Alonso: "Suzuka'da Podyumun Takım için Anlamı Büyük"

yazar:

kategori:

Son turlarda Button’a yaklaşsa da yarışı ikinci sırada tamamlayan Alonso, temmuz ayındaki Nurburgring yarışından bu yana en iyi sonucunu elde etti.

Alonso, “Eğlenceli bir yarıştı. Startta hiçbir aracı geçemedik. Sonra da çok fazla lastik aşınması oldu. Ama bugün McLaren ve Red Bull ile mücadele edecek tempomuz vardı.”

“Harika bir podyum sonucu. Fazla rekabetçi olamadığımız zor yarışların ardından, bu, takım için iyi bir şey. Podyumun takım için anlamı büyük ve tam bir motivasyon kaynağı” dedi.

Fernando Alonso, aldığı bu ikincilikle pilotlar şampiyonasında ikinci sıradaki Button’ın 8 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.


Yorumlar

  1. kuyruk acınmı var herkül her yorumunu okuduğumda gülüp geçiyorum sana.2007 de massa olmasa raikkonen yalan olmuştu. gelelim 2008e massa harikalara yaratırken raıkkonen ne yapıyordu merak ediyorum şampiyonluk mücadelesi vermiyordu çünkü amacına ulaşmıştı geçen sene,parasını aldı yattı 2008de. 2009 da dondurma yalamakla geçti. geçen sene raıkkonen olsa sezon ortasında 2011 aracına odaklanmıtı takım. 2009 da spa da kazandı diyecen de sen. bende 2009 da alonso fujı de kazandı dicem. yeter artık milleti kışkırtma

  2. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Yok abi Hzılı Tur atması gerekir Fernando nun 2.lik falan hikaye 🙂

  3. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Ben sana hangi takımı tuttuğunu sordum? Sen galatasaraylı olduğunu söyledin f1 takımı veya pilotunu tutmuyosan burada ne işin var?günaha girip girmediğini bi imama sor!alonsoyada çamur atma.alonsoyu ferrariye gelmeden bende sevmiyordum ama şimdi ** pilotu şumiden sonrada raikoneni tuttum ben ferraride hangi pilot başarilı ise onu tutarım!adamin bugün yaptıklarına bak süperdi.** koltuğunu hak ettiğini bir kez daha gösterdi!fanatik tifosi!……….

  4. abi ben galatasaraylıyım yanlış bir şey söylemedim umarım. yine yanlış anlamayın ama zaten çamurlu ne atacağım anlamadım? birde cami hocası veya müezzin felanmısınız? günahamı girdim şimdi? nasıl oluyorda oluyor? ha bu arada alper dunga da hocadır. gerçi onun hocalığı dünyalık işe yarar sizinkisi ahiretlik:))))
    bırakın fetva vermeyi….bu alonso seneye üçüncü yaparmı ferrariyi ona cevap verin…iki senedir başardı maaşaallah büyük pilot bu sene de başarırmı? :)))

  5. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Herkül arkadaş cennet cehennem diye isminin yanına yazıyosun ayıp senin yaptığın ve alonsoya çamur atıp durma.bu arada sen hangi takimı tutuyosun?sana şöylenecek söz çok ama yeri degil … fanatik tifosi……..

  6. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    2006 monza da yapılan hatalı transferin artıkları anca temizleniyor.

    magnum yada kola istermisin?

    yarışdışı kalmak dünyanın sonu değil nasılsa.

  7. Yakıt tasarrufu yapıyodu sanırım. Çünkü yarış bitiminde hemen kenara çekti.

  8. Zavallı ferrari ne hallere düşmüş.sponsorlar ,ex çifte şampiyon hiç bir iş yaramamış.Yazık…..

  9. Jens bu tutumu hak etmiyor da değil.

  10. Button'un son turlarda yavaşlamasının nedeni neydi acaba?Bir sorun mu yaşıyordu yoksa Alonso'ya oyun mu oynuyordu?Merak içindeyim.

  11. rai ve massa hakkında aynı şeyleri düşünüyorum keşke kalsaydı

  12.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    hamilton kara kaşı kara gözü için mi mclarende? Babası sayesinde mclarene atladı. vetteli redbull yetiştirmedi, üretti. 2006'da BMW ile teste çıktığında bile kaskında sadece redbull vardı. Bu Santander-Alonso takıntısını anlamıyorum. Her pilotu F1'de tutan belli sponsorlar yada kişiler var. Raikoneni ben de severim iyi pilottur. 2009 Macaristan sonrası bence kariyerinin en iyi dönemiydi. Ama lider değildi. Bu iş sadece yarışmakla olmuyor. Keşke takımda kalsa ve Massa gitseydi. Son olarak Alonso; Bu adam gerçekten HIZLI…

  13. '''sayın site yönetimi…
    sağ tarafta giriş bölümünde nick imin hemen üstünde f-alonso diaz yazıyor. bu durum beni son derece rahatsız etmektedir. lütfen bu teknik arızanın giderilmesini ilgilerinize arz ederim.
    saygılarımla… '''

    gurur duyup feyz alman gereken yerde şikayet ediyorsun

    olanlara inat sanki ders veren cinste,el oğlu lafı piste veriyor işte öyle cer cer mikrofon karşısında değil

    pistin 3.hızlı takımıyla 2. oluyor..))

    aynı mesajı üst üste 2 defa yaz belki kabul olur,teselli armağanı.

  14. Srht'tan aldım. Bu yarışı hamilton ve alonso açısından süper değerlendirmiş

    a-Yarış kazanabilecek bir araçla 24 sn fark yemek,

    b-24 sn fark yiyecek bir araçla yarışı kazanabilecek noktaya getirmek.

    a-carl.
    b-Alonso.

  15. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Aslında McLaren' de Lewis' e yönelecekti ama bu sezonu eline yüzüne bulaştırınca mecburen kaynaklar Jenson' a aktı dostum ahah:))

  16. McLaren ve Ferrari.

    Biri varı ve yoğu ile tek bir pilota yöneliyor.
    Diğerinde 2 pilota eşit davranıyor.

    sonuç?

    2. McLaren-Mercedes 388
    3. Ferrari 292

    olsun ama diaz olduğundan daha iyi gözüksün yeter. (şimdilik)

  17. Hamilton'un yine battığını görünce anladım alonsonun podyuma çıkacağını da, vettelin önünde bitirebileceğini tahmin edemezdim. Pit ekibi de iyi iş çıkarmış anlaşılan.

  18. alonsoberker avatarı

    Kesinlikle Burak katılıyorum umarım seneye Ferrari düzgün bir araç yaparda Alonso 3.Şampiyonluğunu alır

  19. alonsoberker avatarı

    Alonso olmasa o ikincilikleri bile zor görür ferrari hepimiz biliyoruz şu anda pistte 4 pilot var düzgün Alonso Button Hamilton Vettel.Hamilton çok agresif gelişmesi lazım. Vettel çok iyi ama da daha tam hazır değil Buttonla Alonso ise harika iki pilot herşeyi tam yapmaya çalışıyorlar keşke Buttonda ferrariye gelse takımda altlarına düzgün bir araç verse yeter bu ikisini kimse tutamaz

  20. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ferrari fanlarına neden bu kadar üzülüyorsun Hakan ağabey bırak üzülen üzülsün, sevinen sevinsn yorma o parmaklarını herkes halinden memnun.:)

  21. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ferrari fanlarına neden bu kadar üzülüyorsun Hakan ağabey bırak üzülen üzülsün, sevinen sevinsn yorma o parmaklarını herkes halinden memnun.:)

  22. Benim bir altımdaki yoruma bakın bir de onun altındakilere. Farklı yarışlar, sezonlar izlenmiş belli ki.

  23. sayın site yönetimi…
    sağ tarafta giriş bölümünde nick imin hemen üstünde f-alonso diaz yazıyor. bu durum beni son derece rahatsız etmektedir. lütfen bu teknik arızanın giderilmesini ilgilerinize arz ederim.
    saygılarımla…

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler Alonso için.
    Lastiklerine iyi davranarak geç pite girip 38.turda vettelin önünde çıktığımızda olayın böyle devam edebileceğini söylemek zordu.Artık Herşey aleyhimizdeydi.Lastikler sertti- Arkadaki araç sezonun en hızlı aracıydı-Arkadaki aracın DRS avantajı vardı.Tüm bunlara rağmen kusursuz bir sürüş daha izledik.Sağolsun varolsun..

    Gridin 3.en hızlı aracıyla bu sonuç elbette moral olacaktır.Domenicallinin de dediği gibi bu adam hızlı bir aracı hakediyor.İnşallah 2012 de rekabetçi bir aracımız olur.

  25. yerel kahraman halk kahramanı santander in katkılarıyla huzurlarınızda alonso…neyin motivasyonu ne anlamı hangi takımdan bahsediyorsun? aslanı kediye boğdurdunuz…koca ferrari için ikincilikler dahi motivasyon kaynağı olmaya başladı. bu ferrari ipi bu adamın elinde kaptırdı ya istediği marşı söyletir onlarda paşa paşa uyarlar…bir düdük yat bir düdük kalk istikamet napoli dağılın marş marş…massaya bak nasıl yol veriyor. sanki tur yemişte kenardan kendisine mavi bayrak sallanıyor. korkak insan hergün ölür massa…nerde kaldı onurun…bari sıralamada öne geçip te şamar oğlanı olma…
    2009 sonu kimi nin yollanması alonsonun getirilmesi ferrari için sonun başlangıcı olmuştur. bu takım için gazi olmuş massanın bu geri beslemeliye ezdirilmesi de gayretullaha dokunmuştur.
    yıllar sonra kalan çok az sayıda ferrari fanlarının ağzından dökülen şu nağmeleri duyar gibiyim…
    "20 yıllık bu çile bitmez yine bu sene…"
    millet zannediyor ki gıcıklığına yazıyorum. ey ferrari fanları bu adam sizde yarıştığı sürece ferrari şampiyon olamaz biiznillah…demedi demeyin…

  26. Fernando bir kez daha harika bir pilot olduğunu kanıtladı altın daki araba ile diyecek pek bir söz yok. Usta pilotlar zor pistlerde belli olur.

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şaşırttı beni alonso,
    podyum beklemiyordum ama başardı,
    kutluyorum alonso'yu,
    ama sezonu 2.ci bitirecek olan pilot Button olacaktır.

  28. Ferrari bence sezon boyunca en hızlı 3. takımdı (İngiltere GP yariç).

  29. rocco junior avatarı

    Şu adam en azından 3.şampiyonluğu hakediyor.Umarım çok geç olmadan bir tane kazanır Ferrari adına.Başarılar çifte şampiyon…

  30.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Button hakkıyla kazandı. Ama finish çizgisine park etmesi ilginçti. Zaten son turlarda anlaşılan yakıt tasarrufu yapıyordu.

  31. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    RBR ile bu sade kısmen mücadele edebile tek araç mclareninki.

    1 Sebastian Vettel German RBR-Renault 324

    2 Jenson Button British McLaren-Mercedes 210
    3 Fernando Alonso Spanish Ferrari 202
    4 Mark Webber Australian RBR-Renault 194
    5 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 178
    6 Felipe Massa Brazilian Ferrari 90

    ve Ferrari sezon başında 4. Çinde 5. en hızlı takım/araçtı.

    puan tablosuna ve bugünkü yarışa bakıyorumda……

  32. Alonso dünkü açıklamalarında podyumu hedeflemiş ve hedefini gerçekçi olarak nitelendirmişti. 2. olarak podyuma çıktı, ki sevindirdi böylece. Button'ın son tur bitiminde aracı kenarıya çekiş nedenine bağlı olarak, 2 tur daha sürse yarış; zaferi elde edebilirdi bile. Bakalım sezonun geri kalanındaki büyük 2.'lik savaşında neler dönecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir