Vettel "Muhteşem" Zaferini Kutluyor

yazar:

kategori:

Takım bu sene ilk defa sıralamada yenildi ama Vettel, yarışın ilk başlarında pole sahibi Hamilton’u geçmeyi başarıp damalı bayrağa kadar rahat bir galibiyet elde etti.

Vettel: “Bütün takımın zorlamaya devam ettiğini görmek güzel. Hazırlıklar ideal değildi. Çünkü çoğumuz Pazar gecesinin ardından çakırkeyifti ama bunu hak etmiştik”

“Ama buraya gelip zor bir Cuma ve Cumartesi sabahı geçirmek; ardından da sıralama ve yarışta geri dönmek muhteşemdi.”

“Sürmesi çok eğlenceliydi. Araç giderek hızlanıyordu. Geçen hafta sonu pilotlar şampiyonluğundan sonra bu hafta sonu takımlar şampiyonluğunu almak muhteşem.”

“Renault’a çok teşekkür etmek istiyorum. Çok zorladılar. Paket muhteşem. Bu yüzden çok teşekkür ediyorum. Bugün çok ama çok mutluyum”

En Genç Çifte Dünya Şampiyonu, Cumartesi günü yarış içinde kuru zemin lastiklerinin yetmeyebileceği yönünde espriler bile yapmasına rağmen sadece iki defa lastik değiştirmelerine şaşırdığını da ekledi.

Vettel: “Sonunda düşündüğümüzden çok daha az pistop yaptık. Biraz daha fazla lastik bozulması bekliyorduk. Sonunda oldu ama biz ilk pitstopu geciktirmiştik. En sonunda da 3 pitstop yapmamamız gerektiğini fark ettik”

“Bu açıdan çok iyi bir yarıştı. Lastikler ve lastik idaresi kolay değildi; özellikle de stintin sonuna doğru. Lewis’e karşı zaman kazanabiliyordum. 2. ve 3. virajda karşıdan gelen rüzgârla birlikte her zaman DRS alanında rahat kalmak (1 saniyeden fark açmak) istiyordum”

“Sıkı bir şekilde zorluyordum. Lastikler ikinci stintte yardım etmedi ama sonrasında geri geldiler. O noktadan sonra yarışı kontrol etmek hayati önemdeydi.”


Yorumlar

  1. Benim için yarış 17. turda petrov denen kamyo şöförü yüzünden bitti.
    Sachumi için güzel bir tempoda gidiyordu yarış.
    Nicoyu geçemezdi belki ama 6 veya 7 bitirebilirdi. Puan farkı açılmazdı.
    RB takımına ve Vettele tebrikler.
    Petrova 10 sıra cezası verilmeli gelecek yarışta.

  2. TANER BİLGİN avatarı
    TANER BİLGİN

    umutbg, amacım tartışma başlatmak değil. Zaten F1 ve motorlar hakkında sizin kadar bilgi sahibi değilim. Yalnız merak ettiğim bir şey var: Red Bull'un şampiyonluğunda Renault motorunun hiç katkısı yok mu?Renault motoru çok mu kötü bir motor? Renault motoru yerine başka bir motor kullanılsaydı daha mı farklı olurdu?

  3. umutbg, amacım tartışma başlatmak değil. Zaten F1 ve motorlar hakkında sizin kadar bilgi sahibi değilim. Yalnız merak ettiğim bir şey var: Red Bull'un şampiyonluğunda Renault motorunun hiç katkısı yok mu?Renault motoru çok mu kötü bir motor? Renault motoru yerine başka bir motor kullanılsaydı daha mı farklı olurdu? Elbette şasinin, pilotun çok büyük bir katkısı var. Ancak motor bu kadar önemsiz mi?

  4. Ben şahış göstererek kesinlikle konuşmuyorum taraftar gurubuydu kastım üstüne alındıysan özür dilerim

  5. Neye göre 60 bg zayıf sallamayın.
    Zaten griddeki motorlar 800 bg değil Mercedes motoru 750 bg olarak açıklanmıştı…

  6. Abi bırak anlatma güzel dilini yorma cidden bazı kişiler sadece fanatik yorumlar yapıyor bende buna dayanamıyorum ona göre yorum yapıyorum.Şahsi şeyler söylemiyorum olan şeyleri söylüyorum sende öyle birisin ama anlamıyor kimse senide Renault Engine

  7. Bir zamanlar Mercedes'te fena tokatlanıyordu 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=gl8JXMVmJu4

    Bundan önceki geçiş denemelerini bulamadım, ama hatırladıgım kadarıyla, 3-4 kez start düzlügünde yanyana gelmişlerdi. Ferrari gücünü ortaya koymuştu.

  8. Kesinlikle abi ben her zaman objektif olan birisiyim Mercedes Motoruna bir sözüm yok ama benim de demek istediğim en az Renault motoruda onun kadar iddalı Her motorun zor anları olmuştur abi. Umarım bu video daha açıklayıcı olur http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=RC59Tutyuv0

  9. Kesinlikle abi Mercedes bu sistemi uyarlamak için üç motor yaktıklarını açıkladılar ve sezonun ortasını buldu tam adepte etmek. Ferrari yakıt konusun da Shell ile çalıştı ilerleme kaydetti yine sezon ortasında oldu zaten atı alan üsküdarı geçti. Silverstonde egsoz gazı yasağın da en çok etkilenen Mclaren oldu Redbull Renault yine polü aldı ama yarışda verdik bu işler böyle gidiyor.

  10. rocco junior avatarı

    Hakan burada haklı çünkü bu sezon ebd sayesinde özellikle Redbull ve Mclaren kazandıkları downforcenin büyük kısmını egzoz gazlarından elde ediyor.Bunda en büyük etken motorun buna izin veriyor oluşu.Ferrari fazla yakıt tüketiyor ve halen en ideal seviyede değil o yüzden bu sistemi çalıştırmakta zorlandık.En avantajlı durumda olan ise Renault.Eğer Redbull da farklı bir motor olsaydı bu derece hızlı olamazdı bana kalırsa.Aerodinamiden yana iyiler ama İngilterede yasakla nasıl yavaşladıklarını gördük 2 takımın.Yani bu gazlar şu an yol tutuşunu anormal arttırıyor.Kimse kimseye 1 1.5sn fark atacak kadar ileri aerodinamiye sahipdeğil tepedeki takımlardan

  11. Sana anlatmak istediğim şu; Aklımda yer eden bazı yarışlardan, Webber'in bir kaç sıra geride bitirmesinin nedeni, düzlükte geçiş yapacak hızın bulunmamasıydı. Mercedesle kıyaslandığında motorun eksiklerinin olduğunu sende inkar etmezsin herhalde.
    Red Bull + Renault iyi bir kombinasyon oluşturmuş olabilirler, amma velakin motor başarısını sonuçlarla kıyaslarsan, pek mantıklı olmaz. Monzada çıkılan yüksek süratler, DF ile alakalı bildiğin üzere. En düşük Downforce'u Coswort'de kullansa en yüksek sürate çıkabilir. Mesele bu degil.
    Mesele kaybedilen posizyonlar, veya kazanılamayan posizyonlar. Hızlı oldugun halde geçememe durumun. Renault motoru geçen yıla kıyasla çok daha iyi durumda, ama yinede Mercedes'i geçebilecek konumda degil. Ama Red Bull için bu kadarıda yeterli oldu tabi, orasıda ayrı.

  12. Abi Renault Motoru ile kalmıyorum ki tek 2016 yılına kadar uzatılmış bir anlaşma var ortada Teknik ve aero alanda Renault da yardımcı olacak anlaşmada yazıyor bunlar ben demiyorum. Renault taraftarlığımı anlayabiliyorsan abi Tek motor benim içi sorun değil bana zevk veriyor vede çok mutlu oluyorum. Drs ye gelince en etkili kullanan takım Redbul Renault bunun da bir nedeni yine ebd sistemi Motor F1 aracının kalbidir. Bu seneki en güzel yarış galibiyetlerimizi sorarsan Monza ve Spa kimse beklemez di ama ummadık taş başyarar abi. Vettelin de dediği gibi bu sene Motorumuz bazı değişikler vardı bunun da faydasını gördük. Geçiş kısmına gelirsek ben zorlandığını pek görmedim Monza motor pisti olarak bilinir Bruno Sennanın start Finişh düzlüğün de 348 Km çıkması Motorun ne kadar verimli olduğunu gösterir. Tamam abi sana onları saymam zaten bu zamana kadar alınmış sonuçlar her şeyin kanıtır İyi günler

  13. Hakancım, Renault taraftarlıgını anlayabiliyorum, şuan bir tek seni mutlu eden Red Bull'un bu motor ile şampiyon oluyor olması. Ve tek fikrini yoğunlaştırdıgın şeyde bu. Renault motoru ile kalmış durumdasın. Ama kendini fazla kaptırıyorsun, o bayıldığın Renault motoru diğer motorların yanında zayıf bir motor. Aynı şeyleri bana tekrarlatıp tekrarlatıp durma. Sezon boyunca izlediğin yarışlarda fark etmedin mi, DRS ile bile olsa düzlüklerde geçiş yaparken en çok zorlanan motor hangisi diye ? Bana gelip Ebd sistemini veya yakıt harcama oranını vs sayma. Ben burada geçiş yapılırken ki performansa bakıyorum. Aeronun ön planda olduğu bir dönem, motor güçlerinin daha geri planda kaldığı bir dönem. RB7 ise farkını o yüksek yere basma gücü ve dengesiyle yaratıyor. Motor farkı ise böyle bir takım durumlarda ortaya çıkıyor. Bugün izlediğimiz gibi, veya bu sezon bir kaç yarıştada gördüğümüz gibi. Bu aracın zayıf bir noktası belirlenmek istense, bu motor kısmından olacaktır Hakancım. Araç gider araçlara kıyasla kusursuz seviyede, ama zayıf noktalarıda mevcut.

  14. Kesinlikle katılıyorum Redbull Renault 2011 Dünya şampiyonu yetmez mi 🙂

  15. hızı konusunda artık hiçbir şüphe yok..acaba schumi'nin 13 yarışlık rekorunu düşünüyor mudur?

  16. Arkadaşım sen bana tokatlamadan bahsedersen bende sana tokatlamadan bahsederim Vettel ve Renault motorunun. Ben sana torku filan öğretecek değilim sen birinci vitesde fırlayıp gitmeden bahsettin bende Tork eğrisi ve fırlatma dedim hepsi bu.Rb7 harika bir makina Ama Renault motorunun yaptıkları göz ardı edilemez Ebd sistemini en iyi kullanan motor Renault motoru Viraj çıkışların daki çekişi dayanaklı ve soğutmaya daha az ihtiyaç duyması Yakıtda cimri olması Bugün de gördük Finişi geçtikten sonra benzini bitip yolda kalanları benzin ikmali yapanları bıraksınlar beş tur fazladan gidecek benzin yada kapalı garaja dönecek kadar neden bırakmıyorlar?

  17. Arkadaşım sen bana tokatlamadan bahsedersen bende sana tokatlamadan bahsederim Vettel ve Renault motorunun. Ben sana torku filan öğretecek değilim sen birinci vitesde fırlayıp gitmeden bahsettin bende Tork eğrisi ve fırlatma dedim hepsi bu.Rb7 harika bir makina Ama Renault motorunun yaptıkları göz ardı edilemez Ebd sistemini en iyi kullanan motor Renault motoru Viraj çıkışların daki çekişi dayanaklı ve soğutmaya daha az ihtiyaç duyması Yakıtda cimri olması Bugün de gördük Finişi geçtikten sonra benzini bitip yolda kalanları benzin ikmali yapanları bıraksınlar beş tur fazladan gidecek benzin yada kapalı garaja dönecek kadar neden bırakmıyorlar?

  18. ''Onlar'' diyerek benden bahsediyorsan, McLaren taraftarı değilim 😉

  19. Hala start diyor ya, Webber Hamilton mücadelesinden bahsediyorum farkındaysan. Tork'u gelip banamı ögretiyorsun ? Renault motorunu Red Bull başarısında çok ön plana çıkartıyorsun, abartıyorsun. RB7'nin farkı muhteşem aerosunda yatıyor. Ve bu yıl Renault motorunun eksik yanlarını gördüğümüz anlar oldu, Kanada GP, Schumacher arkasında zorlanan bir Webber, tek turda geçen Mercedes motorlu bir McLaren.
    Renault motorunu ancak şu konuda övebilirim, dayanıklı.

  20. Arkadaşım start anın daki birinci viteste uzayıp gitme Tork eğrisi ile ilgili Ayrıca fırlayıp gitti de ne oldu Drs açılmadan bas baya geldi ve geçti. Ben burda motor farkı demedim sadece espiri yaptım hepsi bu Vettelin de dediği gibi bu sene motorumuz düzlüklerde harikaydı.

  21. Onlar için bu bir tokat ama birinci kalkıp ikinci bitirmek başarı olur onlar için

  22. Arkadaşım onboard görüntüleri nasıl izliyorsun sen ? Daha 1. vitesten itibaren Lewis uçup gidiyordu. Ayrıca yarışın başındaki olayı örnek veriyorsun, motor farklarını görebileceğimiz bir anı konuşsan ? Start ve ilk tur karmaşasında herkes birbirini geçiyor. Ne motoru ?

  23. Motor yüzün denmi yoksa 7 vites dişlisinin kısalığın dan mı ? Renault Motoruda çok güzel bir tokat bastı o da start verildikten hemen sonra.

  24. Webber bugün motor yüzünden 2.liği alamadı. DRS'ye rağmen Mercedes motoru tokadı basıyordu.

  25. Game over !!!

  26. Muhteşemdin dostum kazanamasan bile start verildikten sonra cesurca yaptığın atak bile yeter di.

    Son Olarak Renault Motorunun 20 Bg değil 60 bg zayıf olduğu söylendi 🙂

  27. Vettel daha sıkı çalışıp kalan 3 yarışta öndekleri yakalamaya çalışacaklarını ve en az 1 galibiyet almak istediğni söyledi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir