McLaren: "Hamilton'un Arkasındayız"

yazar:

kategori:

Hamilton, Temmuz ayındaki Almanya GP’den bu yana hiç podyuma çıkamadı ve pist üzerinde bazı olaylara karıştı. Ama takım arkadaşı Jenson Button, şampiyonada ikinci sıraya yükseldi ve Japonya’da farkı açtı.

Ama Neale, McLaren olarak Hamilton üzerinde baskı oluşturmak yerine ona destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Neale: “Lewis’i en çok eleştiren kendisidir.”

“Kesinlikle kazanmak istiyor. Takım arkadaşı onu yendiğinde veya başka biri yarışı ya da şampiyonluğu kazandığında mutlu olmuyor. Şampiyonluğun Red Bull’a kaydığını gördü. Kendine karşı sert ve büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Zaten böyle hissetmeseydi biz hayal kırıklığına uğrardık”

“Lewis olağanüstü bir pilot. 16 defa yarış kazandı. Pistte sürekli olarak heyecan veriyor; her zaman hareketin içinde. Bu yüzden onu çok seviyoruz”

“Onun %100 arkasında olduğumuzu anlamasını ve hissetmesini istiyoruz. Bu takım kesinlikle onun arkasında. Buradaki herkes Lewis Hamilton ile ilgili her şeye bayılıyor”

“Onunla ilgilenmek istiyoruz. Onun için zor bir sene oluyor. Bu sene işini yapabileceği aracı ona veremedik ama onunla muhteşemmiş gibi işler çıkardı”

Neale, McLaren fabrikasında çalışanların, Hamiltona’a olan inançlarını göstermek istediğini de belirtti.

Neale: “Çalışanlar, Lewis’in kendisini daha çok ortaya koymasını istiyor. Son yarışlarda ona istedikleri kadar destek çıkamadılar. (Hamilton’un) takımdaki sevgiyi ve sıcaklığı hissetmesini veanlamasını istiyorlar”

Neale, Hamilton’un sadece yakın zamanda aldığı sonuçları ve basının eleştirilerini dikkate almanın hata olduğunu ifade etti.

Neale: “İngiliz rugby takımının gazeteleri okuduğunda hissedeceği gibi profesyonel sporun çok acımasız bir iş olduğunu unutmamalısınız”

“Gazetecilerden birisi, kazananların yüceltildiğini, kaybedenlerin ise kötülendiğini bir spor olduğunu yazmıştı.”

“Etrafımız bakım ‘Lewis nerede?’ diyebiliriz. Ama gerçek şu ki (Hamilton) çok hızlı bir pilot. Gerçekten çok iyi bir adam. Kalbini ve her şeyini (bu spora) veriyor.”

Hamilton geçen hafta sonu Japonya’da 5. olurken takım arkadaşı Button podyumun zirvesindeydi.

Neale: “(Hamilton) arka lastiklerinden performans alamazken Button alabildi ki bunun nedenine takım içinde kendimizde aramalıyız.”

“Yarışı benim yaptığım gibi takip etseniz, geçiş fırsatı bulduğunda bir takım insanları geçişine baksanız; sanırım aracı geri getirerek iyi bir iş çıkardı”

“Ama 10. turdan önce pit çağırılınca 3 pitstop stratejisinde zaten geri düşmüş olacaktı. Sorunun lastik patlaması mı, lastik basıncı mı yoksa lastik sıcaklığı mı olduğunu bakarken sanırım ilk stintte verilerde biraz yanlış değerlendirme yaptık ve onun ikinci stintinde taviz vermesine neden olduk”

Neale ayrıca Button’un şu anki formunun, 26 yaşındaki Hamilton’un hale gelişmekte olduğunu hatırlattığını ekledi.

Neale: “Her iki pilot da iyiye gidiyor. Jenson’un şu an muhtemelen hiç olmadığı kadar iyi sürdüğünü ve daha da güçlendiğini söyleyecek çok kişi vardır”

“Lewis’in de öğreneceği bazı şeyler olduğuna ve sonrasında iyiye gideceğine inanıyorum. Ama ben Lewis’in iki katı yaşındayım ve aynı şeyler benim için de geçerli. Ben de bitmiş bir ürün değilim”


Yorumlar

  1. Ulan ne Hamilton'mış bee herkesin bu adama sallamak için nedeni var bazılarının pilotunu madara eder bazıları ile sorun yaşar Hamilton olmasa nolurdu bilmiyorum.

  2.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    hamiltonın önündekiler de bundan korkuyor zaten.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Benim düşüncelerimi merak ediyorsan Mc_ arkadaşımın yorumuna istinaden yazdığımı okursun.Kafaya takmamasını söyledim.- + lar yorumcuyu değiştirmiyor.- alan hatalıyım demiyor.+ alan da coşmuyor. Yani benim her yorumum -1000 de olsa + 1000 de olsa ben yine aynı ben olarak burada yazmaya devam edeceğim.
    Bence burada artı ve eksilerden daha ziyade bir problem var.O da zırt pırt değişen komik nikler ve lise öğrencilerinin Türkçeyi katlederek yazdıklarıdır.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur daha öncede belirttim ben – + larla ilgilenmiyorum.İsterse 100 olsun sorun değil.Foto meselesine gelince şu linkini verdiğim haberdeki resme bak ve bu resme yorum yapan 4 ayrı kişinin yorumuna bak.Surat ifadesinden anlam çıkaranlar , tipe bak çay demle diyenlere kadar göreceksin.Bunları gördüğünde de beni anlayacaksın.Normalde hamiltonun sufatı ile ilgilenen biri değilim.Amacım birilerinin aynaya bakması gerektiğidir.Yoksa tipi de sümüğü de sizin olsun kardeş.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22622-japonya-da-zafer-button-un-sampiyon-vettel.html

  5. 4 senede 1 kere bu kadar fark yemiş.Her haberde aynı şeyi yazıyorsun.Söyle bakalım Alonso efendi 2007 canada da Hamiltondan kaç sn fark yemiş?Çeneni kapat yada farklı birşeyler bul.

  6. Mclaren'ci kişinin yaptığını görünce Ferrari'ci (veya başka bir takımdan) birisi de sistemin açığını kullanmaya başlamış olabilir. Bu haberdeki mesajları belirtilen zaman aralıklarında takip etmiyordum, bu yüzden emin değilim durumun bu olduğundan.

    Emin olduğum bir şey varsa o da sistemin açığını kullanan kişi kim olursa olsun, sistemin düzeltilmesinin veya kapatılmasının şart olduğudur.

  7. benim mclareni küçümseyip küçümsemeyeceğime kimse karar veremez. hele ki diğer takımlara ve pilotlara aşağılayıcı sözler sarfedenler genelde mclarenciler olunca! mclaren zaten sürekli en iyi ikinci takım. bunu kabul ediyorum. hep ilk kaybedendir genelde. liderler zamanla değişiyor ama ikinci genelde aynı… ferrarinin 20 yıllık şampiyon olamaması vs beni ilgilendirmiyor. arkadaşın mclaren'in yaşattığı haz'larına değindim. bende 13 yıl şampiyon olamayan takım neyin hazzzını yaşatıyor merak ediyorum.allahtan o zamanlarda da hakkinen gibi bir pilot varmış'ta o 13 yılı uzatmamış. dünki akıl makıl diyerek ukala dümbelekliği yapmazsan iyi olur…alonso fanıyımdır evet, fanlığımdan ziyade renault taraftarıyımdır. birçok kişi senden burada f1 konusunda daha bilgi sahibidir belkide, hiç belli olmaz!
    hadi şimdi 13 senenin acısıyla dana bol HAZZ'lı mclarenle mutluluklar…

  8.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    resim güzel tezat oluşturmuş yalnız..)))

    ben takmam der gibisine.

    kimi fanları bu resmi bir yorumlasada dinlesek ittifaka aykırı olsada bu yorumu bekliyoruz.

    aslında sorun basit ron amcası burumu çözerdi,jensonu yavaşlatırız oldu bitti işte hami daha hızlı

    adam habire atak öyleki pistin 2 hızlı aracı ile 5 . ve takım aradaşından ise 24 sn fark yiyor

    resimde bunu anlatıyor kısaca takmam..))

  9. rocco junior avatarı

    Ne yapsınlar kardeş işte adamlarda arpa kadar beyin var işi gücü bırakıp kendi saz arkadaşlarına + basıyor sevmediklerine – basıyor.Çocukça işler peşinde koşan arkadaşlarımız yok değil bu sitede

  10. Hamilton'da gençliğin verdiği bir agresiflik ve hırçınlık var.Hızlı ve heyecan verici ve izlemesine doyum olmuyor. Sadece geçiş hamlelerini biraz daha zamanında ve sabırlı bir şekilde yapsa müthiş yarışlar ve dereceler elde edeceğinden eminim. Kaybedilecek pilot değil orası kesin

  11. kadir mercimek avatarı
    kadir mercimek

    hamilton olmasa konuşacak bişey bulamayacaksınız.

  12. bu arada Mc_ ye hak veriyorum. Ben de baya rastladım onun bahsettigi durumu -40lar +30 lar görünce zaten dikkate almıyorum o yorumun ciddiyetini hep gece gerçekleşiyo bu durum fazla dikkat çekmek istemiyolar herhalde

  13. valla mclarenci mi ferrarici mi bilmiyorum ama kim yapıyosa saçmalıyo. Adamlar kendi egosunu tatmin etmek için nelerle ugraşıyolar. Hem ben bunu yapanın sadece 1kişi olduguna inanmıyorum. yorumları okudugum zaman bu mentaliteye sahip başkaları oldugunu anlıyorum nası yapıldıgını bulsalar onlarda yapar eminim

  14. Mc_ kardeşimden alıntı;

    Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Bu yorum birden çok sayfada var ve bu yoruma hak veren yorumcular da var.

    Saat 20:20 civarı sevgili Babil Kralı'nın yorumu -5, benim yorumum +6 oya sahipti. Yani daha 3 saat dahi olmamış, Babil kralı +11 iken ben -6'dayım. Bu duruma rağmen hala aynı düşüncede misiniz acaba?

  15. çok haklısın.son 10 yıldaki unutulmaz yarısları aklıma getiriyorum da spa 2004 suzuka 2005 spa 2008 canada2011 unutulmaz anlarda hep Mclaren war

  16. Mclaren takımı bu spora ferrari'den yıllar sonra girmiş olmasına rağmen suan hem pilotlar hemde takımlar şampiyonluğunda ençok kazanan 2. takım konumunda 13 yıldır takımlar şampiyonlugunu alamadığı bi gerçek ama unutulmamalıki tarih ferrari'ninde 20 yıl civarı olması lazım şampiyon olamadığını görmüştür!!!Fernando Alonso'nun parladığı takım olan renoda Alonso'dan sonra 2 sampiyonluk görebildi sadece redbull'da bu türden bi sıçrama yaptı ama gerçeği herkesde sende biliyorsunki Mclaren ve ferrari ve Williams bu sporun baş mimarları!!!Bu 13 yıl içinde enaz 3 takımlar şampiyonlugu yaşama olasılığımız yüksekti özellikle 2008-2005 ve geçen sezon bu sezon redbull pek puan kaybetmedi ona rağmen biz sürekli sorunlar yaşadık ve ferrari gibi 2 katı puan farkı yemedik!Ferrari schuminin o parlak döneminde 5 yıl üst üste sampiyon olarak biraz öne cıkmıstı bunu artık yapmak bu kurallar ve değişkenliklerle zor.Her sezon yeni bir seyler geliyor ve gecen senenin kazanan takımı önümüzdeki sezon yine kaldığı yerden devam edebilir diye garanti veremiyoruz.Sen dünki aklınla aklın sıra Koskoca Mclaren-Mercedes takımını küçümsemeye çalışmıssın by alonso'nun fanı fakat durum ve istatistikler hicde öylesine olmadıgını gösteriyor açar okursan görürsün…Böyle bir takımı kücümsemek senin haddin asla değil.

  17. şampiyonlukları mclaren'in yaşatamayacağını zaten biliyoruz, 13 sendir farkındayız. hadi sen şimdi aldığın haz'la yaşamaya devam et…

  18. Takımın Hamilton'ı savunması neden zorunuza gidiyor takım Hamilton'ı medyanın önünde eleştirse elinize ne geçecek. pisti babasının malı gibi kullanmıyor merak etmeyin peki bunları neden Massa ile temas etmeden önce söylemedin sevgili massathebest kardeşim. McLaren'de açık şekilde desteklenen bir pilot yoktur herkes eşit şartlarda yarışır bazıları bu eşit şartları beğenmediği için için kürkçü dükkanına dönmüştür. hatta sezon başında bir haber çıkmıştı Button McLaren bana Hamilton ile aynı şartları sağlıyor demişti Button bu sene çok iyi bir iş çıkartıyor ve şampiyona da 2.sırada Hamilton ise hem kendisinin hemde takımının yaptığı hatalar sonucu geride kaldı ama hala 2.lik şansı var. demek istediğim keşke Hamilton hakkında yaptığın bu yorumları Massa ile temas etmeden önce dile getirseydin Hamilton'ında dile getirdiği gibi yaptıklarının cezasını çekti ve kimseye borcu yok.

  19. "Kesinlikle kazanmak istiyor. Takım arkadaşı onu yendiğinde veya başka biri yarışı ya da şampiyonluğu kazandığında mutlu olmuyor."

    Sayın ve değerli McLaren fanları.
    Hepimizin bildiği gibi f1 extreme pilotlarının en son örneğine sahibiz. ve bu pilot bize, diğer takım fanlarının yaşayamayacağı ve hissedemeyeceği hazları yaşatmayı vaad ediyor.

    McLaren haz diyarına yapılacak bu yolculuk için tarih kısmı boş (sabırsızları elemek için kasıtlı olarak biletlere tarih yazılmamış) olan biletlerden alanlar bu sporun var olma sebebini öğrenmiş olacaklar (şampiyonlukları her takım yaşatabilir ama işin bu kısmını sadece McLaren sunabilir).

    Lewis
    Powered by McLaren

  20. Selam Babil Kralı. Bu fotoğraf bilmem kaç ay önce başka bir haberde de karşımıza çıkmış, 'resim okuyucular' senin yaptığın yoruma paralel bir yorum yapmışlardı. Kelimesi kelimesine aynı değil ama şunu ifade etmişlerdi; 'Burnunu çekiyor ve çektiğini tükürmek üzere'.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Resim okuyucular neredeler acaba.Alonsonun podyumdaki surat ifadesini kendince yorumlayıp komik bulanların hiç sesi çıkmaz.Bunlar Hamiltonun burnunu çekerek hüzünlü duruşunu yorumlamazlar mı?

    Bu saatten sonra button durmaz.Bundan biray önce söylentiler ayyuka çıkmıştı.Button mclarenin esas adamı oluyor diye.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22226-button-mclaren-in-esas-adami-mi-oluyor.html

    eşit şartlar oluşunca button kendini göstermeye başladı.Button iyi işler çıkarırken hamilton hem maddi hem de manevi zarar açıyor.Sponsorlar bunu sevmez.

  22. hamilton, takımının sonsuz ve komik desteğiyle ancak bu kadar ayakta durabiliyor. bir de takım, hakikaten button ile eşit falan davransa hamilton'a, hamilton'un durumu ne olurmuş bilmem..

    şamar oğlanı dediğin pilot bile, takım desteğinden yoksun olmasına rağmen elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. geride kaldım diye ona buna sarmıyor, zıvanadan çıkmıyor. takımını saçma sapan ve küçük düşürücü açıklamalar yapmak zorunda bırakmıyor. ne yaşıyorsa kendi içinde yaşıyor, acısını kimseden çıkarmaya çalışmıyor.

    hamilton ve ona arka çıkan takımı, zaten yeteri kadar ele ayağa düşmüş durumda. onca komik açıklamalar zoruna gitmiyor da, biz taraftarların eleştirileri mi dokunuyor tahsin kardeşim? konuşanlar da boşa konuşmuyor, eğer 24 pilotun paylaştığı bir pisti, 1 pilot babasının çiftliği gibi kullanmaya çalışıyorsa, herkesin konuşacak bir şeyleri olur ve kimse de bu hakkı çok göremez.

  23. yeri gelmişken söyleyeyim. button hakkında birçoğumuzun doğru sandığı şeyler, bir bir yalan oldu. 2009'da araç süper olmasa şampiyon olamazdı dedik. mclaren'de hamilton'a açıkça yeniliri, ne işi var dedik. yeteneği sınırlı, sürüşü değil stratejisi ile kazanıyor dedik. dedik de dedik… ama, kendi adıma, button için düşündüğüm şeylerin hepsi yanlışmış diyorum. hızlı, yetenekli, değişken şartlara anında adapte olabiliyor, yarış zekası iyi, yarış disiplininden kopmuyor, schumacher gibi yarışı okuyabiliyor, başını derde sokmuyor, gösterişsiz ama son derece kusursuz yarışlar çıkarıyor. sonucunda da yarışlar kazanıyor, üst sıralara oynuyor.

    bir nokta da, button gerçekten çok olgun ve ağırbaşlı, komplekssiz bir insan. rakip takım taraftarları arasında, yarış kazanması rakipleri rahatsız etmeyen tek pilot button. çünkü insanları gıcık eden hareketleri yok, yarış kazandığını ya da başarılı olduğunu insanların yüzüne çarpmak gibi bir gayreti yok. diğer pilotlarla arası iyi, saçma sapan tripler yapmıyor. ve doğal olarak, sevilen bir pilot olup çıkıyor.

    button'ı hem sürüşünü, hem de insanlığını takdir ederek izliyorum kendi adıma. ve yarışlar kazandığını görmek de mutlu ediyor beni, en azından hiç rahatsızlık duymuyorum.

  24. Bazılarına noluyor anlamıyorum önce kendi pilotlarına baksınlar takım arkadaşından 100 puan yemiş adeta şamar oğlanına dönmüş ama gelip burda Hamilton haberi kolluyorlar ne yapsın arkasında olmasın mı. Zorunuza giden ne Button çok iyi bir pilot ama Lewis nee o buraya gökten mi indi. hiç başarı elde etmeden McLaren koltuğuna mı oturdu.

  25. oha, şu yazıyı baştan sona okuyan birisi, rahatlıkla mclaren'in tek sürücüyle (hamilton) yarıştığını sanır. ve hatta, button'ın mclaren'in rakibi olduğunu bile düşünebilir. alabildiğine taraflı cümleler; eleştirmiyorum, bu kendilerinin bileceği bir iş elbette ama, sonra çıkıp da millete (ferrari ve red bull'a) "eşit şartlar sunuyoruz" ayağı yapmasınlar. cümle alem biliyor ki, button şimdiki bu noktaya tırnaklarıyla kazıya kazıya, kendi yağıyla kavrula kavrula geldi… bu açıklamalar da, bunun en güzel kanıtı.

  26. Ron denis olsaydı bu durumlara düşmezdi,ne yapacağınızıda ben söyliyecek değilim ama yinede bir kıyağım olsun size
    jensonu yavaşlatın Problem ortadan kalkar:)

  27. Bencede arkasında olun aksini yapıp önüne geçerseniz sizede çarpabilir WARNİNG!!!

  28. Bu sene işini yapabileceği aracı ona veremedik ama onunla muhteşemmiş gibi işler çıkardı" bu sözler her şeyi açıklıyor

  29. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Bizde arkasindayiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir