Red Bull, Vettel'in Son Turlardaki Zorlamalarından Hoşlanmıyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, iki hafta önce patronlarının bu kadar zorlamamasını söylemesinin ardından Hindistan’da son turda en hızlı tur zamanını elde etti.

Horner, takımın en hızlı tur elde etme peşinde olmadığını belirtti ama Vettel’in, bu uğurda çok fazla risk almayacak kadar akıllı olduğuna inandığını ifade etti.

Yarışların sonunda Vettel’e en hızlı turu atması için izin verilip verilmediği sorusuna Horner: “Elbette hayır. Çünkü bundan hoşlanmadığımızı biliyor”

“Bunu elde etmek için elimizden geleni yaptık; bütün motor modlarını düşürdük; KERS’i kapattık. Başka yapabileceğimiz bir şey yoktu”

“Sonuçta ona güvenimiz tam. Hâlâ daha hızlı gidebilirdi diye düşünüyorum. Ana amaç yarışı kazanmak. En hızlı tura puan verilmediğini biliyor. Ama mükemmel bir hafta sonunu tamamlama adına bu küçük istatistikleri seviyor”

Red Bull Takım Patronu, Kore’deki yarışın ardından da bu konuyu konuştuklarını dile getirdi.

Horner: “Geçen yarıştan sonra bunu konuştuk. Özür diledi ve ‘Üzgünüm. Tekrarı olmayacak’ dedi. Ve iki hafta sonra yine aynı noktadayız”

“Ama (Vettel) mantıklı birisi; durumu biliyor. Oldukça büyük bir fark yaratıyor, eminim. Ama burada ne kadar hızlı gidebildiğini göstermek istedi diye düşünüyorum”


Yorumlar

  1. bu nasıl bi kıskançlıktır anlamıyorum ama çekemeyen anten taksın lütfen Vettel çok ama çok yetenekli biri. gözünü hırs falan bürümedi o sadece çıkıp yarışıyo rekorlar zaten geliyo Vettel kıskançlığı webber fanatiği bile yapıyo maalesef ama senin deyimimle gidelim Vettel'in o kadar gözü dönmüş ki rekor kırmak için ve bunu toro rossoyla bile başarıyo sezonun en hızlı aracıyla değil 2008 sezonun en kötü araçlarından bi tanesiyle ne zaman anlicaksınız o harika bi yetenek e altında iyi bi araç oluncada kimse yanına yaklaşamıyo…

  2.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    bu meşrubatçıları rekabetçi araçların olduğu bir yarışta görmek istiyorum açıkcası.
    yoksa bu hareketlerin hepsi tribine oynayan hareketler

    yolu göremediğini idda eden düzenbaz bir çaylak pilotdan bahsediliyor sanırım.

    gerçek sebebini herkes biliyor ya ayrı konu.

  3. vettel yada Rb ile ne sorunun var bilmiyorum ama şuanda senin deyiminle webbere yapılanların aynısı ferraride massaya yapılıyor(senin deyiminle)

  4. Burada aşınmış sert lastik faktörünü de hesaba katmak lazım.

  5. http://www.formula1.com/results/season/2011/863/6939/fastest_laps.html burda çoğu en hızlı turlarını son 5 turda atmış hatta button da son turda atmış. bence bu sefer %80 pist %10 lastik ve %5 pilotla alakalı. oranlar biraz abartı olmuş olabilir ama böyle.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kimi rai de çokça yapardı bunu, genelde kazanamadıgı yarışlarda bile ne yapar eder sıralama formatında bi tur atar fastest lap ile noktayı koyardı, tekrar dönse de kaldığı yerden devam etse….

  7. bence bu son turda fastest lap atma olayı gayet normal bir olay
    eger pilot son turda garantici davranmazsa yani herzamanki sürüşünü sergilerse yariş çizgisinde giderse herzamanki noktada fren yaparsa, yakıt miktarı azaldıgı için son turda en iyi turunu yapar
    mesela button da son turda kendisinin en hızılı turunu attı hatta şimdi baktım sutil diresta ve kovalianen de atmiş önlerinde yakalayacak kimse olmamasına ragmen

  8. Enteresan bir durum kers i kapatıp motor modlarını düşürdük,buna rağmen mi en hızlı turu attı ben bu F1 den bir şey anlamıyorum,üç büyük takımdan motoru en güçsüz olan en hızlı turu bütün bunlara rağmen yapıyorsa ben anlamıyorum gerçekten…

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 Kanada 66.tur vettelin telsiz konuşması:"En hızlı tur kimde????"

    Buradan da anlaşılacağı üzere bu çocuk tamamen gözünü hırs bürümüş bir şekilde istatistiklere oynamaktadır.Korede yaptı pişmanım aptalcaydı dedi şimdi yine yaptı.Geçmişte de yapmıştı gelecekte de yapacak.Farklı olmayı seviyor , objektiflerin ilgi odağı olmayı seviyor.Whitmarsh vettelin sevinç çığlıklarında telsizi kapattığını söylediğinden beri vettel daha fazla yesss diye bağırmaya başladı.Antrenmanlarda bile show var.Cuma günleri ortada görünmeyip cumartesi günleri ortaya çıkmalar.Kanada 1.antrenmanlarında şampiyonlar duvarına bilerek çarpıp aklınca adını buraya çarpmış olan şampiyonların yanına yazdırmalar falan..Daha uzar gider.Tabi burada en büyük etken takımın istekleri ve açık desteğidir.Hornerin ;"Seb etrafında takım kuruyoruz Mark ise sonbaharını yaşıyor" cümlesinden beri Webber yarış kazanamıyor.Vettel RB takımının kimliğine uygun bir sürücüdür.Takım vettelin istediği ortamı sağlamıştır.Kazaya meydan verebilecek tüm unsurlar ortadan kaldırılmıştır.Herkesten hızlı bir araç verip webberide saf dışı ederek gerekli ortamı sağlamışlardır.Vettelden verim almanın yolunu öğrenmişlerdir.Hızlı araçla uzayıp gidecek ve, ne diğerleriyle ne de takım arkadaşıyla pistte muhattap olmayacaktı.Artistlik ve show, aslında bir nevi sonradan görme diye tabir ettiğimiz bir hava var takımda.Markonun , hornerin ve diğerlerinin konuşmaları hep bu yönde.Vettel kameralar önünde Ferrari aracının içine burnunu sokuyor ve inceliyor , RB mekanikerleri ise araçlarının etrafında etten duvar örüyor.Sürekli bir sataşma laf atma veya saldırma modundalar.Bütçe konusu gündeme gelir , Redbull hemen savunma modunda.EBD yasağı gündeme gelir Redbull yine sahnede.Araçları kaza yapar orası burası görünür etkiye tepki olur.Herşeyden olumsuz bir sonuç çıkarabiliyorlar.Ön kanatlarının bir parçası monzada kaybolunca elleri ayaklarına dolandı.Çinde buttonu pit alanlarında gördüklerinde de telaşa kapılıp bir sürü laf konuşmuşlardı.

    Webberin gerçek sorununun bu yıl ki lastikler olduğunu söylemeden önce webberin geçen yıl macaristandan beri yarış kazanamadığını da hatırlamak gerekmez mi? Son kazandığı yarış 2010 macaristan ve webber şampiyona lideriydi….Geçen yıl son 7 yarışta webber kazanamadı.Acaba pirelli lastikleri macaristandan sonra mı kullanılmaya başladı.:):)

  10. 1:24.178 Vettel'in Q3 turu. Aynı zamanda sıralama turlarının en hızlısı. 1:27.249 ise yarışta Vettel'in en hızlı turu. Aynı zamanda Buddh pistinin resmi tur rekoru.

  11. Deldikleri bir yasak var ise onu böyle alanen söyleyeceklerini zannetmiyorum.

  12. "…bütün motor modlarını düşürdük; KERS'i kapattık."

    Bu çift taraflı telemetri değil mi? Çift taraflı telemetri yasak değil mi?

    O zaman kimse Vettel-Webber kıyaslaması yapmamalı.

  13. eylenmek? or eğlenmek?

  14. Horner, Sebastian Vettel'in yarışın sonlarında en hızlı tur zamanını elde etmek için zorlamasından hoşlanmadıklarını ama Alman pilota, bunu başarmak için çok fazla risk almayacağı konusunda güvendiklerini söyledi.

    Kendi cevaplarını kendileri vermiş. Adam kendine ve aracına güveniyorsa neden yapamasın ki? Zaten yakıt azalmış, araç hafiflemiş. Eminim o son iki hızlı turunda sıralama turu performansı bile vermemiştir.

  15. adam gidiyor beyler yapıcak bişey yok

  16. Dostum atalarımızın bir sözü vardır Taşıma su ile değirmen dönmez ne kadar doğru bir söz demi. Adam üç yarış kala şampiyonluğunu ilan etmiş ve etmeden önce hiç bir riske girmeden sessiz sedasız önlerde eylenerek kasmadan gitmiş ve şampiyon olmuş omuzundaki yükleri atmış. Şimdide kaybedecek hiç bir şeyi olmadığı için çılgınca zorluyor ben olsam bende öyle yaparım sonun da vah tüh demekten iyidir demi ?

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    iyi hoş belirtiyorsunda Horner ama yinede bir şekilde gurur duymalısınız,
    çünkü Vettel Senna'nın rekorunu tarihe gömmekle kalmayıp eline geçirmesini bildi,
    yani kariyerinde ilk grand slamini yaptı ve rekoruda ele geçirdi,

    Youngest driver to score a grand chelem (pole position, win, fastest lap, and led every lap) 2011 Indian Grand Prix (aged 24 years, 119 days)
    eski rekor Senna'ya aitti ve 25 yaş 3xx falandı ysnlış hatırlamıyorsam

  18. Yani diyor ki daha hızlı gidebilirdik ama Rakip olmadığı için gerek yoktu demeye getirmiş :))

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Nebuchadnezzar 22 saat 15 dakika önce 0
    Podyuma tebrikler.
    Vettelin gözü dönmüş artık bu saatten sonra yavaşlama gaz kesme veya yol verme gibi durumlar sözkonusu değil.Webbere yardım edebileceği konusuna inanmak mümkün değil.Çok büyük bir hırsa kapılmış.Daha bir önceki yarışta son turda fastest lap yapmış ve sonrasında pişman olup bunu aptalca olarak nitelemişti.Şimdi yine aynı.Bu adam istatistikleri önemsemez gibi duruyor ama aklı fikri şumi yi geçmekte.Ya da 2012 de bu kadar dominant bir aracının olmayacağını anlamış ve bu sene ne yaparsam kardır mantığını gütmektedir.
    Button ise sessiz sedasız işi götürmekte ve sponsorları memnun etmektedir.Mclaren takımını maddi ve manevi zararlardan kurtarıp geminin kaptanı olmaya başlamıştır.
    Alonso ise elindeki araçla maximumu çıkarmaya devam ediyor.Tebrikler.Özellikle sert lastik performansı için tebrikler.Tur bindirdiği adamı bile aynasından iki defa kontrol eden bir pilot..3.en hızlı araç birkez daha podyumda.
    Massayada yazık oldu.Güzel puanlar çıkaracaktık.
    Cevap ver Beğen Beğenme
    7
    Uygunsuz yorum bildirimi

    Yarıştan sonraki yorumumda buna değinmiştim.Tekrar aynını yazmak istemedim ve kopyaladım.

  20. Bunu elde etmek için elimizden geleni yaptık; bütün motor modlarını düşürdük; KERS'i kapattık. Başka yapabileceğimiz bir şey yoktu"

    yok daha neler horner buna rağmen adam fast lap yaptı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir