"Tartışmalara Rağmen FOTA Birlikteliği Sürdürmeli"

yazar:

kategori:

Son 2 dünya şampiyonu Red Bull’un sürekli olarak harcamaları aştığı yönünde iddialar atılıyor. Mercedes takımı bu konuda sürekli olarak şikayetlerini dile getiriyordu ve takımın Aldo Costa, Bob Bell ve Geoff Willis gibi büyük isimleri teknik kadrosuna katmasının ardından harcamaları kısıtlama anlaşmasının delinecebileceği yönünde endişeler dile getirilmeye başlandı.

Bu hafta sonu Kore’de takımların konunun çözümü için bir araya gelmesi bekleniyor.

Neale “Her zaman takımlar arasında belli seviyede gerilim vardır.”

“Son zamanlarda Red Bull’un bu kısıtlamaya uyup uymadığı yönünde haberler çıktı. Ancak bunu gerçekte hiç birimiz bilemeyiz çünkü orada değiliz, işlerinin nasıl yönetildiğini anlayamayız. Aslında takımların çoğu herkese açık hesabını bir şekilde maskeliyorlar.”

“Yıllardan beri Formula 1’de takımlar arasında güvensizlik ve söylenti olayı var. Sürekli olarak ‘ne yapıyorlar, pist üstünde aldatıyorlar mı, yeni muhteşen bir şeyleri mi var?” gibi sorular sorulur. Bu sporun bir parçası.”

“Gerçekte büyük pencereden bakarsak Formula 1 takımları birbirine bağlı olmak zorunda değiller.” dedi.

Neale, FOTA’nın daha önce de bir çok zorluğun üzerinden geldiğini ve yine geleceğini düşündüğünü söyledi.

Neale “FOTA yıllardır bir çok alanda harcamaların kontrolünü sağladı ve 2014 ve sonrası için teknolojik gelişimler açısından FIA ile heyecan verici ve tutkulu bir mücadele sürdürüyor.”

“Kaçınılmaz olarak baskı olacaktır. Yeni ticari görüşmelere yakın olduğumuz için takımları bölmek isteyenler olacaktır bu yüzden tabiki tansiyon yükselecek.”

“Herkes kendi takımı için en iyisini istiyor. Ancak günümüzdeki profesyonel takım patronları jenerasyonu takımı adına savaşırken daha büyük pencereyi görme yeteneğine sahipler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Bana öyle geliyor ki yakın zamanda FOTA dağılacak.En çok Redbull'dan şikayetçi takımlar.Sürekli harcama konusu açılıyor.Bay E,Fotadan ne kadar memnuniyetsiz olduğunu dile getirdi.Özellikle mavileri yanına alıp oluşumu bozma niyetinde.Hornerin da aynı şekilde Fota dan rahatsız olduğunu düşünürsek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir