Vettel: "Şampiyonluğu Düşünmeden Zorlamaya Devam Ettim"

yazar:

kategori:

2. dünya şampiyonluğunu kazanması için Japonya’da tek bir puan alması yeterli olan Vettel yarışı 3. sırada tamamladı ve yarış içerisinde iyi sonuç almak için her zamanki gibi “aç” olduğunu söyledi.

Sonuç olarak Vettel 2. şampiyonluğunu kazanarak en genç çifte dünya şampiyonu olma rekorunu ele geçirdi.

Vettel “Dürüst olmak gerekiyorsa şampiyonluğu düşünmüyordum ve Fernando’ya yaklaşmaya çalıştım. Tur bindirme esnasında olanlar nedeniyle bağlantı bir ara koptu. Sanırım o bir Virgin pilotuydu. Ardından yakalamak zordu çünkü hava koridorundan ve DRS’den faydalanıyordum.”

“Jenson’a da yaklaştığımızı görünce eğlenceli olacağını düşündüm. Son 4 turda galibiyet tekrar kazanılabilecek konumdaydı.”

“Bu yüzden her zaman olduğu gibi galibiyete açtım, önümdekilere yaklaşabilmek için her şeyi yapıyordum.”

“Yarışın biraz daha uzun sürmesini isterdim ancak bu nedenle bitiş çizgisini geçtiğimde biraz şaşırdım. Adrenalin doluydu, onları yakalamaya çalışıyordum ancak bir anda damalı bayrak sallandı.”

“O zaman artık şampiyon olduğumuzu anlamanın zamanıydı. Artık biraz vakit geçirme zamanı. Bu akşam birlikte olabiliriz.” dedi.

Vettel, şampiyonada sürdürdüğü avantaja rağmen bu yarışa kadar motivasyonunu bozmamasının çok faydalı olduğunu düşünüyor.

Vettel “Açıkçası herkes bundan oldukça emindi ancak bizim için en önemli olan kapılıp gitmememizdi. Bu sene yaptığımız her şeyi, başardığımız her şeyi takım olarak başardık. Sadece pistte zorlayanlar değil, aynı zamanda fabrikada zorlayanlarla bunu başardık.” 

“Posta ofisinden, tasarım ofisine, mühendislik ofisinden pistte olan herkes bunun bir parçası ve bu inanılmaz.”

“Bazen piste çıktığımızda aracımıza davranmamız gerektiği gibi davranmıyoruz ancak açıkçası araçtan her zaman maksimumu çıkarmaya çalışıyoruz.”

“Bu sene şampiyon olma hedefini koymuştuk. Daha bir çok yarış varken Japonya’da bunu başardık… Duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Bu biraz zaman alacak. İlk şampiyonluktaki kadar karışık bir durumdayım.  Bu akşam ve sezonun geri kalanında takım olarak biraz zamana ihtiyacımız olacak.” dedi.

Vettel, çifte dünya şampiyonluğunu Michael Schumacher pistteyken yaşamasının bu durumu daha da özel kıldığını söyledi.

Vettel “Size şunu söylemeliyim ki 2. dünya şampiyonluğumu kazandığımda Michael’in yanımdan geçip selamlamasını hiç hayal etmemiştim. Bu gerçekten tuhaf çünkü o şampiyon olduğunda ben daha küçük bir çocuktum.”

“Bu yüzden bu hayal uzaktı. Bu tür küçük şeyler şampiyonluğu daha özel kılıyor. Geçmişe dair ve bugüne dair bir çok özel anım oldu. Kendimi çok şanslı hissediyorum ve bu deneyimlerden dolayı çok mutluyum.”

“Bugün çok fazla taraftarımız vardı. Sürücü geçitinde bir çok çılgın insan gördüm ve tribünler doluydu. Kaskımı giymeden önce en son düşündüğüm şeylerden birisi buydu.”

“Benim ve tüm sürücüler için hayat bundan daha iyi olamaz. Güneşli günler, bir çok taraftar, herkes sizin ne yapacağınızı görmek için heyecanlanıyor… İşte hayat bu. Burada hedefimiz olan şampiyonluğu kazandık. Bunu kelimelerle ifade etmem zor. Bu harikulade bir şey.” dedi.


Yorumlar

  1. efsane hala rekabetçi ama araç degil

  2. bırak yeme bizi Alonsoya madara oldun gittin hala yalan söylüyorsun ayrıca..

    webbere telsizden vettelin podyumunu engelleme mesajı gelmese idi görürdüm hallerini.

    hayır komik olan kısmı ise Alonsoyu geçeceğim diye elemanın yardırması ve sonuçta hiç bir şey yapamadan sonuca razı olması idi.

    işte gerçek parmak çocuk ve onun sürüş tarzı baskı yı kaldıramaz tipten

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Vettel, çifte dünya şampiyonluğunu Michael Schumacher pistteyken yaşamasının bu durumu daha da özel kıldığını söyledi.

    Alonso da , Efsane pistteyken üstelik rekabetçiyken bu duyguyu yaşamıştı.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayır webbere yalan söylenmiş olamaz.Vettel gerçekten zorluyordu.Çünkü tur bindirdiği adama kızıp el kol sallayacak derecede hırs yapmıştı.Takım da vettelin bu tarzından korkup risk almak istemedi.Vettel zaten Alonsoyu geçecek olsaydı o zamana kadar geçerdi.Alonso pitten yeni çıktığında , daha sıcak lastikleriyle Alonsoyu geçemedi.Tabi bu arada vettel Alonsonun peşini bırakır ve yavaşlarsa arkadan gelen tehlikeden de(webber) korumak istediler.
    Serhan Acar konuyu iyi özetledi.:Vettelin podyumunu engelleme.

  5. burak evmez avatarı

    Vettel "Dürüst olmak gerekiyorsa şampiyonluğu düşünmüyordum ve Fernando'ya yaklaşmaya çalıştım. Tur bindirme esnasında olanlar nedeniyle bağlantı bir ara koptu. Sanırım o bir Virgin pilotuydu. Ardından yakalamak zordu çünkü hava koridorundan ve DRS'den faydalanıyordum."

    alonsonun usta pilot olduğu burdan anlaşılıyor DRS ve hava koridoru olmadan alonsonun temposunu tutturamamış

  6. Kendisine telsizden Alonso'yu zorlamaması ile ilgili gelen talimat hakkında hiçbir şey söylemiyor. Acaba Webber'e yalan mı söylendi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir