Coulthard, Hamilton İle Kazasında Massa'ya Destek Çıktı

yazar:

kategori:

Hamilton ve Massa, yine bir yarış içinde temas yaşadılar. Bu sefer Hindistan’da gerçekleşen olayı inceleyen komiserler, Massa’yı suçlu buldu ve pitten geçme cezası verdi.

O yarışın komiserler kurulunda olan Johnny Herbert, verdikleri kararın arkasında durarak doğru olduğunu belirtmişti.

Telegraph’taki köşesinde yazan David Coulthard ise aynı görüşü paylaşmadığı gibi biri suçlanacaksa bunun Lewis Hamilton olduğunu öne sürüyor.

Coulthard: “Britanyalı taraftarlar için bu pek uygun bir görüş olmayabilir ama bana göre 24. turdaki çarpışmaları, en iyi halde bir yarış kazasıydı. En kötü ihtimalle ise suçlanacak kişinin daha çok Lewis olduğunu hissettim. Suçlu olarak Felipe’nin gösterilmesini anlayamıyorum. Pilotlar olarak sorumlunun her zaman arkadaki araç olduğunu düşünürüz. Bu yüzden bana göre komiserler, olanları yanlış yorumladı”

“Lewis’e yüklenmek istemiyorum. Hiç ilgisi yok. Spa’da Sauber’den Kamui Kobayashi’nin ona arkadan vurmasının ardından benzer şartlarda onu desteklemiştim. Ve geçen haftalar ve ayların ardından (Lewis) bir tatili hak ediyor. Ama bu örnekte kesinlikle onun daha suçlu taraf olduğunu düşünüyorum”

“Eğer frenleme alanının belki de 100 metre olduğu ve birkaç saniye sürdüğü dar bir U virajda Lewis, Felipe ile o kadar mesafe olsa, Massa’nın yol vermesi gerektiğini düşünürdüm. Ama belki de 150-160 km/sa hız, 4. vitesle geçilen sola virajda? Frenleme alanının 1 saniye içinde bittiği yerde? Massa’nın sorumlu tutulabileceğini düşünmüyorum”

Coulthard ayrıca bu olayın, komiserlerin verdiği kararlarda istikrarın gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

Coulthard: “Bu gerçekten Lewis ve Felipe ile ilgili değil. Başka iki pilot da olabilirdi. Beni en çok endişelendiren, komiserlerin kararlarındaki istikrar. Bu tip kararlar vermek, Formula 1 gibi karmaşık bir sporda çok zor işlerden birisidir. Ama sanki durum şöyleydi: Lewis bu sene çok ceza aldı ve dengeyi sağlamaya çalışıyorlar. Aynı futbolda bir hakemin tartışmalı bir durumda birini (kırmızı kartla) atması, sonrasında diğer takımdan da birisini atma gereği hissetmesi gibi”


Yorumlar

  1. objektif olmak budur.coulthardı çok açık sözlü ve tarafsız olduğu için takdir ediyorum.suçlu tarafın britanyalı olduğunu söylüyor .sizce bir ulustan insan kendi adamını tutmazmı? tabiki tutar. ama bu adam gerçeği söylüyor.yiğidi öldür hakkını yemeyin.shumi hakkinen zamanından kalan coulthard kinini bir kenera bırakalım.böyle insanlara her zaman bu dünyanın ihtiyacı var.belki en iyi pilot değildi sürüş bakımından.ama en mert pilotu diyebilirim.

  2. Coulthard geç bu ayakları Lewis'i sevmediğini sağır sultan bile biliyor.

  3. ne yazıkki öyle bir seçenek yok

  4. Bence bu bir yarış kazasıdır. Ve Massa, Hamilton'dan daha az suçludur.
    Hızlı viraja içerden girmek deliliktir. Massa müsade etse yinede çarpışacaklardı ya da Massa kaçış alanına çıkmak zorunda kalacaktı. Massa bu adam deli ama bu kadar deli değildir diye düşünüp normal çizgisinde girmiş viraja ayrıca yarış çizgisinin dışı çok kirli olduğu için tur yiyen pilot bile yarış çizgisinden çıkmak istemiyor.

    Hakem cezaları için ise diyecek bir şey yok. Tamamen saçmalık.

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Spa'da Sauber'den Kamui Kobayashi'nin ona arkadan vurmasının ardından benzer şartlarda onu desteklemiştim

    Kamui sakin sakin gidiyordu ne arkadan temasından bahsediyor bu ?

  6. Yıl 2008, yer Melbourne, kaza ilk viraj, kahramanlar massa ve sen.

    Normal böyle düşünmesi bu adamın.

    Adam resmen konuşmak için konuşmuş. Devam et. Mesleğin sonuçta.

  7. Özürdilerim Singapur değil Japonya olcaktı =)

  8. Bu kaza ya da diğerleri farketmez; bahsettiğin şey çok doğru dostum. Eğer Massa Lewis'le birlikte bu kadar çok kazaya karışıyorsa sürekli çıkıp ben masumum dememeli.

    Habere gelirsek Coulthard bir noktada haklı Lewis yine fazla zorladı ama komserlerinde açıkladığı gibi Massa sağa açılıp aynalarda görmesine rağmen ki yanlış hatırlamıyorsam Massa'nın aynalarında hiç bir sorun yoktu her şey gayet iyi gözüküyordu( ! ) Lewis yokmuşçasına sola kırdığı için suçlu bulundu.O viraj çıkışında gayette biraz daha dışarıdan alıp önde çıkabilirdi. Aynısını Monaco'da da yapmıştı Çok erken sola kırıp Lewis'in içeri girmesini engellemeye çalışmış ve yine kazaya sebebiyet vermişti. Lewis'in Singapurda Massa'ya yaptığıyla bunlar arasında fark yok bence.

  9. http://www.youtube.com/watch?v=2x2jaIISXns burda 1.22, 3.14 ve 6.33 te coulthardın kazaları görülüyor. hepsinde hatalıdır demiyorum ama pilotların yaklaşımlarındaki farklar ortaya farklı yorumlar çıkarabiliyor. örneğin http://video.trf1.net/1088-kore-gp-start-tekrar-goruntuleri.html# bu videoda button ın refleksi harika hem de ilk tur kargaşasında.

  10. Ben bu kaza hakkında pek çok farklı yorumcu tarafından yazılmış makalelerini okudum. (Yorumcu derken gazete-dergi vb. kitle yayın organlarında yazı yazan kişilerden bahsediyorum. Senin benim gibi internette yorum yapan taraftarları değil.) Genel kanı Massa'nın suçsuz olduğu yönünde.

    David Coulthard'ın bunu söylemesi beni şaşırtmadı. BBC yayın yaparken de Martin Brundle ile David Coulthard aynı fikirdeydi ve Hamilton'un ceza almasından endişe ediyorlardı. BBC bir İngiliz kanalı olduğu için Hamilton'u destekliyorlar açıkça.

    Ama olay internette bizim aramızda yaptığımız tartışmalara gelince Massa'yı suçlu bulan daha fazla kişi var. Çünkü bizim tartışmalarımızda herkes kendi pilotunu savunuyor ve Hamilton taraftarlarının sayısı Massa taraftarlarının sayısından daha fazla.

  11. O kazayı yapan başkaları olsaydı aynı ceza verilmeyebilirdi ama bu kadar çok çarpıştıktan sonra sen hatasızsın diyebileceğin bir isim yok.Kimse masumu oynamayacak

  12. istikrar olması için her yarışta aynı komserler görev yapmalı.
    bütün bunakları mutlu etmek için her yarışta birini davet ediyorlar.
    komserler kurulunu biraz daha geniş tutsnlar ve her yarışta aynı isimler görev yapsın. başka türlü birinin kara dediğine diğeri ak diyecektir.

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    birde ben TRF1 yönetimine sesleniyorum,
    bir kez yorumlarımızda düzeltme hakkı tanınsın,
    misal Herbert sayesinde dedim orada sayesinde kelimessini çıkartmak adına böyle bir düzenleme getirilsin.

  14. coulthard sen bu işten anlamıyorsun!!!!!!

    diyen çok kişi çıkacaktır

  15. Coulthard'a katılyıorum bence massa suçsuzdu her içine girene yol vermeye kalkarsan sonuncu olursun

  16. Aslında bu tür durumlarda cezanın hangi pilota verileceği çok ince çizgilerle değişiyor. Hamilton biraz daha önde olsaydı Massa, biraz daha arkada olsaydı Hamilton suçlu olurdu. Ama yarışta hamilton massanın yanına kadar geldiği için massanın yarış çizgisinin dışına çıkması kazanın önlenebilmesi için şart oluyordu.

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ben o Herbert'i varya sabaha kadar kovalarım,
    kaç gündür düşünüp duruyorum,
    acaba diyorum Herbert sayesinde tırnak içinde ingiliz milliyetçiliğimi yaptı !!!
    yani işin perde arkasında Herbert'in yaptığı tabiri caizse aptallıktır başka bir şey değildir,
    ama beni en çok ilgilendiren kısım haberin son paragrafında gizlidir.

  18. Ömer_Massa avatarı

    Ama sanki durum şöyleydi: Lewis bu sene çok ceza aldı ve dengeyi sağlamaya çalışıyorlar. Aynı futbolda bir hakemin tartışmalı bir durumda birini (kırmızı kartla) atması, sonrasında diğer takımdan da birisini atma gereği hissetmesi gibi"
    başka söze gerek varmı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir