Ferrari-Rosberg Söylentileri Alevleniyor

yazar:

kategori:

Bir kaynağın Express Gazetesi’ne yaptığı “Rosberg Ferrari’yi düşünüyor” açıklaması, söylentilerin fitilini yine ateşledi.

Rosberg’in 2012 için Mercedes ile anlaşması bulunuyor. Bu durum, Massa ve Ferrari arasında da aynı şekilde.

Ama Bild Gazetesi’nin haberine göre Rosberg, “belli şartlar altında” anlaşmayı feshedebilecek hakka sahip.

Hindistan GP’nin ardından açıklamasında Rosberg’in, pit stratejisi ile takım arkadaşı Michael Schumacher’in gerisine düştüğü için küçük bir sitemi varmış gibiydi.

Öte yandan Express Gazetesi, Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’nun, Massa’nın Hindistan’daki performansını beğenmediğini öne sürdü.

Bir başka kaynak ise “Hindistan öncesindeki hafta Nico, Maranello’daydı. Ferrari onu istiyor” dedi.

Gelecek sene Mercedes ile olup olmadığı sorusuna Rosberg “Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Uzun vadeli bir işbirliği üzerine görüşüyoruz” demişti

Bu görüşmelerin ilk bakışta Mercedes ile olduğu düşünülüyor ama aslında Ferrari ile olabileceği akıllara geliyor. 

Eski takım patronlarından Eddie Jordan, Massa’nın artık endişelenmesi gerektiğine inanıyor.

Jordan: “Dikkatli olmalı. Çünkü dışarıda birçok yetenek var.”

“Anlaşması olabilir ama Formula 1’de asla kendinizden emin olamazsınız”


Yorumlar

  1. şumi 3 yıllığına f1 e dönmüş bir pilot bilemedin 4 yıl takımlar ileriye yatırım yapar 1 veya 2 yıl daha faydalanacağı pilotla ilgilenmezler cevabını bildiğin sorularla piyasa yapmana gerek yok ama neticede ister 1 yıllığına ister 3 yıllığına gelsin şumi eşittir alonso hamilton button vettel artı bir şampiyonluk daha bunların 3 ünün toplam şampiyonluğundan bir fazla dünya şampiyonu olmuş rosbergin esemasi okunmaz önce bir yarışta birinci olsun sora dünya şampiyonu olsun sora bunu 7 kere yapsın bu arada sende bu gece rüyaya yat çünkü anca rüyanda görürsün güzel bi seraptı der uyanırsın veya

  2. rosberg gitmek istiyorsa yürüsün gitsin şu yaşına kadar bi başarısı yok bana göre. mgpye de sutil mi gelir di resta mı gelir bilemem ama gitmek istiyorsa gitsin.Belki orada kazanır

  3. Aracı pilotların geri bildirimine göre ayarlıyorlar senin gibi bebeler bilmez bunu yürü git be Rosbergle çift olun siz çok seviyorsun zaten

  4. kemakinen35  avatarı

    renaultda alaonso ve trulli varken trulli resmen tek tur caanavariydi ama yarislarda alaonso canavardi.fark yarista oluyor tabii altinda redbullun vars abunada gerek yok pole pozisyonunu kap gerisini araba halletsin……

  5. kemakinen35  avatarı

    hangi mantik rosbergi 43 yasindaki bir insanla kiyaslama hatasinda bulunur ? gercekten bu rosbergin durumu "genc semih"e döndü.evet sayin seyirciler genc semih oyuna giriyor……….. bence rosbergin bu hamlesinde schuminin performansinin payi var.birazda takimin schumacherin etrafinda toplaniyor olmasi onu rahatsiz etmis olabilir yada mercedesten bir halt olmayacak diyede düsünmüs olabilir.birde popülerlik problemi var .bügün her almana sorsaniz rosberg kim schumacher kim diye rosberg´in bir bira markasi schumacherin formula 1 markasi oldugunu söylerler.

  6. alkol ve yan etkileri 🙂

  7. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    ''ROSBERG FERRARİYE GELSİN ROSBERGİN ZATEN ÇİZİLMİŞ OLAN KARİZMA HEPTEN GİDER''
    Bunu yazmak istedin herhalde 🙂

    Yada ''Bir çok pilotun karizmasını çizdi sırada ki Rosberg'' gibi Sevgili Forzacı McLarenci Buttoncı kardeşim :))

  8. bu alonso, rai değil. raiyi postaladığımızdan kalan kınalar duruyo. lazım olmaz ama verririm sana 😉

  9. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Çizilmiş?

  10. ROSBERG FERRARİYE GELSİN ALONSONUN ZATEN ÇİZİLMİŞ OLAN KARİZMA HEPTEN GİDER

  11. asıl size kapak olmuş jet man sözlerinde haklı rosberg hızlı ve kontröllü vetelin spa kazası gibi çocuıkca kazası yok sebden bin kat daha iyi ayrıca fewrraride alonsoyuda yener

  12.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Rekabetçi bir otomobil ve Fernando-Nico ikilisi bizi uçurur. Yada 2007'dekiler bizim başımıza gelir. Fernando konusunda emin değilim. Nico standart bir ikinci pilottan çok daha yetenekli. Bu durumu kabul etmez.

  13. mühendisler de kafalarına göre tasarlıyor zaten araçları değil mi ?. ama yok, mesela son yarışta newey çıktı sürdü, baktı hmmm şu ön tarafta birazcık denge sorunu var rb7 yi tasarlarken ön tarafta daha iyi yol tutuşu olsun da ona göre yapayım yeni aracı. belki tutar!

    boş boş, körü körüne bir pilot destekliyorsun, sen bile bilmiyorsun ne diye desteklediğini!

  14. Bu adam da kazanmak istiyor artık.Eksiği olan tek şey rekabetçi bir araç.2012 de Fernando ya karşı izlemek çok güzel olurdu açıkçası.Ama o koltukta kesinlikle Perez oturacak.2012 olmasa da 2013 te.

  15. rosberg mercedeste şu an kesinlikle 2. pilot .. bu yarıştada gördük. bu konuda haklı .. fakat ferrariye giderse 2. pilotluk yine devam eder .. ordada takım patronu alonso tabiki ..

  16. evet gelecek sezonun arabalarını yapıyorlar.nede olsa mühendis adamlar o nedenle sürmek ikinci planda onlar için ne kadar komik ya :)))

  17. Jetman'a iyi kapak olmuş yorumlar 😀

  18.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    ''Rosberg iyi bir sürücü olabilir, ama kesinlikle tatmin edici degil bana göre. Ha Massa yerine uygun bir pilot mu evet. Alonsoya yardımcı olur. Alonsoyla başa çıkacağını düşünen varsa hayal görüyor demektir. Eger Ferrari'ye geçiyor ise, bunu düşünüyor ise, 2. pilot sıfatınıda kabul etmiş demektir. Alonso şuan griddeki en iyi pilot, ona meydan okuyor ise, hodri meydan görelim bakalım 🙂 ''

    aynı şekilde düşünüyorum elinize sağlık.

  19. Sımdıden Soleyeyim yakında sole haberler cıkabılır ferrarı derken herkes ben farklı bır sey solıyeyım yabancı formula1 sıte forumlarının bırınde gormustum ısmını unuttum yoksa yazardım ordada konusuyorlardı. " Eger ki kubica bu sene donemeyecek bır durumu oldugu anlasılırsa Renault'a transfer soylentılerıde ayyuka cıkacaktır." Bana gore mantıklı ama suda varkı Herkesi gercekten yanıltabılır. ferrarıye gıtme durumuda olabılır belkı ama Rosberg sımdıden kendı ıcerısındede dusunuyor olabılır 2.pılot olmam konularını basadebılırmıyım dıye bır cok seyı dusunup gercekten ıyı karar vermesı gerek kım nereye gıderse hayırlısı olsun herkes ıcın pılotlar degısır ama takımlar aynen kalır. yıne bır konuda rosbergın endısesı de kendısı ferrarıye gectıgınde mercedes gp nın busene o buyuk patlamayı yaratabılıcek bır arac urettıgınde ugruyacagı husran olabılır. Mercedes ıse rosberg ayrılırsa dırek dusunebılıcegı kısıler D.Resta-A.Sutil-K.Raikonnen olacaktır… Tabıkı bunlar varsayımlar dıyebılırız. ama rosbergın yada bır baska pılotun,pılotluguna yada nasıl olduguna gondermek yapmak yerıne farklı bır acıdan da yaklasım ıcınde bulunmak ıstedım… herkese tesekkurler ve saygılar (F1'ı sevelım – F1'Sevdırelım – F1'e Saygılı olalım)

  20. Schumacher- avatarı

    Alonso ile Schumacher gelecek sezona hazırlanıyor bencede bıraksınlar bu sezonu…

  21. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Alonso sezonu çokdan bitirmiş Raquelide aldatmış galiba öyle birşeyler dönüyor ortalarda öpüşürken mi yakalnmış n'olmuş. Var mı bilgisi olan ahah :))

  22. Schumacher- avatarı

    Rosberg Ferrari takımına giderse Massa'dan çok daha yararlı olacağına inanıyorum ama bu Schumacher ile kıyaslamaya yetecek birşey değil.

    Neden konuşursunki ?

    —Schumacher—
    7 şampiyonluk 91 galibiyet 68 pol pozisyonu 76 en hızlı tur 154 podyum 1511 puan
    —Rosberg—
    0 şampiyonluk 0 galibiyet 0 pol pozisyonu 2 en hızlı tur 5 podyum 292.5 puan

    Schumacher Rosberg yaşındayken 2 şampiyonluğu vardı…
    Schumacher nasılmı aldı o 2 şampiyonluğu ? İlk girdiği zaman yeteneğiyle herkesin dikkatini çekti hatta ozamanın en iyi pilotlarından Senna ile karşılaştırılıyordu çaylak zamanında şampiyonlukları almazdan önce. Sonra ne oldu ? Takımı değiştirdi gelişti şampiyonluklar aldı nasıl mı geçti o takıma ? Dikkatlerini çekti ve yeteneğini konuşturdu.
    Sonra Ferrari ye geldi en berbat dönemlerinden Ferrari takımını yeniden çevresinde inşaa ederek yine yeteneğiyle aldı şampiyonlukları.

    Herkes derki Schumacher 2002-2004 de elini kolunu sallayarak şampiyon oldu hayır efendim öyle değil işte o adam okadar emek verip sabır edip aracı geliştirsin şampiyonluk alsın sonrada 3-5 kendini bilmez elini kolunu sallayarak aldı desin.

    Yaş maş bahane değil arkadaş adam hala eski Schumacher yaş bence hiç etkilemiyor sadece daha olgun kararlar almasını sağlıyor bugün yarış hızında Rosberg' gibi genç bir pilottan hızlı gidiyorsa ben o adamın yaşına başına bakmam.

    Uzun lafın kısası Rosberg Alonso-Hamilton-Raikkonen-Schumacher gibi kumaşı üst düzey kalitede olan bir pilot değil ama yinede iyi pilottur.
    Abarttığınız kadar iyi ise neden onca sene Williams takımında kaldı ? Neden daha iyi takımlar antlaşma teklif etmedi ? NEDENNNN ?????????

  23. arkadaşlar lütfen herkes jetman a haklısın desin lütfen yoksa bu işin önünü alamıcaz 43 yaşında ki Schumacher le rosberg in transfer durumunu kıyaslıyo akıl var mantık var schumi nin bu saatten sonra bir yere gitmeyeceğini bilmeyeni padoğa almazlar schumi zaten Ross Brawn olduğu için o takıma gitti o yüzden jetman ı da sevindirelim oda mutlu olsun herkes haklısın desin lütfen

  24. ne o kumandan ölüm korkusu mu? :)))
    santanderin sponsor desteği kimi yi o an için(% bin pişmanlar ya) yollamaya yetti ama artık bundan sonra ferrari takmıyor demektir bu çocuk gelirse ferrariye…
    go alonso go:)
    kınalar hazır:))))

  25. Bende sana çok basit bir cevap yazayım o zaman. Yaşın kaç'tır bilmiyorum ama, Şu an Ferrari'yi FERRARI yapan adamlar misyonlarını tamamlayıp oradan gitmişlerdir.(R.Brawn-J.Todt-M.Schumacher vs)

    Onlardan sonra yerlerine gelen adamların hepsi o PASTA'nın kalan kısımlarını yiyorlar.

    Flashforward yapalım 20 yıl sonra'ya gidelim, (yıl 01.11.2032).
    yaa 01.11.2011'de alman bir pilot vardı hani Ferrari istemişti hatırladın mı ? çok istiyorlardı hani! kim ki acaba :s hatırlayamadım:s? Kazandığı bir yarış var mı ? F1 dat kom'dan bakayım inceliyeyim nasıldır felan hıh ? şeyy hımmm hiç yarış kazanmamıştı 🙁 ama iyi bir aracı olsaydı kazanırdı yaa!-

    Şimdi ne yapıyor o senin çok övdüğün pilot ? şuan RTL'de niki lauda öldükten sonra onun yerine yarış yorumluyor.

  26. Soru, yanıt verilmeye tenezzül edilmeyecek kadar saçma. Bu muhabbetleri; ''Rosberg şu kadar kilo, Schumi kaç kilo ?'' yavaş yavaş buraya kadarda getirmeni bekliyorum artık. Sırada o olabilir.

  27. çok basit bir soru soruyorum
    rosberg le ilgilenen takımlar varmı schumi ile ilgilenen takımlar varmı (mgp den başka yani schumii den başka reklamdan başka evet ciddiyim)).hadi yazın ilgileniyormu örneğin ferrari schumi ile !
    peki schumi nin mgp ye gelmesi reklam mı buyrun

  28. yanlis anlasilma olmasin schumi lafi gecmedi yukarda! demek istedigim seninkinden farkli degil, eline iyi bir arac gecmedigi halde cok iyi isler basarmis bir pilot, hamilton gibi gecisler yapmamis olabilir ama bana kalirsa button gibi sakin ve sonuca oynayan bir pilot

  29. Rosberg 2012 yılı için ferrariye geçerse bu çok radikal bir karar olur ki aynı zamanda şu demektir. alonso artık eşit statüde yarışacaktır. rosberg ile güzel bir mücadeleye girerler. rosberg her ne kadar 42 yaşında olsada f1 e 3 yıl ara vermiş ve bu arada emekli hayatı yaşamış olsada böyle bir michael "the red baron" schumacher i geçmiştir. şumiyi geçen bir rosberg alonsoyu nba tabiriyle süpürür bence…

  30. schumacher le niye karsilastirdin ben onu anlamadim? madem bu konuya girdin bunuda soyliyeyim rosberg su anda schumi den daha fazla puan toplamis durumda

  31. Tolga Soydan avatarı

    ferrariye gtsede kimide williams yerine mercedese gitse 😀

  32. Yorum Kontrol  avatarı
    Yorum Kontrol

    Arkadaşlar lütfen kırıcı olmayalım.

  33. Ruh hastasımısın sen?İnsan gibi yorum yap benim yazımın altına senin karşında 40 yıllık ahbabın yok laçkamısın?Birilerinin dümdüz gitmesini bu kadar çok mu istiyosun yoksa?

  34. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    L. di caprio'ya benzeyen rosberge ne lakab takacan merak ediyorum :). sucu mahir bir lakab değil bir pilot hani şu mercedes aracıya komedi sürüşler yapan sürekli pist dışına çıkan adam demekki bu adam ferrari sayesinde şampiyon olmuş 🙂

    ne olur bana kıl olma aga 🙂

  35. rosberg bu sene massadan atak yiyen tek pilottur herhalde:)

  36. Rosberg iyi bir sürücü olabilir, ama kesinlikle tatmin edici degil bana göre. Ha Massa yerine uygun bir pilot mu evet. Alonsoya yardımcı olur. Alonsoyla başa çıkacağını düşünen varsa hayal görüyor demektir. Eger Ferrari'ye geçiyor ise, bunu düşünüyor ise, 2. pilot sıfatınıda kabul etmiş demektir. Alonso şuan griddeki en iyi pilot, ona meydan okuyor ise, hodri meydan görelim bakalım 🙂

  37. ya siz nie scmi ile nicoyu kıyaslıyosunuz ki:) scmi 7 şampıyon olmuş bi pilot rosberg genç bi pilot rosberg hakkında kesin yorum yapamayız o ne hamilton gibi direkt büyük bi takıma geldi nede vettel gibi sezonu domine eden bi redbula şimdi bana italyadaki galibiyetini örnek vereceksiniz 2008 deki yağmur altında kimsenin tam performansını göremezsiniz nico williams da kötü sezonlar geçirdi nica doğrudürüst bi araç gördü mü? hyr rosbergin ben şuanki ferrari gibi bi araçla performansını görmek isterim o zaman kesin bi kanıya varabiliriz scmi tecrübesi ile bu kadar sezon içinde ilerliyo ama niconun daha tecrübe kazanması lazım bu iki adamı kıyaslamayın scmi bambaşka bi yerde nico bambaşka bi yerde scmi ile aynı takımda olabilir ama aynı tecrübe zeka ve istikrara sahip değil mercedesin yapması gereken bence şu scmi ile takımı geliştirip rosbergi ön plana çıkarmak olmalıdır scmiyi bilen biliyo ztn adam ispatlıyacağı herşeyi ispatlamış ama niconun diğerleriyle başedebilecek kuvveti var daha doğrusu niconun başarıya scmiden daha çok ihtiyacı var
    gerçekten nico yetenekli ama bunu gösterebilecek bi araç hiçbizaman ii bi araç geçmedi eline bekleyip görmemiz lazım bence

  38. ya siz nie scmi ile nicoyu kıyaslıyosunuz ki:) scmi 7 şampıyon olmuş bi pilot rosberg genç bi pilot rosberg hakkında kesin yorum yapamayız o ne hamilton gibi direkt büyük bi takıma geldi nede vettel gibi sezonu domine eden bi redbula şimdi bana italyadaki galibiyetini örnek vereceksiniz 2008 deki yağmur altında kimsenin tam performansını göremezsiniz nico williams da kötü sezonlar geçirdi nica doğrudürüst bi araç gördü mü? hyr rosbergin ben şuanki ferrari gibi bi araçla performansını görmek isterim o zaman kesin bi kanıya varabiliriz scmi tecrübesi ile bu kadar sezon içinde ilerliyo ama niconun daha tecrübe kazanması lazım bu iki adamı kıyaslamayın scmi bambaşka bi yerde nico bambaşka bi yerde scmi ile aynı takımda olabilir ama aynı tecrübe zeka ve istikrara sahip değil mercedesin yapması gereken bence şu scmi ile takımı geliştirip rosbergi ön plana çıkarmak olmalıdır scmiyi bilen biliyo ztn adam ispatlıyacağı herşeyi ispatlamış ama niconun diğerleriyle başedebilecek kuvveti var daha doğrusu niconun başarıya scmiden daha çok ihtiyacı var
    gerçekten nico yetenekli ama bunu gösterebilecek bi araç hiçbizaman ii bi araç geçmedi eline bekleyip görmemiz lazım bence

  39. ya siz nie scmi ile nicoyu kıyaslıyosunuz ki:) scmi 7 şampıyon olmuş bi pilot rosberg genç bi pilot rosberg hakkında kesin yorum yapamayız o ne hamilton gibi direkt büyük bi takıma geldi nede vettel gibi sezonu domine eden bi redbula şimdi bana italyadaki galibiyetini örnek vereceksiniz 2008 deki yağmur altında kimsenin tam performansını göremezsiniz nico williams da kötü sezonlar geçirdi nica doğrudürüst bi araç gördü mü? hyr rosbergin ben şuanki ferrari gibi bi araçla performansını görmek isterim o zaman kesin bi kanıya varabiliriz scmi tecrübesi ile bu kadar sezon içinde ilerliyo ama niconun daha tecrübe kazanması lazım bu iki adamı kıyaslamayın scmi bambaşka bi yerde nico bambaşka bi yerde scmi ile aynı takımda olabilir ama aynı tecrübe zeka ve istikrara sahip değil mercedesin yapması gereken bence şu scmi ile takımı geliştirip rosbergi ön plana çıkarmak olmalıdır scmiyi bilen biliyo ztn adam ispatlıyacağı herşeyi ispatlamış ama niconun diğerleriyle başedebilecek kuvveti var daha doğrusu niconun başarıya scmiden daha çok ihtiyacı var
    gerçekten nico yetenekli ama bunu gösterebilecek bi araç hiçbizaman ii bi araç geçmedi eline bekleyip görmemiz lazım bence

  40. ya siz nie scmi ile nicoyu kıyaslıyosunuz ki:) scmi 7 şampıyon olmuş bi pilot rosberg genç bi pilot rosberg hakkında kesin yorum yapamayız o ne hamilton gibi direkt büyük bi takıma geldi nede vettel gibi sezonu domine eden bi redbula şimdi bana italyadaki galibiyetini örnek vereceksiniz 2008 deki yağmur altında kimsenin tam performansını göremezsiniz nico williams da kötü sezonlar geçirdi nica doğrudürüst bi araç gördü mü? hyr rosbergin ben şuanki ferrari gibi bi araçla performansını görmek isterim o zaman kesin bi kanıya varabiliriz scmi tecrübesi ile bu kadar sezon içinde ilerliyo ama niconun daha tecrübe kazanması lazım bu iki adamı kıyaslamayın scmi bambaşka bi yerde nico bambaşka bi yerde scmi ile aynı takımda olabilir ama aynı tecrübe zeka ve istikrara sahip değil mercedesin yapması gereken bence şu scmi ile takımı geliştirip rosbergi ön plana çıkarmak olmalıdır scmiyi bilen biliyo ztn adam ispatlıyacağı herşeyi ispatlamış ama niconun diğerleriyle başedebilecek kuvveti var daha doğrusu niconun başarıya scmiden daha çok ihtiyacı var
    gerçekten nico yetenekli ama bunu gösterebilecek bi araç hiçbizaman ii bi araç geçmedi eline bekleyip görmemiz lazım bence

  41. ya siz nie scmi ile nicoyu kıyaslıyosunuz ki:) scmi 7 şampıyon olmuş bi pilot rosberg genç bi pilot rosberg hakkında kesin yorum yapamayız o ne hamilton gibi direkt büyük bi takıma geldi nede vettel gibi sezonu domine eden bi redbula şimdi bana italyadaki galibiyetini örnek vereceksiniz 2008 deki yağmur altında kimsenin tam performansını göremezsiniz nico williams da kötü sezonlar geçirdi nica doğrudürüst bi araç gördü mü? hyr rosbergin ben şuanki ferrari gibi bi araçla performansını görmek isterim o zaman kesin bi kanıya varabiliriz scmi tecrübesi ile bu kadar sezon içinde ilerliyo ama niconun daha tecrübe kazanması lazım bu iki adamı kıyaslamayın scmi bambaşka bi yerde nico bambaşka bi yerde scmi ile aynı takımda olabilir ama aynı tecrübe zeka ve istikrara sahip değil mercedesin yapması gereken bence şu scmi ile takımı geliştirip rosbergi ön plana çıkarmak olmalıdır scmiyi bilen biliyo ztn adam ispatlıyacağı herşeyi ispatlamış ama niconun diğerleriyle başedebilecek kuvveti var daha doğrusu niconun başarıya scmiden daha çok ihtiyacı var
    gerçekten nico yetenekli ama bunu gösterebilecek bi araç hiçbizaman ii bi araç geçmedi eline bekleyip görmemiz lazım bence

  42. :)))) ilk 10 da mı? peki mgp ilk 10 un dısındamı ki öve öve bunu anlatıyorsun bak ben anlatayım sana
    startlarda en fazla yer kazanan michael schumacher gene yarıs içerisinde en fazla geçis yapan pilotların içinde michael schumacher in görürsün baskasını değil rosberg bu berbat startlarıyla ancak geçilme rekoru kırar.

  43. iyide rosberg savunma yapmayı bilmiyorki dikkat et özellikle bu sene ferrari ve mclaren a karsı savunma anlamında o kadar komik hatalar yaptıki frenajı kaçırdı v.s hep kendi hatasıyla geçildi.

  44. puan göreceli bir kavram geçen sene olsa belki sana hak verirdim ancak ondada bu sene kafa kafaya lar.sunu iyi biliyorum bir pilotu topladığı puan lar için büyük takıma transfer etmezler sahip olduğu yeteneğe ve yarış içerisindeki yaptıklarına göre transfer ederler bunu unutma öyle olsaydı geçen sene su anki topladığı puanın 2 katını toplayan rosbergi sezon sonunda 50 kere transfer ederlerdi.

  45. önündeki araçlar iyi ok schumi sorun yasamayan aracı iyi durumda massa nın önünde yarıs bitirdi hemde kaç tur arkasında tutarak yanına sokmayarak ya rosberg bu iyi dediğin takımlardan normal şartlarda sorun yaşamadıklarında hangisinin önünde yarış bitirdi hertürlü geçiliyor kafasına vur ekmeği al.

  46. schumacher için arkadan baslamanın ne si sorun olabilirki son sıradan gelip bu rosberg i geçmedimi efsane rosbergin ne kadar arkasına koysan daha ilk turda yakasına yapışıyor schuminin pist üzerinde rosbergi gectiği bir çok yarıs oldu ama ya rosberg in hep ikinci sınıf pilot sürüsü startları berbat yarısta tek bir olumlu hareketi yok agresif değil heidfeld in kopyası istikrarlı bir ikinci pilot daha sayayımmı.

  47. Efsane____26 avatarı

    senin mclarenin iyi sanki de rbr yi geçti de konuşuyosun
    0 dan başlayan bi takımdan farkı yok MGP nin
    bu kadar kısa sürede bu kadar yol alması bile zamanla daha çok iyi iş yapacagına işaret..
    Şu at gözlüklerini çıkar artık..
    Senin takımın iyi de hamiltonun son yarışını gördük :DD
    3-5 tur daha olsa rbr den tur yiyecekti 😀
    Senin begenmediğin MSC nin 7 şampiyonluğu var
    ona McLaren ver gene şampiyon olur 8. şampiyonluğunu ilan eder
    Bu araçla ancak bu kadar…Bu bile 0 dan başlayan bir takım için en iyisi sayılır

  48. Efsane____26 avatarı

    Keşke öle birşey olsa 😀 ama nerdeee :S
    ama bu dediklerimin 2012 de gerçekleşeceğini göreceksin.
    Bekleyelim ve Görelim

  49. rosberg su anda harcaniyor bence, kendisi yaris kazanmadan en fazla tur lider gitme ve yine en fazla puan toplama rekorlarinda ilk 10da, ferrari onun icin bir donum noktasi olabilir.

  50. rosbergin bu sene akılda kalan bir yarışını hatırlamıyorum, tek turlarda iyi fakat kimse tek turda iyi diye seni takımına almaz.. haa ferrari alacaksa da 2. pilot pozisyonunda alır ki son 2 yıldır massa dan pistteki hemen hemen her pilot daha fazla katkı verir zaten o yüzden ferrari içinde daha makul bir seçim olur. jetman dostumun kurduğu hayali kurulabilir buluyorum ancak gerçek hayatla ve gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayacağını biliyorum nerden mi biliyorum? sevgili rosbergin yarış performansı malesef çok ama çok kötü, ya da iyimser olayım seni de kırmamak için michael in yarış performansı çok ama çok iyi;)

  51. bir Ferrari fanı olarak Rosberg kalitesinde ve şahsiyetinde bir pilotu kırmızılar içinde görmek istemiyorum

  52. rosberg'e kotu demiyorum ancak ecnebilerde bir kelime vardir. cuk oturuyor: "overrated"

  53. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Jetman2 Arkadaşım Git Googleye Michael Schumacher Yaz Bakalım..

  54. Rosberg, Schuminin yükselen grafiğinin yanı sıra, araç üzerindeki etkinliğinin artmasından ve takımı etrafında toplamasından rahatsız olmuş belliki.
    Küçük bir çocuk gibi hemen ağlamaya başlıyor ve olur olmaz şikayetlerde bulunuyor.
    Eğer erken pite alındığını veya stratejinin yanlış olduğunu düşünüyosan kendin otoriteni koyup kendin strateji belirleseydin!!
    Schumi, nico 2. pite girmeden 6 tur öncesinden tempoyu artırdı zaten. ben canlı zamanlarıa bakarak izledim yarışı.
    Hatta lewise mgp sert lastiklerle sorun yaşayacaklar mesajını verdikleri sırada schumi o turda farkı mclarenede açmıştı.
    Nico 2. pite büyük ihtimalle lastikleri bitmeye başladığı için çağrıldı. Eğer inat edip almasalardı pist üzerinde atak yiyecekti.
    Nico bariz birşekilde 2. pilot muamelesi göreceğini anladı ve kıvırtmaya başladı, takımın ve basının ilgisinin üzerinde olmasını istiyor. 2. pilıot olmamak için elindeki bütün kozları oynayacak yavaş yavaş ancak anlamsız bir çabalama bence.
    eğer ferrari bu çocukla ilgileniyorsa hemen gitsin. sanki orda birinci pilot yapacaklar 🙂
    massadan daha iyi bir performans göstereceğine eminim ama şampiyonluk mücadelesi bence veremez. Hele Alonso varken asla 🙂

  55. thrillercd thrillercd ye cevap olarak yazılmıştır. yanlış tarafa yazmışım

  56. yanlış ifade etmişim ben öyle düşünüyorum demem lazımdı
    ilk bölümde rosberg'in fark açması 2.bölümde ise schumi'nin fark kapatmasına dayanarak böyle söylemiştim kesin bir şey yok tabi
    hatta şimdi düşündüm de schumacher sıralamarda q1 de son anda yumuşakları kullanmıştı yani aynı sayıda yumuşak kullandılar aslında. Tabii belki schumi avantaj kaybetmemek için q1de kullandıgı lastigi q2de de kullanmış olabilir
    az önce de dedigim gibi emin olamayız sadece teori üretebilirz

  57. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    komik çocuksun anladıkda schumaerin gelip geçiği diyon sürekli geçtide ondanmı pilotlar şampiyonasında schumi rosbergin gerisinde 😀 şakacı çocuk

  58. Schumacher- avatarı

    Aynen öyle.
    Dediğim gibi geldiğinden beri yıldızı iyi parlasaydı iyi takımada giderdi takımlar iyi teklifler götürürdü yanlışsa yanlış deyin arkadaşlar…

  59. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Daha Öncede Demiştim Tek Turda Hızlı Olmak Yetmez.Kaç Yıldır Rosberg Tek Turda Çok İyi Yarışta O Performansı Yansıtamıyor..

  60. Schumacher- avatarı

    Rosberg'i severim istikrarlı pilot tek turda hızlı ama gerisi yok işte yok anlayın artık.
    Karşılaştırmak istemiyorum ama Schumacher-Alonso Rosberg'in yaşındayken şampiyonlukları vardı beni konuşturmayın.

    Ha Rosberg bugüne kadar hep orta sınıf araca bindi doğrudur ama kendini gösteren yeteneği yüksek pilotlarla hep genç yaşta iyi takımlara transfer edildi yetenekleri sayesinde …

  61. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Aynen Dostum 🙂

  62. 2. stintlerde rosberg sıralamada kullandıgı schumi ise 2. bolumde elendigi için daha temiz olan lastigi kullandı aslında

    Mercedesin böyle bir açıklama yaptığını duymadım. Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Belki temiz lastiği ilk bölümde kullandı.

  63. Eğer Rosberg ferrariye giderse Alonso için değişen birşey olmıyacağı kesin. Şimdiden Shumi'nin gerisinde ve ikinci pilot olmaya başlamıştı zaten. Hayırlı olsun diyelim 2.pilotluk:))

  64. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    7 Dünya Şampiyonu Olmuşum Herşeyi Kanıtlamışım Neyi Düşüneceğim ? Rosberg Gibi Bir Pİlottan Korkmakmı…

  65. ROSBERG Mİİ HANİ ŞU SCHUMACHER İN SON SIRADAN GELİP GEÇTİĞİ 11.SIRADAN GELİP GEÇTİĞİ HER YARIŞ ARKASINDAN GELİP GEÇTİĞİ ROSBERGMİ HANİ ŞU SCHUMİYE HER YARIŞ PAS PAS OLAN ROSBERG Mİ HANİ ŞU HER STARTTA EN İYİ İHTİMALLE YERİNİ KORUYAN GERİ KALANLARDA GERİ DÜSEN ROSBERG Mİ KAÇ SIRA KAZANMIŞ KAÇ ARAÇ GEÇMİS SU ANA KADAR BİR DE SCHUMACHER E BAKALIM HADİ HODRİ MEYDAN ROSBERG MERCEDES KULLANIYORDA SCHUMİ RBR Mİ KULLANIYOR HADİ YARIŞ TEMPOSUNDA ÖNÜNDEKİ ARAÇLAR İYİ DİYELİM YA STARTTA Bİ YER KAZAN BE KARDESİM O DA YOK TİN TİN TİN SCHUMACHER MASSA NIN FERRARİSİNİN ÖNÜNDE YARIS BİTİRDİ ROSBERG İN BİR TANE NORMAL YARIS TEMPOSUNDA ÜSSTTEKİ TAKIM PİLOTLARIN ÖNÜNDE YARIŞ BİTİRDİĞİ OLDUMU PAS PAS ROSBERG NE OLDU HE.

  66. dç.dr.kalpazan isme bay çak demle burda kimin düşünmesi gerektiğini sana söyleyim
    bence schumi nin düşünmesi lazım bir gün gelirde gerçekten rekabetci olursak sıralamalarda geride kaldığımdan öndeki büyük pilotları geçmem gerekecek oysa takım arkadaşım önlerden başlayacak o değilde geçebilirmiyim yada onlar bana diğerleri kadar rahat yol verirmi de vermezlerse vermesinler en fazla çarpışırız ayrıca beni geçemezler yol vermem gerekirse çarpışırım d:

  67. Lakap takmak marifetse bin tane lakapla çıkarım karşına çocukluğun alemi yok!Neyin iyi sonuç verip neyin vermeyeceğini kimse bilemez bakalım görelim dedik güzelce seviyeli bi yorum yaptık üslubumu bozdurma.Öyle lafla olmuyo.Nickin, böyle basit laf atmadan başka amacı olmayan üslübunu zaten açıklıyo.Böyle bi üslupla rosbergin arkasında duruyomuş gibi yapman hangi psikoloji ve hangi amaçla bu yazıyı yazdığını malesef ki kamufle etmiyor.En kıl olduğum adam tipisin sen ve senin gibiler.adam gibi yazılmış yorumların altına aynı üslupla yorum yaz ya da yok ben buyum benim tarzım bu diyosan birilerin yorumunun altına değil bağımsız bi şekilde yaz umarım yeterince açık olmuştur ifadem

  68. son yarişta bence rosbergin hakkı yeniyor ilk pitstoplara gelmeden önce rosberg farkı düzenli olarak 4sn civarına çekti pite girmeden önceki 6turu da schumi den daha iyiydi pit çıkışı ise fark 6sn çıktı dogal olarak rosberg pite önce girdigi için
    2. stintlerde rosberg sıralamada kullandıgı schumi ise 2. bolumde elendigi için daha temiz olan lastigi kullandı aslında yumuşak lastik pek aşınıyomuş gibi görünmüyodu bıraksalar schumi sanki finişe kadar o lastiklerle gidecekti. yani buradaki farkın inmesi lastige baglı olsa da schumi de farkı 2sn civarına indirmekle iyi iş yaptı ama burada schumi mi lastik mi asıl faktördü emin degilim
    bu yıl gördüğümüz önce pite gien avantajlı olur olayı sert lastikler de geçerli degil bu yüzden schumi avantajlı konuma geçmiş oldu ve bu sayede rosbergin önünde bitirdi rosberg pite girdikten sonra schumi yine eskisi gibi sıralama turundaymişsina istikrarlı ve kendisinin en iyi turlarını atarak pit çıkışında avantajlı bi duruma getirdi kendisini
    pite girmeyi rosberg mi istedi yoksa mercedes mi aldı bilmiyorum ama pitlerde rosbergi fazla tuttular bu dikkatimden kaçmadı son pitleri arasında 2sn fark var schumi ve rosbergin ama zaten schumi 2.5-3sn farkla pitten çıktı mercedesin yardımına gerek yoktu
    başka pit yapmaları gerekmeseydi güzel bi mücadele izleyebilridik schumi farkı 1.8sn ye kadar indirmişti ve indirmeye devam edecek gibiydi
    rosberg gayet iyi bir pilot ferrari ile anılması doğal ve sıralama performansından çok daha fazlasına sahip, ilk turlarda şartlar eşitken schumi ile farkı açması buna iyi bir örnek diye düşünüyorum

  69. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yanlış Yere Gitti Bu Lafım Jetmana..

  70. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Zaten Schumachere Laf Atmasan Şaşardım..

  71. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Zaten Schumachere Laf Atmasan

  72. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Ben bu sporu toplumdan daha farklı ve özel kişilerin daha çok takip ettiğini düşünmüşümdür hep, lakin bir pilota bu tür benzetmeler yapılması düşüncemin doğruluğunu sorgulatır hep bana. Ben koyu bir Schumacher taraftarıyım ve taraftarı olduğum pilotun bu tür benzetmelerle dillendiriliyor olması hiç hoşuma gitmiyor, ayıp oluyor kısacası.

  73. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hiç olmaazsa massadan daha iyi olur bu yetmez mi , schumacher'i 2 senedir alt ediyo yetti sıkıldı artık rekabetsiz araçla sadece schumacher'i geçmek sıkmıştır adamı 🙂

  74. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    işte mercedes aracını tasarlayan arkadaş geldi ve seneye çok rekabetçi bir araç üretecek bize 😀

  75. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    şakamsınız kardeşim sanki mercedes çok iyi araçmış gibi konuşuyosun. Rosberg atak yemiş olabilir çok rezalet bir araç var. Bu araçla schumacher talk show'larda komedi videsu olarak gösterilecek kadar fiyasko durumlara düştü 😀

  76. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bence şuminin bu kadar sorununa rağmen aralarındaki puan farkına bakıp mercedesin iyice düşünmesi lazım

  77. yanlışınız var başladığı yerde bitirmiyor Alguersuari den atak yiyip başladığı yerden geride bitiriyor)))

  78. rosberg massa button gibi pilot araç iyiyse konya düzlüğünde gibi sakin sakin gider çıkar podyuma araç kötüyse adı bile okunmaz varsın hayırlı olsun ferrariye 2. pilotu

  79. 4 . pilot diyosun yani)))

  80. adam mesire alanında bisiklet biniyor sanki arkadaşın dediği gibi atakmı yapıyorki kanat kırsın )))))

  81. Bana kalırsa 1 dk bile durmasın takım yol versin gitsin bakalım orda ne yapabilecek?

  82. başladığı yerde bitirecek tabi ne olacak rbr ferrari yada mclaren i geçmesini bekliyorsunuz.fazla atak yapmamasıda öndeki üçlüden yavaş olduğu için olabilirmi !.ve startda geriden başlamadığından !

  83. ferrari raikkonenin yerine alonsonun raconu bozulmasın diye massayı bırakmakla hem takıma hem de alonsoya büyük bir yanlış yapmıştır. zira kimi yarıştığı yıllar boyunca hiçbir takım arkadaşı ile en ufak bir sürtüşme içerisinde olmamıştır buna fırsat ta vermemiştir. alonsonun gelmesi kimi içinde ciddi bir motivasyon kaynağı olurdu. kimi yarıştığı yıllar boyunca ona rakip olabilecek gerçekten iyi bir pilot olarak sadece montoya ile yarışmıştır. ve onu geçmiştir. alonsoyu da ciddi bir rakip görecekti. buda takıma son derece olumlu yansıyacaktı. almanya takım emri olayı da olmayacaktı…neden? alonso yarıştığı yıllar boyunca kimi yi zorlayabilecek side by side bir mücadele yaşamamıştır yaşatamamıştır. alonso massa olunca takıma böyle bir talimat vermiştir. kimi olsa buna cesaret edemezdi. kenardan da ona maçan yiyiyorsa erkek gibi geç derlerdi. zaten kimi genelde geçer ve gözden kaybolur. olumsuz bir durum varsa fransa gibi(araçtan bir parça kopmuştu usulca fazla zorlamadan massaya yol vermişti ama kendi de ikinciliği korumuştu)…bu durum alonso içinde ciddi bir geri besleme olacak ve müthiş bir mücadele yaşanacaktı.

  84. Rosberg in kanat kirmamasinin sebebi hic atak yapmamasi olabilir mi ne dersin? Yahu adam hep basladigi yerlerde bitiriyo neyin atagini yapip kanbat kiracak e duz yolda giderken de birak kanadi saglam kalsin yani

  85. Rosberg farklı bir formula dalında yarışıyorda biz mi bilmiyoruz ne fark yarattıgını gördük ki tek tur pilotlugu dışında?Sıralamada tek turda tamam pisti iyi okuyor ama şuana kadar adam gibi lastik sakladıgını görmedim hep demiştim bu yönünü geliştirmezse ferrariyi geçtim redbull'a gelse başarılı olamaz ilk 10 tur tamam güzel farkı açıyorsun schumiden ama sonra ne oluıyor?Pit'e kadar schumi farkı azaltıyor çünkü belli ritimle gidiyor biliyor ilk 10 tur zorlarsa diğer 10 tur o lastiklerle zorlanacagını Rosberg'te 2 yıldır hala bir şey öğrenemdi schumi abisinden ona üzülüyorum..Ama bunlar değişmiyecek özellikler değil tek turda hızlı pilot olmakta hüner gerektirir üstteki yazdıklarımı geliştirirse padoktaki 4 5 pilot arasına rahatlıkla girer …

  86. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Alonso- Rosberg, MSC- DiResta gayet güzel ikililer olurlar. Ah Kimi Mercedes ile falan dönse ama ne harika olurdu. MSC- Rai!

  87. yaparlar çünkü massa iyi bir ikinci pilot değil 🙂 alonsonun dibinde olması lazım patronun isteğine göre ama takımlar şampiyonası için hiçbirşey yapamıyor massa .

  88. dediğin gibi rosbergin yarışta pasif kalmasına araç da sebep olabilir ama şu ana kadar rosbergin sürüşünü sevemedim . araçüstü kameralarda şumiyle karşılaştırıyorum da şumi tabii ki hala kral 🙂 pek agresif değil bence rosberg . bu yüzden ferrariye gelmesi taraftarı değilim . bir de pereze dikkat ediyorum da perezin sürüşü bence gayet iyi ve yarışta güzel ataklarını da görüyoruz . ve bu yüzden de eğer kötü araçlardan birisi gelecekse perez gelsin 2012 de derim . artık sıkıldım massadan kaç senedir işgal ediyor koltuğu .

  89. Efsane___26 avatarı

    Bence Rosber artık MSC nin yarışta yükselme grafiğini görüyor ve seneye büyük ihtimalle artık iyice gerisinde kalacağını biliyor. Gitmesi için iyi bir zaman ve fırsat. Seneye bu kadar şanslı olmıyacak çünkü araç çok rekabetçi olacak. Sezonun gidişatı sadece sıralamalarda iyi bir performansa bakmıyor, yarıştaki performans çok daha iyi olmalı. MGP nin en iyi sıralama tur dereceleri bile ilk 3 takımdan sonra geldiğinide düşünürsek 7. veya 11. sıradan başlamak arasında çok büyük fark yok. Bu yüzden Rosberg'in puanları seneye MSC den daha az olacak ve artık yarışta MSC nin arkasında kalacak. O yüzden o da bunun farkında ve gitmesi için iyi bir zaman…Tabi kendisi için…Ama şu bir gerçek ne kadar iyi olursa olsun Alonso'dan daha iyi bir pilot olmıyacak.. sadece Massa'nın yerini dolduracak…Buda bir gerçek…Alonso son zamanlarda kötü bir araçla çok iyi işler çıkarıyor…YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME :D…

  90. emin mehmet avatarı

    rosberg için yarışta kendini gösteremiyor diyenler bence bir kez daha düşünmeli.birkaç kere özellikle dikkat ettim ki özellikle lastik lastiğe mücadelelerde rosberg çok sert.hatta schumi, hamilton'la beraber gridin ikili mücadelelerde en agresif pilotları.bu sene drs rosberg'e bela oldu çünkü sıralamada kendi çabasıyla geçtiklerini yarışta drs yüzünden geçildi.schumi'nin de işine geldi çünkü bazen sıralamada ona sorun çıkartan force'ları, toro rosso'ları drs yardımıyla geçti, normalde de geçebilirdi ama yukarılara tırmanmak bu kadar kolay olmazdı.mercedes fanları özellikle rosberge fazla yükleniyor ama adamın jenerasyonun aldı başını gidior hamilton ve vettel gibi.rosberg çok beğendiğim bir pilot ve schumi ile kıyaslamak yanlış.onunla kimseyi kıyaslayamayız bence, niye döndü bilmiyoruz ama kafasında var bir şey, onu görmek her şeye rağmen güzel. ayrıca rosberg'in savunmalarına dikkat edin schumi'nin savunmalarına benzetiyorum onunkilieri.maalesef f1'de doğru yerde doğru zamanda olmak çok önemli.5 sene üst üste şampiyon olan ferrari'nin 2005'^deki halini gördük.sözün özü dünyadaki en adil olmayan spor formula 1 galiba…

  91. haug kapılarını çalan pilotların olduğunu söylemişti.burda rosberg e basın aracılığıyla mesaj veriyor ama bir pilotun yanlış zamanda yanlış takımla yarışmaktan kaçınmasını ekliyor burdanda aslında mgp nin ve rosberg in şampiyonluk için ideal ikili olduğunu onu kaybetmek istemediklerini anlatmak istiyor.
    artı rosberg in schumi nin yaptığı hataları örneğin temas kanat kırma lastik patlatma gibi hataları yapmadığını çok iyi biliyor.yani yerine ve şartlara göre rosberg in aracını konumlandırdığını iyi biliyorlar.ve rekabet kızıştığında farklar azaldığında sıralama performanının yarış performansı kadar önemli olduğununda farkında yani daha hızlı ve tecrübeli pilot bulamayacağınıda biliyor.
    rosberg in maranello ya gitmesi de işlerin biraz ciddiye bindiğini gösteriyor.

  92. rocco junior avatarı

    Ben,Rosberg'in seneye Ferrari için yarışacağını sanmıyorum.Mercedes yavaş yavaş yükselme rotasına girdi 1-2 sene daha dayanırsa belki şampiyonluk savaşında olabilir.Ferrari'de aynı şekilde son zamanlarda bir var bir yok ama öyle veya böyle geri dönecektir.Takımlar şampiyonasını öncelik yapmaz kimse ancak böyle sürekli 3. olmayı da istemez.O yüzden şu an kim gelse herhalde Massa'dan daha iyi perfonmans gösterecektir.Rosberg özellikle sıralama turlarında çok iyi bir pilot ama yarışta daha sade etliye sütlüye karışmayan pek ekstra bir şey yapmana bir pilot.Tabi altındaki araç yavaş olunca belki yapabilecekleri sınırlı kalıyordur.Neyse ben sözleşmelere sadık kalınacağını 2013te Perez'in geleceğini düşünmekteyim.

  93. Raikkonen'i şutlayan Ferrari, Massa'yı da gönderebilir elbet. Ama bunu ikinci pilot olacak biri için yaparlar mı, tartışılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir