2011 Formula 1 Takımlar Şampiyonu Red Bull Racing!

yazar:

kategori:

Geçen senenin şampiyon takımı Red Bull, Kore’ye gelirken Mclaren’den tek bir puan fazla alması yetecek durumdaydı ve sürücülerinin aldığı 1-3 sonucu ile puanını 558’e çıkararak sezonun bitmesine 3 yarış varken şampiyonluğunu ilan etti.

Sebastian Vettel’in art arda kazandığı pilotlar şampiyonluğunun ardından Red Bull da 16 yarışta 15 sıralama ve 10 yarış galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan ederek art arda 2. kez bu ünvanı kazandı.

 


Yorumlar

  1. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Herkül iyi bilir Massa' nın aracın da bir cip vardı onu çıkarttılar son yarışlarda.Niye derseniz Ferrari 2012 parçalarını denediği için Massa ile puan almaya çalıştılar ama 2 yarıştır işe yaramıyor Alonso 2012 parçaları ile önde. Ve Ferrari Massa' nın Alonso yu tuttuğu için gelecek yarıştan itibaren doğru yolu bularak cip i Massa nın aracına geri yerleştirecek. :))

  2. Webber mi işi yavaşlattı yoksa takım mı Webber'i yavaşlattı acaba? : )

  3. Bilirim :))) bu Alonso Massayı nasıl geçti ben göremedim yolmu verdi yine Massa ? Takım emirleri serbest oldu ama bu seferde Massa hızlandımı ne oldu anlamadım ben bişey ))))

  4. hahahahahaha süpersin Hakan'ım )))))

  5. ferrariye tur bindirirler bu gidişle…demekki ferrari de ne kadar yavaş bir araç varki gelmiş geçmiş gelecek havada karada denizde heryerde bütün zamanların en iyi en hızlı en kompile pilotu yerel kahraman halk kahramanı ispanyanın gururu medarı iftiharı santanderin gözbebeği singapurun kahramanı ispanyada doğan erek çocukların % 50 sine ismi verilen abide şahsiyet rüzgarın oğlu her türlü centilmen her türlü beyefendi fernando alonso(!) ya rağmen ancaka bu kadder puan alabiliyor….:))) fernando olmasa yanmış ferrari:))))
    cin başka peri başka…

  6. çok daha once derken 2009 mu daha neler brawn daha iyiydi o yıl dha oncesi zaten malum webberin bu takıma katkılarını sorgulayanların f1 bilgisinden şüphe ederim

  7. Vettel muazzam bir sezon geçirdi, fakat webberin lastiklere alışamaması ve takımın uyguladığı politika webberin geçen seneye nazaran daha gerilerde kalmasına neden oldu.Vettel şampiyon olabilir ama webberin hakkını yememek gerek, Red Bull'un bu günlere gelmesinde ki büyük pay da newey-hornerdan sonra webber gelir.2009 aracı için 2007'den beri takımda yarışan webberin deneyimlerinden ve feedbacklerinden yararlanılarak yola çıkıldı, neweyin yaratıcılığıyla harmanlandı, vettelin harika performansıyla 2 senede meyveleri toplandı.Tebrikler Red Bull !

  8. bu ünvanı çok daha önceden hakediyorlardı ama webber işi yavaşlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir