Ferrari: "2012'de Şampiyonluk İçin Küçük Gelişimlere İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Japonya’da güçlü bir performans sergileyen takım uzun zaman önce 2011 aracının gelişimini durdurarak 2012 aracına odaklandı. Buna rağmen Ferrari, Japonya’da Alonso ile podyuma çıkmakla kalmadı aynı zamanda galibiyet mücadelesinin içerisinde yer aldı.

Takım Patronu Stefano Domenicali “(Küçük gelişimler) Bu konuda ikna oldum. Japonya’da olanlara bakarsanız çok büyük farklar yoktu.”

“Bu yüzden çok arkada olduğumuz endişesiyle aracı hazırlamamalıyız. Belki düşündüğümüzden daha yakınızdır. Diğer taraftan gelişim ve aracın temeli açısından her şey kontrol altında.”

“Anlaşılması önemli olan bir nokta lastik performansı. Bunu performans faktörü olarak kullanmamız lazım çünkü bu sene öğrenebileceğimiz çok şey var.” 

“Japonya’daki performansımızdan etkilendim çünkü birinciliğe yakındık, 2. olduk ve dürüst olmak gerekirse bu kadar rekabetçi olmayı beklemiyorduk.”

“Gelecek sene faydalanabileceğimizi düşündüğümüz iki alanı incelemeye almalıyız. Her tür pist koşullarına ve yüzeyine yeni olan lastiklerle egzoz beslemeli difüzörü iyi anlamamız lazım. Aerodinamik açıdan bu temel bölüm.”

“Bu ikisinin birleşimi gelecek seneki aracın hazır olması için gerçekten anlaşılmalı çünkü Macaristan’dan beri araca dokunmadık.”

“Ne yazık ki bildiğiniz ve bizim de söylediğimiz gibi Belçika ve İtalya’ya güncellemeler getirdik ancak bunlar ne yazık ki geri adım oldu. Öyle olunca biz de eski parçalara döndük. Bu Macaristan’da kullandığımız, galibiyete çok yakın olan araçtı.”

“Anladığımız kadarıyla hem Mclaren hem de REd Bull yeni parçalarla geliyorlar bu yüzden bunun nasıl mümkün olduğu konusunda açık olmayan şeyler var. Bu açıdan çok uzak olmadığımızı söyleyebiliriz.” dedi.

Domenicali, yarışın sonlarında Alonso’nun kazanan Button’a yaklaştığı Japonya GP performansının, sezonun geri kalanında zaferler kovalayabilecekleri anlamına geldiğini ifade etti.

Domenicali “Bu hafta sonu gösterdi ki en önemli şey, çok güçlü olmak ile çok güçsüz olmamak arasındaki dengede. Bu yüzden zorlamaya devam etme konusunda evdeki herkesin bununla motive olması gerek. Çünkü sezonun son 4 yarışında azami puan almalı ve bir yarış kazanabilmeliyiz”

“Bunlar mümkün. Artı, Fernando ile hâlâ ikincilik için mücadele ediyoruz”


Yorumlar

  1. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Şuan konuşulan herşey biraz abartı, biraz yanıltı. Herkes harıl harıl gelecek sene için çalışıyor ve ne olacağını ilk yarışdan önce göremeyeceğiz. Kim ne diyorsa 'şuan' için pek fazla inanmamak gerekiyor.

  2. aynen hocam sna katılıorum..aslında bugün webber'de bahsetti güvenlik aracı alonso'nun çok işine yaradı die, button ve vettel'İn açtığı 12 sn'lik fark eridi artı webber'in de stratejisi ısınmış lastiklerle güvenlik aracına kadar yetişip pitlerde geçmekti ama olmadı tabi..

    bnce asıl iş ferrari'nin bu idari kadrosunun en başı yani dominic..ferrarici arkadaşların bahsettiği gibi rory byrne da gelse pat fry'la inanılmaz bi araçta yapsa iş yine bu takımı yönetmek, doru düzgün pitleri yapmak ve işleri rayında götürmeye kalıyor ki bnce dominic'te bu kapasite yok!!

  3. Domenicali yine aldanıyor bana göre. Yarışın sonlarında Alonso'nun kazanan Button'a yaklaşmasının en büyük nedeni son yedi tur Buttonun benzin ikmali yapması yani buda şu demek silindirlere benzin yerine hava ile minimum benzin basması. Start çizgisini hemen geçtikten sonra Bttonun hemen durduğunu gördük zaten işi bozuntuya vermeden çok güzel idare etti ve taraftarları selamladı hepsi bu bakalım kalan yarışlarda neler olacak. Ben bu tür açıklamarı Almanyadan sonrada duymuştum ama sonrası malum.

  4. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    yaw bu adam tam dengesiz ya susta işine konsantrasyon ol sürekli demeç veriyorsun işin sanki muhabirlik iyi araç yapta cevabını pistte ver aldığın galibiyetlerle ben bu sezondanda ümidi kestim agresif olucaz diyo sonra ufak gelişmemiz yeter diyo demekki yine fos çıkacak araç defol git takımdan dom

  5. senin küfür edilecek dinin bile yok.. Çektiğin oksijen değil galiba.

  6. dinime küfreden müslüman olsa bariii

  7. arkadaşım git oyun parkında salıncak bin , kaydıraktan kay. Buralara daha yaşın tutmuyor anlaşılan

  8. alonsonun pol sayısı ne kadar az sadece 20 seneyew biraz iyi bi araç verin bnceeee

  9. Bu saatten sonra alınan her başarı aldatıcı olur. RB yine köşesine çekilir kalan yarışları Mclaren ve ya ferrari kazanır , oh oh çok iyiyiz derler. RB çok iyi yemliyor diğer takımları yine düşmesinler aynı hataya.

  10. domink full laf salatası yapıosun geçn sene bu dönemlerde yine böle diyodunuzzzz siz seneye 3. en hızlı olcanız kendinizi kandırmayın tifosiler

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    yahu hani wow falan diyordun dominik ne oldu şimdi ?

  12. rocco junior avatarı

    Önce agresif olmaktan bahsedip şimdi bu açıklama?Bence eski hatamızı tekrarlamamalıyız.Sanki hiç yetişemeyecek gibi zorlamamız lazım.Bu araca downforce eklemek zorundayız.Farklı fikirler,başkasının göremediği yerlerden perfonmans çıkarmak.Sadece Japonya'daki podyuma bakıp tamam fark azaldı demek mantıklı gelmiyor.Eğer yeni sezona mevcut aracı azıcık değiştirip çıkacaklarsa yine hiç uğraşmasınlar.

  13. 2012 de zaten başarısızlık olursa John Elkan Monte de dahil dominic ve takımını kovacakmış onun korkusu yeter onlara

  14. İşte bu çok kötü.Q performansını gözardı etmeye devam edip taraftarı muhafazakar tasarıma alıştırmaya çalışmıyor umarım.

    Ben şunu bilirim,hedefsiz gidilen olası bir Monza 2012 de Stefano dahil tüm ekipten kan alırlar.Hem de ünite ünite..

  15.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Dom yine palavra sıkıyormuşsun gibi geliyor bana. İnşallah öyledir. Ayrıca Brezilya GP'yi Massa'nın kazanması hoş olurdu.

  16. ba ya arkadaş la koçum siz adam olmayacakmısınız hala küçük gelişim diyosun Dominic.
    Hadi varsayalım küçük gelişim yaptınız gelecek sene en hızlı 2. araba oldunuz.Redbull gene domine etti sezonu.Sen ve ekibin kovulmayacakmı bu takımdan Rory Bryne da kötü adam kategorisine girecek.Biz ne diyoduk sen ne diyosun Dominic Allah sonumuzu hayır etsin .Umutlarımızı şimdiden söndürdün tebrik ederim seni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir