Kore GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari 150° Italia – Yeni Ön Kanat

Ferrari, Kore’ye tamamıyla yeni bir ön kanat getirdi. Anlaşılan o ki 2012 düşünülerek yapılmış. Takım bu kanadı sadece Fernando Alonso’nun aracında hem sıralama hem de yarış için kullanma kararı aldı.Eskisine göre birçok değişiklik bulunuyor: Burun ve kanat sütunlular bir tarafa radikal farklılıklar görünüyor. Uç plaka (1), Red Bull’un Suzuka’da kullandığına çok benziyor ve artık dış tarafta ikinci bir dikey kanatçık bulunmuyor. Ana düzlem de (2), ortadaki yarığı ve geniş flapı (4) ile Red Bull’unkini anımsatıyor. Üst flap, Macaristan’da üretilenle benzer durumda.

 

Sauber C30 – Yeni Ön Kanat

 


 

Kore’de Sauber, geçen hafta sonu Japonya’da ürettikleri (alt resim) yeni kanadı kullandı. Bu kanatta, Williams’ın çözümüne benzer olan yeni bir uç plaka (1) bulunuyor. Ana profil ile uç plaka arasındaki eklenti, kavisli bölümü (2) ile daha farklı; Profil ve flap, şeklen çok daha düz (4). Üst flap (3), daha geniş ve daha kavisli tasarımı ile tamamıyla farklı. Önceki düzendeki (üst resim-5) küçük dış kanatçık kaldırıldı.

 

Toro Rosso STR6 – Egzoz Düzenlemesi

 


 

Cuma günü Kore’de Toro Rosso, yine yeni Red Bull tarzı egzozu denedi (Difüzörün yan kanallarına doğrudan çıkışlı). Bununla birlikte takım, sonunda sıralama ve yarış için standart olanı kullanmaya karar verdi (içteki resim). Toro Rosso, Suzuka’da kullandıkları yeni ön kanatla burada yarıştılar.

 


Yorumlar

  1. ne bekliyordun HRT'yi mi anımsatacaktı ?

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kanat demişken aklıma geldi. f1 racing eylül schımi özel sayısında 2014e dair kurallardan bahsediyorlardı ön kanatlar eskisi gibi tekerlerin iç yanak hizasında olacak. gerçi niki laudanın tabiriyle biçerdöver gibi görünen şimdiki araçların görüntüsüne alışmışızdır 🙂

  3. Ferrari, Kore'ye tamamıyla yeni bir ön kanat getirdi. Anlaşılan o ki 2012 düşünülerek yapılmış. Takım bu kanadı sadece Fernando Alonso'nun aracında hem sıralama hem de yarış için kullanma kararı aldı.Eskisine göre birçok değişiklik bulunuyor: Burun ve kanat sütunlular bir tarafa radikal farklılıklar görünüyor. Uç plaka (1), Red Bull'un Suzuka'da kullandığına çok benziyor ve artık dış tarafta ikinci bir dikey kanatçık bulunmuyor. Ana düzlem de (2), ortadaki yarığı ve geniş flapı (4) ile Red Bull'unkini anımsatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir