Whitmarsh: "İlk İyi Sonuç, Hamilton'u Geri Getirir"

yazar:

kategori:

Hamilton’un yeteneklerinden hiç birisini kaybetmediği söyleyen Whitmarsh, pilotunun ilk iyi sonucunun ardından kendisine geleceğine inanıyor.

Hamilton’un şu an kendisini içinde bulduğu durum hakkında fikirleri sorulan Whitmarsh: “Kendi içinde huzurlu olması gerek. Ardından sonuçlar gelecektir.”

“Büyük bir yarış pilot. Kalbini ortaya koyuyor ve duygularında çok açık. Kazanamamaktan hoşlanmıyor. Ama iyi sonuçlar gelecek. Gelecek hafta bu zamanlar, Lewis’in en büyük zaferlerinden birini kutlamayı umuyorum ki bu tamamıyla mümkün”

“Bunu yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Ona galibiyet getirecek aracının olduğunu ve kazanabilecek kapasitesi olduğunu da biliyoruz. Sadece odaklanmasını sağlamalıyız”

Hamilton Singapur’dan hemen sonra Japonya’da da Massa ile temas yaşadı ve Brezilyalı pilot tarafından çok sert eleştirildi ama Whitmarsh, Suzuka’da son şikandaki olayın küçük bir yarış kazasından öte olmadığını ifade etti.

Whitmarsh: “Üzüntü verici ama birbirlerini çekiyorlar gibi değil mi? Lewis onu görmedi. ‘Ama görmeliydi! diyebilirsiniz ama aynalar yeteri kadar büyük ve iyi mi? Belki de değil. Ama bu, o tip şeylerden birisi işte”

“Önceki formu nedeniyle, o tip kazalardan birisi diyebilirsiniz. Ama öyle olduğunu düşünmüyorum. (Massa’yı) onu görmedi ve üzerine gitti. Aslında (Massa), kalkışta (Vettel’e karşı) Jenson’un (Button) boş alanından daha fazlasına sahipti. Çizgiden biraz daha sert çıksaydı, (kazaya) engel olabilirdi, değil mi?”

Whitmarsh’a göre Hamilton’un Japonya’da geriye düşmesinin asıl nedeninin yarışın başında patlayan lastiği.

Whitmarsh: “Lastik patlamasının bedelini ödedi. Bunun yaklaştığını görebilirdik. (Çünkü) arka dingilde büyük bir dengesizlik vardı. Ona birkaç sıraya mal oldu ve Felipe ile yan yana gelmek de yardım etmedi.”


Yorumlar

  1. Hamilton'un Galibiyet alması için önce Button'un , sonra Rbr pilotlarının , daha sonrada Ferrari pilotlarını kaza yapması veya motor falan patlatması lazım Maritn 🙂 biraz zor istekte bulunmuşsun 🙂

  2. Martin Amca ile aynı görüşü paylaşıyoruz. Bir galibiyet gerekiyor, hem de en acilinden. Yarıştan kopmanın etkisi de yok değil, burada suç Vettel'in 🙂

    Bu sezon dip yaptı. En kötü sezonunu geçiriyor. İnşallah fizik kuralı gerçekleşir: Dibe vuran sıçrar 🙂

  3. Ancak Perez'İn haftasonu boyunca grip olduğunu ve 17.likten başladığını düşündüğümüzde o övgünün tekrar verilmesi gerekiyor. Adam gerçekten iyi bir pilot…

  4. ellerine sağlık kardeşimmm

  5. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Dünden bari Hamilton 24 sn. fark yedi
    -Kazanacak aracla kazanamadi diyenler var.
    -1. ADAMIN LASTIGI PATLADI(2. ciydi 2,5sn. farkvardi Vettel le erken pite girmek zorunda kaldi)
    -2. ADAM C.TESI SIRALAMALARINDA SON TURUNU ATAMADI
    -F1 i at gözlügü ile izleyenler diye de laf ediliyordu.
    -Biz mi yoksa bu iddiayi ortaya atanlar mi böyle izliyor F1 i.

  6. Hamilton'u ne geri getirir biliyor musunuz? Kendisini bu kadar büyük görmemesi ve rakiplerine saygı göstermesi. Çaylak iken bunu yapıyordu, artık yapmıyor. Eksikliği burada.

    Yarış kazanması düzelmesine yardım etmez. Sezon ortasında Almanya'da yarış kazandı da ne oldu? Düzelen bir şey yok.

  7. dostum bu paylaştığın bilgiden sonra ben övgümü geri çekiyorum maalesef.

  8. perez ve rosberg yarişa mediumlarla başladıkları için yarişi yumuşaklarla bitirebildiler diger iddialı pilotlar son stintlerinde mediumla tur attıkları için fark az gözüktü, perez pitten sonraki turunda atmiş kendisinin en hızlı turunu ama yine de perezin ki çok büyük başarı

  9. keskin sirke…

    bazı bünyeler bazı görevleri kaldıramaz ezilir.

  10. Patron iyide her haltın bu çocuğa olması yada her dikkatsizliğin sonucunu Lewis in ödemesi sence normal mi?

    Değişik yani bunu bu kadar basit bir şekilde anlatmak. Ben açık konuşuyum arkasında artık başka birşey arıyorum. Ya Lewis yada McLaren bu işin düzgün gitmesini istemeiyor bence artık. Bu odaklanma işini geçtik bence artık.

    Hadi hayırlısı!

  11. TiFosi_KaDiR  avatarı

    button hamiltondan daha fazla kazandıgı halde daha cok puanı oldugu halde buttondan bahsetmemesı ne kadar acı

  12. Konu Dışı

    1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1’36.568 52
    2 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1’36.569 0.001 39
    3 Nico Rosberg Mercedes 1’36.614 0.046 50
    4 Fernando Alonso Ferrari 1’36.682 0.114 50
    5 Mark Webber Red Bull-Renault 1’36.828 0.260 47
    6 Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1’36.916 0.348 52
    7 Vitaly Petrov Renault 1’37.053 0.485 47
    8 Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1’37.411 0.843 41
    9 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1’37.645 1.077 49

    Perez en az 13 turluk benziniyle (yeni lastik ile) ve sauber'i ile bunu nasıl başarmış.
    (ne tür manyak bir setup uygulanmış)

  13.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Bu adamın sorunu Senna ile büyümüş. Onu örnek almış. Kısaca kendini Senna sanıyor. Bütün rekorları kıracağına, F1'i bıraktığında heykelinin dikileceğine inanıyor. Ama sorun şu bunların bir an önce olmasını istiyor. Anlaşılmaz bir egoya sahip. Ve çevresindekiler de muhtemelen onu sürekli telkin ediyor. Belki de bu telkinler ve aşırı motivasyon onun yeteneğini aşıyor. Çok acele ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir