Whitmarsh: "Formula 1 Takvimi Artık Son Noktasında"

yazar:

kategori:

Normalde bu sene de 20 yarış olması bekleniyordu ancak Bahreyn GP, ülkede yaşanan protesto ortamı nedeniyle iptal edilmişti. Ancak gelecek sene 20 yarış olması bekleniyor ve bunun yanında 2013 ve 2014’te Rusya ve New Jersey yarışlarının takvime girmesi bekleniyor. Whitmarsh, 20 yarıştan fazlasının daha fazla iş gücü ve çalışan gerektireceği ve 20 yarışlık takvimin bile mekaniker ve mühendisler için sınır olduğu konusunda uyarıyor.

Whitmarsh “20 yarış ve bir çok deniz aşırı yarış takım için çok zorlayıcı ve hepimiz sınır noktasındayız. Artık NASCAR tarzı sene içerisinde çalışanları değiştirebileceğimiz bir noktaya geliyor gibiyiz.”

“Dünya şampiyonası önemli ancak her bir yarış ayrı öneme sahip. Bana göre 20’den fazla yarış olmamalı. Her zaman para kovalanıyor ve daha fazlası isteniyor ancak 20 bile çok ve olmamız gereken sınırdayız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bende aynı fikirdeyim. çok daha güzel ve heyecanlı olurdu ve de puan sisteminde de biraz değişiklik yapsalar iyi olırdu

  2. pistler 2005'teki gibi olacaksa 20+ olsun hatta takvim ancak son sezonlardaki gibi pistler olacaksa 14-15 yaris bile kafi.

  3. Aslında ben tek bir tatil arası ve her hafta sonu bir yarış olması taraftarıyım. İşleri ne ki, taşınıp dursunlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir