Barrichello: "Amerika 2005'te Ferrari'den Ayrılmaya Karar Verdim"

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, Ferrari’den ayrılma kararını 2005 sezonunun ortasında verdiğini söyledi.

Bu hafta sonu yapılacak olan Türkiye yarışında en çok yarışan pilot rekorunu kıracak olan Brezilyalı tecrübeli isim, kararı almasındaki son noktanın İndianapolis’teki o olaylı yarıştaki telsiz görüşmesi olduğunu açıkladı.

Sadece 6 Bridgestone kullanıcı aracın yarışa katıldığı Amerika GP konusunda TV Globo’ya konuşan Barrichello, o sene şampiyonluk savaşında olmamasına rağmen Michael Schumacher’in, kendisini geçmesi için telsizle uyarıldığını söyledi.

Barrichello: "Takım benden tempomu düşürmemi istedi ve böylelikle Michael bana yaklaşacak ve geçecekti."

"İste o anda gitme zamanının geldiğini anladım. Birleşik Devletler’deki o yarış, önemliydi."

Ferrari takımı üyeleri Brezilyalı pilotun 2000-2005 yılları arasında 1 numara ile eşdeğer olduğunu söylese de Barrichello, o dönemde Schumacher’in yanında ikinci planda kaldığını kabul etti.

Barrichllo: "Anlaşmayı imzaladığımda, pilotlara farklı şekilde davranılacağını gösteren hiç bir şey yoktu"

Bununla birlikte tarihte takım emirleri adına bir çok örnek var ve bunlardan en ünlüsü ise 2002 senesinde Avusturya’da son metrelerde Schumacher’in Barrichello’yu geride bırakmasıydı.

Barrichello: "İçimden, bu durumlara sık sık sinirleniyordum. Çünkü, her kes aramızda bir fark olmadığını söylüyordu. Ama bu, denk bir mücadele değildi."


Yorumlar

  1. Oya Türkmen avatarı

    öncelikle şu nankörlük olayındaki yanlış anlaşılmayı düzelteyim,benim nankörlük diye nitlendirdiğim,ferraride işler iyi giderken rubensin bu tür şeylerde hiç sorun yokmuş gibi davranıp,ayrıldıktan sonra dile getirmesi,madem işine gelmiyodu niye zamanında şikayet etmedin,ayrılmadın ferrariden?çünkü herşey yolundaydı,başka takımlarda alamayacağı kadar puan alıyordu zaten (bkz. Honda)ikincisi ise geçen seneki mclaren olayından bu konuyla nası alaka kurabildin Mclaren?sen yarışırken takımından şikayet eden pilot olur mu dedin,ben de sana kendi takımından bi örnek verdim,olaylarla ilgili bi benzetme ya da yorum yapmadım?

  2. Ferrari bu konuda yanlış yapıyor. Avusturya'da yaptıkları hele, çok büyük bir skandaldı. Ferrari'yi tutarım ama körü körüne de değil tabi. Michael Schumacher, Ferrari'ye çok şey verdiği gibi aldı da. Barrichello'nun bu yaptığına ise hiç anlam veremyiorum. Konuşulacaksa o zaman konuşacaksın. Şimdi bir anlamı yok. Açıkçası Schumacher, Brawn veya Todt'tan birinin de (gerçkleri) konuşmasını isterdim bu konuyla ilgili ama sanırım bunu göremeyeceğiz.

  3. Fuad Amerikanın farkı var Rubens diğerlerinden hiç bahsetmiyor zaten.Ayrıca arkadaslar 2.pilot demek herzaman 2. olucaksın demek değil.(1. pilot kaza yaptı asla 1. olamazsın bırak yarışı 😀 ) Kimi ye en ufak birşey söyletilmezken kendi pilotlarına karşı objektif arkadaşları görüyoruz.

  4. Oalyı ekmek yediği yere nankörlük yapmaya bağladınız ya helal olsun size: )) pardon ama,ne ekmeğinden bahsediyorsun hocam,Ferrari durduk yerde, aç aç gezen baricellonun karnını mı doyurdu? niye afrikalı açları doyurmuyor ferrari? Ferrari, kendisi için en iyi olabileceğini düşündüğü pilotu takımına alıp maaş verdi,kimseye ekmek vermedi..yapılan bir işin emeğin karşılığını,yani hakkını verdi bariçelloya..Bariçelloya gelecek olursakk..adam,diğer tüm 2. pilotlar gibi tam bi ezik..madem şumiye yol vermek zoruna gidiyordu neden katlandın bunca sene..hayır 1 değil iki değil kaç yarış oldu bu,taa amerikada mı aklına geldi yaptıkların..komik

  5. 2007 McLaren ide açıklayalım:videolara baktığında en çok hangi takımı görüyorsun Mclaren.Hep aynı kişimi önde Hayır!.Birbirleriylede yarışıp heyecan yaşatıyorlar mı Evet! .Bunların sonucunda tartışma çıkmasında alonso nun kişiliğininde etkisi var mı evet.ve tabiki casusluk skandalı etkisi.NE KADAR FARKLI değilmi

  6. geçen sene mclaren nin yaşadığıyla bir tutman çok ilginç.Aynı şey olmadığını hepimiz biliyoruz.Ferrariden ekmek yemişmiş vs.vs. Adam ne zaman gitmeye kara vermiş america yarışında neden kavga etmek istesin.Çoğu gerçekte hep bu şekilde ortaya çıkıyor f1 de.aradan birkaç sene geçer siz o zaman doğru kişinin ağzından öğrenirsiniz.Ferrari bu şekilde davranıyor rubens e sonra rubens gerçekleri söylüyor NANKÖRLÜK gülüyorum.Kılıf çokkk

  7. Oya Türkmen avatarı

    bunca yıl ferraride ekmek yerken gık diye sesini çıkarmayan insan ayrıldıktan sonra atıp tutuyosa orda anlayan anlar nankörlükle alakayı..ayrıca rahatsız olduğu takımda konuşan pilot arıyosan takımının geçen seneki pilotlarına bakman yeterli,hala hatırlayamadıysan ben hatırlatiim ALONSO

  8. O durum evet biraz onur kırıcıydı.Fakat Rubens karakter olarak kabullenmiş göründü oysa tepkiyi tazeyken vermesi daha anlamlı olurdu.Herkes kendi prensibini ortaya koyabilmeli ezilip altında kaldıklarından çok daha önemlidir.Şener birazdaha yalın yazabilirsin yadıkların senin görüşündür isteyen istediğini düşünsün herkesingönlünü hoş tutamayız!!!

  9. Herkese böyle ikinci pilot gerek. Ama bu şahıs Ferrari yerine Williams kullansa (Ralf ya da Montoya yerine) hiç olmazsa birkaç yarış daha kazanır, puanlarını dişleyerek alırdı. Bu arada 2005 Amerika iğrenç bir yarıştı sıkıntıdan kitap okuduğumu hatırlıyorum. A1 Ringdeki yol verme olayı da hala gözlerimin önünde:)

  10. + insan düşünüyor senna , prost iyi rekorlar kırmış .o zamanda tüm takım rekorlar kırılsın diyerek tek pilota çalışsaydı neler olurdu acaba neyse takım farkı (not:shumi nin kalitesiyle ilgili bir şüphe yoktur.:)

  11. ne alaka nankörlük:S hangi pilot rahatsız olduğu takımda konuştu ki.ayrıca rubens gibi kac adam var farkettiyseniz onu ayrılmaya iten şey iddaa yokken takımın emir uygulaması

  12. Oya Türkmen avatarı

    altında ferrari gibi bi araçla puanları toplarken rubensin sesi çıkmıyodu herşeye razıydı ama ayrılmaya yakın çenesi açılmaya başladı,madem işine gelmiyodu ferrari de yarışırken söyleseydin ya bunları,senin yerine geçmek için can atan bir sürü pilot vardı,ne zaman f2005 başarısız oldu,adam gibi puan alamadın,o zaman kafana dank etti heralde,tek kelimeyle nankörlük..

  13. bazıları işine gelmeyince başka söylüyor işine gelince farklı söylüyor anlamadım valla 🙂

  14. Sinan Şahin avatarı

    teferruatlar önemli değildir, tarihe şampiyonluklar kazınır. hoş olmayabilir ama hedef kazanmaksa doğru olan yapılıyor demektir.

  15. işte Ferrarinin gerçekleri daha söze gerek yok..

  16. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    tek pilot uygulaması her zaman takıma yaramıstır bakın son sampiyonlara

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kabul edersin veya etmezsin takımın verdiği talimattır takımın bir parçasıysan fakat 3 takımın olduğu bir yarışta da bunlara yelteniyorsan bu terbiyesizliktir etik ve etik olmama burada hiç kimseye bazı noktaların etik olup olmadığının anlatıldığı veya yazıldığı kanaatinde değilim çünkü burası bir sınıf değil ayrıca kimisine göre para için yapılan herşey etiktir kimisine göre ise vatan için yapılan herşey etiktir ortak nokta ise her zaman insanların canlarının yandığıdır bu acı kimi zaman sadece bir kişiyi etkiler şimdiki olay gibi ve şuna da inanıyorumki rubense yarışın deselerde michael bu pozisyonda olamazdı dediğim gibi kabul edersiniz etmezsiniz ferrari michael i 1numara yapmak için çok kişiyi harcadı ve kullandı ve buda kendisine f1=ferrari yi getirdi

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    efsane 2.pilotlarımız…

  19. Kabullenemeyeceksen soyle anlarız.Siz kendi değerinizi başkalarına göre ayarlıyorsunuz galiba.mclaren nin bu tarz sorunları yok.Olan şeylerinde içinde hep ferrari oluyor nedense:D

  20. Bu ne ya? Önce Irvine sonra Salo sonra Barichello?? Vicdan azabı mı? Ferraride yarışırken söyleseydiniz ya bunları? Standart müzmin yol vericiler. Tarih sizi bu şekilde hatırlayacak. En hızlı aracın YARIŞMAYAN pilotu olacağına Süper Aguri'de SATO OL. Daha çok saygı duyulursun.

  21. Mc Laren : Lütfen etik olanla olmayanı bize öğretmeye kalkma. Bence herkes önce kendi takımına baksın sonra yorum yazsın. Böylelikle eminim ki buralar daha boş kalacaktır.

  22. Bende kural hatası demedim.puan mücadelesi varken bile etik olmayan birşey bu.iddiası yokken de emir uygulanıyorsa söylenecek birşey yoktur

  23. O yıllarda takım emirlerini engelleyen hiç bir kural yoktu. Yani kimse Ferrari ye sen bunu neden yaptın diyemez. Etik olarak yanlış birşeydi tabi. Bu pilot eşitsizliği yüzünden Ferrari ye bi türlü ısınamadım zaten. =)

  24. düzeltme: kavganın başlamadığı ilk yarıslarda yanlıs anlasılma olmasın

  25. işte FERRARİ 😀 ders alın biraz 2007 mclaren en çok kimlerin mücadelesini gördünüz.kavganın olmadığı ilk yarıştan itibaren olan bir mücadeleydi.bu şekilde mücadele olursa gereksiz kurallarda getirilmez.birileri nasıl övüyordu alonsoyu almazmıs ferrari öle takımmış böle takımmış.

  26. baricello ; bazı yarıslarda hızlı oldugun dogrudur evet bir f1 pilotu isen vede ferraride yarısıyorsan zaten yavas degilsindir ama kesinlikle bir schumi olamassın ,olmadında,o yüzden bir iki yarısta ondan hızlı olman esit olman anlamına gelmez.simdi konusuyorsun cünkü ezikligini unutamamıssın.ben bahse girerim sen eger ferraride degilde baska bir takımda olsaydın ne bu rekorları kırar nede bu kadar podyum görürdün.sanırım hondada seni bu yıl yollayacak..yolun acik olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir