Alonso, Şampiyonada İkinciliği Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Şampiyon Vettel’in arkasında dört sürücünün ikinci olma şansı var ve bu isimler Button, alonso, Webber ve Hamilton. Şu anda bu isimler içerisinde favori olan 3. sıradaki Alonso ile puan farkını 13’e yükselten Button.

Alonso “Herkesin bildiği gibi bizim asıl hedefimiz gelecek sene. 2. olmak 5. olmaktan iyi olabilir ancak bizim için büyük bir öncelik değil. 2. de olsam 4. de olsam sorun değil.”

“Bu seneden muhtemelen Silverstone galibiyetini, bir kaç iyi kalkışı, bir kaç iyi yarışı hatırlayacağım. Ancak şampiyonluk mücadelesinden düştüğünüz anda diğer pozisyonlar çok önemli değildir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sezon boyunca 2.lik peşinde koş, olamayacağını anlayınca da 2.lik umrumda değil de.

  2. Ya hu senin şu yazdığını gören de sanacak ki bizim taraftarı olduğumuz kişi/takım kafir, ama senin taraftarı olduğun kişi Müslüman. Hey Allah'ım…

    Sana ev ödevi, Doç. Dr. Emin Gürses (belki profesör olmuştur) ve yine aynı kişinin 'gavurca' üzerine söylediklerini/yazdıklarını bul, tekrar gel.

  3. Şüpheye düşme quva. Diğer kişilere yazdığım, 'Bana cevap verme' ile sana söylediğimin nedenleri arasında zerre kadar bağdaşan yan yoktur. İlk anladığını anlatmak istediğimden emin olabilirsin.

    'Bana yazma' cümlesini sarf ettiğim kişi sayısı azdır. vega'ya söyledim, çünkü bu kardeşimle belki 40 defa tartışmışızdır birinde bile anlaşamamışızdır 🙂 Hatta %100 haklı olduğum bir konu vardı, onda bile karşı çıkıyordu 🙂 Yine sizin tayfadan -ismi lazım değil- başka bir arkadaşa da iki kere söyledim, çünkü her yazdığımı benim anlatmak istediğim şekilde değil kendi kafasına göre yorumluyordu. Yemin olsun ki O'nun çıkardığı anlamlar yazarken aklımın ucundan bile geçmemişti. Bir kişi daha var, zaten sen onu biliyorsun.

    Son yazdığın için de 'Amin' diyorum. Allah razı olsun.

  4. içimde kalmasın söyleyeyim. Bi siktir git..

  5. Eleştirilerim senin değinmediğin konularda da oldu.Bunlar yayınlanmayan haber ve hesabı kısıtlanan arkadaşlarımla ilgiliydi.Tok açın halinden anlamaz.Senin burada görmek isteyip de göremediğin veya başka yerde yayınlanıp da burada olmayan bir Fernando haberi oldu mu?.Ya da rakip fanlarla tartışan arkadaşlarının hesabının kısıtlandığı oldu mu?Aslında bütün bunların sebebi bazı üyelerin sınırları zorlayan davranışlarıdır diye düşünüyorum.Bu tip davranışlar yüzünden rencide olan insanlar çareyi site yönetimine başvurmakta buluyorlar.İnan bu sitede Can Bundy ve Herkül olmasa site yönetimi de bir o kadar rahat edecektir bizler de.Bir örnek vereyim.Site yönetimi Fernando haberine bir resim koyuyor ve buraya kadar herşey normal ve kimseden tepki yok.Sonra o malum şahıs o resim hakkında belden aşağı yorumlara başlıyor.Yok bacağı ağdalıymış,yok kaşı alınmış gibi çeşitli saldırılarda bulunuyor.Cevap versen kavga çıkıyor ve hesabın kısıtlanıyor vermesen meydanı boş bulmuşcasına saldırıya devam ediyorlar.En iyi çarenin site yönetiminde olduğunu anlıyor ve bunlara malzeme olacak resimler yayınlamayın tarafsız olun diye söylemeye başlıyoruz.Bu çoğu zaman böyle oldu.Şu aralar artı eksi olayı var.Bir arkadaş bu olaydan çok rahatsız oluyor ama hangi üyenin ne amaçlı yaptığını bilmeyince site yönetimine buna engel olun diye yazmaya başlıyor.Elinden bişey gelmediği için direk site yönetimine başvuruyor.
    O yayınlanmayan haberler gerçekte benim için haber değeri bile taşımıyor.Neymiş Lewis taraftarlarına küfretmişmiş.Bana ne.Burada amaç diğer fan grubunun ortaya koyacağı davranışı ölçmek ve sitenin kendi taraflarında olmadığını hissetirmektir.Aslında site yönetimi hangi fan grubunun ne olduğunu çok iyi biliyor.Raikkonen taraftarları , McLaren grubuyla birleşip Fernando haberlerinde ortamı gerip hakaretlerde bulunurken ,Villenuve'nin Raikkonenin şampiyonluğuna dil uzattığı haberde Fernando fanları sağduyulu davranıp Villeneuve'u eleştirmişti.İyilik yap denize at.Balık bilmezse Halık bilir.Ama aynı haberde Fernando sözkonusu olsaydı onlar Villeneuveyi omuzlarına alırlardı.
    Site yönetimi de biliyor diğerlerinin topyekün birleşip Fernando haberlerine geldiklerini.Tek isteğim ortamı geren kişilere karşı daha duyarlı olunması.Site yönetimi karışan sayfaları baştan aşağı kontrol ettiği zaman kime rastlayacağını ve fitilin kim tarafından ateşlendiğini gayet iyi biliyor.Bu sayfanın da bu kadar karışmasının ve yorum almasının sebebi de o şahısdır.Durduk yerde kimse site yönetimi tarafsız olsun diye söylemez.Bakın Raikkonenin dönme durumu ile ilgili haberde insanların sevinmesinin sebebi Raikkoneni izlemek veya 6 adet şampiyonun olduğu gridi görmek değil.Tek nedeni bıktıkları Raikkonen taraftarlarının artık kendi pilotları ile ilgilenip savunma yapacak olmalarıdır.Düşünün yani bizler öyle bir hale getirilmişiz ki şampiyonun dönüşüne dahi farklı bir pencereden seviniyoruz.Başıboş dolaşan Raikkonen taraftarlarının artık uğraşacak yeni bir işleri var ve bizler de kurtulmuş olduk.
    Yazı biraz uzadı ama durum bundan ibaret.

  6. bize gavur diyene bak ya sen önce allaha şirk koşan o ateist pilotuna bak

  7. Teşekkürler bende iyiyim..Sitenin ayakta durmasını sağlayan insanları eleştirmek çok kolay onların yaptığı işi sen ben yada aramızdakilerin çoğu yapamaz,yapmaz uğraşmak istemeyiz.Site ile ilgili yaptığınız eleştirilerin bir çoğu Alonso haberlerinin altına yazan diğer yorumcular yada haberlerde size göre eksik tercüme veya baskılı başlıklarla ilgili.Bunların her devasında cevapını almanıza rağmen sürekli aynı soruları kelimelerin yerlerini değiştirerek sormanın anlamı nedir.Gençler ellerinden geleni yapıyorlar,eleştiride bulunan arkadaşlarımız arasında İngilizce çeviri yapabilecek zaman ayıracak insanlar yardım etmek isterlerse bunuda geri çevireceklerini sanmıyorum.Sitede çok sık yazmamakla beraber her gün okuyorum gözden geçiriyorum.Bazen birilerine cevapen bir şeyler yazıyorum sonra siliyorum,göndermiyorum.Kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum çünkü sonuç alınamıyor çoğu zaman..

  8. Onur bu sitede olduğumuz müddetçe karşılıklı yazışmalara uslubumuzu bozmadan girebilecek olgunlukta olduğumuza inanarak başlamak isterim..Önemli olan kiminle ne şekilde muhattap olduğumuzdur.Senin ne demek istediğini anladım ama yine de bazı arkadaşlara "bana cevap verme" şeklinde yazılarını sıkça görünce tereddüte düştüm.Yorumlarıma katmam ama sana cevap yazmam da diyemem.Zaten buradaki temel amacımız bilgi almak ve vermek değil mi?Ben, nahoş ve hakaretli cevaplar alma ihtimali olan yazılar yazmadığım gibi o tip cevapları verebilecek insanlara da bişeyler yazmamaya çalışıyorum.
    Ben Umre'ye gittim sen Hacca git inşallah.

  9. İyiyim sağolasın Kirve sen nasılsın.Ara sıra baktığımda seni de çok fazla göremiyorum genelde birkaç kişi tartışırken gelip müdahil oluyorsun.Bu durumu ben sana ithaf edecektim ama sen benden hızlı çıktın.Vega'nın benim desteğime ihtiyacı yoktur hiçbir zaman da olmamıştır.Bilgisi, uslubu , terbiyesi benim tarafımdan her zaman saygı ve ilgi görmüştür.Kendisine ancak naçizane fikirlerimi söylemekle yetinebilirim.
    Sadece desteklemekle kalmayıp bunu iltifatı ve hayranlığı da aşmış bir yağcılık şeklinde yapanları McLaren ve Raikkonen fan grubunda görüyorum.Dikkatli bakarsan sen de rahatlıkla görürsün.
    Bana gelince siteyi bir zamanlar eleştirdim.Bunu yıkıcı değil yapıcı olarak yapmaya çalıştım.Hak verdiğim zamanlar da oldu , daha adil olabilirlerdi dediğim zamanlar da oldu.Bazen de haksızlığa uğrayan arkadaşlarım da oldu.Halen burada yazıyorsam demek ki bazı şeyleri anlayabiliyorumdur.Demek ki o insanların penceresinden de bakabiliyorumdur.Olanları değiştiremiyorsan başka pencereden bakmayı denemelisin.Ben de yaşadığım 60 dairelik binada 7 yıldır yöneticiyim.
    Gelelim diğer konuya.Fernando haberlerindeki bazı durumlardan rahatsızım.Günübirlik nick değiştiren çocukların her yorumun altına bilir bilmez bişeyler yazmasından bazen bunun dozunun artmasından müzdaribim.İnanır mısın , Allah bağışlasın onların yaşında çocuğum var.Tabi bu arkadaşlardan sadece karşı tarafta yok.Fernando fanı birkaç arkadaşa da uyarıda bulundum.Biri bana ''Anam mısın babam mısın bana karışma '' dedi.Bu tür müdahaleleri benden başka yapan olmadığı gibi aksine yangına körükle gidenler de her tarafta var.
    Siteyi eleştirdiğim, bu sitenin daha iyi yerlerde olmadığı ve bunu benim daha iyi yerlere getireceğim anlamına gelmez..İnsanlar hata yapabilir,unutabilir ve bunu onlara söyleyenler,senin bakış açınla değerlendirilemez.Zaten yönetim son dönemlerde biraz daha hassaslaştı.Bunu verdikleri tepkilerden anlayabiliyorum.Bazı üyeler yönetimi isyan noktasına getirebiliyorlar.
    Son cümlen biraz tuhaf kaçmış.Bizim hükümetimiz bunu yapıyor bakalım sizin hükümetiniz ne yapacak şeklinde anladım doğru mu?.Bizde nizipleşme veya hükümet olma gibi bir zihniyet yok.Herkes kendi işini yaparsa daha iyi olur.

  10. Kimmiş o bazıları ??

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ooo site coşmuş, her zaman ki gibi Alonso taraftarlarını azarlayan ve asla suçunu kabul etmeyen bir yönetim. GAVURCA bilmeyen ama GAVURLAR için yanıp tutuşan taraftarlar, önüne gelen Alonso taraftarına (-) basan çoluk çocuk vs.vs..

    Devam, artık bende uyandım, her boş vaktimde 1-2 tane yeni üyelik alıyorum. 30-40 tane olmuştur herhalde. 10 dk lık mail adresleri sağ olsun. Yinede terbiyesizlik yapmayacam, yapanlar utansın..

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aldatılmaktan iyidir, bazıları gibi :)))

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Usta bunları yazdığına yazık, kimse bakmıyor ki sen ne yazmışın. Hatta yorumları okuyan bile yok.

    Başlığı oku, çamurunu at, yallah…

  14. her yaris sonrasi 2.lik diye diye milletin kafasini yedi simdide cikmis ne diyor,
    kedi uzanamadigi cigere mundar dermis 😀

  15. kmle aldatıyo soylede bızde bılelım

  16. Petrov hareketinin her ne kadar yanlış yapılsa da abartıldığını, çünkü her pilotun aynı hareketi yaptığını söylemiştim. Konu Michael Schumacher'e Nelson Piquet'e kadar dayanmıştı. Evet fanatik bir Alonso'cu McLaren'ci olamıyor bu da doğru. Hafızam da iyidir…

  17. Evet aynen Vega bunu cevaben söylemişti bana ama yoğurdunun ekşi olduğu bir kaç şeyide söylemişti.Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan biri Alonso Petrov konusunu Alonsonun gereksiz uzattığı ile alakalı bir şeyler yazmıştı burada.Ha birde en başta benim söylediğim gibi hem Mclarenci hem Alonsocu kalamadı 😀

  18. quva arkadaşım nasılsın ? neden çoğu zaman arkadaşlarına destek mesajları yazıyorsun,ya bunlara laf anlatamazsın gibilerinden ortamı geriyorsun yada yazdıkların içinde sürekli site yönetimini eleştiriyorsun? Merakımdan soruyorum yani bakıyorum sen mesaj yazdığında ya siteyi eleştiriyorsun yada mclarencilerin alonso haberleri altında yazmalarını eleştiriyorsun.Site yeni sahibini arıyordu eğerki bu kadar eleştirdiğiniz siteyi daha iyi yerlere getirebileğinize inanıyorsanız sen ve bir kaç arkadaşın yanı senin gibi muhalefet olanlar mesela üstadın varya senin bir tane,toplanıp alın siteyi bir bakalım sizin hükümetiniz ne icraat yapacak .:)

  19. Haklısın arkadaşım site yöneticilerinin hiç işi kalmamış, biri Alonso hakkında olumsuz yorum yapsa da hemen artılarını yükseltsem diye bakıyor.

  20. çokta umrumuzdaydı.

  21. Ben de yoğurdum ekşi olmadan ekşi diyemem demiştim sanırım Sedat abiye. Şu an yine o durumdayız. Alonso'nun açıklamalarında demek istediğini uzun uzun açıklamıştım ben. Dönme gibi bir durumun olmadığı gibi adam hala 2.liği hedefliyor, podyumda şampanyaları götürmek istiyor. Durum bu. Kendi ağzıyla diyor bunu.

    İngilizce'ye gavurca olarak yazdığın için biraz garipsedim o kadar. Yoksa bilmemek oldukça normal, zaten sırf bu yüzden çevirmiyor muyum? Herkes, her jenerasyonun İngilizcesi iyi diye bir genelleme yapamam zaten. Benim yaşımdakilerde bile epey sorunu olanlar var. Ne mutlu ki ben şanslı olanlardanım… Rusça bildiğini ve Rus F1 sitelerinden linkler paylaştığını biliyorum zaten.

    Keşke TRF1 ekibine yeteri kadar yardımcı olacak zamanım olabilseydi. Önceki mesajlarıma bakarsan, sırf zaman ayırdıkları için bile saygı duyduğumu söyledim. Benim de yazı yazdığım platformlar var ama onlara bile zor zaman ayırabiliyorum ne yazık ki.

  22. Güzel kardeşim, sana 1-2 ay kadar önce, 'Bana yazma. Sana cevap vermek istemiyorum. Çünkü anlaşamıyoruz. Yaptığımız tartışmalarda bir arpa boyu yol alamıyoruz. Tartışmalarımızın tamamı fiyasko' demiştim. Ama sen hala ısrarlısın. Şahsınla bir alıp veremediğim yoktur, emin olabilirsin. Ama düşünce şeklin bana garip geliyor. Belki hatırlarsın, Sedat ağabey sana bir gün 'Bir kere de yoğurdum ekşi de' demişti. İşte problem budur.

    Aşağıda McLaren Team'e,

    …gördüğün gibi gavurca bilmeyen de varmış.

    demişsin. Hani bu yazıyı okuyan da site de tek İngilizce bilmeyen kişi olarak beni belliyecek 🙂 18 sene eğitim-öğretim hayatım oldu. Yalnızca orta 1 ve 2. sınıflarda İngilizce gördüm. Düşün yani, ortaokul seviyesinde bir İngilizce. Ha bir de lise 1. sınıfın yalnızca ilk döneminde Fransızca hocası İngilizce dersimize gelip bir kaç şey gösterdi. Edindiğim ingilizce bu kadardır. Atalarımız, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp demiş. Ben de elimden geldiğince bir şeyler kattım üzerine ama öyle yazılı bir metni çevirecek kadar İngilizcem yok malesef. Mesleğim gereği İngilizce gereken yerleri anlayabiliyorum çok şükür. Demem o ki, bu ukalaca tavır karşısında yapacak bir şeyim yoktur. Ha şunu da ekleyeyim, çok kısıtlı bir Rusçam vardır, o kadar.

    'Gavurca' terimini de Doç. Dr. Emin GÜRSES'den öğrenmişimdir. O'nun deyimidir. (Hoş doçent diyorum ama sanırım (Sözde) Ergenekon Davası'ndan dolayı içeri girdikten sonra tahliye olunca profesör ünvanını aldı, emin değilim.) Bu adamı bir araştır istersen. Samanyolu TV'de ve Ulusal Kanal'da program yapmış, Milli Güvenlik Akademisi'nde ve Sakarya Üniversitesi Uluslararsı İlişkiler Bölümü'nde öğretim görevliliği yapmış, eğitim için gittiği İngiltere'de kafasına kar maskesi geçirip IRA gösterilerinde İngiliz Polisi'ne karşı çeşitli aktivitelerde bulunmuş, hiç tahmin edilemeyecek yapılanmalarda (çeşitli localar, istihbarat teşkilatları gibi) haber kaynakları bulunan… çok enteresan bir adamla karşılaşacaksın.

    Sana haddim olmayarak bir önerim olacak. O kadar İngilizcen var, çok güzel. Bunu sitedeki arkadaşlara destek vermek için kullanmayı düşünmez misin? Bak bir avuç insan burada kendilerine laf atalım diye zaman ayırıp haber çeviriyorlar. O kişilerin yükünü hafifletmek istemez misin? Zaman ayırıp ayıramama durumunu bilmeden bu öneriyi yapıyorum, yanlış anlamanı istemem.

    Kalasın sağlıcakla.

  23. "Sen benim kaynağıma güvenmiyorsun ben senin kaynağına nasıl güveneyim?" demişsin. O ön yargını kıramam zaten ben fanatik bir Alonso'cu sen de tamamen karşıtımsın. Ama emin ol PlanetF1, ESPN, Autosport 3'lüsü sağlamdır zaten biliyorsundur. Yeri geldiğinde elimden gelen en güzel çeviriyi yapacağım bu arada ister güven, istersen güvenme. Sorun değil. Sonuçta öyle de böyle de tartışıyoruz; uzlaşıyor muyuz? Kesinlikle hayır.

  24. Tartışırken yabancı kaynak kullanmam normal, e yukarıda gördüğün gibi gavurca bilmeyen de varmış. Ondan çeviriyorum, sorun etmem.

    4 senedir, 2007 İtalya GP'sinden beri sanırım bu siteyi takip ediyorum aynı nick ile. Güncelliğine, hızına ve hatta tasarımına bir şey demiyorum. Yıllardır haberleri en hızlı ve güncel şekilde iletmek istiyorlar. Her ne kadar malum sitenin arşivinin kullanılması daha kolay olsa da sürekli takip ettiğim tek Türkçe F1 haber sitesi olduğunu söyleyeceğim. Ancak tabi ki eleştireceğim durumlar olması normal ki sadece ben eleştirmiyorum.

  25. malum bir site var ve yorum bile yazmak ayrı bir dert'ki zaten haber hızı oldukca çok kötü

    Bahsettiğin siteye yanılmıyorsam 2002'de üye oldum. Bir kere yorum yazmışlığım yoktur. Haber hızında ise TRF1 ile boy ölçüşecek site yok.

  26. quva, geçenlerde Hakan ağabey ile bir yazışman oldu. Onu okuduktan sonra sana cevap vermemek için kendimi diretiyorum. Bunu yanlış anlama. Bir çok Müslüman'ın gitmek istediği yerlere gitmiş, oraları görmüş, havasını solumuş, toprağına alnını koymuş insansın. Ne mutlu sana. İnşallah Allah benim ve isteyen herkesin oraları görmesini nasip eder. Beni yanlış anlamamanı rica ederek yorumlarına beni katmamanı istiyorum. Döner cevap verir, kalbini kırarım diye korkuyorum. Hoş sen beni katsan da dediğim gibi elimden geldiğince sana birşeyler yazmamaya çalışacağım. Kalasın sağlıcakla.

  27. vega, bak bunu hakaret olarak algılama ama önceki tartışmalarımızdan dolayı senin çevirine de haber kaynağına da güvenemem. Lütfen yanlış anlama. 'Güven' meselesi.

  28. Bundan sonra haberlerin altında çevirilerini bekliyoruz; bir çok haber altında yorumun zaten mevcut senin için çok zor olamasa gerek;bundan site yönetimide memnun olacağı kanaatindeyim çünki idda ettiğin konu çok ciddi bir durum;çeviri yapacak kadar eğitimim yok ama diğer sitelerden takip ettiğim kadarıyla ortada sonuç adına çok bi farklılık yok;

    Bu işler istikrar işidir herkes bir şeyler düşünür uygular ama istikrar olmadığı için sonucu hüsran ile biter; TRF1 bu konuda türkiyede çığır açmıştır;yıllardır sürdürdüğü istikrarla bize gece gündüz en son haberleri ulaştırmış ve herkesin kendi fikirlerini yazmasına müsade etmiştir. türkiyede bu şekilde gayret içerisinde olan bir site varmı? malum bir site var ve yorum bile yazmak ayrı bir dert'ki zaten haber hızı oldukca çok kötü…..

  29. Vega dostum iyi akşamlar saygılar.Fazla uzatmaya gerek yok.Anlatabildiklerin karşındakinin anlayacağı kadardır.Onlar destek gördüklerinin gayet de farkındalar.İstedikleri zaman istediklerini, kısıtlama muamelesi görmeden yazabilmekteler.Ama o kişilerle istemeden de kaba tartışmaya girmiş olan arkadaşlarımın aylarca elinin kolunun bağlı kaldığını biliyorum.
    Ben de birçok kez bazı konuları yönetime dile getirdim .Bir zamanlar (Almanya yarışı sonrası) fotoğraf konusunda birçok kez serzenişte bulunmuşumdur.Lewis'in yayınlanmayan küfür, en çok ceza alan pilot, Stirling Moss'un Lewisi eleştirisi , Raikkonen'in bara alınmaması gibi haberleri sormuşumdur.Bizzat Gökhan Bey ile,'' Lewis'in besleme pilot iddiaları'' başlıklı haberin çevirisi için tartışmışımdır.Çoğu kez de gözden kaçmış olabileceği karşılığını alıp anlayışla karşılamanın yoluna gitmeye çalışmışımdır.Ama bu konuda başarılı olmadığımı anladım.

    Ki Sen benden daha aklıselim bir insansın.Veryansın eden taraftan bahseden o arkadaşın yukarıda saydığım haberlerden haberi bile yoktur.Kendisiyle tartışan münakaşa eden arkadaşımın aylarca yorumunun kısıtlandığından haberi de yoktur.Aynı kötü cümleleri de kendisi de kullandığı halde kısıtlamaya maruz kalmamıştır.Dolayısıyla bu konuya müdahil olmasına da gerek yoktur.Elbette insanlar yönetimi eleştirebilir ve sorular sorabilir.Bunu emeğe saygısızlık olarak algılamak yanlıştır.Onların işleri de kolay değil bunu da biliyoruz.Herkese her zaman cevap vermek ve hoşnut etmek zorunda da değiller.Geçenlerde bir üye Hakkarideki hain saldırının haber yapılmasını istedi.Örneğin ben de sitenin çoluk çocuktan arındırılmasını istedim.Diğeri – + ların kaldırılmasını istedi.Bir diğeri yorumlarda düzeltme hakkı istedi vesaire vesaire.Hangi bir isteğe cevap vereceklerini şaşırıyorlardır.Kolay değil tabi.
    Sonuç olarak herkes haklı. Haklıyım Haklı, Haklısın Haklı, Haklılar Haklı..Orhan Gencebay ..

  30. Yok istediğin gibi hitap edebilirsin; unutmuşum o yorumu 🙂

  31. Merak etme ben bilmemen ön görüsüyle Türkçe'ye de çeviriyorum, daha rahat anlayabilesin diye. Haberler konusunda eleştiride bulunan tarafın hep aynı tarafta olması normal. Çünkü haberi yanlış anlayan taraflar ve arkasında olunan taraflar; son yıllarda pek değişmedi.

  32. Haber ve çeviri konusunda tarafsız olduğunuzu da ben söyleyemem. Bunu isteyerek veya istemeyerek yapmanız da pek işi değiştirmiyor.

    İyi akşamlar.

  33. bu konuda size daha fazla yorum yapmak istemiyorum. "cımbızlama" ifadesini gayet güzel yaptığınızı bizzat gösteriyorsunuz. biz taraflıysak, taraflı haber çeviriyorsak daha fazlasını söyleyemem.

    hayırlı akşamlar.

  34. Sizin İngilizce öğretmeni olduğunuz vasıtasıyla yaptım zaten o genellemeyi, öyle olmadığını ben de biliyorum.

    Neyse; gelelim cımbızlamaya. Doğru çünkü farkında olmadan taraflı haber verdiğinizi de düşünüyorum ne yazık ki. Anlaşabilmişiz bu konuda. Sanırım bunu söyleyen tek kişi de değilim. İsteyerek yapmıyorsunuz belki ama kısa haberlerinizi, hatta bir kelimeyi yanlış çevirmenizi suistimal edenler oluyor.

    Mesela siz haber başlığını Alonso, Şampiyonada İkinciliği Önemsemiyor şeklinde vermişsiniz; ancak Alonso "once you are no longer in the hunt for the World Championship win, the other positions are less relevant." ve "less relevant" önemsiz diye çevriliyor. Sonra arkadaşımız "Aaa Alonso dönmüş." diye başlıyor yazmaya. Ama tabi haberde Alonso'nun hala 2.liğin mümkün olduğunu okuyamadığı için pek de doğru bir fikre sahip olamıyor.

  35. Benim 'gavurca'm yok sevgili arkadaşım.

    Diğer konuya da değinecektim de Abdullah zaten verilmesi gereken cevabı vermiş. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim; haberin içeriği ve çevirisi hakkında veryansın eden taraf, hep aynı taraf.

  36. buraya haber çeviren kişiler ingilizce öğretmeni değiller merak etmeyin. haberde yazılanlara eksik demekle;

    Haberleri tercüme edenler cımbızla çektikçe cümleleri senin kaynak vermen işe yaramaz.

    demek arasında en az ferrari ile force india kadar fark var. tepkinin nedeni gayet açık. farklı yöne çekmeyin.

  37. İşinize saygım sonsuz laflarıma rağmen, çünkü bunu zaman harcayarak, kişisel işlerinizden ve öğretmenlik mesleğinden feragat ederek yapmaktasınız. Bu kadar özveriyi ben gösteremem şahsen, sırf bu yüzden saygı duymak gerekiyor.

    Ancak bu haberin eksik yanlarının olduğu konusunda yanlış değilim, her ne kadar "geçenlerde de üstteki haberi okumadan haberin kaba taslak uzunluğuna bakıp burada hepsi geçmemiş deyip tamamiyle aynısı çevrilmiş haberin ingilizcesini yorumlara yapıştırmıştıran" kişi olsam da. Ki bu eksik yönler bazı arkadaşlarımızın ilginç düşünceler benimsemesine de neden olabiliyor gördüğünüz gibi. Sorun da bu. Eğer arkadaşımız beni ikna etmek istiyorsa daha fazlasına ihtiyaç duymalı, ne yazık ki.

    Haber yayımlama proseslerinizi aşağı yukarı anlayabiliyorum. Ki örnek vereyim size. Planet F1'deki 5 Ekim tarihli haberin içeriği sizin 5 ve 6 Ekim tarihli Alonso haberlerinizle tamamen aynı.
    http://www.planetf1.com/driver/3463/7226097/Alonso-Battle-for-second-will-be-close

    Gelelim haber çevirme işine. Çevirme yapabilmek için onu yayımlamak gerekiyorsa onu da yapıyorum merak etmeyin. Her ne kadar İngilizce öğretmeni olmasam da. Buradaki haberi eksik olarak nitelendirmek terbiyesizlik ise sizin bana "Hoop kimsin sen kaç çeviri yaptın bakalım." tarzı yazmanız nedir?

  38. isterseniz terbiyesizlik yapmayın. kim cımbızla cümle seçiyormuş haber çevirirken? işiniz gücünüz yoksa buyurun çevirin insanlar faydalansınlar. yapanlara laf sokmaya çalışmayın. tüm sitelerde haberler aynı şekilde çıkmaz. buraya haber ekleyenlerin de sizin dediğiniz şekilde komple röportajın yer aldığı haberi aramaya vakti zamanı gücü yok. çevrilirken de şunu çevirsek daha çok ilgi çeker şunu desek ilgi çekmez gibi bir düşüncesi yok. ilk açılan haberde ne varsa çevrilir. daha sonra çıkan ve eski haberde içeriği olmayanlar farklı haber yapılır.

    şimdiye kadar kaç haber çevirdiniz de çevrilen haberler hakkında ahkam kesip duruyorsunuz? ha pardon siz geçenlerde de üstteki haberi okumadan haberin kaba taslak uzunluğuna bakıp burada hepsi geçmemiş deyip tamamiyle aynısı çevrilmiş haberin ingilizcesini yorumlara yapıştırmıştınız değil mi? yazmayacaktım ama neyse kolay gelsin size de..

  39. Peki site yönetimi neden daha önce kaldırdığı oylama sistemini, şu an manipule edilmesi bir gerçek olmasına rağmen yine kaldırmıyor? Daha önce kaldırılma nedeni manipule edilmesi değil miydi?

  40. Yorumunu öğleden önce gördüm de ancak yazabildim Babil Kralı. Derdini şimdi anladım. Martin, ufak bir matematiksel hata veya dil sürçmesi yapmıştır. Altında başka bir şey aramak boşa kürek çekmektir. Ama "Yok Onur, bak bu açıklamadan şu çıkıyor" diyerek mantıklı bir yorum yaparsan değerlendiririm.

  41. Haberleri tercüme edenler cımbızla çektikçe cümleleri senin kaynak vermen işe yaramaz. Eğer gördüğün haberdeki 2 ufak paragrafı okuyup "Alonso döndü uuu diyorsan" seni yukarıya benim yoruma alalım.

    Özet de geçmiştim Alonso'nun tam açıklamalarını;
    1- Alonso 2.liğin mümkün olduğunu söylüyor. Hala hedeflemekte yani.
    2- Alonso 2. olmak şampiyon olmaktan daha önemsizdir demekte tam olarak. Bunun neresi yanlış fikir?

    Geleceksen yanına açı ölçerini de al bak.

  42.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    +1

  43.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    +1
    Bundan sonra böyle

  44. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bır yorumun altındakı oy sayısı bence yazanı bu kadar etkıleemelı.ben +50 de alsam – 50 de alsam umurumda degıl valla.sonucta benım gıbı dusunenler artı dusunmeyenler eksı verecek bunu bılıyorum.dedıgınız gıbı ısı gucu olmayan oy kullanmaya odaklı yorum yapmaktan yoksun kımselerın benım yorumumu eksilerle donatmasını hıc bır sekılde kaale almıyorum.sıtedekı sagduyulu muspet menfı bılınclı yorum yazan gercek f1 sever arkadaslarımın da boyle yapmasını tavsiye edıyorum.sayglıarımla

  45. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    mallesef 1 oyum var ancak onu verebılıdım.:)))))kusura bakma.:)

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İsmim Tahir. Bazı arkadaşlar bana faceden soyadı falan buluyorlar ama benim ne face var ne de öyle bir soyadım var.Senin ismini şu haberde okudum.İstemiyorsan dostum diye hitab ederim.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/22823-button-ve-hamiton-dan-wheldon-a-saygi.html

  47. Pilotlar şampiyon durumuna göre açıklamalar yapalar bunda takılınacak bir konu yok tek sorun inkar etmek; 2.lik benim için çok değerli dedikten sonra 5.likde aynı şey diyebilmek..! bubiraz garip olmamışmı sence?buna takılmam normal değilmi?

    engellenmiş olduğuna üzüldüm neredeyse tek başına mücadele vermeye çalışıyorsun; yapabileceğim bişeyler olsa emin ol elimden geleni yaparım 🙂

    buarada ismimi nereden biliyorsun? eğer isimlerle hitab edeceksen ismini alabilirmiyim ?

  48. Herhalde şampiyonada 2.liği önemsemez çünkü şuan raqueli aldatmakla meşgul 😀

  49. Onur Aybars bende içeriği yazmak istedim;uzunluğu düşününce başlık yazmanın daha iyi olacağını düşündüm; emek çekip konuyu kapatmışsın; ellerine sağlık dostum 🙂

  50. bunun site yönetimiyle hiç bir alakası yok ama bunu ne kadar desek boş. geçenlerde mclarenin ay yıldızlı tulumuyla ilgili haberde bile bu tür oylamalara art arda nasıl oy verileceğinin hileleri yazıldı. ne yazıkki bir kişi birden fazla oy kullanabiliyor çerezler silinince. işi gücü olmayıp da bu tür şeylere odaklanan kişiler ise sonuçları böyle etkileyebiliyor.

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz.Nasıl da coşmuşsunuz.Şimdi ben de buraya 2008 sonundan itibaren hamiltonun konuşmalarını haber başlığı olarak veririm ama uğraşmaya değeceğini sanmıyorum.Sadece şampiyona ile ilgili değil özel hayatı ve düşen performansının tarih tarih konuşmalarını da verebilirim.Babası ile olan ilişkisinin menejer sıkıntısından tutun da nikolun durumuna varana kadar yazarım ama değmez.
    Bunlar F1 in PC oyunlarında bile var.Basın toplantısında verilen demeçler oyunda bile değerlendiriliyor.Koskoca köklü bir takımın pilotu kendisinden bekleneni söylemek zorundadır.Uğraşmak istemiyorum ama yine de aklımda kalmasın bir örnek vereyim.
    Tarih 25.04.2009 hamilton: Şampiyon olabilirim.
    O tarihte hamiltonun puanı sadece 4 ve button rubens vettelin puanlarını ve araçlarının gücünü yazmaya gerek bile yok anla artık.

    SON OLARAK ŞU LİNKE BAKMANIZ YETERLİDİR.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/21248-hamilton-dan-u-donusu.html

  52. Söz konusu haber yarıştan sonraki basın açıklamalarından derlenmiş cümleler ve alıntılar. Ancak açıklamanın tamamı 31 Ekim günü Planet F1'de yayımlanmıştı. Alonso'dan sonra Button'ın benzer düşüncelerine kadar olan bölümü kopyalıyorum buraya.
    —————————————————————————————————————————————
    Although Fernando Alonso says second in the Championship is "perfectly" possible, he admits that is not his goal for this – or any other – F1 season.

    Having finished on the podium in India on Sunday, Alonso is third in the Drivers' Championship on 227 points, 13 behind Jenson Button and six ahead of Mark Webber.

    The title, though, is gone, having already been claimed by Red Bull's Sebastian Vettel.

    And, unless it's the title he is fighting for, the Ferrari driver reckons his finishing position in the Championship is irrelevant.

    Asked in Sunday's post-race press conference if he could achieve the runner-up slot in the Championship, Alonso said: "Yes, perfectly possible, that's for sure.

    "There are 50 points available but as we said a couple of races ago, okay, finishing second is maybe better than finishing fifth.

    "We are four drivers all together: (Lewis) Hamilton, Jenson, Mark and me but it's not a big priority for us.

    "If I finish second it's okay, if I finish fourth it's okay. I will not remember the 2011 season if I finish second or third.

    "I will probably remember the win in Silverstone and a couple of nice starts and a couple of nice races, but the position of the Championship, once you are no longer in the hunt for the World Championship win, the other positions are less relevant.

    "I think we will try to do two last good races, try to be on the podium if we can, which is always a good feeling, taste the champagne and take the trophy after a hard weekend, as it was this one."
    ——————————————————————————————————————————————

    Okuyacağınız gibi

    "Bu seneden muhtemelen Silverstone galibiyetini, bir kaç iyi kalkışı, bir kaç iyi yarışı hatırlayacağım. Ancak şampiyonluk mücadelesinden düştüğünüz anda diğer pozisyonlar çok önemli değildir."

    bölümü yukarıdaki haberin küçük bir bölümü. İspanyol pilot bunun öncesinde "2.lik de 4.lük de kabülüm. Ama bu sezon elde ettiğim dereceyi hatırlamayacağım." diyor. Ayrıca 2.lik ve 5.lik konusu TRF1'in haberinde bahsedilmiş. Ama nedense asıl metinde "Daha önce söylediğimiz gibi 2.lik 5.likten daha iyi olabilir." demekte Alonso.

    Ama TRF1'in haberinde geçmeyen önemli detaylar da var. Mesela Alonso 2.liğin mümkün olduğunu ve kalan 2 yarışlarda elde ettiği podyumlar ile bu sırayı kapabileceğini söylemekte.

    Özetle; 1- Alonso 2.liğin mümkün olduğunu söylüyor. Hala hedeflemekte yani.
    2- Alonso 2. olmak şampiyon olmaktan daha önemsizdir demekte tam olarak. Bunun neresi yanlış fikir?

    Demek ki seçmece cümlelerle yazılmış habere kapsamlı yorum yapıp "Oo Alonso 180 derece dönmüş." diye bir fikirde bulunmamak gerekiyormuş. Böyle yapanlara açı ölçer ve orjinal metin gerekmiş.

  53. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sezonun ikinci yarısı ne zaman ve hangi yarışla başladı???
    Mclarenin podyuma çıkamadığı yarışlar hangileri ve bu yarışlar hangi tarihlerde oldu.???
    Bilgilendirebilirsen sevinirim.

  54. Siz de onun gibi ünlü biri olsanız, size de günde 10 defa yarın ne yapacaksın, hedeflerin neler diye sorsalar mutlaka bir cevap vermek zorunda kalırsınız.

    Adam son ana kadar şampiyona ikinciliğini kovaladı. Yarışa çıkmasa mıydı? Yarışta geçemeyeceğini anlayınca delikanlı gibi "i give up" diyen kimdi?

    Takım arkadaşını geçmesi önemli değil. Açıkça en iyi araçlar olan Red Bull ve Mclaren araçlarından birer tanesini geçmesi yeterince iyi bir sonuç değil mi?

    İyi pilot, süper pilot denilen Hamilton, ne olduysa sezonun çoğunda Ferrarinin ""2."" pilotu massa ile yarıştı. Şimdi Alonso ve Red Bull'un ""2."" pilotu Webber, Hamilton'dan daha fazla puana sahip.

    Şampiyona üçüncülüğü de güzeldir 😉

    Alonso taraftarı değilim, ama sezarın hakkı sezara dostlar…

  55. dostum bu da neydi böyle.
    oldukça insafsızca ve acımasızca olmuş.

    ricam kabul görürse. böylesi yorumlarını en az 3 e bölüp 3 doz halinde ver.
    böylesi tek seferlik için çok çok fazla.

    ————————-
    ayrıyetten haberde neden diazın fotoşap lı resmi kullanılmış anlamadım.

  56. şimdi birde sezon sonunda alonso ikinci oluyormu.olmaz olmaz dememek lazım buttonun bir yarış dışı herşeyi alt üst edebilir.benim asıl merak ettiğim konu şimdi ikinci olursa ne diyeceksiniz.sonuçta alonso zoru başarmış olacak bir anlamda.ama sizlerin yüzünüde görmek isterim açıkcası.

  57. I gave up
    (vol.2)

  58. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Pardon -60 alan bile varmış gayet normal bir yorumla..

    Devam edin, en azından renginiz belli oluyor..

  59. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş bu ney ya bu kadar mı göz göre göre yapılır bu. Ulan adam kayırıyorsunuz bari çaktırmadan yapın.

    http://img638.imageshack.us/img638/2066/screenshot20111103at751.png

    Şu resme bak, konuda 58 kişi yok adam 58 tane olumlu oy alıyor, daha yukarıda 67 var uzun diye almadım. Herkesin 1 oy verme hakkı olduğuna göre nerden çıkıyor bu bolluk.. Öte yandan sadece 3 kelime ile "çok iyi ya" şeklinde yazılmış yorum -19 oy alıyor. -40 larda dolanan var..

    Sizin yönetim anlayışınıza diyecek bişey bulamıyorum.. Bu hesabı da banlarsınız siz şimdi. Çocukmusunuz nesiniz anlamdık ki.

  60. Sinan Özer avatarı

    Button'un çok gerisindeki (h)amilton 2.liği önemser.çünkü zeka seviyesi henüz gelişimini tamamlamamış ve 2.olabileceğine inanır.Alonso ise 13 puan gerisinde olmasına rağmen 2.liği kovalamaz.çünkü büyük pilot.şampiyon olamadıktan sonra isterse 10. olsun onun için farketmez.kazanacağı ekstradan birkaç milyon dolara da zaten ihtiyacı yok.

    Ayrton Senna:"2.lik,kaybedenlerin en iyisi olmaktır."

  61. Epey emek vermişsin ama bu metin daha açıklayıcı olmasını sağlamış bence. Eline sağlık.

  62. facebookta işsizler diye bir grup mu bir şey var, saçma sapan veya espri içeren fotoğraflar paylaşıyorlar. birden o aklıma geldi.

    İnsanın hedeflerini revize etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Hep daha fazlasını hedefleyip, ardından bu hedefi revize etmek oldukça mantıklı. Siz buna tutarsızlık diyebilirsiniz( yazıyı okumadım, yazanın profilinden az çok tahmin ediliyor amacı nasılsa)

    Şuan Alonso 2. liği hedefliyorum dese çok gerçekçi olmaz. Ferrari göz göre göre Mclaren'den yavaş, Button formda ve puan avantajı var, 2 yarış kalmış, zaten rakibinden en çok puan çalacağın yarış birinciliğine ulaşman da zor. Şuan çıkıp 2. olacağım falan dese asıl saçma olur. Şu saatten sonra bu performans düzeyiyle 2012 ye hazırlansınlar.

  63. McLaren Team'in yazdıklarının daha kapsamlı olarak yazılması daha önce aklıma gelmişti. Sırf ortalık karışmasın diye kendi kendime "Sus Onur" dedim. Hem Vallahi hem Billahi sayfaya sonradan eklenen bir yorumu okudum ve yazma gereği hissettim.

    Buyruuun;

    25.09.2011

    Alonso'nun Hedefi Şampiyonada İkincilik

    Fernando Alonso, 2011 Formula 1 şampiyonasını 2. sırada tamamlamalarının kendileri için çok değerli olacağını söyledi.

    Singapur yarışını 4. sırada tamamlamasının ardından şampiyonada 3. sıraya düşen Alonso sene sonu için hedeflerinin ikincilik olduğunu söyledi.

    Alonso "Tabi ki hedef 2. olmak. Bu zor ancak istediğimiz şey şampiyonada 2. olmak."

    "Bunun yanında markalar klasmanında Red Bull 100'den fazla puan ilerde, Mclaren neredeyse 100 puan önde ve bu farklar çok büyük. Bu yüzden pilotlar şampiyonasında 2. olursam bu benim için çok değerli olur." dedi.

    ———————————————————————————————————————————————-

    29.09.2011

    Alonso'nun Ferrari'ye İnancı Tam

    Klasmanda 3. sırada yer alan Ferrari pilotu sezonu 2. sırada tamamlamak istiyor.

    ———————————————————————————————————————————————-

    05.10.2011

    Alonso: "Zor Olacak ama İkinci Olabiliriz"

    Ferrari takımı pilotu Fernando Alonso bu sene şampiyonada ikinciliği kovalamanın imkansız olmadığı söylüyor anca bunun zor olacağını da kabul ediyor.

    Ferrari gelecek yılın otomobiline odaklanmasına rağmen, Alonso ikincilik mücadelesine devam edeceğini söylüyor.

    "Matematiksel olarak bile şampiyonluğu kovalayamayacak olsak da geriye kalan son beş yarış için motivasyonumuzu korumak adına birçok nedenimiz var."

    "Öncelikle pilotlar şampiyonasında ikincilik şansımız var. Sezonun şimdiye kadar olan gidişatına bakarsak, Vettel fazlasıyla baskın ve podyumdan sadece bir kez indi ancak benim ve takım için ikinci olmak harika bir sonuç olurdu."

    ———————————————————————————————————————————————-

    06.10.2011

    Alonso Motivasyonunu Hâlâ Kaybetmedi

    Fernando Alonso, kalan 5 yarıştan en azından birini kazanıp şampiyonayı 2. olarak tamamlamayı amaçlıyor.

    Alonso: "İki ay içinde pozisyonları tamamıyla unutursunuz. Bu yüzden dünya şampiyonasında 2. olmak için kalan 5 yarıştan en azından birini kazanmayı tercih ederim."

    ———————————————————————————————————————————————-

    10.10.2011

    Ferrari: "2012'de Şampiyonluk İçin Küçük Gelişimlere İhtiyacımız Var"

    Domenicali "Bu hafta sonu gösterdi ki en önemli şey, çok güçlü olmak ile çok güçsüz olmamak arasındaki dengede. Bu yüzden zorlamaya devam etme konusunda evdeki herkesin bununla motive olması gerek. Çünkü sezonun son 4 yarışında azami puan almalı ve bir yarış kazanabilmeliyiz"

    "Bunlar mümkün. Artı, Fernando ile hâlâ ikincilik için mücadele ediyoruz"

    ———————————————————————————————————————————————-

    13.10.2011

    Alonso: "İkinci Olmamız İçin Üzerimizde Baskı Yok"

    Fernando Alonso, bu sene şampiyonayı 2. olarak bitirmeyle çok ilgilenmediğini, sezonun son yarışlarından sadece mümkün olduğunca keyif almaya çalışacağını söyledi.

    Önceki açıklamalarında 2'ciliğin kendisi için değerli olduğunu söylemesine rağmen Kore2de, bu konuda üzerinde baskı olmadığını belirtti.

    "Şampiyonadaki yerimiz için herhangi bir baskı olmadan yarışlardan keyif almaya çalışacağız. Çünkü pilotlar klasmanında 2. ve 5. sıranın çok farklı olmadığını düşünüyorum."

    ———————————————————————————————————————————————-

    30.10.2011

    Alonso: "Şampiyonada İkinci Olmak Kolay Değil"

    Hindistan yarışını üçüncü sırda tamamlayan Fernando Alonso, şampiyonayı ikinci sırada bitirmenin zor olacağını söyledi.

    Alonso, ikinci sıradaki Button'ın sadece 13 puan gerisinde yer alıyor olsa da Ferrari'nin Red Bull'dan ve McLaren'den yavaş olduğunu göz önünde bulundurarak Button'ı geçmenin kolay olmayacağını düşünüyor.

    "Bu yarışta aldığımız sonucun ardından şampiyonada ikinci olmamız hala mümkün ama fark sadece 13 puan olsa bile bu çok zor olacak çünkü McLaren şu anda çok formda. Kağıt üzerinde bunun mümkün olduğunu biliyoruz ama Red Bull ve McLarenların gerisindeyiz. Eğer olağandışı bir şeyler olursa bunu başarabiliriz."

    ———————————————————————————————————————————————-

    02.11.2011

    Alonso, Şampiyonada İkinciliği Önemsemiyor

    Fernando Alonso, pilotlar klasmanında ikinciliğin çok da önemli olmadığını düşünüyor.

    Alonso "Herkesin bildiği gibi bizim asıl hedefimiz gelecek sene. 2. olmak 5. olmaktan iyi olabilir ancak bizim için büyük bir öncelik değil. 2. de olsam 4. de olsam sorun değil."

    "Bu seneden muhtemelen Silverstone galibiyetini, bir kaç iyi kalkışı, bir kaç iyi yarışı hatırlayacağım. Ancak şampiyonluk mücadelesinden düştüğünüz anda diğer pozisyonlar çok önemli değildir." dedi.

    Şimdi de açıklamaların yapıldığı tarihler ile o zamanki puan durumlarını karşılaştıralım;

    11.10.2011 itibariyle (İtalya sonrası) puan durumu (Yukarıda bulunan açıklamalardan önce)

    2. Alonso 172
    3. Button 167 (+5)

    ———————————————————————————————————————————————-

    09.10.2011 itibariyle (Singapur sonrası) puan durumu

    2. Button 185
    3. Alonso 184 (+1)

    ———————————————————————————————————————————————-

    16.10.2011 itibariyle (Kore sonrası) puan durumu

    2. Button 222
    3. Alonso 212 (+10)

    ———————————————————————————————————————————————-

    30.10.2011 itibariyle (Hindistan sonrası) puan durumu

    2. Button 240
    3. Alonso 227 (+13)

    Alonso İtalya GP sonrası ikinci sıradaydı ve 1 ya da 2 yarış sonra geri düşse dahi durumu kurtaracağına inanıyordu ki ilk açıklamaları geldi. Sonra baktı durum istediği/beklediği şekilde gelişmiyor, ağız değiştirdi.

    Önce, 2.'liğin değerli olacağını ve hedefin bu olduğunu söylüyor. Üstüne yeni bir yarış geçmeden gerçekleri görüyor ve beklenti içerisine soktuğu taraftarlarını 'Zor olacak' diyerek duruma hazırlamaya çalışıyor. Pistlerin en komple pilotu Alonso, daha sonra sezonu 2. bitirmekle ilgilenmediğini kalan yarışlardan keyif almaya çalışacağını belirtiyor. Yetmiyor 'Ha 2. ha 5. ne fark eder?' diyerek 180 derece dönüş yapıyor. 13 puan geriye düşünce aracının rakiplerinin aracından yavaş olduğunu bu sebeple 2.'liğin zor olduğunu belirtiyor.

    38 günde neredeeen nereye… Kendi değimiyle 'eğer olağandışı bir şeyler olurda' 2.'liği alırsa yapacağı açıklamayı merakla bekleyeceğim. Aklıma rahmetli Barış Manço'nun şu şarkısı geldi;

    Bir gün dönsem sözümden düşerim dost gözünden
    Dünya dönüyor dostlar bir sözden dönsem çok mu
    Devran dönüyor dostlar ben dönmüşüm çok mu

    Ali yazar Veli bozar küp suyunu çeker azar azar
    Üzülmüşüm neye yarar keskin sirke küpüne zarar

    İyi geceler…

  64. ferrarinin arka tutuşu mclarendan daha iyi mi ? abi böyle birşey yok ya . ferrari geleneksel arkadan kayma sorununu bu sene de çözemedi . her viraj çıkışı hızlanmalarda pilotlar kontrayla uğraşıyor aracın arkası sürekli kayıyor . bir de mclarena bakın , viraj çıkışlarında hızlanmalarda adamlar yapıştırıyor pedalı dibe hala kımıldamıyor arkası . spayı hatırlayın , ferrariler son şikanda hızlanacam diye cebelleşirken mclaren farkı koyuyordu . ferrari arkadan kayma olduğundan arka tutuşu arttırmaya çalışıyor bu yüzden de önden kayar hale geliyor araç .

  65. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Saygılar.Benim yorumlar kontrolden geçtiği için sonradan çıkıyor.Diğeri belki de sabaha çıkar.Bunu isyan veya şikayet olarak algılamayın.Halimden memnunum.

  66. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    MehmetAli bu yazdıklarının hepsi birer haber başlığı.Muhabirler bu tip soruları o tarihlerde diğer 4 pilota da sorsalar aynı cevabı alacaklardır.
    İlk soru 25.09 tarihli ve o esnada (singapur) Alonsonun matematiksel şansı bitmişti.Vetteli sadece button engelliyordu.Şampiyonluk matematiksel olarak bittiğinde ne dersiniz?
    1–vet 309
    2–but 185
    3–alo 184

    Şampiyonluk gitmiş ve buttonla arada 1 puan var.O zaman 2.lik için savaşılabilir değil mi.

    Diğer 5.-13 ve 30.10 da söyledikleri tamamen birbirine yakın cümleler.sadece sorunun zamanı mekanı ve soranı değişik.Zaten 9.10 tarihindeki buttonun zaferi umutları azaltmaya başlamıştır.
    13.10 ve 02 11 de söylenenler de birbirine yakın cümlelerdir.Üzerimizde bir baskı yok daha önemli işlerle uğraşıyoruz şeklindedir.
    Bu tarihlerin daha öncesine gidersen Alonsonun şampiyonluktan bahsettiğini de göreceksin.Senin gibi mantıklı birinden beklemezdim.Neden takıldın ki.Senin bu tepkini gören de Alonsonun suzuka yarışından sonra ben hala şampiyon olabilirim dediğini falan zannedecek.Vettel noktayı koyana kadar herkes şampiyonluktan bahsediyordu.Sonra herkes 2.likten bahsetti.
    Sen geçen yılda kalmışsın.Geçen yıl Alonso sezonnun2. yarısında her yarış podyuma çıkarsam şampiyon olabilirm demişti.Sizler ve muhabirlerde 47 puan farkla ve 5.likle mi diye gülmüştünüz.Ama son yarışın podyumunda Alonso olsaydı ne olurdu hepiniz gördünüz.
    Alonso ters bişey söylememiştir.Elbetteki matrematik olarak şampiyonluk şansı bitince gazetecilere hedefinin simit satmak olduğunu söylemeyecektir.
    Soru:2.olmak kolay mı?,
    Cevap :05 10.2011 zor olacak ama ikinci olabiliriz neden olmasın.
    Soru. :Kore yarışında diğerlerinin hızlandığını görüyoruz.İkinci olmak kolay mı.
    Cevap: 2.olmak kolay değil.

    Uzatmaya gerek yok canlandırdığımızda senin de gördüğün gibi sorularda da cevaplarda da birbirine çok yakın ifadeler var aslında…Ne koreden sonra Alonsoya hala şampiyon olabilirmisin diye soruyorlar ne de Alonso ben hala şampiyonluk kovalıyorum diyor.
    Performansa ,puan durumuna göre ve takımın çalışmalarına göre değişkenlik göstermesi yetmiyor diğerlerinin performansı da etkili oluyor.

    Kusura bakma yorumlarım kontrollü olduğu için geç yayınlanıyor.Cevaplarım seni ne kadar tatmin etti bilmem ama kesinlikle senin yazmayı bırakırım sözüne istinaden yazmadım.

  67. oynayamayacak gelin yerim dar dermiş. yer gösterirsin yen im(elbise) dar dermiş…

    alonso sadece konuşuyor. kendi hariç herşeyin kötü olduğunu iddia ediyor. ferrariye büyük umutlar la getirildi. iki sene geçti. ispanyol çocuğu rahat etsin diye ferrari iki pilotunu harcadı. takım markalarda üçüncülüğü kabullendi. olmadı olmadı…

    olmayacakta…

  68. Nebuchadnezzar altdaki yorumunu yeni okudum; buna cevap vermiş gibi kabul ediyorum bu yakın davranışından ötürü yorumu yoksayabilirsin…

  69. Bunun neyini garipsedin ? sanki açıklamaları 1 gün içinde sabah öğle akşam yapmış gibi konuşuyorsun.. Puan farkı , aracın durumu gibi etkenler her yarış değişiyor , açıklamalarında değişmesi normal..

    Ona bakarsan sezon başından beri her pilotun her açıklamasını sıralayalım , mart ayında bu adamlar hangi mantıkla şampiyonluktan bahsediyor diye tartışalım..

  70. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İyi niyetinden şüphe etmemeye çalışıyorum lakin ortaya bişey atınca durum malumunuz üzere farklı yerlere çekiliyor.Yeni nickli arkadaşlar falan geliyor olayı yanlış yerlere götürüyorlar.Sonra da birileri böyle saça böyle tarak diyerek ortamı iyice geriyor.

    Şimdi 2.lik hedefi öncelikli değil.Sezona şampiyonluğu hedefleyerek başlarsınız ,olmadı mı hedef diğer seçeneklere kayar.Zamanla duruma göre öncelik ve hedef yer değiştirir.Diğer araçların ve performansına göre şimdilik Alonsonun 2.liği zor gibi.Aslında puan farkı çok değil ama yine de öncelik 2012 çalışmalarında olacaktır.
    Her konudan bişeyler çıkaracak olursak yani buzağı ararsak çok buluruz.Birkaç gün önce Martinin yorumu dikkatimi çekti.Lakin bu yorumunu irdelemek istememiştim ama size örnek olsun diye verdim.Şimdi sezon sonunda tüm pilotlar 2012 için vaatlerde bulunacak.Hedeflerinden bahsedecek.Sonra zaman ilerledikce göreceğiz.Bu yıllardır böyle.

  71. ''şampiyonluk mücadelesinden düştüğünüz anda diğer pozisyonlar çok önemli değildir."
    Ustasın bilirim, 2 ya da5. Dediğin gibi şampiyonluktan düşünce sonraki pozisyonların pek önemi
    kalmıyor. Redbul kadar hızlı araç yok sizde ve bizde de.Bizm tek tesellimiz Shumi iyiye gidiyor.

  72. Nebuchadnezzar; bana altdaki ALONSO dan ne anladığını mantıkla açıkla bu sitede yazmayı bırakacağım (söz)

    25.09.2011 "Alonso'nun Hedefi Şampiyonada İkincilik "
    05.10.2011 "Alonso: "Zor Olacak ama İkinci Olabiliriz"
    13.10.2011 "Alonso: "İkinci Olmamız İçin Üzerimizde Baskı Yok"
    30.10.2011 "Alonso: "Şampiyonada İkinci Olmak Kolay Değil"
    02.11.2011 "Alonso, Şampiyonada İkinciliği Önemsemiyor"

  73. Dostum yorumsuz dedim zaten 🙂 hakaret yok aşağılama yok sorgulama yok isteyen istediği gibi yorumlasın..

    Martinin söylediğinde garip bir durum yok.

  74. Sezonun ikinci yarısın bahsediyor.

  75. aslında araç sandığınız kadar kötü değil. arkası sağlam bir araç. önden kaymaya meyilli. sanırım ferrari tasarım aşamasında istedikleri balansı bulamadı. McLaren de arka taraf ferrari kadar sağlam değil ama daha dengeli gözüküyor.takımlar aracın arkasında DF bulma yarışında yani seneye daha dengeli bir araçla ferrari bence iyi yolda. dikkat ederseniz takımlar uzun lastik ömrü istediklerinde yarışta aracı bir miktar önden kayma şeklinde ayarlarlar, ferrarinin diğerlerine göre daha uzun lastiği kullanmasıda bundandır.

  76. sitedeki trend demeç paylaşmak olmuş ben de buna bir katkıda bulanacaktım ama aklıma bişi gelmedi 🙂

  77. Alonso ne söylerse söylesin bazı kişilere batıyor.. Adam zaten demiş ki " 2. olmak 5. olmaktan iyidir" yani altındaki araç iyi olursa 2. olmaya çalışacak elbette, ancak mevcut araçla mümkün olmadığını yorum yazan herkes biliyor.. Ama maksat alonsoya laf giydirmek olunca herşeye bi kulp takılıyor..

  78. Hatırladığın için teşekkürler, tipik çevir kaz yanmasın durumları işte. 2.lik zora girince.

  79. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    MehmetAli bey arkadaşım
    İleride hamiltona şampiyona hakkında mikrofon uzattıklarında bol bol malzeme çıkacak emin ol.Her demecin altında bişeyler arasaydık bak Martin Whitmarsh birkaç gün önce ne dedi:

    ""Her iki adamımızla da bazı harika sürüşler ortaya koyduk ve 5 yarış kazandık. Biri hariç bütün yarışlarda podyuma çıktık ama yine de yeteri kadar hızlı değildik"
    Sence Martin hangisinden bahsediyor Türkiye? -Valensiya?- İngiltere?

  80. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulen bu kadar kötü bir araçla hala şurda sana atıp tutan kişilerin tuttuğu takımı madara ediyorsun ya, bu saaten sonra istersen 10. ol.. Biz senin her türlü yanındayız..

  81. 25.09.2011 19:11:00
    ———————————
    Alonso'nun Hedefi Şampiyonada İkincilik.
    —————————————————————-

    Alonso "Tabi ki hedef 2. olmak. Bu zor ancak istediğimiz şey şampiyonada 2. olmak."

    "Bunun yanında markalar klasmanında Red Bull 100'den fazla puan ilerde, Mclaren neredeyse 100 puan önde ve bu farklar çok büyük. Bu yüzden pilotlar şampiyonasında 2. olursam bu benim için çok değerli olur." dedi.

    yorumsuz…….

  82. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu mclarenciler bu yorumları yaparken , hamiltonun şampiyona hakkında neler konuştuğuna ya da ileriki günlerde buttona geçilmesi ve şampiyonadaki durumu sorulduğunda neler konuşabileceğini düşünmezler mi?.

    Daha 5 gün önce hamilton:"Özellikle 2., 3., 4. veya 5. olmak beni rahatsız etmiyor; farkı yok. Kazanmak her şeydir. Onun haricinde kaybedenlerin 2. veya kaybedenlerin 3. olursunuz"

    Hamilton 2012 de daha motive olma sözü veriyor ve ekliyor," sürüşüm benim için en büyük zarar oldu. Gelişebilirim ve gelecek sene öyle olması için çalışıyorum. Bunun yanında hakemlerin odasından uzakta durmak çok büyük bir hedef olacak. Gelecek sene için önceliklerimden birisi bu."

    Geçen yıl abudabiden sonra vetteli tebrik edip 2011 e odaklanacağını 2011 de daha güçlü olacağını söyleyen de hamiltondu.

  83. Öte yandan İngiliz pilot, şampiyonayı 2. bitirmenin kendisi için sadece bir anlamı olduğunu ifade etti.

    Button: "Bu şampiyonayı 2. tamamlamanın bir anlamı olabilir: Sadece daha iyi bir araçtaki Vettel beni yenmiş olacak."

    Button'ın bu açıklamalarıyla Alonso'nun açıklamaları arasında fark yok. Peki neden laf atılan Alonso? Nedeni belli zaten…

  84. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Webber 2.ci olsun istiyorum son 2 uarışı kazanıp ama adam nasıl oluyorsa eline yüzüne bulaştırıyor herşeyi. Sert lastik de Ferrari' yi geçemiyorsan oturup bir düşüneceksin 🙂 RedBull takım emri falan Mark' a kazandırmak istiyor ama Mark podyum dan bile uzak kaldı son yarış. Umarım sezon bitmeden kazanır.

  85. neden önemsiz olsun Fernando cum kaybedenlerin içinde birinci olacaksın daha ne olsun :))

  86. "Herkesin bildiği gibi bizim asıl hedefimiz gelecek sene."

    Geçen sene asıl hedef ne idi.
    Bu sene.

    ———————————————————–

    2. olmak 5. olmaktan iyi olabilir
    Olabilir değil, olur.

    sebebi: 2<5

    —————————————————-

    "Bu seneden muhtemelen Silverstone galibiyetini….."

    "Silverstone galibiyeti" from Fia(t) with love.

    —————————————————–

  87. ÇOK ÇOK ÇOK önemli olan 2.lik bir anda önemsiz oldu. karekter meselesi iyi pilot olmak.

  88. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ben merak ediyorum Massa alonso'nun önünde 2.ci olarak sezonu götürseydi alonso böyle bir açıklama gereği duyarmıydı? (sadece varsayım olarak ve misal olarak belirtiyorum)
    her zaman önemlidir 2.ci olmak özellikle prestij açısından,
    yani böyle açıklamalara bence hiç gerek yoktur. (alonso'yu kastediyorum)

  89. 2. olamayacagini anlayinca, cevir kazi yanmasin durumlari. Hadi bakalim 🙂

  90. katılıyorum, şampiyon olamadıktan sonra ha 2. olmuşsun ha 3,4 ne farkeder.

  91.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Anlaşılıyor zaten. Büyük egoları ikincilik tatmin etmez. Son yarıştaki basın toplantısında ne diyor: Şampanya içmek her zaman iyidir. Gerisini takmıyor.

  92. Yani üzerimde bu sezona dair bir baskı yok demek istiyor.Bana göre şuanda gridde üzerinde baskı hissetmeyen 2 pilot var.Vettel ve Alonso.
    Webber,Button,Hamilton ve Massa son iki yarış kala o kadar rahat değillerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir