"Hamilton Performansıyla Gurur Duymalı"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, “Kazanmayı çok istedi. Kendi ve özel yaşamıyla ilgili çok fazla spekülasyona tanık oldu ve bunlar onun hiç istemediği şeyler. Ondan beklenenler konusunda bir baskı vardı.”

“O mantıklı ve akıllıca düşünen bir birey. (Kore’de) başardıklarına bakacak ve bunun harika olduğunu görecek. Bilemiyorum burada kaç kişi 30 tur boyunca ikinciliği koruyabilirdi. Arkasında Mark gibi kararlı bir pilot vardı, ki o noktada kesinlikle ondan hızlydı ve DRS’si vardı. Yaptığı savunma etkileyiciydi.”

“İnanılmaz iyi bir sürüştü. bununla gurur duyması gerekir ve eminim duyacaktır da. Onun için fazlasıyla tatmin edici bir sürüştü.” dedi.

Hamilton’ın Kore GP’sinde donuk hali birçok iddiaya neden olmuştu. Ancak Whitmarsh, İngiliz pilotun piste %100 performansla çıktığını söylüyor.

“Profesyonel anlamda mutlu. İşine odaklanmış durumda. Sürekli gülümsemeniz istendiğinde buna karşılık vermemeye başlarsınız. Bununla başa çıkmanız gerekir. Eğer ben size sürekli ‘Neden hiç gülmüyorsun, burada olduğun için çok şanlısın, hakkını versene’ dersem, bunu yapıp yapmama konusunda düşünmeye başlardınız.”

“Gerçek şu ki, o harika bir iş çıkardı. Benim ve taraftarların istediği de buydu.”


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    @tahsin emre efe
    ağzını topla efendi efendi yaz banada bulaşma git liseli akranlarınla oyna muhatabım olma bir daha.
    zırlamayı gösteririm sana.

  2.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    bazı gerçekler zorunuza gidecek sizlerinde zırladığı gibi sürekli..

  3. yine zırlıyorsun bakıyorum.

  4.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    hami yapınca son nokta şumi yapınca egoistçe ve sağa çekmeli telsiz anonsu ile ve acımasızca öylemi ara sıra geçilip yerini geri alması diyorsanız savunmada son nokta 2011 monzayı baştan sona bir izleyin

    sonrası ise olağan üstü bir yarışı daha izleyin şuminin Türkiyedeki Alonso takibini ve bu işler nasıl oluyor görün ve feyz alın üstelik kimse telsizine davranmıyor geçemiyorum diye çokta mertçe..

  5. ikinci virajda odan iyi olması yetti,yoksa dayanamazdı

  6. Gerçekten iyi savunmaydı. Schumacher'in pratik yaparak verdiği ders işe yaramış 🙂

  7. Yarışta aracın çekişi çok iyi sayılmazdı ama yine de iyi idi. Önden feci kayıyordu yine. Sıralama turuna çok önem verilmesinden kaynaklanıyor. Yapacak bir şey yok artık.

    Yarışta hızlı olabilmek için ayar yapılmalı. Bunu sezon başından beri anlatamadım ben.

    Vettel ve ekibini bu yüzden kutluyorum. Her yarışta lastiklerin nasıl davranıcaklarını çok güzel belirliyorlar ve böylece yenilmez oluyorlar. Suzuka da bir kere olsun egosuna yenildi Vettel ve pole için yarışı kaybetti. Makul bir durum şampiyon olduktan sonra.

    Lewis ve ekibi doğru analiz yapamadı bu sene. En büyük hata da bu zaten.

    Lewis kendisiyle gurur duyabilir ama McLaren mühendisleri duymasın. Çünkü çok büyük bir malubiyet aldılar. Lewis elinden geldiği kadar müthiş sürdü. Ama bir yere kadar oda.

    Yarışın başlarında Vettel i arkamızda tutamayacağımızı biliyordum ama bu kadar rahat fark açıcağı hiç aklıma gelmemişti.

    McLaren ın bu seneki gelişimi yine çok iyidi. Bundan sonra pole mücadelesinde hiç rahat olamayacak RB bu kesin. Yarış ise ağırlık dağılımı sorununu(bence tek sorun bu) çözersek bundan sonra ki tüm yarışları kazanabiliriz. Ama artık bazı şeyleri görmeleri lazım sezon bitti beee!

  8. bu nick'i çokmu aradın?

    insan biraz yaratıcı olur; komik olsa anlarım anlam taşısa yine anlarım; ama bune yaa (2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g)

    ALLAH akıl fikir versin.
    ——————————-

  9.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    son nokta neresidir bilinmez fakat 25 tur şuminin arkasında takılıp geçmek için telsizden ağlayarak yol isterseniz

    ben böyle performansa gurur değil acizlik görürüm.

    eğer atak pilot böyle olunuyorsa pistde bu tip pilot bayağı fazla.

  10. Biz fazlasıyla gurur duyuyoruz
    —————————————–

    30 tur boyunca birini arkanda tutabilmek gerçekten büyük bir iştir; birde arkandankinden daha yavaş olmana rağmen geçildiğin noktalarda zekice çizgilerle yerini geri alabilmen stilde "SON NOKTADIR"

  11. lewis hamiiton baskıyı kaldırabilen bir pilot gerçekten yarışı keyifle izlememe sebep oldu webberle olan mücadelesi inanılmazdı böyle pilotları canlı canlı seyredebildiğimiz için çok şanslıyız

  12. böylesi baskı altında yerini koruması ve sadece atak yapan değil aynı seviyede savunma yapabildiğini göstermesi olağandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir