Whitmarsh: "Hamilton Takımdan Özür Dilemeyi Bırakmalı"

yazar:

kategori:

Hamilton’un kendisine karşı çok eleştirel davranıp davranmadığı sorusuna Whitmarsh: “Evet, açıkçası öyle düşünüyorum. Birçok defa ona da söyledim: ‘Özür dileme. Sen bir yarış pilotusun. Bir hata yapmışsan kabul et, ders çıkar ve yoluna bak’ “

“Çok analitik davranıyor. Elinden gelenin en iyisini yapma konusunda çok ciddi. Kendisine çok sert. Lewis’i uzun zamandır tanıyorum ve karting günlerinden beri böyle. Kendini hırpalıyor. Bu onun psikolojisi. Bu şekilde kendisini motive ediyor.”

Whitmarsh, Hamilton’un Hindistan’daki görünümünün Kore’ye kıyasla daha iyi olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “Bu hafta sonundaki vücut dilinin, son yarışlardakine kıyasla çok da güçlü olduğunu düşünüyorum. Burada iyi bir yarış olacağını düşünüyordum. Hâlâ yetenekleri yerinde. Son yarışta muhteşem bir sıralama ve yarış çıkardı; burada da muhteşem bir sıralama geçirdiğini gördük”

“Bu yüzden durum değişebilirdi. Onun için hızlı bir şekilde değişmedi veya ben veya bizden birisi için. Abu Dhabi’de mükemmel bir iş çıkarabilir ve sonrasında farklı bir hikaye başlar.”

Hamilton’un pist dışındaki hayatına yoğunlaşılmasına rağmen Whitmarsh, bu meselelerle ilgilenmek istemediğini ekledi.

Whitmarsh: “bu konuda kendi görüşlerim var. Ama o, bu takımda profesyonel bir pilot ve ona karşı yorumlarım, bir profesyonel yarış pilot kapsamında olur”

“Profesyonel bir pilot olarak son yarışta mükemmel bir yarış çıkardı. Cuma günü bir hata yaptı ama bu konuda tamamıyla açıktı. Onun şahsi hayatı hakkında konuşmak benim işim değil”


Yorumlar

  1.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    'Özür dileme. Sen bir yarış pilotusun. Bir hata yapmışsan kabul et, ders çıkar ve yoluna bak' "

    adam ne doğru söylemiş peki

    eleman ne yapıyor sürekli tersini

  2. emin mehmet avatarı

    evet sen alonso fanısın 🙂

  3. Saygıdeğer sosyolog arkadaşım bir sorum olacak.Neden Button da başka bir pilot değil?

  4. whitmarsh pilotunu yüreklendirmek amacıyla önüne bakmasını istiyor ki profosyonel anlamda haklı bir motivasyon şeklidir..

    ancak sonrasında "Profesyonel bir pilot olarak son yarışta mükemmel bir yarış çıkardı" diyo ki herkes son yarışta hamiltonun durgun bir yarış çıkardığını tırnak içinde o kadar da mükemmel sürmediğini biliyor..ve bu sölemiyle hamiltonun olumsuz performansının gerçekçi nedenlerini bulma konusundaki çabaları gölgeliyor..ya da perde arkasında bunları konuşarak dışarda politize hareket ediyor..

    ben her tifosi gibi ferrarinin birinci pilotu olan alonsoya gönül vermiş bir f1 severim..ancak alonsoda bir parçasını gördüğüm amatör hırsın hamiltonda kaybolmasını da istemem..button ve alonsoda olduğu gibi politik bir sürüş tarzı lewise yakışmaz..

  5. sayın site yönetimi nebuchadnezzar nikli arkadaşımız lewis hamiltona aşağıdaki yorumunda çirkin bir ifade kullanmıştır lütfen bu arkadaşımızın yorumunu kaldırırmısınız ayrıca bu arkadaşa dikkat ediyorum son zamanlarda pilotu gibi depresif bir tutum sergiiyor Lafa geldimi alonso ile ilgili yorum yapmayın der.Alakasız konu oldumu mclaren haberlerinin altında kol gezer Site yönetiminden ricam kim huzursuzluk çıkarıyorsa şutlamanız.ben de dahil.Bukadar da olmaz yani .adam akıllı olan tifosi ve alonsoculara yamadım bunu.

  6. ben yazdıklarını inandrıcı buldum sana bir kaç sorum olacak
    bu çalışman sadece avrupayı mı kapsıyor ? Ülkeler hakkında daha çok bilgi talep ediyorum
    diger ülkelerdeki forumlarda da çalışmanı tamamladıktan sonra bi açıklama yaptın mı?
    yorum yaptıgın forumlar hangi konularla ilgiliydi sadece spor konusunda mı yoksa siyaset,ekonomi vb.'leri de var mı?
    son olarak 3.dünya ülkeleri ve gelişmiş ülkeler ile davranışlar hakkında nasıl bir baglantı kurdun ?

  7. yav he he

  8. mclaren button ( cesur yürek ) avatarı
    mclaren button ( cesur yürek )

    Arkadaşlar Merhaba
    Dün kim olduğumu açıklamıştım. Birkaç arkadaşım çalışmamdan bahsetmemi istemişti. Onlar için birkaç kelime yazmaya çalışacağım. Öncelikle söylediklerime inanmayan şüpheyle yaklaşan arkadaşlarım olabilir. Anlayışla karşılıyorum. Sizin yerinizde belki ben olsam yine inanmayabilirdim. Bu yazımı okumak zorunda değilsiniz. Lütfen kendinizi cevap verme zorunluluğunda hissetmeyin. 'mclaren button' adı ile bu sitede, diğer yerlerde farklı isimlerle belirli teknikle, doğaçlama da yaparak yaklaşık üç gün yorum yazdım. Gerçekte tabiki böyle biri yok. Hiçbirinizin kişilikleri ile ilgili yorum yapmamaya özen gösterdim. Sadece sizin inandığınız değer verdiğiniz kişi ve kurumları alaycı şekilde yorumlamaya çalıştım. Hiçbirinize kişisel olarak aşağılayıcı ve hakaret içeren yorumlar yazmadım. 'mclaren button'ın yapmış olduğu yorumları dikkate almayan, burada F1 amacı için bulunup kendini ifade eden yada bu karakteri usulünce sağduyulu olmaya davet eden arkadaşlarımı can-ı gönülden taktir ediyorum. Umarım sayınız daha da artar. Bir de madalyonun diğer yüzü var. 'mclaren button' karakteri anladığınız gibi patavatsız, toplumdan saygı görmemiş, bilgi seviyesi yüzeysel, ifadesi düşüncesini çok fazla aşan, asosyal, klavye delikanlısı diye adlandırdığımız yeni nesil bir kitleyi temsil ediyor. Bu karakterin sorumsuz yorumlarına hakaretle cevap veren, tatmini ona laf sokmaktan arayan, onun seviyesine düşen arkadaşlar; sizlerin yaptığı aklıselim bir davranışmıdır? Bu konuda üzgünüm ki Üçüncü Dünya ülkeleri ile yarışıyoruz. İngiltere'de ve kuzey ülkelerinde bu yarattığım hayali karaktere muhatap bulamazken, (aslı böyle değildir ama böyle ifade edeyim) gelişmekte olan ülkeler(!)de bu sayı forum başına yaklaşık sekizdir. Düşündüğünüz gibi biri olsam işim bittikten sonra buradan hiçbir şey söylemeden ayrılabilir yada gider ayak hakaretlere hakaret ile cevap verebilirdim. Ama sizler istemeden de olsa benim doktora tezime katkıda bulunan insanlardansınız. Böylesi elbette daha uygun. Hepinize teşekkürlerimi sunarım. Kızanlar olabilir, canınız sağolsun.
    Arkadaşlar sanırım 'mclaren button' karakterini taklit etmeye çalışanlar da var, tavsiyemi unutmayın. Aklıselimden vazgeçmeyin. Onlara da tavsiyem kedinin kuyruğu göründü, vazgeçin.
    Bu arada dünkü yazıma bir arkadaşınız yorum yazmış. Güzelim, biliyorum siz Türkiye'de Monşer İngilizcesi ile konuşuyorsunuz. Ama biz burada daha çok günlük yaşam dili konuşuruz. Canın sağolsun.

    Good Day Friends…

  9. Whitmars a karşı tutumum Dennis kadar kuvvetli değil ama,Whitmars dışarıya karşı takımı tam anlamıyla mükemmel bir sahiplenme ile temsil ediyor ki bu açıdan kesinlikle tam puan bir yönetici,gerçekten bu çok önemli bir meziyet ki ondan başka bunu böyle iyi yapabilen takım patronu yok gibi.
    Çoğu zaman neyin ne olduğunu nasıl kaynaklandığını,nereye kadar müdahale edebileceğini olayın etki boyutunu analiz edebilme yeteneği de mükemmel ki takıma da kendine de kazandıracağı çok şey var,yolu açık olsun

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adamın sabrına hayranım.İyi tahammül ediyor.Vücut diline varana kadar takip ediyor.Tabi sponsorlar asık surat istemez.
    Bu adam çok daha iyi pilotlara patronluk yapmaya layıktır.
    hamilton hatalarını kabul ediyor fakat ders çıkarıp yoluna bakma konusunda sınıfta kalıyor.
    Bir Yanlışı bir kere yaparsan hata,iki kere yaparsan aptallık,üç kere yaparsan alışkanlık olur.

  11. Bencede haklı, lewis bu işi abartıyor biraz. Herkesin kendi yapısı suçu üstlenebilir. Ama bence abartıyor. Herkes işini yapıyor sonuçta, Massa gibi aynı virajda 2 pilotaj hatasından araca zarar verse belki bir nebze özür hoş karşılanabilir. Ama aracların teması çok farklı. Agrasif diyoruz tamamda, yani önündekinin ne yapıcağını bilemezsin ve temaslar oldu. Ve bir kazada çok nadirdir %100 suçlu olunması. Çift taraflı bir durum. Bir insan herşeye bu kadar özür dilerse, bir süre sonra özrünün değeri hakettiğinden az olur, Üzgünüm demesi bence yeterli…

  12. túrkce meali: lewis takıma ağlamayı bırakmalı 🙂

  13. Schumacher- avatarı

    Renault ve Ferrari 'ye Whitmarsh gibi bir adam lazım

  14. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Abi hakikaten böyle adam az bulunur, örnek alınacak cinsten.

  15. Sen muhteşem bir insan ve patronsun whitmarsh; seninle gurur duyuyoruz…!
    ————————————————————————————————————–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir