Button: "Red Bull'a Karşı İstikrarlı Olmalıyız"

yazar:

kategori:

McLaren, Hindistan GP’de takımlar şampiyonasında 2’ciliği garantiledi ama Sebastian Vettel’in galibiyetine engel olamadılar.

Sezona iyi bir nokta koymaya hazırlanan Button, gelecek sene şampiyonluk için mücadele etme adına çıtayı yükseltmeleri gerektiğini düşünüyor.

Button: “Performans açısından istikrar yoktu. Bu sene çok iyi geçen bazı yarışlarımız oldu ve kazanmaya çok yaklaştık ama sene içinde Red Bull ve Sebastian (Vettel) kadar istikrarlı olamadık. Bir hafta sonu galibiyet mücadelesi veriyoruz veya kazanıyoruz; iki hafta sonra pek rekabetçi olamıyoruz. Gelecek sene için bunu incelemeli ve çözüm bulmalıyız”

“Bu seneyi, geçen seneye kıyasla daha iyi bir şekilde bitiriyoruz. Eğer bunu sürdürebilirsek ve ilerleme kaydedersek, 2012’ye iyi başlayabileceğimizi düşünüyorum. Bize gereken de tam olarak bu. Formula 1 bugünlerde çok rekabetçi ve amatörlere karşı yarışmıyoruz. Başından itibaren (mücadelenin) içinde olmalısınız. Amacımız da bu”

McLaren, bu sezona girerken kâbus dolu bir kış dönemi geçirdi; aracı hem yavaş hem de dayanıksızdı.

Takım Patronu Martin Whitmarsh, senenin geri kalanındaki çabalarının da yeterli olmadığını kabul etti.

Whitmarsh: “Korkunç bir kış geçirdik. İlk uzun sürüşümüz Avustralya GP idi. Orada bir parça telafi ettik ama fazlası gelmedi. Yeteri kadar gelişemedik. Tekrar bir grup haline geldik ve biraz daha ilerleme kaydettik. Süreç içinde de bazı büyük ilerlemelerimiz oldu. Her iki adamımızla da bazı harika sürüşler ortaya koyduk ve 5 yarış kazandık. Biri hariç bütün yarışlarda podyuma çıktık ama yine de yeteri kadar hızlı değildik”

“Bir Red Bull’u yenecek kadar hızlı göründük ama Sebastian’ın (Vettel) sürdüğü Red Bull’u geçecek kadar hızlı olmadık. Tam anlamıyla yeterli olmadık diye düşünüyorum. Bu rekabetçi alanda, bir takım olarak hatalar yapmamamız ve yeteri kadar hızlı bir araca sahip olmamız gerekiyor. Daima hızlı bir aracımız olmadı”


Yorumlar

  1. Kesinlikle Lastik kullanımı da kilit noktaydı ama Mclaren lastiklere iyi bakıyor Özelliklede Button. Bu sene baktığımız da zamanın da bir çok kez Güncellemeler yetişmedi yada güvenirliğin den şüphe edildiğinden kullanılmadı bu gibi sorunların da düzeltilmesi gerek diye düşünüyorum İkincisi Drs kullanımı son yarışlarda etili kullanılmaya başlandı. Pist üzerin deki küçük zamanlama hataları yani hepside etki etti. 2012 de bunlar umarız düzelir dörtlü mücadele tadından yenmez İnsanın kalbi göğis kafesinden fırlayacak şekilde atmalı yarış izlerken.

  2. Bir hafta sonu galibiyet mücadelesi veriyoruz veya kazanıyoruz; iki hafta sonra pek rekabetçi olamıyoruz. Gelecek sene için bunu incelemeli ve çözüm bulmalıyız" Dokuz yıldır F1 izleyen biri olarak bunun tek çözümü her piste uyan bir araba tasarlamak Redbul Renault bunu çok iyi yapıyor her piste uyan bir arabaları var. Ebd yasağına gelirsek takımların hepsi etkilenecek sadece biri birisin den çok az farkla fazla kaybedecek Bunun da çözümü üzerine takımlar çalışıyorlar dır zaten Kimse için sorun olacağını düşünmüyorum. Kış testlerin de objektif olarak baktığımız da doğru düzgün yarış similasyonu yapamayan takım Avustralyaya yeni bir Difüzör ve Rbr tarzı egsoz ile geldi ve Kış testlerin deki ısınma sorunlarını hallederek İnsan düşününce bu yasakla Mclaren in ne kadar kaybedip etmemeyeceğini merak etmemesi elde değil.

  3. Bence bu sorun bile değil. Çünkü 2010 da McLaren egzoz beslemeli difüzöre geçmeden önce resmem şov yapıyordu. RB ye çok rahat kafa tutabiliyorduk yarışta çoğunlukla. Sonrasında iyi gelişim gelmedi ve kaybettik.

    Bu seneki araç tasarlanırken EBD araçta çok büyük özellik katıyordu ki yasaklanınca çok fazla yavaşladı.

    Seneye zorluk çıkmayacaktır bu yüzden.

  4. EBD çok önemliydi mclaren için,Belki en iyi redbull kullandı sistemi ama araç komple bir araç olduğu için Silverstone ferrariden sonra 2.araç oldu RB7 ama EBD mclaren e çok şey kaybettirdi,araç süründü resmen demem oki mclaren in yeni birşeyler bulması gerek RB ile baş etmesi için,RBR ne yapacak onuda çok merak ediyorum ferrari zaten sistemi adam gibi çalıştıramadı kendine çok şey kaybetirmiyor bu sistemin olmaması yada kısıtlanması en azından RBR ve mclaren için daha az etkileniyor ferrari.

  5. Schumacher- avatarı

    Ek olarak Hamilton bu sene çok dağınıktı bunuda ekleyebiliz.

  6. Araç iyi bir pakete sahip. Pilot kadrosu iyi. McLaren zaten iyi bir takım. Bu seneki sorunlardan biri lastiklerden performans çıkaramadık RB kadar. Çıkardığımız yarışlar oldu ama bu konuda istikrar sağlıyamadık.

    İşte bu sorunu çözersek seneye çok daha iyi bir sezon geçiririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir