, 2011’deki performansından memnun olduğunu, şampiyon olduğu 2009’a göre daha iyi sürdüğünü belirtti.

Button: “Şampiyon olduğum sene çok iyi sürdüğümü düşünüyordum; özellikle de ilk başlarında. Şimdi ise, o günden bu yana kazandığım iyi-kötü tecrübe ile kesinlikle daha iyi sürüyorum”

“Şampiyonluk için mücadele edip tempoda sıkıntı yaşamanız oldukça travmatik ama karşılaştığım zorlukla, çalıştığım takıma olan güvenim, performansıma kesinlikle yardım ediyor.”

Bununla birlikte Button, McLaren’e olan inancının ve takımda uzun süre daha kalacağını bilmesinin, gelecek sezonki performansını arttıracağını düşünüyor.

Button: “Red Bull ile mücadeleye çok yakınız. Gelecek birkaç sene daha devam etmek iyi. Umuyoruz ki gelecek sene mücadelede bunun bize yardımı olacak. İşte bunun üzerine çalışıyoruz. Son birkaç hafta iyi geçti. Yarışmaktan keyif alıyorum. Gelecek için imzayı atmak da güzel”


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    İşleri güçleri yok, bunlarla uğraşıyorsa zaten ne kadar fanatik ve bir o kadar dar görüşlü olduğu açık. Allah akıl fikir versin böylelerine. Uslubunu bozmadan yorum yapan herkese kapım açık, ister aynı görüşte olsun, isterse farklı görüşte, F1 hakkında herhangi bir konu konuşmaktan memnuniyet duyarım

  2. site yönetiminden değildir de, biri açığını bulmuştu. İşte o kişi hızlı bir geri dönüş yaptı sanırsam… Açığı bulan kişinin kimleri desteklediğini, kimlere ateş püskürttüğünü tahmin etmek zor değil, tabi kişiliğinin ne kadar bozuk olduğunu da…

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yorumların altındaki (-) puanları görünce fanatiklerin sayısını da öğrenmiş oluyoruz. Bu arada dün gece ben bakmıştım bişey var mı diye,baktım her şey normal, benim yorumun altında hatta +6 yada 7 falan var. 2 saat sonra yatmak için girdiğimde -15 vardı, şaşırdım. Hatta bazı arkadaşların yorumlar -45 falan görmüş. 2 saat içinde aynı görüşten insanın birden gelip bu puanları vermesi ilginç geldi, üstelik gece 1 ve 3 arasında. Gece organize olan bir grup mu var, yoksa site yönetiminde mi bir çatlak anlamış değliim, hadi hayırlısı. Ferrari taraftarı arkadaşlar kızıyordu bana, sen de McLarencisin deyip, zaten burası mclarencilerin sitesiymiş falan diye, gecenin köründe birden rakamların böyle değişmesi, açıkçası "doğru mu" sorusunu sormama neden oldu

  4. kesinlikleee button ilk sene 2000 williams la yarışa çıktığında herkez onun gelçegin dünya şampionu olaçağını sölemişti sonra hayal gerçege dönştü ardından pistte kendini en çokk geliştiren pilotlar arasına girdi

  5. aynen öyle. Ama taraftarlık değil de fanatiklik farklı bir şey, laf anlatamıyorsun. Aşırı dinci gibi birşey.

    Bana da çok derler bir gün birine öbür gün öbürüne söylendiğim zaman: "Hangi pilotu tutuyorsun kardeş bir gün böyle bir gün şöyle konuşuyorsun"

    Şumi taraftarıydım, 97 jerez'de villeneuve'ün üzerine kırınca yuh be öküz sana bu yakışır mıydı diye adama sövdüm. Fanatik biri olsa az bile yaptı, hatta villeneuve ceza almalıydı der.

    Alonso dikkatimi çekti bir aralar, severek takip ediyordum, ama briatore'nin elinde giderek prosta dönüştüğünü fark ettim ki alonsonun karıştırdığı haltları biliyoruz. Fanatikler hala ortalığı karıştırır.

    yapacak bir şey yok, fanatiklik ile objektiflik arasında fark oluyor.

  6. şumi hep ayrı, ben direk pilot tutmuyorum aslında, bazı isimlere sempatim var, bazılarına da önyargım o kadar.

    Adam olana can kurban 🙂

  7. Bu seneki formula 1'de YILIN ÇAYLAĞI ödülünü HAMİLED_ON'A vermeye karar verilmiştir 🙂

  8. ne dediğim seni hiç ilgilendirmez , İstediğim gibi istediğim yorumu yapmakta özgürüm , sen benim ne türde yorum yaptığıma karışamazsın , ayrıca heralde sadece mclaren haberlerinde yorum yaptığımı sanıyorsun , bu yüzden böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum . Yanılıyorsun , ben her haberde her takımın pilotlarını gerektiği zaman olumlu gerektiği zaman olumsuz eleştirilerde bulunurum , fitne yaratacak sözleri BİRÇOĞUNU mclaren taraftarları yazmaktadır , Sadece Alonso ve Ferrari haberlerine yorum yapan mclarenciler var , kendi takımlarının veya pilotlarının haberlerini tıklayıp okuduklarını bile sanmıyorum , nerde ferrari ve alonso haberleri hemen oraya üşüşmekteler , benlik bu kadar , sağlıcakla kal !!!..

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Keşke daha dikkatli izleyip neden terkettiğini de bilseydin, o zaman bunun agresif sürüş ve temasla ilgili bir konudan kaynaklanmadığını, önceki yıl yaşanan politik kararlarla alakalı olduğunu anlardın

    Olayları farklı algılayabilirsin, saygım var

  10. dinime küfreden müslüman olsa bari 5 yılda 0 şampiyonluk…

  11. aynen, keşke senin gibi yorum yapabilsem 🙁

  12. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Onur Ömer Öztürk kardesim
    -Yazdiklarin icin saol.
    -Belgeseli kendi gözlerimle görmesem dediklerine inanacagim:))
    -Ben belgeseli izlerken SENNA nin hem pistte hem de disaridaki agresifliklerini gördükce tüylerim diken diken oldu. Pilot budur dedim.
    -Adam örnegin pilot toplantisini terkediyor ardina bakmadan.
    -Neyse bence hani derler ya biz baska dünyalarin insanlariyiz :))
    -Bence herseyi siyah ve beyaz gibi farkli görüyoruz.
    -O nedenle tartismaya gerek yok.
    -Benim gözümde Hamilton Senna nin yolundadir.
    -Bu kadar deyip baska birsey demiyorum.

  13. Keşke her F1 taraftarı senin gibi bilinçli olsa.

  14. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Senna'yı bilen biri olarak ikisi arasında hiç bir benzerlik olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Senna harika bir pilottu, o zamanlar çok dikkat çekmesinin sebebi aracını yeri geldiğinde rakibine baskı kurmak için kurnazca kullanabilmesiydi. Çok zeki bir adamdı, nerede nasıl yaklaşacağını iyi bilir ve hesaplar, ya hiç temas etmez, yada çok zararsız ve küçük temaslarla rakibine baskı yapardı, Lewis ise bilinçten yoksun bir şekilde, pistte tek başınaymış, tüm pist onunmuş, tüm pilotlar ona yol vermek zorundaymış gibi yarışıyor.

    Lewis, söylenilenleri ve eleştrileri kabul etmiyor, dinlemiyor. Senna insanları uzun uzun dinler, her konuşmadan kendine bir ders çıkarır ve kendini geliştirmek için daima ilerlemesi gerektiğini bilirdi. Nerede ne konuşacağını iyice ölçüp biçer, rakipleri hakkında yaptığı eleştrilerde ölçüyü kaçırmamaya çalışır ve hiç bir konunun da suyunu çıkarmazdı.

    Bir belgesel izlerken bile, bilinç altınızda taraflı davranıp, benzer bir yan bulunca Lewis ile özdeşleştirmişsiniz. Senna'nın Jackie ile olan röportajında geçen şeylere takılmışsın. Evet, eleştri alıyordu, ama Senna'nın sebep olduğu ciddi kazaların sayısına da bir bakın, temasların sayısı çok fazla olsa da, ciddi darbelerin sayısı az, çok az kişiye temas edip, onları yarış dışı bırakmış. Bazılarına baskı uygulayarak yol dışına taşmalarına sebep olmuş, bazılarına baskıyla virajda boşluk açılmasını sağlamış, ama aracına çarptığı kişi sayısı çok az, normal olarak böyle hatalar da olabilir.

    Hele ki, kırmızı ışıkta duran öndeki araca çarptığını hiç bilmiyorum 🙂

    Senna'yı örnek alan tek kişi Lewis gibi konuşuyorsunuz, onu örnek alan yüzlerce pilot var, ama örnek aldığı ve kazalara karıştığı için birini Senna ile aynı kefeye koyarsanız, Senna'ya hakaret etmiş olursunuz.

  15. söylediklerine katılmamak elde değil senin gibi taraftarın olduğunu bilmek güzel 😉

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Biz o yıllarda bunları konuştuk. Michael, şampiyonadan ihraç edilirken biz bunları konuştuk, Alonso'nun Ferrari taraftarına ve Schumi'ye yönelik açıklamaları gündemdeyken konuştuk, ama sen yoktun sanırım. Vettel hakkında ise yanılıyorsun, Vettel'in hiç böyle bir olayı olmadı. Sadece Türkiye GP den bahsedebiliriz, ama her pilotun kariyerinde bir kaç büyük hata olur, sorun devamlılıkta yatıyor. Hamilton da bir kez hata yapmış olsaydı, olur böyle şeyler der geçerdim.

    Alonso, Renault'da geçirdiği genç yıllarda nasıl atıp tuttu, nasıl şuursuz açıklamalar yaptı ve aracı nasıl kullandı iyi biliyorum. Schumi, yine genç yıllarında geleneksel olarak nasıl kalkışta başkalarının üzerine aracı sürüyordu iyi biliyorum, hata Ferrari'de ilk yıllarında bile öyleydi. Bana bunları anlatma. Ben olanı söylerim, ama sen kendi pilotuna sıra gelince, sütten çıkma ak kaşık sanıyorsun bazı şeyleri. Yürekli olup yeri geldiğinde her pilotu savunur, yeri geldiğinde de her pilotu eleştriye boğarım. GP2'de yarışıken Hamilton ne kadar büyük adam diyen de yine bendim, ama o zamanlar böyle şımarıklıklar yapmıyordu, adam gibi yarışıyordu, kimsenin "yarışını mahvetmeden"

  17. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Lewis i anlamayanlar gitti SENNA belgeselini izlesin.
    -Belki o zaman anlarlar.
    -Neden adamin SENNA i idol aldigini.
    -Schmacher i degil Prost u degil.
    -SENNA yi.
    -Sari kaski.

  18. Alonso nun çoluk çocuk gibi sürdüğü yıllar oldu. Shumi nin millete kasıtlı çarptığı yıllarda oldu. O zamanlardan niye bahsetmiyorsunuz garip?

    Şuan Lewis kendinde değilmiş gibi kullanıyor. Olabilir. Ama geçen sene de Vettel öyle idi.

    Şuan F1 i takip eden kitlenin en çok olduğu dönemdeyiz. Lewis in bir şansızlığıda burdan zaten. yanlış zamanda kendinden geçti. Ama yapacak birşeyde yok tabi.

    Benim anlamadığım herkes melek doğmuş bir Lewis şeytan! vay anasını…

  19. Dikkat ediyorum da ortalığı karıştırmaktan başka bir şey yapmayan birisin. Yada o kadar bilgisizsin ki konuşucak birşey bulamadığın için böyle saçma sapan yorumlar yazıyosun.

    Yazma diyemem tabi senin en doğal hakkın. Ama eline ne geçiyor diye merak ediyorum açıkçası.

  20. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Böyle söyleme, McLarenci bazı arkadaşlar kızıyor (tüm McLaren taraftarlarını zan altında bırakmak istemem, belli kişiler sadece) Ben Button iyi pilot, Hamilton ise aklı bir karış havada derken, Mclaren düşmanı ilan edildim. Sanki Button Ferrari yada Red Bull pilotuymuş gibi… McLaren taraftarından çok Lewis manyakları var, ve körü körüne onu savunuyorlar. Üzüldüğüm nokta ise, McLaren gibi köklü bir takıma ilgi duymak yerine, niye kamyon kullanır gibi araç kullanan bir pilot hayranı olunur? Agresif sürüş başka, tehditkar düzeyde sürüş başka, ayırdetmek lazım bunu.

  21. Eee ,Button iyi sürüyor ki şuan puan tablosunda hamilton'un önünde , bu en büyük farktır , Mclrenin iki farklı yapıda 2 pilotu var ;
    -birisi İYİ süren , diğeri ise KÖTÜ süren
    -Birisi podyum için savaşırken , diğeri orta sıralarda kazalara karışır.
    -Birisi olgun , diğeri çocuk.

    Kısaca birisi tecrübeli iken , diğeri ÇAYLAK…

  22. ferrari57er2 avatarı

    Evet bu yıl özellikle yarış temposunun arttığı bir gerçek. Takım arkadaşı kadar hata da yapmıyor.

  23. Hacı, hani eskiden Schumiyi tutuyordun ne oldu ben senin hangi pilotu tuttuğunu bir türlü çözemedim 🙂

  24. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben de kutluyorum Button i.
    -Takimda kaldigi icin sevindim.
    -Ama benim bilgisayar desktop um da
    -Lewis is sari kaskli mp4-26 resminden baska Mclaren araci olmayacak.

  25. Bencede çok daha iyisin 2009 oranla hatta Kanada ve Spa'daki yarışlarda göstermiş olduğun agresiflikten'de gayet memnunum bu şekilde devam et Jenson.

  26. Webber ve Button. Tam anlamıyla desteklediğim iki pilot. Tamamen alçakgönüllü ve dürüst oldukları için. Şumi-Hamilton-Alonso sonradan gelir gözümde.

  27. Odamda Mika, Kimi ve Lewis posterleri var. Başka hiç kimsenin yok. Ama geçen gün seninkini de astım.

    Bu da demek oluyor ki en sevdiğim McLaren pilotlarından birisin.

    Sürüş sitilin değişti mi bilemem ama McLaren da ikinci sezonunda daha da agresifleiştiğin daha da rekabetçi olduğun bir gerçek. Vallahi bravo.

    Sana şampiyonluğu hak etmedi diyenlere acıyorum. Böyle devam et. McLaren da yarışmış birçok pilotun aksine sen McLaren ı hak ediyorsun senide McLaren hak ediyor.

    Şuan ki en iyi pilot kadrosu McLarenda. Şuan takımında iki şampiyon yarıştıran tek takımız. Buda mükkemmel bu takım için. Suzuka da zafer beklemiyorum ama iyi bir yarış bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir